Huidige nestjes

2 Januari 2020

Op 26 oktober zijn Wiesje, Wiske en Walae Avra geboren. Hun moeder is de mooie zwartzilveren Somalipoes Tinka en hun vader de blauwe Abessijn-variantkater Arun. Alle kittens zijn al besproken.

Vandaag hebben we Umione door de dierenarts laten nakijken omdat we de indruk hadden dat ze niet echt zwanger was. Helaas, weer geen nestje voor haar en alle wachtenden. Maar we geven het nog niet op, de superschattige My’nie die als pleegmoedertje zo goed voor de kleine zieke Wiesje heeft gezorgd, zou ook een keer haar eigen kittens moeten mogen hebben.

Mei 2019

Nu groeien Vlo en Vidar bij ons op. Zij zijn de kittens van Elfie, het V-nest. Zij gaan bij mensen wonen die al een volle broer en een halfbroer van ze hebben.

Rond 17 juli wordt het weer spannend hier; dan verwachten we de kittens van Umione van haar Romeo.
De kittens van Elfie waren zwartzilver; deze kittens zullen voornamelijk wildkleurig zijn maar een enkel ander kleurtje kan ook op duiken.

 

Moeder en dochter Umione en Sher.
De aanstaande vader Romeo.

De poesjes Elfie en Sher hebben hun eerste nestjes resp. in augustus 2017 en januari 2018 gehad. Elfie is zelfs al een keer op herhaling geweest: letterlijk want de vader van haar tweede nestje was ook weer Per Sé. Of wij per se naar Per Sé wilden 😉 Dat nestje is op 3 maart 2019 geboren. Nu hebben we bij beide poezen een suprelorinstaafje laten plaatsen waardoor ze erg lang, het kan wel drie jaar duren, hormonaal inactief zijn. Wel zo goed en gezond voor ze. Niet steeds krols of aan de pil.
Per Sé. Deze stoere wildkleur kater is de vader van de nestjes van Elfie en Sher.

Het nestje van Elfie was het T-nest; op deze pagina zijn veel berichtjes en foto’s over haar nestje te vinden. De tag van Shers nest op de website is U-nest. Deze link verwijst naar een blog van toen ze zes weken oud waren en met deze krijgt u een pagina met alle nieuwtjes en foto’s over dit nest.

 

BESCHIKBARE KITTENS EN SOMS OOK VOLWASSEN ABESSIJNEN & SOMALI’S


Mei 2019:

Bij Hilda Jonk en Freddie Warmink van cattery Sadee von Warjo in Groningen is mogelijk een zilver variantje beschikbaar. Zij is familie van onze Somalifamilie. Haar nestgenootjes gaan deze week verhuizen naar hun nieuwe mensen maar voor haar wordt ook nog een gouden mandje gezocht: op deze blog kunt u alles over haar, haar ouders en nestgenootjes lezen.

Er is mogelijk nog een zwartzilver kitten beschikbaar van het nestje van de prachtige zwartzilveren Izzy, de moeder van onze Elfie. Het nestje groeit op bij Linda Hofland en Hero de Haan in De Lier (bij Den Haag) in cattery Everlasting Joy.

 

Izzy met haar eerste nestje.

Via de rasclubs ABY2000 (website en Facebook) en de SAN (website en Facebook) kunt u wellicht cattery’s vinden die nu ook kittens beschikbaar hebben. Let op, u verlaat dan wel deze website en soms kan het lastig zijn hem terug te vinden. Met de naam Silfescian lukt het vast wel.

Soms kunt u via deze rasclubs ook een volwassen Abessijn of Somali vinden die wegens omstandigheden een ander thuis nodig heeft. Via de herplaatsing van de vereniging Felikat kunt u ook hele lieve volwassen raskatten vinden: volwassen raskatten.


Hieronder en hiernaast staan wat foto’s van Abessijnse (variant-) & Somalikittens in onze favoriete kleurslagen (als warming-up voor uw zoektocht).

Zo leuk te weten dat deze twee Ferox-kittens de halfbroertjes zijn van de kater waar Sher en Elfie nu hun nestjes van hebben gekregen.

Zwartzilveren Somalipoesje Donna  met blauwzilveren Abessijn-variant nestgenootje Peter Pan.

2010 Sorrelzilveren Somalikittens. Het poesje rechts is de lieve Sientje die inmiddels de grootmoeder van Elfie is geworden.

 

2001: Sijntje met haar vier kittens (Abessijn-variantjes) van Rooster.