Het aftellen is begonnen

Twintig minuten,…

Daarna was hij overal uitverkocht. Ik kreeg ‘s morgens een email van Bol. Maar ik was aan het werk en zat zelfs achter het stuur. Even later kon ik even kijken waar dat mailtje dan over ging. Bleek dat men langverwachte nieuwe Playstation 5 dan eindelijk kon bestellen. Dat duurde dus hooguit twintig minuten, want toen ik via de smart-phone dan eindelijk dit kon zien was de hele voorraad al vergeven. Toen ik eindelijk thuiskwam kon ik via de pc alle webshops nalopen en constateren dat ik dus echt te laat was.

Opgeven dus?

Nee, er moest toch ergens zo’n puber zijn die hem wel in zijn winkelwagentje had kunnen klikken maar intussen erachter was gekomen dat er direct betaald diende te worden. Er moest toch echt ergens zo’n knaap zijn die nu aan het wachten is tot papa thuiskomt. Om 2 minuten voor etenstijd bleek dat het geval te zijn, waarschijnlijk was papa niet geneigd om even 500 euro over te maken dus werd het winkelwagentje leeg achtergelaten. En ik drukte net op dat moment op de F5-knop.

19 november is dan dus toch D-Day! En ik kan dan meteen aan de slag. Super! En omdat ik al tijden zelf ook een WordPress heb maar er nog steeds niks op heb staan, is dat ook meteen mooi een reden om daar eens wat aan te doen. Het doel is dan ook om een wordpress in te richten met live streams. Ik wil dat alles wat ik op die nieuwe game-console ga zien, ook live op dat blog te zien zal zijn. En dat is gelukt via Twitch en het thema van Streamweavels.

S.W.I.E.S.

Swies was mijn eerste lapjespoes, ze kwam veels te vroeg bij mij. En is dus eigenlijk ontvoerd. Een kitten hoort minstens 13 weken bij haar moeder te blijven. Liefst nog wat langer. Ze heeft bijna negentien jaar bij mij gewoond, alleen met mij. Ook al waren dat negentien prachtige jaren, voor swies was het niet perfect. Ze snapte niks van de poezentaal, haar leven bestond uit eten, spelen, slapen en wachten tot ik weer thuis kwam. Ze is in 2015 overleden. Daarna ben ik eerst gaan nadenken over hoe dat beter kon. Een huis zonder kat is geen thuis,…

A home without a cat is just a house

Zondag 11 september 2016 was er een kattenshow in de Margriethal in Schiedam. Niet echt mijn ding, veels te druk en als ik daar dan toch rondloop zie ik enkel heel veel katten die toch ook liever thuis waren gebleven. Maar als je een raskat zoekt en dan wil je ook nog twee poesjes, dan wordt het een lastig verhaal. Om in aanmerking te komen voor zo’n raskat moet je dus eerst op de wachtlijst van een fokker zien te komen. Hoe doe je dat? Door toch de stoute schoenen aan te trekken en naar de Margriethal te gaan. Zo gezegd, zo gedaan, op naar Schiedam. Ik had al heel veel speurwerk op internet verricht, droomde van een huiskamer vol kattenpalen met mandjes aan de muren. Plaatjes kijken, youtube etc. Van alle raskatten sprak de Somali mij het meest aan en als je dan gaat zoeken op Google kom je als snel Suzan tegen. Zo ook op de kattenshow in september 2016. Ik had tijdens ons eerste gesprekje totaal nog niet door dat dit de schrijfster is van al die weblogs die zo verspreidt over internet te vinden zijn. Ze liet me kennis maken met Sher en Elfie en ik was op slag verliefd. Zo’n stel is precies wat ik zoek. Op naar huis en een email tikken, ik voelde dat ik op het juiste pad beland was en ging die naam van die fokker uit Haarlem nog eens goed uitpluizen op het internet. Via facebook hadden we dan ook snel contact. Lees hier meer over hoe dat verder ging.

Cattery von Swies

Om Swies te eren heb ik na haar overlijden de url swies.nl gekocht. En nadat ik Suzan heb leren kennen droom ik ervan om ook af en toe een nestje Somali’s op te zien groeien. Die droom is uitgekomen. Na het W-Nest wat ik dankzij Suzan heb kunnen zien opgroeien zijn er echter bange tijden aangebroken. Covid-19 heeft flink wat roet in het eten gegooid, het plan was om al snel na Tinka ook Nicky een nestje te gunnen. En nu, een half jaar na de eerste golf? Ik durf het nog steeds niet aan. We staan immers vlak voor een tweede golf die wellicht veel erger gaat worden. Een tweede nestje gaat er dit jaar niet komen.

Nicky, Tinka en de nu bijna 1 jaar jonge Wiske.

Wiske, Nicky, Tinka en ViX (dat ben ik dus). Daar zal mijn nieuwe Blog over gaan. Wij zijn heel goed in het nieuwe social distancing. Ons moto: Eat, Play, Sleep,… Repeat. Over werk zal het niet gaan, mijn werk is namelijk geheim volgens mijn baas. Ik mag daar niks over zeggen, sorry. Swies.nl gaat dan ook alleen maar over het leven met 3 krolse katten en een kattenfreak die gek is op het spelen op de playstation. En via Twitch.tv gaan we dus vooral gericht zijn op het kanaal van ViX_EleCtriX. Het plan is om in 2021 wel weer een of meer nestjes te plannen, maar alle bemiddeling met toekomstige eigenaren altijd via Silfescian.nl verlopen. Wat we wel gaan doen? Als er weer een nestje geboren wordt zal ook dat live te zien zijn. Je kunt namelijk met Twitch ook het beeld van een webcam makkelijk streamen en zo embedden in je Blog.

Wat eerder is uitgezonden kan later ook bekeken worden. Kijk bijvoorbeeld naar het spel Man of Medan.

Man of Medan, de eerste game uit de The Dark Pictures Anthology. Vier jonge Amerikanen varen uit voor een duiktrip na een gerucht over een nog onontdekt wrak uit de Tweede Wereldoorlog. Wanneer er storm opsteekt krijgt hun vakantie een sinistere wending… wie zal overleven en wie zal sterven? Man of Medan is feitelijk een interactieve horrorfilm. Je bestuurt om en om de verschillende personages en moet de juiste keuzes maken. Deze beïnvloeden de onderlinge relaties en zo ook het vervolg van het verhaal. Naast de conversaties zijn er diverse actiemomenten ingebouwd, waar jij snel de juiste keuzes moet maken. Gedurende het spel verzamel je informatie over de geheimen van het schip, maar op één of andere wijze ben ik gedurende het spelen mijn aandacht hiervoor verloren en ging mijn motivatie vooral uit naar het ontsnappen van het schip met alle hoofdpersonen. Op Swies kun je hier die hele “film” bekijken.

Over drie weken komt het tweede deel uit. Ook dat gaan we uitzenden. Dan nog via de Playstation 4 en 19 November komt dan eindelijk de nieuwe Playstation 5. Ik kan niet wachten.

Sim World International E-Sports

Sim (gesimuleerd) racen is de verzamelnaam voor computersoftware die probeert autoraces nauwkeurig te simuleren, compleet met variabelen uit de echte wereld zoals brandstofverbruik, schade, bandenslijtage en grip, en veringsinstellingen. Het is deze moeilijkheidsgraad die sim-racen onderscheidt van ‘arcade’-racegames waarbij variabelen uit de echte wereld uit de vergelijking worden gehaald en het belangrijkste doel is om een ​​gevoel van snelheid te creëren in plaats van een gevoel van realisme.

Op de Playstation 4 hebben we hier dan ook al een hele goede simulator met Assetto Corsa Competizione en nog veel andere games. Op de Playstation 5 zal dat allemaal moeten gaan werken. Met nog betere beelden live op swies.nl!

De kop hierboven is dan ook een verzinsel uit de Virtuele Wereld van ViX. Maar wel leuk verzonnen toch?

Waar wachten we nog meer op?

Op al die games die nog uit gaan komen natuurlijk, maar om er eentje te noemen. Stray! Dan zijn we meteen weer waar we begonnen, bij katten.

Tijdens de PlayStation 5 Future of Gaming-presentatie heeft Sony een nieuwe sciencefictiongame aangekondigd die zich afspeelt in de toekomst waar zelfs katten niet meer normale dieren zijn. De game waar ik het over heb heet Stray.

Stray speelt zich af in de Aziatische stad Kowloon Walles City. Het doel van Stray is nog niet bekend, maar we zien wel dat robots in armoede leven op straat. Wat ook bijzonder is van de wereld van Stray, is dat er geen spoor van de mensheid te zien is. Wellicht krijgen we daar later meer informatie over. Alles is futuristisch in de game Stray, zelfs de kat die je in de teaser trailer van Sony ziet, heeft een apparaatje op zijn rug.

De makers van de game BlueTwelve en Annapurna Interactive hebben de game gebaseerd op een project van een paar jaar geleden met de naam HK_Project.

3 gedachten over “Het aftellen is begonnen

 1. Hallo Victor, 

  Inderdaad, het jeugdfilmpje van jouw Swiesje is van onschatbare waarde. Haar herinneringen blijven dichtbij door je domeinnaam Von Swies én door Wiesje. Wiesje was bij jou geboren en toen ik een naam voor haar zocht, kwam Wiesje bovendrijven. Het Wiesekind had geen leukere naam kunnen krijgen.
  Deze blog geeft ook een inkijkje in de wereld van het gamen. Onbekend terrein voor mij. Ik kom niet verder dan Candy Crush en HayDay. 
  Het ellendige coronavirus verpest zelfs de fokplannen. Het is voor poezen niet gezond (0p korte termijn baarmoederproblemen en op langere termijn mamatumoren) om regelmatig krols te worden zonder dat ze een nest gaan krijgen. De poezenpil zou hier wat aan kunnen doen maar de risico’s hiermee zijn vergelijkbaar met die van het frequent krols worden. Tinka zou je een suprelorinstaafje kunnen geven omdat zij al een keer een nestje heeft gehad. Onze Sher krijgt er maandag weer eentje. Helaas kan dit niet bij Nicky. Omdat je geen fokplannen hebt met Wiske raad ik je aan om haar te laten steriliseren. 

  Ik ga zo gauw mogelijk weer verder met mijn blog ‘Op slot’, maar eerst weer even wat aan de huishouding doen (en dus een kitten van schoot halen).

  Hartelijke groet,

  Suzan

 2. Jawel hoor Suzan. Ik heb wel plannen met Nicky,… we stellen het alleen uit tot 2021. Ik denk zelfs dat ze allebei in 2021 een nestje mogen krijgen. Ik vomd oktober vorig jaar ook al wat laat,.. Ik ben van plan om begin 2021 met beide meiden kort achter elkaar iets te ondernemen. Met Wiske weet ik het nog niet. Ze was erg vroeg met krols worden maar is nu al geheel natuurlijk aan een lange pauze bezig. Nu wachten we toch rustig even af wat de komende maanden ons gaat brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten