Huidige nestjes

2 juni 2024
Op dit moment hebben wij geen kittens. Wel zijn er plannen: de mooie Sheralyn is onlangs na een rustperiode van bijna twee jaar weer krols geworden dus wij zijn ons aan het oriënteren over de mogelijkheden voor een mooi nest voor haar.

30 november 2023
Op 11 oktober is Sher bevallen van een prachtig nest. Helaas is de eerstgeboren kater diezelfde dag nog overleden. De andere vier ontwikkelen zich uitstekend en rennen inmiddels zeven weken oud al door de huiskamer. Dit is de link naar hun nestpagina met berichtjes en foto’s: E-nest
Alle kittens zijn besproken. Mocht u op zoek zijn naar een kitten, neem dan contact op en/of kijk eens bij de clubs ABY2000 en de SAN.

30 september
Op dit moment is Sher zwanger van onze geweldige Bodiir (de zilveren kater op de foto hier boven met het wildkleur kitten in zijn pootjes). Sher is nu bijna acht weken zwanger en vertoont al regelmatig nestelgedrag.
Omdat door een technisch probleem met WordPress de menubalk van deze website op mobieltjes (dus wel via tablets en pc’s) niet meer bruikbaar is, geef ik hier de link naar de pagina waar de laatste nieuwtjes over deze poesjes wordt bijgehouden: het nestje van Sher en Bodiir.
Alle catterynieuwtjes komen uiteraard ook in de blogs.

2 oktober 2022
Met opa Bashiir spinnend op schoot voor de laptop ben ik druk bezig om topics op deze website bij te werken.

Op 20 september is Sheralyn de grote zus geworden van de kittens van haar moeder Sher. Dat nesttopic (het C-nest) maak ik zo snel mogelijk.

Sheralyn weer thuis in haar eigen klimboom na haar logeerpartij. Op 13 mei is Sheralyn bevallen van een prachtige drieling: Lilibet, Taki en Boudica. 

20 april 2022
Het gaat heel goed met Sheralyn. Ze is nu al zes weken zwanger. Op deze pagina is meer informatie over haar en de vader te vinden.

26 maart
Momenteel hebben wij geen nestje maar wij hopen dat Sheralyn zwanger is. Zij zou nu 2,5 week ver kunnen zijn met haar zwangerschap.

Ons laatste nest
Op 21 oktober is Sheralyn bevallen van haar nestje van Gio. Het A-nest bestaat uit vier prachtige kittens in een verrassende kleurenpalet.
Deze kittens zijn zo leuk, zo charmant, hebben zulke charmante karaktertjes dat we deze combinatie graag herhalen.

10 september 2021
Na een aantal hele spannende dagen gaat het nu uitstekend met Tinka en haar kittens. Het zijn twee wildkleurige katertjes, ze heten Zuko en Zhu en ze groeien beiden als kool. Hun oogjes zijn al bijna helemaal open. Dan gaan hun oortjes ook werken en kan je ze laten opkijken voor een fotootje. Nu komen we nog niet verder dan deze.

De groeistatistiek.

2 september 
Op 31 augustus zijn Tinka’s kittens geboren. Helaas is er wat misgegaan tijdens haar zwangerschap. Het eerste kitten bleek als foetusje al te zijn overleden en toen de volgende dag de andere kittens geboren werden, bleken zij heel erg klein te zijn. Victor heeft er zijn handen vol aan om deze kwetsbare diertjes te redden. De kleinste heeft het erg moeilijk maar het gaat nu wel de goede kant op. Deze heet logisch nu de Kleine en het tweede kitten dat vooral vandaag een groeispurt heeft gemaakt, heet natuurlijk de Dikke en dit kitten heeft al in Victors hand liggen spinnen. 

Tinka’s melkklieren waren van slag maar dat lijkt nu stukken beter te gaan. Dit ging niet vanzelf. Daar heeft Victor veel voor moeten doen. Tinka was ook erg onrustig en ging steeds bij haar kittens weg. Victor had de cv goed hoog gezet en tante Nicky bleef er voortdurend bij waardoor deze kwetsbare diertjes goed op temperatuur bleven.
Via de webcam in kleur kunt u meekijken.

27 augustus 

Tinka is al bijna uitgerekend en halfzusje Nicky volgt haar met haar zwangerschap op de voet. Zelfs Sheralyn is uit logeren geweest en als het goed is al anderhalve week drachtig.
Bij Tinka en Nicky van webmaster Victor in Capelle a/d IJssel draaien vier! webcams. Kijken kan hier.

26 juli 

Deze prachtige foto is van de a.s. vader Gio samen met zijn feline huisgenootjes Giulia en Florio.

Tinka en Nicky vertonen alle zo gewenste tekenen van een zwangerschap.
Het testwerk voor Sheralyn vordert al aardig. Haar DNA-testen zijn al binnen en de uitslagen zijn naar wens én morgen gaat de voor de andere testen naar de dierenarts. Ook de vaccinatie is herhaald. Ze is alleen een week te vroeg krols geworden. Nu maar hopen dat de eerst volgende niet al te lang op zich laat wachten. We kijken zo naar haar nestje uit. En wij niet alleen!

27 juni 
Vandaag is Tinka uit logeren gegaan naar Gio. Als alles naar wens verloopt, kunnen we dus over ruim negen weken weer kittens verwachten. En niet alleen van Tinka. Ook haar halfzusje Nicky staat in de startblokken. We hopen zo dat het de poesjes en hun mens Victor gegund is dat zij samen kunnen gaan moederen. Ik heb een pagina gemaakt zodat de bezoekers van deze site zich alvast een beeld kunnen gaan vormen over deze twee charmante poesjes en de mooie Gio.

Uitgevlogen nestjes:

27 april 2021

Wiesjes Y-nest bijna tien weken oud.

Het Y-nest van Wiesje en Kasper is op 17 februari geboren.

30 juli 2020
Ze zijn er! De kittens van Sher en MagicMan. Net als de vorige keer heeft Sher twee poesjes en twee katertjes. Het kleinste poesje werd als eerste geboren en de grootste kater als laatste. Dat was geluk hebben want 129 gram is flink aan de maat. Hij heeft het ook best even moeilijk gehad. De bevalling verliep heel voorspoedig en gemakkelijk. Alleen nummertje vier kostte Sher dus wat moeite.

Sher met haar prachtige vierling van Magic Man.

In tegenstelling tot de vorige keer toen Shers kittens met de fles moesten worden grootgebracht, schiet Shers melk nu goed. Af en toe spuit het zelfs.
Het kleinste poesje heb ik even op gang geholpen met een klein slokje druivensuiker met kittenmelk. Zij had eerst een tepel bij Shers linkeroksel maar toen haar grote broer daarboven ging drinken, ging ze op zoek naar een andere tepel. Alle acht tepels doen het goed. Gelukkig hebben ze niet al te veel spatsies in de keuze van welke tepel. Het eerst geboren katertje, nu met het blauwe bandje, wilde wel per se ´de zijne´.

September 2020: Sher met haar negen weken oude wildkleurige kittens. Linksboven de Abessijn-variant kater Tigger, rechtsboven broerlief Toulouse. Een mandje lager het Abessijn-variant poesje Xera naast haar Somalizusje Sheralyn.

Van dit nest hebben we de geweldig leuke en lieve Sheralyn aangehouden.

2 januari 2020
Op 26 oktober zijn Wiesje, Wiske en Walae Avra geboren. Hun moeder is de mooie zwartzilveren Somalipoes Tinka en hun vader de blauwe Abessijn-variantkater Arun. Alle kittens zijn al besproken.

Vandaag hebben we Umione door de dierenarts laten nakijken omdat we de indruk hadden dat ze niet echt zwanger was. Helaas, weer geen nestje voor haar en alle wachtenden. Maar we geven het nog niet op, de superschattige My’nie die als pleegmoedertje zo goed voor de kleine zieke Wiesje heeft gezorgd, zou ook een keer haar eigen kittens moeten mogen hebben.

Moeder en dochter Umione en Sher.

Mei 2019
Nu groeien Vlo en Vidar bij ons op. Zij zijn de kittens van Elfie, het V-nest. Zij gaan bij mensen wonen die al een volle broer en een halfbroer van ze hebben.

Rond 17 juli wordt het weer spannend hier; dan verwachten we de kittens van Umione van haar Romeo.
De kittens van Elfie waren zwartzilver; deze kittens zullen voornamelijk wildkleurig zijn maar een enkel ander kleurtje kan ook op duiken.

De mogelijke a.s. vader Romeo.

Het nestje van Elfie was het T-nest; op deze pagina zijn veel berichtjes en foto’s over haar nestje te vinden. De tag van Shers nest op de website is U-nest. Deze link verwijst naar een blog van toen ze zes weken oud waren en met deze krijgt u een pagina met alle nieuwtjes en foto’s over dit nest.

De poesjes Elfie en Sher hebben hun eerste nestjes resp. in augustus 2017 en januari 2018 gehad. 

Elfie is zelfs al een keer op herhaling geweest: letterlijk want de vader van haar tweede nestje was ook weer Per Sé. Of wij per se naar Per Sé wilden 😉 Dat nestje is op 3 maart 2019 geboren. Nu hebben we bij beide poezen een suprelorinstaafje laten plaatsen waardoor ze erg lang, het kan wel drie jaar duren, hormonaal inactief zijn. Wel zo goed en gezond voor ze. Niet steeds krols of aan de pil.

Per Sé. Deze stoere wildkleur kater is de vader van de nestjes van Elfie en Sher.

Via de rasclubs ABY2000 (website en Facebook) en de SAN (website en Facebook) kunt u wellicht cattery’s vinden die nu ook kittens beschikbaar hebben. Let op, u verlaat dan wel deze website en soms kan het lastig zijn hem terug te vinden. Met de naam Silfescian, anagram voor de latijnse woorden voor hond en kat, canis en felis, lukt het vast wel.

Soms kunt u via deze rasclubs ook een volwassen Abessijn of Somali vinden die wegens omstandigheden een ander thuis nodig heeft. Via de herplaatsingsservice van de vereniging Felikat kunt u ook hele lieve volwassen raskatten vinden. Helaas zijn er vreemde dingen gaande op de website van Felikat (gevaarlijke website volgens Norton) en deze link is ook helemaal van slag. de pagina lijkt ook al heel lang niet meer bijgewerkt: volwassen raskatten.

Hieronder en hiernaast staan wat foto’s van Abessijnse (variant-) & Somalikittens in onze favoriete kleurslagen (als warming-up voor uw zoektocht).

Zo leuk te weten dat deze twee Ferox-kittens de halfbroertjes zijn van de kater waar Sher en Elfie hun nestjes van hebben gekregen.
2013: Het zwartzilveren Somalipoesje Donna  met haar blauwzilveren Abessijn-variant nestgenootje Peter Pan.
2010: Sorrelzilveren Somalikittens. Het poesje rechts is de lieve Sientje (Silfescian Charmin’ Chanine) die inmiddels de betovergrootmoeder van Wiesje is geworden.
2001: Sijntje met haar vier kittens (Abessijn-variantjes) van Rooster.
Deze foto van het N-nest van Nieckje uit 2005 siert mijn eerste website. Ik ben trots dat het me gelukt is deze foto te maken maar het meest bijzondere van dit nestje is dat ze alle vijf sorrel zijn terwijl hun moeder wildkleur is en dat de drie katertjes Somali’s en de twee poesjes Abessijn-variantjes zijn. Uiteraard staat deze foto ook bovenaan deze pagina. Nostalgie!
Shirezah met haar kittens Djinn en Dürdaantje van haar tweede nestje en als nanny voor de vier zilver Abessijntjes van Tamara.
Dit zijn Tamara en Shirezah, de stammoeders van cattery Silfescian. Deze foto is van 1983 en beide poezen houden toezicht op de kittens in de nestkooi. Hij bestond uit twee etages en het moedertje kon er via de hogere etage in en uit terwijl de kittens de eerste weken van hun leven veilig in het kraamkistje zaten.

Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten