Groot Internationaal Kampioen Silfescian Shabanou Raiza (ShabShab)

Bijzonderheden:

Roep- en bijnamen: Omdat Shabanou op koninginnedag is geboren, en ook nog eens aan de Koninginnegracht, wilde ik haar iets koninklijks als naam geven. Daarom heet ze Shabanou want dat is de titel van de echtgenote van een sjah. Raiza staat voor Rustgevend, Aangenaam, Inspirerend en zeer Afwisselend. Shabanou is een vrij lange naam en we waren van plan om haar met afkorting te gaan noemen maar in de praktijk is het bijna altijd Shabanou maar dit wisselen we ook wel af met ShabShab en het stoere Shabberd.
Als kitten had ze al een schattig piepmieuwtje en dat heeft ze als volwassen poes behouden. Zodra je haar tegenkomt, begroet ze je met het piepje dat in dit filmpje dat op een kattenshow is gemaakt te horen is.

 Filmpje van een kattenshow met Shabanou als ‘inleidster en afsluitster’

Er zit ook een stukje met een interviewtje met Huibert in.

Huibert vertelt iets over de voedingsmethode voor onze dieren en een andere exposant vertelt o.a dat hun katten voor de show in bad gaan. Onze katten gaan nooit in bad! Wij gebruiken rijstzetmeel. Daar poederen we de vacht drie dagen voor de show mee in, kammen en borstelen dit weer goed uit en hun vacht zit prima. Dit middel is ook ideaal voor oudere (ook kortharige huis-)katten die door conditieverlies last van een vette vacht en klitvorming kunnen krijgen. Zie Vachtverzorging.


Shabanou poseert bij de kerstverlichting van 2016.

Shabanou poseert hier bij de nieuwe horren. Van dubbel gaas, dus catproof. Buitenkant is muggengaas en de binnenkant is van volièregaas. Heerlijk om met mooi weer de ramen en deuren open te kunnen hebben.

Shabanou met een kitten van haar laatste nest.

Shabanou had weer een heleboel bij elkaar te mieuwen. Mogelijk uitte ze haar vreugde over haar nominatie voor de Best-in-Show op de wereldshow van 2017.

 

Er zijn geen berichten in deze slider.