Nestjes

28 januari 2024
Voor de bezoekers van deze website die hier via hun mobieltje komen, is de menubalk helaas niet meer bruikbaar. De drie horizontale streepjes zitten precies achter het zoekpictogram. Die bug is voorlopig nog niet opgelost. Het zoekpictogram wegdoen, gaat me te ver. Alles werkt wel normaal op een tablet en pc. Als oplossing plaats ik hier de link naar de pagina met ons laatste nestje.
Kijkt u ook eens bij de nestjes die aangemeld zijn bij ABY2000, de SAN en op Kittentekoop. Check wel of de ouderdieren echt goed getest zijn en of de fokker volgens de regels van een vereniging werkt.

Er zijn nog twee nakomelingen van het liefste poesje aller tijden beschikbaar! Dat poesje was onze Orchid, zie haar pagina. Abessijnen en Somali’s vallen al op door hun hoge sociaal-emotionele intelligentie maar het ene dier, de ene familie is daar beter in dan de andere. En Orchid is een van de uitschieters. Orchid heeft heel weinig nakomelingen gekregen maar Fred en Hilda van cattery Sadee von Warjo in Groningen (e-mail: sadeevonwarjo@gmail.com) zijn met Orchids enige dochter Unagh verdergegaan. Wieke en Wiske stammen in rechte lijn van OrrieKiddie af! Deze twee Abessijn-variant-dametjes in de kleur sorrelzilver zijn erg op elkaar gesteld waardoor er voor dit duo een tweekats gouden mandje gezocht wordt. Op deze blogspot Nestje van Rozita kunt u meer over ze lezen. Dit is Hilda’s Facebook.

De nog beschikbare Wiske en Wieke.


18 november
Er is op dit moment nog één kitten niet besproken.

Op 11 oktober is Sher bevallen van haar nestje. Het e-nest. Voor het zwartzilveren poesje Eywa is belangstelling, het sorrelzilveren katertje Charlie is gereserveerd en op ons rust de zware taak om te kiezen tussen de twee beeldschone knuffelige sorrelzilveren poesjes. ‘Ons poesje’ zal als roepnaam Leeloo krijgen. Voorlopig noemen we het laatstgeboren poesje zo en haar iets grotere engelachtige zusje heet nu nog Angie. Als we daar de juiste mensen voor hebben gevonden, mogen die uiteraard meedenken over de meest leuke naam. De stambomen moeten binnen de achtste levensweek worden aangevraagd.

30 augustus
Onze grote vriend Bodiir heeft het de afgelopen maand druk gehad. Ruim drie weken geleden, op de valreep voor onze vakantie, heeft hij Sher gedekt en deze week ook nog Aurelia. Bij Sher is aan haar gedrag en tepeltjes al duidelijk merkbaar dat ze zich zwanger voelt. Haar nestje verwachten we rond 9 oktober. Bij Shers eerdere nestjes wisselde zij enorm met de draagtijden dus de agenda houd ik rond die datum helemaal leeg voor haar!
Voor de blauwe Aurelia wordt het haar eerste nestje. Aurelia is ook een Silfescian. Zij is Shers kleindochter van Sheralyn en Gio van het A-nest. Ik bekeer deze pagina van dit nest natuurlijk even. Wat was dit toch een leuk nest, wat was het een leuke tijd en wat hebben we veel (mooie!) foto’s als aandenken. Grote vriend Bodiir was toen nog een klein vriendje maar wel de grote broer voor deze kittens. Zo leuk om Aurelia en nestgenootjes met Bodiir  samen op de foto’s te zien. 
Aurelia woont in Den Haag bij Roel en Rudolphine samen met andere Silfescians. In huize Vaasen/Eggink wonen al heel lang Silfescians. De eersten waren Stratos en Fulvia, de nestgenootjes van onze Elvira, in 1989. Met Fulvia (Silfescian Silvi’s Sirikit) en haar zoon Gigi en kleinzoon Aristo, roepnaam Ypsilon, Yp dus, is gefokt en tot onze vreugde zijn deze lijnen zoals helaas heel veel andere lijnen níet uitgestorven. Heel toepasselijk werd net op radio 5 De steen van Bram Vermeulen gedraaid. Deze Silfescians hebben namelijk belangrijke stenen verlegd in de historie van de Somali. Onze Bodiir stamt van deze dieren van weleer af en verlegt op zijn beurt weer stenen.
Aurelia is rond 1 november uitgerekend. Dat zou een prachtige datum zijn want op 1 november 2008 werd daar ook een Silfesciannestje geboren: Nea’s nestje met Zagato en zijn drie broertjes.

Ik heb deze pagina omgezet van de klassieke editor naar de blokeditor. Zo kan ik veel meer met de foto’s doen. Van deze compilatie zijn de eerste drie van Bodiir en het A-nest met nu natuurlijk Aurelia in de hoofdrol. De andere zijn van Bodiir en hoe hij pleegtante Sher adoreerde. Hij heeft door deze liefdevolle omgang een ideale voortgezette jeugd gehad. Helaas bleek dit later voor Bodiir later een belemmering voor de acceptatie van hem als volwassen kater. In de natuur worden zonen meestal verstoten.

——————————————————————————————————————————————————————————————-
juni 
Op dit moment hebben wij geen kittens beschikbaar. We hopen dit najaar op een nestje van Sher en Bodiir. Hun geweldige zoontje Durin Silver smaakt naar meer! 

Sher’s andere zoontjes, de inmiddels bijna drie jaar oude Tigger en Toulouse, gaan deze week verhuizen naar hun nieuwe familie. Zij woonden in Den Haag maar daar kregen meerdere huisgenoten allergieproblemen. Bij deze bedanken we iedereen voor het meehelpen om het juiste gouden mandje voor de mooie broers van Sheralyn te vinden. 

——————————————————————————————————————————————————————————————————-

De kleine Durin Silver. Dit is de link naar de pagina van het D-nest.

20 februari
Het lange (on-)geduldige wachten werd gelukkig uiteindelijk beloond. Ik was al bang dat ik bij onze dierenkliniek maandagochtend een spoedkeizersnede moest laten doen toen Sher zaterdagnacht langere tijd miniweetjes had. Net toen de onrust bij mij toenam, kreeg Sher echte weeën en even later meldde ons vriendje zich. Het ging niet echt makkelijk. Durin lag in een stuit en bleek geen kleintje maar samen hebben we het gefikst. Daarna was Sher nog een tijdje onrustig dus ik hield het niet voor onmogelijk dat er nog eentje zou komen maar om vier uur was duidelijk dat Durintje alleen zou blijven. De mensen die bovenaan de lijst stonden, samen met ons, voor een poesje, hebben ervoor gekozen dat een katertje ook heel welkom zal zijn. Persoonlijk denk ik dat deze geweldige mooie zilveren kater, zoon van Bodiir en Sher, juist een fantastisch aanwinst is voor bij hun twee poezen, Qaia (familie van Orchid, Maverick en Jack) en zijn halfzus Xera. De pagina met foto’s en nieuwtjes over Durin: D-nest.

17 februari
We zitten al een hele week in de startblokken om indien nodig Sher bij te staan bij haar bevalling. De vorige keer beviel ze op de 61ste dag en dat was bijzonder vroeg. Terugkijkend leerde dit wel dat er mogelijk sprake was van een natuurlijke reactie van haar lichaam. Er was toen tenslotte wel iets mis. Dus dat Sher ons nu laat wachten, kan een teken zijn dat het/de kitten/s gewoon goed in haar buikje zit/ten. Na een aantal dagen dat ik geen leven voelde en dus goed ongerust was, heb ik alweer heel vaak leven gevoeld. Vooral wanneer Sher bij me op schoot ligt. En de praktijk heeft geleerd dat de grootte van een nest invloed kan hebben op de lengte van de zwangerschap. Haar eerste twee nestjes waren vierlingen en nu denk ik dat er hooguit twee zullen zijn (maar meer zijn altijd welkom). We hebben uiteindelijk besloten om geen foto te laten maken zodat Sher rustig thuis kon blijven. Maar het blijven duimen voor een goede afloop wordt zeer op prijs gesteld.  

4 januari 2023
Op 13, 14 en 15 januari heeft onze knappe Bodiir heel erg zijn best gedaan en heeft hij Sher gedekt. Inmiddels is zelfs al zichtbaar dat Sher zwanger is. 
Helaas zijn de dekkingen niet volgens het boekje verlopen. Voor Bodiir was dit de eerste keer en na de eerste dekking om 18.05 uur duurde het net iets meer dan 24 uur voordat het hem nog een keer lukte.

Deze foto is van vlak voor de tweede geslaagde dekking. Gezellig in de huiskamer!

Toen kreeg hij echter de smaak te pakken en heeft het stel zich prima geamuseerd. Bij een dekking volgens het boekje vind ik het belangrijk dat er binnen 24 uur een tweede dekking volgt omdat meestal de baarmoedermond van de poes zich dan sluit. Dit is om te voorkomen dat er een te groot leeftijdsverschil bij de kittens ontstaat. 
Vanwege de onzekerheden die nu spelen, al weet ik dat er een normaal nest geboren kan worden na slechts één enkele dekking, hebben we met onze dierenarts afgesproken dat we na de zesde week een röntgenfoto laten maken zodat we informatie krijgen over de nestgrootte en de ontwikkeling van de kittens. 

Over Shers vorige nestje. Uit alle onderzoeken is alleen als info gekomen dat alles bij Sher prima in orde is. Met de kleine Cesar gaat het ook uitstekend. Hij woont nu in Limburg met Victor, de vader van Bodiir, bij Florence en Robin en ze hebben het heel leuk samen. Ze racen door het huis, knuffelen met elkaar en Cesar groeit als kool. Het is hoog tijd dat ik zijn nestpagina, het C-nest, bijwerk met alle leuke foto’s die ik heb ontvangen.

Bodiir als zorgzame grote broer voor Cesar.

30 oktober 
Over het nestje van Sher maakte ik me tijdens de zwangerschap al grote zorgen zonder dat ik daar een concrete reden voor had. Ik was heel bang dat het er maar eentje zou zijn en dat geeft vaak heel veel problemen met de bevalling en moederzorg. Groot was mijn opluchting toen op de röntgenfoto bleek dat Sher er drie zou krijgen. Helaas ging het mis met de twee eerstgeborenen. Het wildkleurtje Cantorowitz moesten we de volgende dag al laten inslapen en zijn sorrel broertje Cooper overleed na een hoopvolle periode, toen hij ruim drie weken oud was. Gelukkig lijkt het derde katertje Cesar wel gezond te zijn. Cesar Cour di Leon vormt in zijn eentje het C-nest. Hij is leuk, lief en dapper voor drie!
Uiteraard zijn we op zoek naar de oorzaak van deze complicatie bij Sher. We hopen zo dat we met de expertise van de faculteit van Utrecht de oorzaak kunnen achterhalen en kunnen voorkomen dat dit nooit meer gaat gebeuren.

Het tweede nestje van Sheralyn is geboren op 13 mei: de wildkleurpoesjes Taki en Lilibet en de blauwe dame Boudica vormen met hun drietjes het B-nest.

26 april 
Vorige week woensdag was Sheralyn in de zesde week van haar zwangerschap. ‘s Morgens dacht ik nog dat ik haar buikje voor dit stadium een tikje bescheiden vond. Even later zag ze er plots heel anders uit. Nu is haar buik volkomen normaal voor dit stadium.
Er zijn veel zoekenden naar een goed gefokt Abessijn- of Somalikitten: kijk eens onderaan deze pagina.

17 april 
Alles lijkt goed te gaan met de zwangerschap van Sheralyn. Ze is tussen 11 en 13 mei uitgerekend. Er wordt met smart uitgekeken naar haar kittens en Rudi is zelfs aan het dichten geslagen. Reden om een pagina voor dit nestje te gaan maken.

7 maart
We hebben enorm genoten van de kittens van Sheralyn en Gio, het A-nest. En we genieten nog. Nu genieten we mee met hun nieuwe mensen die ons trouw op de hoogte houden over hun ontwikkeling. Omdat hun vader nu gelukkig nog beschikbaar voor een dekking is, willen we dolgraag deze combinatie zo spoedig mogelijk herhalen. Na dit nestje krijgt Sheralyn dan een suprelorinstaafje waardoor zij voor een paar jaar een hormonale rustperiode krijgt. De foto bovenaan deze pagina is van hun kittens.

31 december
De kittens van Sheralyns nest zijn alweer tien weken oud. Zij staan nu in de uitgelichte foto hierboven. Deze prachtige foto heeft Richard Rodenburg tien dagen geleden van ze gemaakt. En we vinden ze zodanig geweldig, alleen al hun spontane mensgerichte persoonlijkheidjes, dat we heel graag op herhaling gaan. Het is niet de bedoeling van de eigenaar van hun vader Gio, dezelfde Richard van de foto’s, dat Gio lang ongecastreerd blijft. Kwaliteit van leven van zijn kater en de harmonie in zijn kattenfamilie gaan voor. Wij gaan dus niet lang wachten. Het werkt mee dat Sheralyn in een hele goede conditie verkeert en zelfs al twee keer licht krolsig geweest. 
Bij Sheralyns moeder Sher werkt het suprelorinstaafje nog. Ze zit nog vol in vacht. Dit is daarvoor een van de aanwijzingen. Tussen haar eerste en tweede nest zat ongeveer tweeëneenhalf jaar. Als de werking deze keer net zo lang duurt, zal het niet lukken om haar een nestje van Gio te laten krijgen. Maar we weten een prachtige kater voor haar én over een half jaar zou zelfs onze eigen Bodiir ook wel iets kunnen op dit gebied. De tijd zal dus medebepalen welke kater de vader van haar volgende nest zal zijn. 

25 oktober 
Op 21 oktober 2021, mooie datum!!, is de geweldige Sheralyn bevallen van vier even geweldige kittens. Moeder en kittens maken het heel goed. Er was even wat onduidelijkheid over wie waar moest drinken maar Sheralyn hield haar koppie koel en de kittens groeien als kool. Wanneer ze hun buikjes vol hebben, liggen ze allemaal heel ontspannen bij haar te slapen.
Ik maak zo snel mogelijk de nestpagina voor ze. Er staan al wel foto’s in de blog ‘In de hoofdrol’ . De pagina van het Z-nest is ook weer bijgewerkt. Jimmie en Jack zijn al bijna zeven weken oud en doen het uitstekend!

30 September 
De kittens van het Z-nest zijn nu ruim vier weken. Ze worden verzorgd door hun eigen moeder Tinka én hun tante Nicky. Vannacht vond Nicky dat ze weer moesten verhuizen en nu bivakkeert de hele familie op de bank. Uit zicht helaas van de webcams. Op hun eigen pagina staan verschillende stills én de laatste foto’s. De mensen voor Zuko en Zhu zijn al helemaal verliefd op deze fantastische kereltjes dus in principe zijn ze niet meer voor anderen beschikbaar.
Sherayn is nu zes weken en twee dagen drachtig en ze heeft al een schattig buikje. Rond 21 oktober is ze uitgerekend.

15 September 
Onze volgende nestjes zijn van de poesjes Tinka (van het T-nest) en Nicky (van het U-nest) van mijn webmaster Victor in Capelle a/d IJssel en onze eigen Sheralyn (van het X-nest en deze week vier weken zwanger).
De vader voor hun nakomelingen is Gio van Richard Rodenburg.
Tinka is op 31 augustus bevallen. Helaas is het met het nestje van Nicky helemaal misgegaan. Haar enige kitten, een prachtig wildkleurtje met een goed gewicht, is doodgeboren.
Gelukkig zijn beide poesjes heel close met elkaar en is Nicky vanaf dag één enorm betrokken bij het nestje van Tinka. Zij produceerde al dagenlang ‘tantemelk’ en nu moederen ze samen en drinken de twee katertjes bij beide moedertjes (en groeien als kool!).

Dit videootje is van Zhu, het grootste katertje.

Victor heeft de webcams op de kraamafdeling aanstaan!

14 september

Het was voor Nicky na de bevalling van haar helaas overleden kitten even erg verwarrend maar ze heeft zich al aardig hersteld. De dierenarts was zelfs zo attent om zelf contact op te nemen over hoe het met haar gaat. Victor houdt haar natuurlijk heel goed in de gaten.

——————————————————————————————————————

Nicky en Tinka hoog in de klimboom onder het dakraampje. Verderop deze pagina’s staan foto’s van de nestjes (het U-nestt en het T-nest) waarin zij geboren zijn.
Tinka met haar twee wildkleurige katertjes. Ze hadden een hele moeilijke start maar dankzij de inzet van haar mens Victor groeien ze nu goed en zijn ze al lekker mollig.
Zodra mama Tinka haar pootjes gaat strekken, stapt tante Nicky in het kraammandje. Ze is zo betrokken dat ze zelfs al melkproductie heeft.
De hoogzwangere Nicky houdt de wacht. Bovenop de klep alsof ze wil aangeven dat ze het maar niets vindt dat Victor af en toe de klep opent.
Ondertussen gaat het ook uitstekend met onze Sheralyn. Op 7 september waren de kenmerken van haar zwangerschap duidelijk merkbaar. Dat was geen verrassing want haar eetlust is opvallend toegenomen. Dat het nog een grote rommel bij ons in de huiskamer is door de aanleg van de nieuwe vloer, stoort haar niet. Gewoon op Simba het leeuwenkussen, bovenop een kratje met spullen: het voegt haar prima.
Gio. Cuba Giovanni Jr. Nidum Plumis
 

##########################################################################

Een fotoimpressie van onze eerdere nestjes

Wiesjes trio in pastel, het Y-nest van 2021:

De trotse Wies met haar kroost: Yade, Yessie en Yfke. Omdat hun vader een Abessijn is, zijn hun kittens kortharig.

Shers nestje van Magicman, het X-nest.

Vader Magicman is een Abessijn-variant. Daardoor konden er ook Somalietjes geboren worden. Dit nest bestaat uit drie Abessijn-variantjes en één Somalietje: Xera, Sheralyn (zij is het Somalietje), Tigger en Toulouse.

Shers U-nest van 2018:

Hun vader Per Sé is een wildkleur Somali en al hun kittens zijn wildkleurige halflanghaartjes: Umione, Arthur, Indy en Nicky

Elfies kwartet, het T-nest van 2017:

De vader van dit nestje is een wildkleur Somali. Van links naar rechts: de zwartzilvertjes Baldr en Tinka, het wildkleurtje Murphy en de sorrelzilveren Oliver (en een stukje staart van mama Elfie).
Nieckjes N-nest van de Hamburgse kater Harry uit 2005: Murphy, Pluk, Nardi, Ding en Nena. Nieckje was een wildkleur Somali en vader Harry was een sorrel Abessijn-variant. Erg apart dat alle kittens sorreltjes zijn en dat de katers Somali en de poesjes Abessijn-variantjes zijn.
Dit kleurrijke nestje dateert uit 1992 en de zwartzilveren Foxy en de sorrelzilveren Fonzie zijn voorouders geworden van onze hedendaagse zilver Somalifamilie.

Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten