Gezellig


Zondag kwamen Rudi en Angela op kraamvisite. Gewapend met een heel pakket aan cadeautjes en Angela had ook nog iets heerlijks gebakken.
Sinds een paar dagen bivakkeert moeder Sher overdag volkomen relaxt in de huiskamer. Ze bracht eerder keer op keer een kitten naar beneden en dat gedoe is niet bevorderlijk voor de rust in het nest. Moeders wil is wet dus nu wordt de kraammand iedere dag naar beneden en voor de nacht weer naar boven gebracht. Dat Sher dus heel graag beneden is, is alleen maar extra leuk voor het bezoek. Nu is er veel meer tijd voor het bewonderen en knuffelen van moeder en kinderen. En ook nog extra goed voor de socialisatie van de kittens. In de huiskamer zijn veel meer geluiden zoals muziek, stemmen, deurbel en aanslaande hond, stofzuiger etc.
Eerder had Rudi al aangegeven dat ze een voorkeur had voor een van de kittens… Maar welke? Dat bleek dus de kleine man te zijn. Het is voor het ras belangrijk dat er dieren voor de fok worden ingezet maar dan moeten ze wel voldoen aan bepaalde normen. Door het overlijden van het eerstgeboren kitten was er nog maar één kater beschikbaar en ik had al wel een aanvraag voor een zilveren katertje. Gelukkig voor Rudi en jammer voor het ras heeft dit katertje te veel kleur en halsband. Hij hoeft geen bijdrage voor het ras te gaan leveren. Dat kunnen we beter aan zijn zusjes overlaten. Dus bij deze: we kunnen hem al met zijn naam aanspreken: Charlie. Hij schittert op de uitgelichte foto bovenaan deze blog.

De eer voor het eerste kraambezoek was weggelegd voor Karin. Toen was het de eerste dag voor Sher dat ze in de huiskamer was. Karin wordt hier goed gekend want niet alleen komt zij vaker over de vloer maar zij was ook een van de oppasdames tijdens onze vakantie. Iedereen hier wéét dat er in haar tas altijd wat lekkers voor Polly en de katten zit. Karin weet vaak de leukste kattenspeeltjes te scoren. Deze keer een schattig kattenspeelhuisje. Dat werd dus meteen in gebruik genomen.

Of onze dieren pret hadden. Het bakje met snoepjes hebben ze zo goed als leeggegeten en het huisje werd uitgeprobeerd. Sheralyn was er het eerste mee, zondag heb ik de foto van Bashiir erin gemaakt en als kers op de taart gaf Bodiir die middag een voorstelling in het huisje. Hij organiseerde zijn eigen jachtpartij op het nieuwe pluizenballetje en rolde met huisje en al heen en weer. En wat helemaal een feest is, Sher ziet geen gevaar in zijn aanwezigheid bij haar nest. Ik was daar heel voorzichtig mee omdat we in het verleden hebben meegemaakt dat Sher opeens een groot gevaar meende te ruiken in haar grote vriend Maverick. Gelukkig is dit later weer goed gekomen. Ik kan Bodiir nu veel meer huiselijk verkeer gaan geven.

24 oktober
De 21ste was het de verjaardag van het eerste nest van Sheralyn. Haar viertal vierde hun tweede verjaardag. Sheralyn heeft twee keer een nestje gekregen van Gio. Ik heb recente leuke foto’s van Sheralyn en de eigenaar van Gio plaatste net ook een prachtige foto van Gio.
Zelf had ik er op de 21ste niet aan gedacht maar de eigenaren van Aurelia, Roel en Rudolphine, wel. Helaas viel er voor hun weinig te vieren. We hadden verwacht dat Aurelia nu overduidelijk haar zwangerschap zou gaan tonen maar helaas, ze vertoonde niet te missen het tegenovergestelde – ze werd krols. Dit is een heel veeg teken. Ze is meer dan voldoende gedekt geweest dus er moet een reden zijn dat het mis is gegaan met het innestelen van de vruchtjes. Dat probleem laat zich zomaar niet herstellen.

Sheralyn en Gio, de ouders van het A-nest: Aurelia, Alfie, Archie en Ankylie.

Aurelia heeft een schijnzwangerschap gehad en toonde vanaf het begin de bijpassende eetlust waardoor haar lijfje ook wat voller werd maar helaas dus zonder kittentjes. Daarnaast de foto van de mannen van Robert en Ninon. Hun badkamer wordt verbouwd en de katten vinden dit heel interessant maar het geheel vrijwillig op een rijtje poseren, had heel wat voeten in de aarde. Maar het is gelukt! Van links naar rechts: Baldr van Elfies eerste nest, de jarige Alfie en Archie en helemaal rechts Baldrick (aka Vidar) van Elfies tweede nest. En lest best, op de derde foto, de super braaf poserende Ankylie van Cor en Jolanda.

Morgen wordt er eindelijk eens gekeken naar wat er toch met mijn buik mis is. Ik heb al een jaar of zes akelige pijnaanvallen. Eerder had ik ze hooguit twee keer per jaar maar het laatste half jaar val ik goed in de prijzen. Mijn huisarts wist niet zeker wat de oorzaak was. Nierstenen, maaghernia of galstenen. Van de laatste twee is bekend dat ik dat heb maar dat hoeft niet tot problemen te leiden.
Kort voor de bevalling van Sher was het goed raak: ik ben er zo’n tweeëneenhalve dag mee zoet geweest. Het leek wel een knikkerbaan met knikkers van verschillende maten. Hoe groter, hoe langer de rit duurde. Meestal zo’n vier tot zes uur. Ik was het goed zat en heb contact met de huisarts opgenomen (deed ik meestal niet, voorbij is voorbij en ze weten toch niet wat het is). Nu is het duidelijk dat het galstenen zijn en de bloedtest wees uit dat er iets mis is met mijn lever. Ik heb alle kenmerken behalve geelzucht. Nu maar hopen dat er iets aan gedaan kan worden. Wanneer zo’n aanval begint, weet ik nooit hoe die gaat uitpakken. Of het eentje wordt van een zeventje die maar een uurtje duurt of een hevige van meer dan een negen die me helemaal uitschakelt. Ik heb nu goed de schrik te pakken. Zo’n hevige aanval krijgen wanneer je niet thuis bent, is een groot probleem. Ik ben benieuwd naar de bevindingen en de adviezen.

In mijn jeugd hadden we thuis ook zo’n houten knikkerbaan. Tachtig euro kost zoiets nu… Ik heb er vroeger wat mee gespeeld. Het riedeltje aan het einde van de rit, daar ging het om, denk ik. Dat is het dus ook wanneer het galsteentje erdoor is 🙂 Afgelopen zondag had ik er dus weer een. Net toen Rudi en Angela er waren. Gelukkig bleek het een kleintje en konden ze gezellig blijven. En Bodiir ook. Hij had een heerlijk uurtje in de huiskamer. (Zie de foto’s hierboven van het spelen met het kattenspeelhuisje en de tweede foto die Angela van ons gemaakt heeft, boven dit stukje). Toen had ik Sher even met wat lekkers boven gezet maar dat hoeft dus nu niet meer: alles is pais en vree tussen Sher en Bodiir. Bodiir toont belangstelling voor de kittens maar nog niet zodanig dat hij erbij kruipt. Ik kan niet wachten tot hij wel met ze gaat tutten. Net zoals met zijn eerste zoon, de mooie Durin Silver (derde foto).

26 oktober
Nog meer jarigen. Vandaag is het de verjaardag van Wiesje, Whisker en Avra. Alweer vier jaar. Dit trio is geboren bij mijn webmaster Victor en de zilveren Tinka en de Abessijn-variant Arun zijn hun ouders. Wiesje raakte helaas in de problemen en is toen ze vijf dagen oud was bij ons komen wonen. Zo hebben wij haar extra goed leren kennen als een zeldzaam charmant katje. Wiesje leeft samen met haar eigen dochter Yfke, de twee honden en haar mensen Matthijs, Monique, zoon en vriendin. Dit was trouwens best een spannend jaar voor Wiesje en Yfke. Tijdens de aanleg van de zonnepanelen, wat gepaard ging met veel lawaai door het boren in beton, is het Wiesekind in paniek geraakt en heeft dat – helaas niet iets zeldzaams bij de kat – geprojecteerd op haar eigen dochter. Met veel geduld, liefde en toewijding hebben hun mensen dit weer goed gekregen.
Helaas is Avra’s vrouwtje Ingeborg vorig jaar overleden. Gelukkig heeft ze Ron en tante Luna nog. Ron stuurde me een hele recente foto dat ze lekker bezig is met de kraam.
Alle drie nestgenootjes hadden een bewogen jaar. Whisker, aka Wiske, moest helaas herplaatst worden (corona heeft ook voor huisdieren gevolgen gehad). Bij Eric en Chantal is het helemaal goed gekomen met haar, daarvoor waren kilo’s geduld, liefde en toewijding voor nodig tot ze weer met opgeheven staart door het huis kon lopen. Whisker heeft een heuse boerderij als optrekje.

V.l.n.r.: Wiesje met tussen wel hele bijzondere planten :-), Avra bij de kraan en een knuffelvideo van Whisker.

Van onze Polleke valt echt niet meer te ontkennen dat zij geen jeugdige soepele jonge meid meer is. Haar lijfje wordt steeds strammer. Op straat loopt ze best lekker maar in huis heeft ze echt, net als mensen op leeftijd, opstartproblemen. Komt mij heel bekend voor 🙂 Zelfs aan de fiets, in een zeer aangepast tempo doet ze het bewonderenswaardig. Omdat zij in de huiskamer toch wat onzeker loopt en zichzelf kan blesseren wanneer ze uitglijdt, hebben we twee kleden gekocht waardoor ze de bochten op een veilige manier kan nemen. De katten weten ze ook te waarderen want ze nagelen lekker weg. De kleden kunnen ertegen: heel sterk en spotgoedkoop.


Ik ben gisteren voor de echo geweest. Ik trof een hele aardige radioloog die me liet meekijken en overal toelichtingen op gaf. En eigenlijk ook een conclusie: bommetjes vol met galstenen, ook daar waar ze niet horen en de galblaas zelf was amper te vinden. Maar géén ontstekingen. Dat is het goede nieuws! De uitslag staat nog niet op MijnSpaarneGasthuis, dus nog even wachten. Ik heb de afgelopen zes jaar bijna een tankwagen aan gemberthee tegen de misselijkheid leeggedronken. Daar kunnen nog wel een paar glazen bij al ben ik best wel pissig over de hele gang van zaken. Dit had jaren eerder opgelost kunnen worden. Mijn moeder had dit ook toen ze 60+ was en veel kwalen en kwaaltjes ‘runnen nu eenmaal in the family’.

28 oktober
Vanwege de mislukte zwangerschap hebben Roel en Rudolphine besloten om het niet opnieuw met Aurelia te proberen. Het risico op complicaties is veel te groot. Aurelia wordt zo spoedig mogelijk gecastreerd. Dit is echt het beste voor haar gezondheid. Ik zal de titel van de nestpagina gaan aanpassen.
Ondertussen ontwikkelen de kleintjes van Sher zich uitstekend. Sher is supergelukkig met ze. En wij omdat papa Bodiir er nu ook bij mag. Hij moet zich niet te veel opdringen want dan krijgt hij ‘de blik’ van Sher maar het stel gaat nu zo ontspannen met elkaar om dat ik ze de afgelopen nacht gezellig bij elkaar heb genomen in de slaapkamer. Gisteren hadden de kittens sowieso een slaapkamerdagje omdat wij ‘s avonds een gezellig avondje met vrienden bij BIS hadden. Bijna iedere keer wanneer ik de kittens van boven naar beneden of andersom breng, is Sher even de weg kwijt en wil ze weer een kitten terugbrengen. Dat moest maar niet gebeuren wanneer ik niet in de buurt ben om in te grijpen. Vanmorgen was natuurlijk een uitzondering.

Polly had een fan. Saartje, de dochter van de eigenaren van restaurant BIS, was helemaal in love met Polly. Zij heeft ook de groepsfoto gemaakt.

Gisteren probeerde ik of Sher al wilde moederen in de mand zonder de kap erop. Niet dus. In een onbewaakt ogenblik dook ze met een kitten onder de bank en moesten wij, ‘oud en stief’ die kleine daaronder weg zien te krijgen. Lastig hoor, dat ze nog niet luisteren 😉 Voor de zindelijkheidstraining strakjes gaat Huibert iets maken dat ze niet onder de bank kunnen komen.
Op de eerste foto zag ik pas na de foto dat de kap er niet recht op stond. De kap hoort met vier boutjes op de hoeken vast te staan. Op de tweede foto was de zogende Sher net opgestapt en omdat de drie sorrelzilvertjes lagen te drinken, zijn die nog een beetje in trance. Het zwartzilveren poesje was klaarwakker. Deze dame zit mij momenteel erg te bewerken met uiterst lief gedrag. Alsof ze weet dat wij juist bezig zijn om een van de sorrelzilveren dametjes voor onszelf uit te zoeken. De grotere poes doet me sterk aan Kelly Kathleen van vroeger denken en het kleinere poesje aan Juultje… Beide poezen waren totaal verschillend maar indrukwekkend lief.

Ik vroeger met Kelly en Juultje. Daarna een jeugdfoto van Kelly uit 1993 en daarna Juultje als hulp bij de huishoudelijke klusjes.

6 november
En ondertussen verzorgde mama Sher haar kittens vol toewijding. Ongelooflijk hoe geduldig ze met ze is en hoeveel tijd ze met haar kittens doorbrengt. Haar viertal ontwikkelt zich heel voorspoedig. Ze groeien uitstekend en hebben zelfs al hun eerste hapjes voedsel van me gekregen. Eerst wat room, toen wat Carnibest met kittenmelk met room en vanmorgen hun eerste hapje Carnibest zonder toevoegingen. In ieder nest zitten melkfans en vleesfans. De twee sorrelzilveren poesjes zijn van de melk! Dat koppie van Charlie toen ik hem daaraan liet ruiken. Hij vond het vies. Jammer dat ik daar geen foto van heb maar ik heb wel nieuwe foto’s. Gisteren gemaakt door Angela toen ze samen met zijn a.s. vrouwtje Rudiop bezoek waren. Ze brachten ook weer heel wat cadeautjes mee, van zelfgebakken gevulde speculaas tot een speeltunneltje waar ze nog ‘in moeten groeien’ 😉 Dat groeien gaat zo snel. Moeder Sher vond vannacht dat het rennetje boven van toch zo’n drie vierkante meter niet meer voldeed. Dat is dus opgeruimd en nu hebben ze de halve slaapkamer. Ze hebben even wat rondgelopen maar al snel had Sher ze in een klein hoekje samengebracht. Op het kale zeil voor de kast… Ik heb er maar een kussen neergelegd en daar hebben ze met z’n vijfjes de hele nacht op liggen tutten. Hoezo meer ruimte?
Polly heeft trouwens nu ook de ruimte. Ik vond dat ze een nieuwe mand nodig had maar ik heb per ongeluk een veel te grote aangekruist. Zo’n groot zwaar ding terugsturen, is een heel gedoe en af en toe ligt ze er heerlijk in te relaxen. Nu ligt ze natuurlijk naast mijn stoel op de kale grond te snurken…

We hadden wat kleedjes en kussens bij de bank gelegd toen er risico was dat de kittens uit de kraammand op de bank zouden kunnen klauteren. Daar maakte Polly dankbaar gebruik van. Nu ligt haar nieuwe grote mand daar want de dagen zijn geteld dat we de kittens in het puppyrennetje kunnen houden. Ze klauteren nu al in het gaas omhoog. Het is ook bedoeld voor puppy’s en niet voor kittens maar wel handig om ze voor een periode een veilig plekje te geven.

Sher vond het nieuwe speelhuisje fantastisch om in te moederen. Ze wilde het zelfs ‘s nachts gebruiken. Ik vond het ‘Tiny house’ wat krapjes voor haar toch best grote gezinnetje. Daarna zette ze het moederen voort op de veranda ervoor en nu is het in gebruik bij de volwassen katten. Gelukkig hebben we de foto’s nog 😉

Rudi heeft voor haar Charlie een kaartje gemaakt, met een gedichtje. Vriendje Charlie is zo welkom! Hij wordt het kleine broertje van Oliver (zoon van Elfie en Per Sé) en Lilibet (dochter van Sheralyn en Gio dus Charlies nicht).

Ondertussen heeft de KPN glasvezel in de buurt aangelegd. Bij ons groeit er nu ook een oranje sprietje bij de voordeur. En ik heb het schattige en zo humoristisch geschreven boekje ‘De kat die uit de kou kwam’ weer eens gelezen en viel dus iedere avond met een grijns op mijn gezicht in slaap. En ik heb diverse bezoekjes aan de ziekenhuizen afgelegd. Het is een heel gedoe voordat ik voldoende gescreend ben voor de operatie.
We zijn er nog niet uit: welk sorrelzilveren poesje wordt ons blijvertje. Om de beurt doen ze een wedstrijdje schattig doen. Ik speel met de gedachte om met letters uit de namen van Juultje en Kathlena een anagram te maken als stamboomnaam voor de uitverkoren dame. En mogelijk wordt de roepnaam LeeLoo (staat voor liefde). Dat kunnen we wel gebruiken bij al het leed in de wereld.
De schermafdruk van het videootje van Bodiirs gewoonte om in mijn armen te liggen staat nu als Foto van de dag. Dankzij de recent ontdekte mogelijkheid om videootjes in een kolom te plaatsen, kan ik het nu hier ook een plekje geven.

Je moet wel goed kijken maar links bij de deur piept er een oranje sprietje uit de grond. Ik ben heel benieuwd of we t.z.t. zullen merken of het internet dan sneller of beter zal worden. Ik ben nu ook best tevreden.
Het boekje is absoluut niet recent maar is en blijft een aanrader voor iedereen die iets met huisdieren heeft. En dan het videootje van vriendje Bodiir. Dat kan toch niet gezelliger?

Voor het geval dat
Deze website draait op WordPress. Dit programma heeft ontzettend veel mogelijkheden maar de meeste gaan mij ernstig boven mijn petje. Nu zijn er recent weer nieuwe mogelijkheden bijgekomen maar dat
Kittenboom
Zo in mijn nopjes! We gaan slapend rijk worden! Niet met bitcoins of kattenfokken maar met zonne-energie 😉 Zo'n goed gevoel dat we een bijdrage kunnen leveren aan de vermindering van de CO2 -uitstoot. Alle
Hier wordt ook afgeteld
Donderdag 15 oktober werden ze elf weken oud en mochten ze weer op de weegschaal én poseren. Eerst de gewichten: Xera 1200 gram, Tigger 1350 gram, Sheralyn 1400 en Toulouse staat met 1525 gram
Wiesje was weg
Ik ben dolgelukkig dat ik de titel van deze blog in de verleden tijd kan schrijven! Wat was het zaterdagavond een verschrikking. Om een uur of tien hoorde ik boven een vreemd geluid en ging ik direct op
Afscheid van Vidar
Maar eerst de jarigen van vandaag (6 juni)

Vandaag, 14 jaar geleden, zat ik bij onze dierbare Nieckje die aan het bevallen was van haar nestje van de Hamburgse Harry. Nieckje was een wildkleurige
De ontdekking van het kattenparadijs
In het vorige blog, die vóór die over de wereldshow, over de kittens heb ik wat later nog de chipnummers geplaatst. Ze staan nu ook in de database voor de Somali en hun stambomen zijn
Flieft
Ik heb inmiddels de eerste schreden op het pad van het zelf bouwen van een website gezet. Best spannend. Jaren geleden had ik het ook al eens geprobeerd en toen liep ik vast bij de registratie voor de webhosting
Twee dierbare meiden
Dat ik een hele tijd hier niet heb geschreven, heeft een hele trieste reden: we hebben in korte tijd twee dieren verloren. Over het overlijden van Tresca had ik hieronder nog geschreven maar nadat
Opgesloten Orchid
Had Huibert zo mooi een kittenbarrière gemaakt in de deuropening van de kattenkamer. De moedertjes en kittens zaten daar toch zielstevreden op een kluitje en zo kon de overloopdeur weer open blijven
Het geweldig leuke kind
Een vreemde gewaarwording - zit ik hier met een dauwtrappende Mariposa op schoot terwijl Huibert met Orchid en Kelly Kathleen op de show in Alkmaar is. Dit is natuurlijk vanwege het flessenkind
Rampscenario's
Nieckje is nog steeds niet bevallen. Mijn specialiteit is om tijdens het wachten hele rampenscenario's te bedenken. Ik ga zo toch echt proberen te slapen. Ik zet de wekker wel steeds om te kijken wat ze
Gentleman Ramon
Wat een prachtig zonnig begin van de nieuwe maand. We hebben ervan genoten. Nieckje en Tresca lijken trouwens echt zwanger dus rondom de twaalfde van volgende maand is alle aandacht voor deze meiden. Wat
Luid en duidelijk krols
Dachten we dat de rust was weergekeerd, wordt Nieckje luid en duidelijk krols 🙂 Arme Murray is de enige kater die er nog op reageert en heeft het er maar druk mee. Maar wat ben ik blij met deze
In het hangmandje
Ze eten al zo goed (Carnibest met wat warm water) en Nieckje lag er zo gezellig bij in het hangmandje, reden om fotootjes te plaatsen 🙂
Foto's van de kittens
Wéér zulke mooie foto's van de kittens. Deze heeft Jiska vanmiddag gemaakt. Morgen plaats ik er ook in hun eigen hoekje, maar nu even deze.

 
Geweldige foto's van Jiska
Ik had op de een of andere manier een 'schadelijk script' in m'n pc gekregen en kon daardoor o.a. deze site niet meer bijhouden. Gauw de schade inhalen. Hiernaast een van de geweldige foto's
Walrusjes op het droge
De kittens van Nieckje hebben hun eerste schreden de wijde wereld in gezet. Gelukkig lag er een comfortabel dik stevig kleedje klaar. Hun voorkant doet het al aardig, hun achterkantje is er nog
De nieuwe bank
Ik heb zoveel foto's dat ik gewoon geen keuze kan maken. Prachtige foto's van de kittens, gemaakt door Jiska, de eigenaresse van de vader van het nestje en zelf heb ik er ook de nodige gemaakt. Ik heb van
Rondkopdikbuikmali's
Alle vier de kittens hebben nu hun oogjes open, hebben hun geboortegewicht verdubbeld. Ik krijg echt de neiging om ze rondkopdikbuikmali's te noemen.

Tresca loopt nu vrij door het huis. Ze moest
Een snelle meid
Het vierde kitten heeft nu de oogjes al open. Dat is echt een snelle meid. Ze wil zeker wat rechtzetten nadat ik haar voor een kater had aangezien.

Met Tresca gaat heel goed. Ze gaat al leuk om met
We genieten volop
Eindelijk echt goed weer en we genieten volop. De afgelopen dagen heb ik gewerkt aan de pagina's van Juultje. Over een paar weken wordt onze lieverd al weer tien jaar. Het gaat uitstekend met Nieckje
Lieve Tresca
Vandaag ben ik nog even op bezoek geweest. Wederom zag ik de schattigste en braafste kittens. Ze aten zelfs hun bordje Carnibest keurig leeg. Morgen zijn ze negen weken oud en ze zijn al ongeveer een kilo
De lieve Bailey
Nieckje is vrijdag gedekt door Bailey en we gaan haar straks weer ophalen. De lieve Bailey hoeft niet meer zo nodig, maar zou het wel dolletjes vinden wanneer zij met hem mee kon komen, gezellig naar beneden
Nieckje is krols
Nieckje is krols geworden! Alles is er klaar voor en nu maar hopen dat het gaat lukken. Voor ons (en Nieckje) is het een makkie. Deze keer geen lange reizen naar de kater van onze keuze. De uitverkoren
Een vrije middag
Huibert had vandaag een vrije middag en dat kwam goed van pas. Het is tegenwoordig niet meer zo makkelijk om de auto voor de deur te krijgen. De busjes van Connexxion die de mensen van Kunst om de Hoek
De geweldige Lizzy
De geweldige Lizzy van Sofie is gisteren op haar slofjes bevallen van een prachtige vijfling. Ik verwachtte al dat zij dit net zo goed zou aanpakken als haar moeder Nieckje, maar ze heeft haar moeder
Een drama
Ik heb de laatste dagen veel tijd gestoken in de pagina's van onze katten. Ik heb bij Elvira eindelijk eens haar verhaal geschreven en jeugdfoto's geplaatst. Een van de vele jeugdfoto's van haar. Ook is de pagina
Een prachtkerel
De plannen voor het komende nestje van Nieckje zijn helemaal rond en Jiska heeft me een CD-ROM gegeven met prachtige foto's van de a.s. vader om op deze site te zetten. Is Bailey geen prachtkerel? Hoe
Onze dierbare Moni
Vandaag wordt Kitty van Lumoni 20 jaar. Zij is geen echte Silfescian, maar voelt wel zo. Zij en haar bijna even oude vriendje Benjamin zijn Pleegsilfescians. Hun moeders zijn wel Silfescians en ik was
Het ontdekte rolletje
Tussen de foto's van het onlangs ontdekte rolletje van de gewone camera zat toch wel wat aardigs. Daarvan staan er nu een paar bij het nestje van Nieckje en straks zet ik de beste ook nog bij dit
Vier jaar alweer
Vandaag is Nieckje jarig, vier jaar alweer, en ter verhoging van de feestvreugde heeft ze haar staart in het gas gestoken. De schade valt gelukkig te overzien. En omdat ik me op de ABYSOM-groep beklaagde
Gestoomde makreel
Heel veel nieuws. We hebben afgelopen vrijdag de twaalfde verjaardag van Murray en Mariposa gevierd. Met gestoomde makreel.

Negen december werd nog leuker toen het berichtje binnenkwam van Lizzy van
In kerststemming
We raken in kerststemming en ik heb een heel grappig filmpje via Huibert gekregen. Wie het wil ontvangen, stuurt me maar een mailtje, dan stuur ik het door. Gisteren was het al weer zes maanden geleden
Dames op leeftijd
Kelly Kathleen vindt de kittens niet meer 'vies'. Deze dame én Mariposa zijn dames op leeftijd. Kelly is twaalf en Mariposa is een half jaartje jonger, maar ze zijn zo gezond en mooi dat ik met ze ga
Le téléphoniste
Geen echt nieuws, maar wel veel nieuwe foto's. De nodige bij het nestje van Nieckje en nog een speciale van Nena hier.

En kiekje van de mooiste Somalikrulkop aller tijden: Murphy. Wat zal die knul later
Martin Gaus Cursus
Er wordt nog steeds hard geklust in en om huize Meijer. De ervaringen van de kittens met het lawaai van de machines staan bij het nestje van Nieckje. Tussen de bedrijven door probeer ik nog steeds dé
Moedergeluk
Het was vandaag heerlijk weer en de katten lagen her en der verspreid in de zon en in de schaduw in de tuin. Met hogere temperaturen hou ik die kleintjes extra in de gaten. Die moeten niet in de volle zon
Het stoere, acht weken oude vijftal
Ter gelegenheid van hun nieuwe levensweek een kiekje van het stoere, acht weken oude vijftal van Nieckje. Meer foto's bij 'nestjes'.

 
Nieckje is onrustig
Niet lang na het vorige stukje werd duidelijk dat de warmte hooguit een bijkomende rol speelde. Nieckje wíst namelijk dat de kittens aan het ziek worden waren en dat verklaarde haar onrust. Toen ik
Prima op gewicht
De kittens van Nieckje zijn vandaag nog maar zes dagen, prima op gewicht én bij drie gaan de oogjes al open!
Dat haar moest eraf
Het gaat uitstekend met het nestje van Nieckje. Ze is erg gelukkig met haar kittens. Het gaat minder goed met Pici. Ze lijkt geen pijnklachten te hebben overgehouden van haar val afgelopen zaterdag
Pici waait van de kattenloop
Ik heb aan de pagina van Fonzie gewerkt. Het is al een heel verhaal en ik ben nog lang niet klaar. Er valt zoveel over hem te vertellen.

Arme Pici en arme Huibert - die hebben een flinke
Zonvitamientjes
Alle katten genieten van het heerlijke weer en Nieckje tankt nog even wat zonvitamientjes. Elvira kan ook weer desgewenst door de detectiepoortjes. Het ijzerwerk, de nietjes, zijn verwijderd. Het was zo
Het 'dingetje'
Vandaag heeft de dierenarts bij onze zestien jaar oude Elvira een vermoedelijke mamatumor verwijderd. Dat verliep heel voorspoedig en het kon zelfs onder plaatselijke verdoving. Elly hield zich keurig aan.

Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten