Jimmie, Jack en Bodiirtje

30 september
Het najaar is aangebroken. De hele maand ging het nog goed met de temperatuur maar gisteren kon ik er niet meer onderuit: de cv moest aan. Zo jammer van het gas. Na de zonnepanelen en de airco, de tuinverlichting met een eigen zonnepaneeltje is het volgende doel 100% gasloos. Als er voor de kittens van Sheralyn extra verwarming nodig is, hoef ik de stroomslurper de olieradiator niet aan te zetten maar kan het overdag rechtstreeks met de airco. Ik heb al eens proefgedraaid en het werkt uitstekend. 

Webcams
De twee katertjes van Tinka zijn al weer vier weken oud, hebben al vlees gegeten en vinden zichzelf groot genoeg voor het leven op de bank.
Omdat ik zo via de webcams kon meegenieten van het moederen van Tinka en Nicky met hun kittens van het Z-nest bij Victor móest ik natuurlijk ook webcams voor het komende nestje van Sheralyn hebben.

Sheralyns kraammand staat al een aantal dagen klaar en hij werd prompt bezet; door opa Bashiir en mama Sher natuurlijk. Maar Sheralyn vond hem wel interessant. Mogelijk herkende ze toch een bepaald geurtje van haar eerste jeugd. Er was wel even wat frictie tussen Shabanou en het a.s. moedertje: Shabanou kéék haar eruit! Daar moet ik wat aan gaan doen. 

De webcams zijn vandaag binnengekomen. Dat gaat nog een hele puzzel worden om die aan de praat te krijgen.
Toen Wiesje hier als pleegkitten opgroeide, hadden we er eentje cadeau gekregen van Victor om haar ontwikkeling wat beter te kunnen volgen. Het leverde ook leuke fotootjes op. Naderhand bleek hij ook bijzonder handig om Polly in de gaten te houden wanneer we niet thuis waren. Met de spraakfunctie ervan kon Polly zelfs gecorrigeerd worden als ze bijv. op een stoel geklauterd was. Maar op een dag was het uit met de pret en kregen we de camera niet meer aan de praat.


Met Sheralyn gaat alles naar wens. Ze lijkt zich heel goed te voelen en haar buikomvang is precies zoals je mag verwachten bij dit stadium van haar zwangerschap.

Op deze foto is Sheralyn vijf weken zwanger.

Het derde katertje
Op 2 oktober is ons nieuwe huisgenootje Bud Bodiiir bij ons komen wonen. Lizetta en Michaël, met baby Christiaan, brachten hem zaterdagmiddag en het heerlijke joch liep meteen al met zijn staartje hoog de kamer verkennend rond. Dat hij bijzonder mensgericht is, maakte hij meteen waar door bij Huibert op schoot te kruipen. Wat heeft hij een heerlijk karaktertje en wat is hij goed gesocialiseerd! En wat is hij mooi!
We hadden het hem zo makkelijk mogelijk gemaakt. Ons vijftal deels in de tuin en deels boven en Polly in de bench. Met het deurtje dicht, iets dat ze niet gewend is maar ze gedroeg zich super. Toen Lizetta en Michaël weg waren, heb ik Bashiir met de kleine laten kennismaken. Ik hoopte zo dat dit net zo goed zou gaan verlopen als de kennismaking zeven jaar geleden van Bashiir met Maverick. Dat uitnodigende koertje van Maverick toen gaf kitten Bashiir meteen een veilig gevoel. Daar overheen een knuffelende wasbeurt en Bashiirtje was thuis.
Tot onze grote vreugde verliep de kennismaking tussen Bodiir én Bashiir op dezelfde manier. Ook die koertjes die Bodiir zelfs ook beantwoordde. Iedere paar uur, na een hapje eten en een kittentukje lieten we Bodiiir weer een deel van het huis verkennen en weer met een andere kat kennismaken. Met Shabanou en Orchid, de dames op leeftijd ging het ook erg goed en dat vonden we voldoende voor de eerste dag. De volgende dag was de eer aan de zwangere Sheralyn. Ook weer lieve koertjes en likjes en zij was meteen al voor te porren om met hem te spelen.
Vandaag, op dierendag, heeft de kennismaking met Sher ook plaats gevonden. Daar zag ik het meeste tegenop. Dat komt vast omdat zij ooit een probleem met Maverick heeft gehad en Bodiir heeft dezelfde kleur en ongecastreerde dieren kunnen de komst van een nieuwe kat heftiger beleven. Ik had wat stukjes gedroogde kip op de grond gelegd, gezorgd dat ze oogcontact hadden en ze hun gang laten gaan. Terwijl ze beiden stonden te knabbelen, snuffelende Sher even aan Bodiir en gaf hem een paar likjes. Totaal geen probleem dus. Iets later liet ik Bashiir erbij en even later stond de kleine man totaal op zijn gemak tussen deze twee grote dieren in. Het leek net alsof hij een klein olifantenkalfje was dat beschermd werd door de volwassen dieren. Helaas heb ik daar geen foto van.
Mijn foto’s van Bodiir bij baby Christiaan op de bank zijn heel erg onscherp maar de herinnering is me te dierbaar om deze foto’s niet te plaatsen. Natuurlijk ga ik voor Bodiiir net zoals voor onze andere dieren een eigen pagina maken.

 

Herplaatste en overleden dieren houden hun eigen pagina op de website en ik heb vandaag die van Umione bijgewerkt. Eerder lukte het me maar niet om een zijbalk met fotootjes en videootjes naast het bredere deel, zoals ik dat wel heb bij deze blogs, te krijgen. Volgens webmaster Victor kon dit ook niet… Ik wilde er niet in berusten en ik ben toch wel zo trots: het is me gelukt! Helaas missen de mensen die deze site bezoeken met een mobieltje dit want dat rijtje foto’s etc. komt op een mobiel onderaan de blog. Op een tablet, en natuurlijk op een pc, ziet het er wel goed uit.

7 oktober
Foodrecall
De energieprijzen rijzen de pan uit. Nu was het al mijn missie om zo zuinig mogelijk te zijn met het gas, water en licht. Stroomgebruik zoals voor de wasmachine en afwasmachine doen we alleen overdag en bij het woord gas hoef ik alleen maar te denken aan de ellende in Groningen dus daar was ik sowieso al extra zuinig mee.
Alleen het extra zuinig zijn, lijkt momenteel te worden geboycot. Iedere keer wanneer ik de thermostaat wat lager zet, schiet hij toch steeds die halve graad omhoog die ik juist wil minderen. Ik geef het niet op! 🙂
Ook toch maar even ons contract gecontroleerd. Wat hebben we een mazzel – we hebben een vaste prijs tot zomer 2025! Mits het energiebedrijf niet in grote problemen komt… Ik las in de krant dat vooral de kleinere energiebedrijven al op omvallen zouden staan. Bijkomend probleem is dat mensen om kosten te besparen meer hout en troep zullen gaan stoken. Niet al te best voor het klimaat en mijn longen; ik krijg het er erg benauwd door. En ik ben helaas de enige niet met een of andere vorm van COPD die hier problemen mee heeft. Wat zeldzamer is, is het kunnen horen van lage frequentietonen. In ons buurtje ben ik samen met een muzikant de enigen die dit kunnen. Wanneer er pompen aanstaan om ergens grondwater weg te pompen, belanden wij in een onleefbare situatie. Je huis krijgt de werking van een stolp waardoor je hoofd lijkt te gaan barsten. Ik heb toen als oplossing een tijdje buiten geslapen. De wetenschap van de oorzaak en de tijdelijkheid ervan maakt het iets draaglijker. Ik maakte me voorheen zorgen over de geluidsoverlast van een airco. De huidige modellen zijn zodanig dat niemand hier last van hoeft te hebben maar warmtepompen zijn van een andere categorie. Die haast onmeetbare lage tonen zijn wettelijk toegestaan. Ik hoop zo dat de nieuwere modellen minder mensen in uitzichtloze problemen brengen. Met de huidige woningmarkt is verhuizen ook geen optie.

Gevaarlijke producten
Eerder had ik het al zo te doen met de arme mensen in Groot Brittannië. Mede door de Brexit was de energie daar al eerder onbetaalbaar en in de winkels ontbreken ook nog eens heel veel producten. Waaronder diervoeding. Na de Brexit is er veel minder keuze én er was ook nog eens een afgelopen zomer een foodrecall. Door een probleem met een bepaald merk, de merknaam klonk mij niet bekend in de oren, hebben al heel veel katten daar hun gezondheid en zelfs hun leven verloren maar lang niet iedere Britse kattenliefhebber is op de hoogte van dat teruggeroepen voer en geven dit hun dieren mogelijk nog steeds.
In een column in onze krant stond ca. een maand geleden een stukje over een nare ervaring met een kat. Hun wat angstige diertje hadden ze een antistressband omgedaan. Het arme dier was toen als een speer angstig het huis uit gevlucht en kwam niet meer terug… Na dagen zoeken werd ze uiteindelijk gevonden. Totaal bedwelmd en niet in staat om over schuttingen etc. te klauteren. Er stond geen merknaam bij. Bandjes hebben sowieso een slechte reputatie. Ik heb boven een doosje antistress staan. Misschien wel van hetzelfde merk. Ik denk dat ik dit eens als een cadeautje heb gekregen. Het zijn geen bandjes maar het zijn druppeltjes, spot-on. Gezien alleen al de waarschuwingen op de verpakking peins ik er niet over om dit op de huid van een dier te druppelen. Mogelijk hooguit ooit wat druppeltjes op een kussen zodat de geur van valeriaan en lavendel zich door de lucht kan verspreiden

 

Op de foto’s: Bodiir toen hij net bij ons op verkenning was. Daarna als een Maverick look-a-like in de klimboom en vandaag samen met Bashiir met het Lidlleeuwtje.

Wat ben ik blij dat ik ooit dankzij mededierenliefhebbers op het spoor ben gezet van het versvleesvoeren. Ons nieuwe huisgenootje Bodiir is ook door zijn fokkers Lizetta en Michaël met vers vlees grootgebracht. En dat zie je ook! Perfecte gezondheid, perfecte eetlust, prachtig op gewicht (nu 1850 gram met op de leeftijd van bijna 3,5 maand) en dito resultaten in de kattenbak.
Door de voeding op basis van echt vlees (op basis van het prooidiermodel) heb je veel meer variatie waardoor de dieren zoveel minder kwetsbaar zijn. En niet alleen voor productiefouten bij de verschillende merken, bijna elk groot merk is wel eens betrokken geweest bij een voedingsschandaal met voor de dieren dodelijke gevolgen, maar ook de totale gezondheid van de dieren is beduidend beter. Ik heb het meteen afgeklopt maar ziektes zoals FIP, niesziekte, en maagdarmproblemen zijn in mijn beleving alleen maar ellende uit een grijs verleden. Het zal nooit bewezen worden, want wie zal zo’n wetenschappelijk onderzoek willen doen en betalen? Maar mijn eigen ervaring als fokster en al die ervaringen van medefokkers en andere dierenliefhebbers wijzen uit dat dieren die echt vlees (wel gevarieerd natuurlijk) als voer krijgen een veel grotere weerstand blijken te hebben tegen allerlei parasieten, virussen en bacteriën én vaak veel minder kwetsbaar zijn om overgewicht te ontwikkelen. Als u meer wilt weten over deze manier van voeden: op deze pagina staat hoe wij het in grote lijnen doen.
Vergelijk dit eens met hoe met de mens gaat in de Covid-19 pandemie. Leefstijl dus ook voeding en conditie spelen een grote rol in de kwetsbaarheid voor dit virus. Alleen die oude dag; dan worden mens en dier kwetsbaarder. Voorheen nam ik aan dat de vaccinaties van vooral de oudere katten best nog wel een tijdje zouden doorwerken al liet ik onze oudjes altijd wel gelijk met de jongere vaccineren. Al voor corona heb ik me laten overtuigen dat vaccinaties ook voor de dieren op leeftijd van belang blijven. Dus óf met een titre-test kijken of er nog voldoende antistoffen aanwezig zijn óf volgens het schema van de dierenarts de vaccinaties bijhouden. Niesziekte herhalen wij na ruim een jaar (ideale periode voor de zo belangrijke gezondheidscontrole!) en de kattenziekte iedere drie jaar. In beide gevallen steekt het niet op een paar maandjes.
Nu ik het toch over voeding heb, Orchid en het haar aan het eten houden, gaat al een hele tijd zeer voorspoedig. Zodanig zelfs dat ze wekenlang geen medicatie nodig heeft. Maar vannacht liet ze me goed schrikken. Ik kon haar niet vinden op de voor haar gangbare plekjes. Het bleek dat ze in een kattenbak zat, te persen én er zat bloed in haar urine. De arme meid. Weer dat blaasprobleem. Dit was al maanden geleden. Gelukkig heb ik altijd pijnbestrijding (Onsior) voor haar in huis en even later had ik haar al weer aan het eten en volgens mij is ze de nacht goed doorgekomen. Met het ontbijt maakte ze een prima indruk en overdag had ze zelfs speelse buien. Vandaag had ze ook meerdere schoot-/spinsessies en nu ligt ze zich tevreden te wassen in een van de muurmandjes. Mocht haar medicatie weer nodig zijn dan heb ik vandaag weer geleerd dat de Mirtazapine die ze als eetlustopwekker krijgt ook als bijeffect heeft dat het misselijkheid en braakneigingen onderdrukt. Eigenlijk hoef ik haar dan niet de Cerenia erbij te geven want dat is ook tegen misselijkheid. Dat ga ik dus bij gelegenheid uitproberen.

Vuurwerk
Tot mijn verbazing heeft de gemeente Haarlem voor dit jaar een vuurwerkverbod afgekondigd. Ik heb jarenlang gehoopt op zo’n verbod want ik vind de overlast voor mens, dier en klimaat veel te groot en dan heb ik het nog niet over alle mensen die handicaps oplopen maar ik had de hoop hierop opgegeven. In heel veel landen kunnen de mensen genieten van feestelijke vuurwerkshows maar ik ben bang dat dit in Nederland nooit mogelijk zal worden. Zeg geen nee tegen een bepaalde groep Nederlanders 🙁 Ik voorzie weer heel veel protesten, geweld tegen handhavers en nog meer overlast. ‘Ze’ zijn nu al, 8 oktober, begonnen met het vuurwerkgedoe. Dankzij al het sloopwerk en verbouwingen in de huizen om ons heen, krijgen onder dieren gelukkig een aardige warming-up.

Bezoekers die deze site via hun mobiel bezoeken, krijgen de rechterzijbalk met fotootjes etc. pas te zien door te blijven scrollen tot voorbij het gedeelte hieronder over het contact opnemen.

  

Kittenboom
Zo in mijn nopjes! We gaan slapend rijk worden! Niet met bitcoins of kattenfokken maar met zonne-energie 😉 Zo'n goed gevoel dat we een bijdrage kunnen leveren aan de vermindering van de CO2 -uitstoot. Alle
In het zicht van de haven
29 november 2020
De tijd vliegt; de kittens wonen nu al drie weken bij hun nieuwe mensen. We zijn heel blij met de goede berichten die we over ze ontvangen. De mensen van de twee broertjes Tigger
Wiesje was weg
Ik ben dolgelukkig dat ik de titel van deze blog in de verleden tijd kan schrijven! Wat was het zaterdagavond een verschrikking. Om een uur of tien hoorde ik boven een vreemd geluid en ging ik direct op
Afscheid van Vidar
Maar eerst de jarigen van vandaag (6 juni)

Vandaag, 14 jaar geleden, zat ik bij onze dierbare Nieckje die aan het bevallen was van haar nestje van de Hamburgse Harry. Nieckje was een wildkleurige
Weer eentje minder...
Onze Elfie heeft hectische weken achter de rug. Eerst heeft ons ontzettend voorbeeldige patiëntje een week lang met een kap moeten rondlopen en toen het de goede kant leek op te gaan met de wond
De gekapte kat
Eind vorige week kreeg ik al de indruk dat er iets met Elfie was. Ze maakte een wat verdrietige indruk en toen ik haar zondagavond in mijn armen had, gromde ze zelfs... Dat is echt niet des Elfies en ik
Flink zijn, even flink zijn!
Dat gold de afgelopen dagen voor het muziekfestijn, de TOP 2000 van radio 2. Sinds het bestaan hiervan, heb ik nooit een editie overgeslagen en met de lijst bij de hand leefden we van het
Misverstand
Vorige week donderdagochtend, vlak voordat de dierenarts hier zou komen, ging er iets goed mis. Maverick sprintte de trap af en racete door het kattenluikje naar buiten maar helaas reageert onze hond Polly
De ontdekking van het kattenparadijs
In het vorige blog, die vóór die over de wereldshow, over de kittens heb ik wat later nog de chipnummers geplaatst. Ze staan nu ook in de database voor de Somali en hun stambomen zijn
Hun negende 'verweekdag'; tijd voor list en bedrog
Ik was er in mijn vorige blog niet aan toegekomen om te vertellen dat vorige week zaterdag Baldrtje de eer had het eerste 'kilokatertje' van het nest te zijn. Ik heb
Ik weet niet waar ik moet beginnen
Met drie kittens huppelend over de vloer en de kleine Tinka bij me op schoot, ga ik proberen wat te schrijven over hun wel en wee. Ik zal zo vaak mogelijk de tekst saven want ze wordt
Kraambezoek
Iedereen heel hartelijk bedankt voor al het medeleven en de goede wensen. Het waren heftige dagen maar nu is het weer genieten van een gelukkige moederpoes met verrukkelijke kittens.

Om te voorkomen
Elfies kittens!
Afgelopen zaterdagnacht is onze SuperElfie bevallen van haar nestje. Vijf kittens!

Ik had nooit zo'n groot nest verwacht. Somali's zijn van nature bescheiden op dit gebied en Elfie heeft een tikje overgewicht
Maar de foto's zijn wel gelukt!
Ons tuintje wordt er niet mooier op. We hebben noodgedwongen op meerdere plaatsen doorzichtig folie aan de tuinafzetting vastgemaakt op de plekken waar we hebben gezien dat Sher als een
Het kraammandje
Het is nog wat aan de vroege kant maar ik kreeg de indruk dat Elfie al behoefte kreeg aan nestelplekjes. Voor het in gebruik nemen van de echte kraammand vond ik het nog iets te vroeg. Deze doos die ik
Mooie data
Ik heb nog een half uurtje om een stukje hier te plaatsen op deze datum; 10-07-17 is toch best een aardige. In het verleden hebben we hele mooie data gehad waarop dekkingen en geboortes plaatsvonden. Kampioen
Zwangere Elfie
Het krols kroelen van Sher mocht niet baten en we hebben besloten om haar nu niet te laten dekken. Het leeftijdsverschil tussen beide nestjes zou te groot gaan worden waardoor de moedertjes dan niet meer
Wij wilden per se Per Sé en hopelijk bevalt Elvie rondom 14 augustus van kleine Sélfies
Zaterdagavond, toen wij op weg waren, lees een paar straatjes doorliepen want wij wonen er heel dichtbij, naar het optreden van 'We
Elfie in de bocht
Het nieuws achterstevoren. Wij hadden dit weekend een familiefeestje in Zuid-Nederland en vanwege de afstand hadden we een hotelletje geboekt. Het dichtstbijzijnde hotel viel af want daar waren geen
De fotoshoot van Richard
Ik ben heel benieuwd of het me weer gaat lukken om in deze rubriek een berichtje te plaatsen. Het is mij namelijk een raadsel hoe het kan dat WordPress weet dat ik de nieuwsberichtjes in het Blognieuws

Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten