Blijven leren

De afgelopen dagen ben ik bezig geweest met het nalopen en bijwerken van allerlei pagina’s van deze website. Het zinde me niet dat het item ‘In de Loop der Jaren’ alleen nog maar naast de pagina ‘Onze Dieren’ te zien was. Ik heb dus alle links naar de pagina’s van de dieren overgezet naar een nieuwe pagina en die ondergebracht in de menubalk. Al prutsende viel me op dat veel links naar hun stambomen niet meer bruikbaar zijn. De database Electronic Register of Somalis was ooit een van de eerste op internet maar helaas draait hij nu niet meer goed. Gelukkig hebben we nu ook Pawpeds maar deze database is nog lang niet volledig. Die mensen daarachter moeten dan wel de stambomen ontvangen. Ik heb een grote collectie stambomen dus mogelijk kan ik ze bij die hiaten van dienst zijn. Ik heb begrepen dat de procedure voor het opsturen nu veranderd is. Eerdaags ga ik dit met een scan van de stamboom van onze geweldige Mariposa van weleer uitproberen.
Het nalopen van de pagina’s van onze overleden dieren was best wel pijnlijk maar het voelt ook wel goed om hun pagina’s bij te werken. Die zijn immers bedoeld als een eerbetoon.
Al dat bezig zijn op de site was ook nog eens leerzaam. Al doende ontdekte ik ook weer nieuwe mogelijkheden. Webmaster Victor heeft me ook weer een leermomentje gegeven. De menubalk van deze WordPresswebsite is niet meer bruikbaar voor bezoekers via een mobieltje en deze bug was op te lossen door het zoekpictogram uit te zetten. Daarvoor moest ik afdalen in de krochten van de techniek achter deze site… Dat is echt abracadabra voor me maar met de steun van Victor heb ik daar mijn weg gevonden. Uitzetten bleek de oplossing. Maar ik wil niet zonder die zoekfunctie die wel probleemloos werkt wanneer deze site bezocht wordt via een tablet of pc. Dus hij is weer terug: jammer dan voor de mobiele bezoekers.

Mariposa. Ik hoop nog steeds iemand tegen te komen die ooit haar foto op de Poezenagenda heeft gezien. Deze foto stond met veel andere kattenfoto’s in 1995 ook in een schoolagenda. De eerste foto heeft trouwens jarenlang op een deurtje van de medicijnkast van onze dierenarts in Bloemendaal geplakt gezeten. Die kan dus ook herkend worden.

Ik heb de foto van Richards Boudica nu als Foto van de Dag staan. Deze foto is de cover van de laatst uitgekomen Ticked van de SAN. Zo jammer dat door een redactioneel foutje haar gegevens niet in de colofon terecht is gekomen. Naast zo’n mooie scherpe foto komen mijn vage kiekjes behoorlijk armetierig over maar voor elk probleem is er een oplossing. Dan plaats ik nu een andere foto van Richards hand hierboven als de uitgelichte foto. Die is ook van Boudica samen luierend met dame Giulia. Tenslotte mag Boudica wel een beetje reclame maken voor het aanstaande nestje van haar grote zus Aurelia en voor dat van haar grootmoeder Sher. Ik was dus van plan om in deze blog wat over deze zwangerschappen te gaan schrijven. Aurelia’s zwangerschap is nog pril maar die van Sher niet meer; Sher heeft al een onmiskenbaar buikje. Onlangs maakte ze een grote sprong vanaf de kast de klimboom in en ik hoop dat de ongelukkige landing door haar zwaardere lijfje een kitten niet meer dan een blauw plekje heeft opgeleverd…
De tijd gaat zo snel. Rondom 9 oktober is ze al uitgerekend. Aurelia eigenlijk op 30 oktober maar omdat de datum van 1 november zoveel leuker zou zijn, noem ik die hier. Op die datum is namelijk ooit een ander nestje bij Roel en Rudolphine geboren: het Z-nest met o.a. de prachtige Zagato.
Sher groeit en bloeit. Voor haar buik is het verkleinwoord je niet meer van toepassing. Toen ik een speeltje de kamer in schoot, draafde ze er achteraan en zo had ik perfect zicht op haar buik: die is nu niet symmetrisch. Dat kan twee dingen betekenen. Of Sher draagt een oneven aantal kittens óf ze hebben zich wat ongelijk verdeeld. We weten dus nog niets meer anders dan dat het steeds aannemelijker wordt dat er een meerling onderweg is. Het enige dat jammer is, is dat Sher niet lief voor haar vader Bashiir en helemaal niet voor dochter Sheralyn is. Bashiir is er vrij stoïcijns onder maar Sheralyn ontloopt haar waar mogelijk. Gelukkig speelt er geen agressie bij Sher en deelt ze alleen maar in voorkomende gevallen een mep uit, maar jammer is dit wel. Dit veroorzaakt heimwee naar de tijd dat poezen hier in een soort spinnend familieverband de bevallingen afwachtten. Soms was het zo’n grote knuffelende groep dat de moedertjes-in-spe er stilletjes vandoor gingen op zoek naar een rustiger plekje.
Op dit moment is Sheralyn gezellig aan het spelen met het speeltje waar Sher achter aan ging en liggen Bashiir en Sher te kijken naar haar voorstelling. Feit is wel dat deze verwijdering tussen moeder en dochter zorgwekkend is. Door de hormonen ontstaan wel vaker wrijvingen tussen dieren die eerder juist innig met elkaar omgingen. Dit is ook de lieve Xenia overkomen. Wij kennen dit poesje niet persoonlijk maar wel het oudere poesje waar Xenia een onoplosbaar conflict mee heeft. Dat poesje heeft ooit bij Bashiir gelogeerd om een nestje te kunnen krijgen. Zij was met stip het allerliefste logeetje bij een van onze dekkaters aller tijden (en dat is hier erg lang).
Ik heb een zwak voor sorrel poesjes. Ze hebben iets speciaals. Dus daarom hieronder foto’s van Xenia en de oproep van Izi en Gea om de juiste mensen voor hun lieve Xenia te vinden.

Na ontzettend lang aarzelen, waarbij we hoopten dat het toch nog beter zou gaan, moeten we uiteindelijk het moeilijke besluit nemen om een nieuw thuis te zoeken voor onze Xenia.

Xenia is een sorrel somalipoesje van vijf jaar oud.  (27/6/2018).

Ze houdt ontzettend van knuffelen en ligt graag bij je op schoot. Ze speelt graag met kattenspeeltjes en vindt het gezellig dat het personeel meespeelt. Ze is bij ons erg verwend, net als de andere somali’s.

Xenia heeft twee nestjes gehad en was een ontzettende lieve moeder. Inmiddels is ze gesteriliseerd. Ze heeft al haar nodige inentingen, ontworming etc. gehad. Haar gezondheid is uitstekend maar we gaan nog wel voor een gezondheidsverklaring naar de dierenarts.

De reden waarom we een nieuw mandje zoeken voor Xenia is dat ze problemen veroorzaakt in de groep van onze somali’s. Daarbij komt ook dat wij vanwege gezondheidsredenen binnenkort gaan verhuizen naar een kleinere woning.

Begrijp goed dat dit voor ons een zeer verdrietige beslissing is en dus liever niet deze keuze hadden moeten maken. Maar we hebben deze beslissing weloverwogen genomen.

Wij denken dat Xenia zich het prettigst zal voelen in een gezin met oudere kinderen, zonder andere huisdieren.

U kunt via izi.gea@home.nl of 06-21501170 contact opnemen.

3 oktober
Om maar met het goede nieuws te beginnen: er is een heel positief contact tussen de mensen van Xenia en een serieuze gegadigde. Die gegadigde is Liane die vroeger Radjinn en Sam van ons had. Radjinn en Sam waren zonen van Nieckje en Tresca en beide katers zijn nu helaas overleden. Liane heeft altijd katten gehad. Geen kat in huis voelt zo tegennatuurlijk. Dat gaat de lieve Xenia weer helemaal goedkomen. Xenia is ook nog eens een gezellige schootligster dus na de wenperiode komt dat vast helemaal goed. Ik reken altijd op veertien dagen wentijd maar ik verwacht dat Xenia heel snel ontdekt dat ze hier helemaal het gelukkige prinsesje kan zijn dat ze hoort te zijn. En dan komt het ook weer goed met de lieve Suus, het poesje waar ze een conflict mee heeft.
In een poging om informatie over nestjes en het te herplaatsen poesje makkelijker te vinden op deze website ben ik met de menubalken aan het stoeien geweest. Ik blijf het eng vinden maar ik begin er steeds handiger mee te worden. Niet zo lang geleden snapte ik er absoluut niets van. Toch een flinke vooruitgang geboekt. Wel zo fijn ook voor Victor dat ik hem niet steeds hoef lastig te vallen.

Het kipgerecht van de Botermarkt

Dapper geworden door het succes met de menubalken, ben ik aan het experimenteren geslagen met het stukje over de nieuwe mens voor Xenia. Het was mij eerder nog niet gelukt om met dit programma, de blok-editor, een fotootje in een kader met tekst te plaatsen. Bij deze weer wat geleerd. Alleen nu nog precies daar waar ik hem wil. Dat is voor een volgende keer. Ik heb de AI-mogelijkheid van Bing erop gezet en die adviseerde me om toch maar de traditionele editor van WordPress hiervoor te gebruiken… Heb ik dus maar gedaan.


Wat ook nieuw was, was een kipgerecht van de biologische slager van de Botermarkt (vrijdag). Deze mensen hebben zulke heerlijke producten dat ik graag mijn fietsje pak om wat heerlijkheden op te halen. Alleen was ik deze dag wat aan de late kant want er was al aardig wat uitverkocht. Geen pie’s deze week… Onze favoriet is de vegetarische linzenpie. Toen viel mijn oog op een stuk mooi opgemaakt kippenvlees: 180 graden, uurtje oven, wat aardappeltjes en groentes eromheen en je hebt iets heerlijks op tafel.

Het is duidelijk dat het geheim van ‘foto in kader’ nog verder ontrafeld dient te worden. 

Indian summer
Wat hebben we genoten van deze heerlijke nazomer. Begin oktober nog buiten kunnen zitten. Vandaag is het over. Het tuinraam met hor is dicht. We gaan nu de warmte binnen proberen vast te houden.
Het ideale weer voor een moederpoes om te gaan nestelen. Ik heb vanmorgen de kraammand klaargezet. Natuurlijk werd hij meteen in gebruik genomen, maar niet door de zwangere. Sheralyn dook er meteen in en Bashiir er gezellig bovenop. Het andere kraammandje, een moederpoes moet wat te kiezen hebben, stond al eerder klaar maar dat wordt eigenlijk alleen door Bodiir als uitvalsbasis voor zijn apporteerspelletjes. Die heb ik meteen ook maar verschoond. Alles moet schoon zijn voor de a.s. bevalling dus dat betekent dat wanneer Sher echt aanstalten maakt dat ik dan weer een stapel schoon oud linnengoed pak voor de bevalling. Tijdens een bevalling moet het goed warm zijn zodat de pasgeboren kleintjes niet te veel afkoelen wanneer ze nog nat zijn. Alleen de airco als verwarming is dan niet voldoende. Voor plaatselijke bijverwarming heb ik warmteschijven die in een paar minuten tijd met de magnetron warm te maken zijn en Bruno, de knuffelkruik, zal dan sowieso standby zijn.

 

Sheralyn in haar moeders kraammand. Shers buik is de laatste week enorm in omvang toegenomen.

Sher heeft in de huiskamer hulp van Polly bij het nestelen. Polly ligt graag naast het kastje en soms duwt ze zo’n bak naar achteren. Aan de achterkant kruipt Sher er dan in… Alsof het aangenaam kramen is in een bak met doosjes en andere harde dingen.
De lieve Shabanou heeft een terugval met haar blaas. Daar heeft ze een hele tijd geen last van gehad. Vanmorgen liep ze nog gewoon rond en was er niets aan de hand. Een paar uurtjes later had ze opeens viezigheid in haar broek. Ik dacht dat ze slechte ontlasting had en zei Huibert nog dat zodra Sher bevallen was dat het dan hier nationale ontwormingsdag zou zijn. Doet vaak wonderen voor darmpjes die van slag zijn, al is dat hier een zeldzaamheid. Maar het stonk niet. Het bleek dus bloed te zijn en bij nadere inspectie zaten er vlekken op het donkere dekbedovertrek. Dus een blaasprobleem: Shabanou schoongemaakt, een Onsiortje gegeven tegen de evt. pijn en ontsteking en een kwart Zylkéne (voor kleine hondjes) tegen evt. stress. Wat knuffels later kon ik de foto’s hierboven maken. Ze gaf op geen enkele manier aan dat ze van slag was. Wat het is toch fijn wanneer een dier makkelijk te hanteren is. Haar achterkantje was wel even onder de douche geweest, die pillen had ze ook heel makkelijk geslikt. Voor veel katten is dat al een brug te ver. Dat ze van jongs af aan mee is geweest naar shows maakt een dier wel extra weerbaar. Ze is gewend om verzorgd te worden en pillen slikken is hier nooit een probleem. Doordat autorijden ook gesneden koek voor haar is, kon ze onlangs gezellig mee op vakantie voor het geval dat ze toen zo’n terugval zou krijgen. Ik moet even zoeken in mijn aantekeningen wanneer Shabanou voor het laatst een blaasprobleem heeft gehad. Ze lijkt er gelukkig sowieso minder pijn bij te hebben als Orchid en Sijntje dit vroeger hadden.

Virusellende
Arme schapen. Worden ze niet door wolven aangevallen of onverdoofd geslacht, vaak ook nog na amateuristisch of sadistisch transport, lijden ze nu heel erg door het blauwtongvirus. Dat wordt overgebracht door knutten. Die kleine vliegjes ken ik. Met die om je heen, heb je echt goed spul nodig om enigszins ongeschonden een avond buiten door te komen. Ooit waren we op een feestje en de gastheer wist dat ze met het donker worden zouden komen. Hij had dus een paar neefjes met spuitbussen langs de gasten gestuurd. Ik liet me bespuiten. Natuurlijk ook onder mijn rok 🙂 Huibert nam ze niet serieus en bedankte voor de eer. Ik kwam er goed vanaf maar arme Huibert heeft flink last van de ontstekingen gehad.
Tegen het blauwtongvirus was een vaccin maar nu speelt er een nieuwe variant en gaat het even duren tot de arme dieren gevaccineerd kunnen worden. Dit is zo erg voor de dieren, de lijdensweg is extreem pijnlijk, en de betrokken boeren.Dit virus is ongevaarlijk voor de mens. Dat was met corona wel andere koek. Veel sterfgevallen en mensen die blijvend hun gezondheid zijn verloren. De huidige variant van de Omikron is gelukkig ook vrij mild maar als ik kan voorkomen dat ik door een infectie niet zoals de vorige keer zes weken lang hoef te hoesten en minder kans heb om anderen te besmetten, dan is het een kleine moeite om eerdaags dat prikje te gaan halen. De onderzoekers die het mRNA-vaccin hebben ontwikkeld hebben de mensheid een grote dienst bewezen. Hét voordeel van dit type vaccin is dat er geen echt virus voor nodig is, in tegenstelling tot klassieke vaccins. Daarbij zijn mRNA-vaccins sneller in grote hoeveelheden te produceren en aan te passen aan nieuwe virusvarianten. Voor wie het artikel erover wil lezen: Nobelprijs.
Ik hoop zo dat de complotdenkers een keer gaan normaliseren. We leven in een deel van de wereld waar je mag denken wat je wilt, mag zeggen wat je wilt mits je anderen niet al te veel schade toebrengt maar die vrijheid van meningsuiting staat behoorlijk onder druk. Door de complotdenkers die zichzelf hebben wijsgemaakt dat onze overheid een dictatuur is en dat wetenschappers in hun dienst staan. Die mensen worden enorm bedreigd. Nooit gedacht dat de vrijheid van meningsuiting in de vrije westerse samenleving dit tot gevolg kon hebben. En het gaat nog erger worden. Door de kunstmatige intelligentie, AI, kan alles vervalst worden en kan je bijv. een democratische president als Biden agressieve onzin laten uitkramen als een Trump. Nu is het al moeilijk om bewust verspreide desinformatie, fabeltjes vooral via internet te onderscheiden van waarheden. Als je bepaalde zoektermen hebt gebruikt, krijg je vaak suggesties over hetzelfde onderwerp. Als jouw zoekterm toevallig iets in de geest van een complottheorie was, krijg je via de algoritmes dus in die richting en dat voelt weer aan als een bevestiging. Zo beland je in een fabeltjesfuik.
Na de laatste pc-update is mijn browser ook met AI aangepast. Laatst deed ik iets online in mijn winkelmandje, kwam er een pop-up van hetzelfde artikel maar dan iets goedkoper… Maar alles heeft zijn voors en tegens: het fotobewerkingsprogramma is ook bijgewerkt. In het begin had ik iets van ‘O help, hoe moet het nu met mijn foto’s? Maar na wat puzzelen, kan ik er mee uit de voeten en werkt het zelfs prettiger dan met de vorige versie. Weer wat geleerd. Nu alleen nog die fotootjes in een kader met tekst zodanig dat de tekst ernaast en omheen loopt. Voorheen kon je via Google wel oplossingen vinden. Dat kan dus nu ook met AI. Eens kijken wat ik kan vinden.
Dit zocht Bing voor me uit:

Hallo, dit is Bing. Ik kan je helpen met je vraag. 😊

Er zijn verschillende manieren om tekst om een foto heen te laten lopen met WordPress, afhankelijk van de editor die je gebruikt. Als je Elementor gebruikt, kun je de afbeelding als achtergrond instellen voor een sectie, een kolom of een widget, en dan de tekst eroverheen plaatsen. Je kunt ook een slider gebruiken om een tekst en een knop over de afbeelding te plaatsen. Voor meer details, kun je dit artikel lezen: Tekst over afbeelding plaatsen in WordPress met Elementor.

Als je de standaard WordPress-editor gebruikt, kun je een afbeelding invoegen boven de tekst en dan de uitlijning kiezen naar links of rechts. De tekst wordt dan automatisch rond de afbeelding geplaatst. Je kunt ook de grootte en de positie van de afbeelding aanpassen. Voor meer informatie, kun je deze pagina bekijken: Afbeeldingen met tekst uitlijnen.

Ik hoop dat dit je helpt. Als je nog meer vragen hebt, laat het me weten. 😊

Ik neem aan dat Bing met de standaard editor de ‘klassieke editor’ bedoelt. Die heb ik dus nu voor die stukjes gebruikt. Best wel eng want ik weet uit ervaring dat een pagina goed van slag kan raken wanneer er twee editors op één pagina worden gebruikt.  Ik rond deze pagina nu zo snel mogelijk af en hoop op een goede afloop. Nieuwe dingen leren, doe ik wel op een testpagina 🙂

Het is een bijzonder kind, en dat is ze!
De titel is vrij naar de uitspraak uit het boek over Dik Trom. Dat bijzondere kind hier is onze Orchid. De laatste dagen maakt ze ons weer heel erg blij door goed te eten. Haar
Muntje
Sher toonde eergisteren de eerste tekenen van krols gedrag. Dus we hebben haar meteen apart gehouden van vriendje Bodiir. Die is inmiddels al tien maanden oud en we willen de kater niet op het spek binden én zijn
In de hoofdrol
17 oktoberEigenlijk was de hoofdrol bedoeld voor de hoogzwangere Sheralyn maar tot mijn grote zorg zit Orriekiddie nu in die rol. Daarom heb ik een foto uit 2016 waarop zij in het midden en in het hoogste
Jimmie, Jack en Bodiirtje
30 septemberHet najaar is aangebroken. De hele maand ging het nog goed met de temperatuur maar gisteren kon ik er niet meer onderuit: de cv moest aan. Zo jammer van het gas. Na de zonnepanelen
Alles telt!
Zaterdag 24 juli
'Dansen met Jansen'
Er valt niet aan te ontkomen: het vervelende onderwerp, corona ☹
Ik begin er maar meteen mee, dan hebben we dat maar gehad. De afgelopen maand was het dus schrikken.
Kittenboom
Zo in mijn nopjes! We gaan slapend rijk worden! Niet met bitcoins of kattenfokken maar met zonne-energie 😉 Zo'n goed gevoel dat we een bijdrage kunnen leveren aan de vermindering van de CO2 -uitstoot. Alle
Lekker bezig

Koningsdag kon dit jaar door corona ook niet normaal plaatsvinden. Als vice-voorzitter van het Comité Nationale Feestdagen had Huibert op deze dag toch wat te doen - zijn vaccinatie tegen Covid-19 halen.
Het nieuwe jaar

O jeetje, er is iets misgegaan na de laatste update van WordPress en wat al die informatie bovenaan betekent, is mij een raadsel. Ik kan me in het Engels redelijk redden maar dit en de info die
Slimme Sher in de hoofdrol

 


19 juli 2020Deze blogs zijn ook voor mijzelf bedoeld als een soort logboek over het wel en wee van onze dieren maar ik schrijf ook over andere dingen die op dat moment
Wiesje was weg
Ik ben dolgelukkig dat ik de titel van deze blog in de verleden tijd kan schrijven! Wat was het zaterdagavond een verschrikking. Om een uur of tien hoorde ik boven een vreemd geluid en ging ik direct op
Maagproblemen?
We maken ons al een hele tijd zorgen om Orchid. We denken dat ze last van haar maag heeft maar de verschijnselen zijn vaag en er is geen test mogelijk zonder haar veel narigheid te bezorgen. Ze mag nooit
Zorgen om OrrieKiddie
Diepe wanhoop zaterdagmorgen; er was niets mis met moeder en kinderen maar wel met Orchid. Ik kon haar echt niet vinden. Orchid hoef je nooit te zoeken; ze is altijd bij je.Alle standaardplekjes
Elfie in de bocht
Het nieuws achterstevoren. Wij hadden dit weekend een familiefeestje in Zuid-Nederland en vanwege de afstand hadden we een hotelletje geboekt. Het dichtstbijzijnde hotel viel af want daar waren geen
Het � teken
Mijn excuses voor het lang uitblijven van een nieuw nieuwsbericht. En er is juist zoveel nieuws! Na lang aarzelen wil ik toch graag volgend jaar met Sher en Elfie een nestje gaan fokken. Ze hebben alleen al
Twee dierbare meiden
Dat ik een hele tijd hier niet heb geschreven, heeft een hele trieste reden: we hebben in korte tijd twee dieren verloren. Over het overlijden van Tresca had ik hieronder nog geschreven maar nadat
Maverick krijgt het door
Maverick was vandaag op de Outsiderdag en hij heeft zich toch keurig gedragen en een mooi keurrapportje gekregen! Het is heel duidelijk geschreven maar toch is een scan niet voldoende leesbaar.
Maverick heeft het druk
Maverick heeft de laatste dagen amper meer aandacht voor zijn vriendinnetje Orchid. Hij is niet bij de kittens weg te slaan en probeert zijn aandacht over beide nestjes (en moeders) eerlijk te
Toerist in eigen stad
Alle aandacht gaat naar de moedertjes met hun nestjes maar Orchid heeft zo haar eigen methode om de aandacht te vestigen op het feit dat ze onlangs elf maanden oud was geworden: ze had een heuse
What's in a name
Vandaag is Orchid precies elf maanden oud en gelukkig is ze nog steeds niet krols geworden. Laat haar samen met Maverick maar lekker lang van hun jeugd genieten en wij genieten mee. Ik was de zwangere
Kattenterreur
Een pak van m'n hart. Dankzij het onverwoestbaar positief ingestelde natuurtje van Nena lijken de problemen in het Tilburgse ook weer goed te zijn afgelopen. Daar was nl. een vreemde kat het huis binnen
Gewichtige zaken
Niet zo lang geleden dacht ik dat m'n weegschaal stuk was want iedere kat die ik toen woog bleek 3.1 kilo te wegen. Het bleek dat dat ding het prima deed maar dat de eerste drie katten die ik woog toevallig
The Fonz stal de show niet
Het ging zo goed met The Fonz dat zijn medicatie kon worden afgebouwd, dacht ik. Is m'n jochie vandaag helemaal ingestort. Spugen, niet meer willen eten, dus naar de dierenarts. Hij wordt al
Even aan elkaar wennen en dan spelen maar!
Ik verval in herhalingen. Het is echt genieten hier. We waren even bang dat Tresca buiten de boot zou vallen omdat Orchid zo naar Maverick trekt, maar dat valt inmiddels reuze
De charmante Limburgse heuvels
Inmiddels zijn links en rechts de uitslagen en de catalogusgegevens gepubliceerd en natuurlijk komt er ook het nodige hierover in de clubbladen. Als extraatje mijn impressie van deze show.
Het kippenladdertje
Deze link kreeg ik van Petra die we ooit hebben leren kennen als de kattenoppas van de katten van Cor en Ans die o.a. een dochter van Silvie en een dochter van Kelly Kathleen en Rooster hebben. We
Grote schrik vandaag
Grote schrik vandaag hier. The Fonz was niet in orde. Niet ziek of zo met koorts, diarree of spugen maar alleen maar te afwezig en hij sloeg een maaltijd over. Wie Fonzie kent, weet dat hij meestal
Het kleine draakje
Ik heb het er druk mee met al die vermaandagen want vandaag was die van het kleine draakje, Orchid. Vijf maanden vandaag. Ze heeft heel bereidwillig voor me geposeerd. Orchid ontwikkelt zich tot een
Fluviatiele genoegens
Vandaag kon ik genieten van het zachte getingel van het nieuwe windorgel dat we ter nagedachtenis van Elvira hebben gekregen. Hij doet het erg goed en reageert sneller op een beetje wind als het
Twee favoriete shows
Afgelopen zondag togen we naar de kattententoonstelling in Schiedam. Deze septembershow en die in Haarlem halverwege de januarimaand zijn onze twee favoriete shows. Dit zijn beide shows van Felikat,
Een grote onderhoudsbeurt
Nardi is verlost van de constructie van zijn bekje maar ik had er nog geen foto van geplaatst. Het was extreem zwaar voor alle betrokkenen. Helaas is zijn pootje nog niet voldoende genezen maar
O, o, wat is het heet
O, o, wat is het heet. Ik zou eigenlijk boodschappen moeten doen maar dat kan nog wel even wachten. Het laatste nieuws. Nardi doet het behoorlijk goed al heeft zijn arme vrouwtje ogen in haar achterhoofd

Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten