Groetjes uit de rimboe

Zondag 11 september 2016 was er een kattenshow in de Margriethal in Schiedam. Niet echt mijn ding, veels te druk en als ik daar dan toch rondloop zie ik enkel heel veel katten die toch ook liever thuis waren gebleven. Maar als je een raskat zoekt en dan wil je ook nog twee poesjes, dan wordt het een lastig verhaal. Om in aanmerking te komen voor zo’n raskat moet je dus eerst op de wachtlijst van een fokker zien te komen. Hoe doe je dat?

Door toch de stoute schoenen aan te trekken en naar de Margriethal te gaan. Zo gezegd, zo gedaan, op naar Schiedam.

Ik had al heel veel speurwerk op internet verricht, droomde van een huiskamer vol kattenpalen met mandjes aan de muren. Plaatjes kijken, youtube etc. Van alle raskatten sprak de Somali mij het meest aan en als je dan gaat zoeken op Google kom je als snel Suzan tegen. Zo ook op de kattenshow in september 2016. Ik had tijdens ons eerste gesprekje totaal nog niet door dat dit de schrijfster is van al die weblogs die zo verspreidt over internet te vinden zijn. Ze liet me kennis maken met Sher en Elfie en ik was op slag verliefd. Zo’n stel is precies wat ik zoek. Op naar huis en een email tikken, ik voelde dat ik op het juiste pad beland was en ging die naam van die fokker uit Haarlem nog eens goed uitpluizen op het internet. Via facebook hadden we dan ook snel contact.

Al snel kwam ik erachter dat ze zoveel op internet had geschreven dat je van de bomen het bos niet meer ziet. Mijn eerste gedachte waren direct dat hier een wordpress blog zou moeten komen waar alles bij elkaar zou staan. Om een leuke website te maken heb je inhoud nodig, ‘content’ noemen ze dat. Foto’s, tekst, filmpjes, etc. En content heeft ze duidelijk. Via Facebook probeerde ik aan Suzan duidelijk te maken dat ze een wordpress moest aanmaken, hopend dat ze dat zou doen. En dat deed ze. Maar een wordpress is nog geen weblog zoals ik bedoelde dus vroeg ik haar of ik mocht helpen. Ik was erg verbaasd dat ze meteen haar toestemming gaf en mij volledige admin toegang gaf tot haar splinternieuwe website. Ze gaf me ook de inloggegevens van haar “oude” site. Zo kon ik in de archieven al haar berichten terugvinden. Ook die de normale bezoeker niet meer kon zien, want na tien jaar verdwijnen die berichten. En dat is zo’n zonde.

Silfescian Tinka Tinkerbell

Intussen was het december en kwamen de feestdagen in beeld. Op kerstavond ben ik er stiekem eens goed voor gaan zitten. Mijn vingers jeukte, want ik wilde haar zo graag op weg helpen. Ik was er vrij zeker van dat ze tijdens de feestdagen niet op haar wordpress zou kijken en dus niet zou zien dat ik de boel aan het omtoveren was. Stap 1 is het zoeken naar het juiste thema,… dan de eerste plugins om het geheel nog verder aan te kleden. En ziedaar de onherkenbare nieuwe silfescian.nl website. Alsof ik hulp van boven kreeg, alles ging bijna vanzelf,… als ik het nog een keer zou moeten doen lukt het waarschijnlijk niet meer. Althans niet zo makkelijk als het toen leek te gaan.

Nieuwjaarsdag was het allemaal klaar en wachte ik rustig af tot Suzan het door zou krijgen. Reuze-spannend natuurlijk, want ik had dit zonder te vragen gedaan en wist niet hou ze zou reageren. Gelukkig vond ze het prachtig. Ik bood haar mijn hulp toen aan om al de oude berichten hier terug te gaan plaatsen, een monnikenwerkje dat ze alleen nooit zou kunnen. Ik moet toch wachten op een nestje en aangezien ik twee poesjes wilde zou dat best nog even kunnen duren. In de tussentijd konden we elkaar beter leren kennen.


Tinka

Intussen zijn we bijna twee jaar verder. 12 augustus 2017 werd het T-Nest geboren maar er was maar 1 poesje. Al snel hadden we een naam, Silfescian Tinka Tinkerbell. Ik ben op kraambezoek gegaan en heb Suzan gevraagd of het poesje dan bij hun kon blijven totdat er een volgend nestje geboren zou worden. Hopelijk zou er dan een tweede halfszusje geboren worden.


Berichten over het T-Nest Elfie x PerSé :

Voor het geval dat
Deze website draait op WordPress. Dit programma heeft ontzettend veel mogelijkheden maar de meeste gaan mij ernstig boven mijn petje. Nu zijn er recent weer nieuwe mogelijkheden bijgekomen maar dat
Hoe het verder met de kittens van het T-nest gaat
Het is toch wel zo leuk hier. Het is blijkbaar premiddagsiësta-speeltijd hier voor de katten. Dat wij een vrij gladde vloer hebben, verhoogt de racevreugde vast van de
Flink zijn, even flink zijn!
Dat gold de afgelopen dagen voor het muziekfestijn, de TOP 2000 van radio 2. Sinds het bestaan hiervan, heb ik nooit een editie overgeslagen en met de lijst bij de hand leefden we van het
Lag de site er zaterdag toch uit
Maar nu doet hij het eventjes. Dus even gauw een berichtje. Maandag zijn de mensen van KPN van een speciale afdeling weer bereikbaar en horen we wat we aan dit probleem kunnen doen. We
Groot nieuws
Ik had deze blog eigenlijk een andere titel willen geven, eentje die verwees naar het avontuur waar de stoere Murphy afgelopen woensdag aan begon maar het nieuws over Sher komt er nu eventjes voor. Sher had
En toen waren er nog maar drie
Vorige week hebben we nog wat geoefend met de stofzuiger en de vuurwerkbommetjes. Met de stofzuiger ging het perfect, dinsdag ging het minder het het knalwerk. Polly gleed uit, ze heeft
Misverstand
Vorige week donderdagochtend, vlak voordat de dierenarts hier zou komen, ging er iets goed mis. Maverick sprintte de trap af en racete door het kattenluikje naar buiten maar helaas reageert onze hond Polly

Het was reuze spannend maar in eind januari dit jaar werd het U-Nest geboren en daar zaten twee prachtige poesjes bij. Een tweede naam werd bedacht, Silfescian Unique Nickita. Haar roepnaam is Nicky,… en Tinka haar grote halfzus. Een koppel precies zoals Sher en Elfie toen ik in 2016 Suzan ontmoette in de margriethal. Er is intussen zoveel gebeurd. Een droom is uitgekomen.


Berichten over het U-Nest Sher x PerSé :

Alles telt!
Zaterdag 24 juli
'Dansen met Jansen'
Er valt niet aan te ontkomen: het vervelende onderwerp, corona ☹
Ik begin er maar meteen mee, dan hebben we dat maar gehad. De afgelopen maand was het dus schrikken.
Filmsterren
Het gaat erg goed met Shers kittens. Nicky is samen met haar iets oudere halfzus Tinka bij Victor, Indy heet nu Kanuk (zijn naam is later Koek geworden) en dolt met Pip bij Ellen en Arthur is goede maatjes
Eenzame Mynie
Polly is weer kapmonstertje af. De andere medicijnen (Cortavance huidspray van Virbac en de pillenkuur Apoquel) sloegen enorm goed aan. Ze heeft totaal geen jeuk meer en de huid is helemaal rustig. Morgen
Weer een kapmonster
Deze keer is het de arme Polly. Pinkstermaandag heeft ze waarschijnlijk een insectenbeet opgelopen. We liepen met haar over de Grote Markt toen ze opeens reageerde alsof ze door een vlo werd gebeten.
Weer eentje minder...
Onze Elfie heeft hectische weken achter de rug. Eerst heeft ons ontzettend voorbeeldige patiëntje een week lang met een kap moeten rondlopen en toen het de goede kant leek op te gaan met de wond
De gekapte kat
Eind vorige week kreeg ik al de indruk dat er iets met Elfie was. Ze maakte een wat verdrietige indruk en toen ik haar zondagavond in mijn armen had, gromde ze zelfs... Dat is echt niet des Elfies en ik
Dollende duootjes
Morgen is het al zover; de eerste gaat ons verlaten. Aan de grote stoere Arthur is de eer. Hij gaat het prima hebben. Zijn nieuwe mensen lijden al wat langer aan het Somalivirus. Zij hebben al twee Somali's,

Begin deze maand was de grote dag, ik had eindelijk mijn appartement cat-proof gemaakt. Grote kattenbakken die je moet zoeken als je niet weet waar ze staan, krabpalen van Rufi-drapaki, handgeknoopte junglebruggen aan het plafond, een cat-proof dakraam met precies de juiste krabpaal in een eigen speel- c.q. kraamkamer op de bovenste verdieping en natuurlijk een veilig afgezette buitenspeelplaats op het balkon. Een echte poezen-rimboe,… The jungleroom.

 

 

3 gedachten over “Groetjes uit de rimboe

  1. Hartstikke leuk Victor, je gastblog! Dan weten de lezers van deze site hoe het allemaal zo gekomen is. Je droom is uitgekomen! In deze blog ‘draaien’ de tagberichtjes wel. Even kijken of dat ook doorlinkt naar mijn blogs en anders doe ik een ‘cut&past’. Ik heb gekeken – het draait ook op mijn blogs. Deze tagberichtjes komen inderdaad beter tot hun recht in het middenstuk. De fotootjes zijn in de fotowidget rechts wel erg klein.

    Groetjes en knuffels vanuit het Haarlemse,

    Suzan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten