Onze ontzettend slimme dame

Gisteren waren we met Sher, Sheralyn en Bodiir op de show in De Lier. Ik had me er al tijden op verheugd om met Sher weer te gaan showen. Alleen al haar persoonlijkheid maakt dat het erg leuk is om met haar op stap te zijn. Of een kat zijn draai kan hebben in zo’n situatie kan je al merken tijdens de jaarlijkse controle bij de dierenarts. Als ze dan een showtje staan weg te geven, is dat daar een goede indicatie voor. Sher was al Internationaal Kampioen en nu ze gecastreerd is, kan ze beginnen aan de Premiortitels. En omdat ze ouder is dan zeven jaar mag ze ook meedoen in de veteranenklasse. Bij katten levert dat geen titel op maar het is wel een goede promotie voor de aandacht voor oudere katten. Onze Eesz, de grote witte Kuvaszdame van weleer, heeft deze titel op hogere leeftijd wel behaald. Ik moet toch eens navragen waarom er op de kattenshows geen veteranentitels te behalen zijn. Maar voor nu zijn we al zo tevreden!
Shers eerste keuring was door Alexey Shchukin en naast een mooi keurrapport werd ze ook genomineerd voor de BIS-veteranenverkiezing (maar ze had hier geen concurrentie). Voor de gewone keuring trof ze Stephe Bruin. Die was zo mogelijk nog enthousiaster en bij de verkiezing van haar nominatie koos ze voor Sher (hier was wel concurrentie. Als je kat genomineerd is, of Best-in-Show is geworden, mag je een foto laten maken. Dat hebben we natuurlijk laten doen. Ik ben heel benieuwd hoe die is geworden. Toen ik even de Facebookpagina van Felikat checkte of de showfoto’s er al stonden, belandde ik bij oudere foto’s van Sher die in 2018 ook al door Francisca Steensk waren gemaakt.

Kan een kat zichzelf beter presenteren dan Sher hier doet? In haar keurrapporten staan allemaal lovende woorden. Die over haar persoonlijkheid waarderen wij het meest. Stephe Bruin schreef o.a. ‘Een hele slimme dame’. Dat heeft ze goed ingeschat!
Morgen wil ik weer verder gaan met deze blog.

22 mei
Dat plan van me om de volgende dag verder te gaan, viel in het water. Ik was al ziekig toen ik op de show was en daarna ging ik goed los op dat gebied 🙂 Niet ernstig maar voldoende om goed uit conditie te raken en dat pakt bij mij slecht uit voor mijn schrijfklieren. Wie daar absoluut geen last van had, is webmaster Victor. Die heeft zich zelfs uitgeleefd met AI. Zelf dit gebruiken voor mijn schrijverijen, ligt me niet, denk ik. Wel gebruik ik deze robot voor allerlei vragen waarover ik zo genuanceerd mogelijk informatie zoek. Echt heel handig en inderdaad soms best informatief.
Ik voelde me vandaag, inmiddels gisteren, stukken beter maar toen ik mijn laptop pakte om hier aan de slag te gaan, werd me aangeraden om updates te installeren. Veiligheid voor alles dus dat braaf gedaan maar het gevolg was dat hij er heel erg lang mee bezig was. Echt lekker zit het niet met de laptop want hij haalt ondanks alle herstarts nog steeds geen e-mail op.
Maar de foto’s van de show in de Lier staan nu op Facebook. Daar ben ik zo blij mee.

Op de foto’s hierboven: Sher en Bodiir saampjes in de sturdi.
Sher mocht twee keer poseren voor een nominatiefoto, als castraatpoes en als veteraanpoes en nog een keer omdat ze de BIS castraatpoezen had gewonnen.
Deze show had als thema het songfestival en het verzoek was om de kleuren blauw en geel te dragen. Dat is gelukt! Alleen wel heel erg jammer dat het zo mis ging met de Nederlandse inzending. Ik ben heel benieuwd hoe dit precies zat en afloopt.
Sheralyn en Bodiir waren ook op deze show. Dat stukje komt nog.

26 mei
Als door een wonder deed mijn Outlook het opeens weer. Ik had dagen geleden een keer het wachtwoord opnieuw gegeven maar toen kwam er geen reactie. Maar nu dus wel. Je e-mail bekijken via tablet of mobiel kan maar het is me een paar keer overkomen dat ik toen een e-mailtje over het hoofd had gezien. Overkomt me hier trouwens ook wel. Dus voor mensen die geen reactie hebben gekregen, graag opnieuw sturen.
Ik ben trouwens nog steeds niet echt van mijn verkoudheid af maar ik heb wel al meer energie. Naast achterstallige huishouding heb ik ook weer stapels nieuwe foto’s. Hoe groter de stapel, hoe moeilijker het kiezen is.
LeeLoo is nu zeven maanden oud en kan werkelijk overal mee spelen. Ze heeft een nieuw speeltje van Karin gekregen. Ze speelt heel leuk met de spiraal en ze heeft er lief mee geposeerd.

Het was ook hoog tijd om wat aan de tuin te doen. Ik wil geen planten meer van de gewone tuincentra omdat het gif in die planten echt slecht voor het insectenbestand is. Ik weet een tuincentrum waar ze alleen biologisch gekweekte en inheemse planten hebben. Daar hebben de vlinders en de bijtjes wat aan. De insecten en daardoor dus ook de vogels hebben het al jaren erg slecht en met de komst van de Aziatische hoornaar wordt het dweilen bij een lopende kraan. Deze wespen eten vooral honingbijen en dat gaat in zulke grote hoeveelheden dat de bijen nog ernstiger bedreigd worden dan ze al zijn. Bijen voor de bestuiving voor de bestuiving van bijv. de vruchtbomen worden ook gekweekt maar helaas dragen deze bijen ziekten bij zich dat weer fataal uitpakt voor de oorspronkelijke bijen. Verse bloemen komen ook alleen nog maar bij uitzondering in huis, vooral vanwege het gif dat ervoor gebruikt wordt. Er komen steeds meer aanwijzingen dat landbouwgif bij omwonenden een de mensen die ermee werken kanker en de ziekte van Parkinson veroorzaakt.
Veel kattenmensen willen geen bloemen in huis omdat er nogal wat soorten gevaarlijk voor katten zijn of omdat ze eraan gaan knagen en/of de vaas omgooien. Webmaster heeft daar met behulp van AI een pagina over gemaakt. Op deze site en overal op internet is informatie te vinden over voor katten veilige en gevaarlijke bloemen en planten. Onze katten hebben bijna altijd wel kattengras dat het bloemenknabbelwerk tegengaat maar hier nemen we ook geen risico met bijv. een kerstster of een lelie. Dankzij dat kattengras zitten onze katten dus zelden aan de bloemen. LeeLoo is momenteel de uitzondering. Ik heb laatst een mooie lelie gekocht voor in het boeket kunstbloemen. Ze heeft het twee keer gepresteerd om juist die bloem uit de vaas te halen! Bijzonder slimme en handige meid. Dat heeft ze niet van een vreemde (mama Sher!). LeeLoo was als kitten ook de slimste van het nest: ze had al heel jong door hoe ze op het aanrecht kon komen. De anderen is het in de drie maanden dat ze hier woonden nooit gelukt.

De Europese hoornaar is in tegenstelling tot de Aziatische een vreedzaam type en zelfs een nuttig diertje.
LeeLoo buiten bij een mix van echte en kunstbloemen, binnen bij de vaas met de lelie en op de krant met haar apporteerspeeltje. Vader Bodiir apporteert vooral kleine wollen balletjes en LeeLoo de kokertjes. Het is zo leuk om gedrag van haar ouders bij haar terug te zien. Sher en Bodiir zijn totaal verschillend als persoonlijkheden. Sher haalt het niet in haar hoofd om speeltjes te apporteren maar beide dieren zijn gek op ons hondje. LeeLoo begroet Polly op exact dezelfde manier als Sher.

Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten