Silfescian Sher Shirezah

Bijzonderheden:

Haar roepnaam is gewoon Sher maar omdat we hier de gewoonte hebben om kittens eerst Kiddy te noemen en daarna de eigen naam er achteraan te plakken, roep ik meestal Kiddy Sher. Cherie klinkt ook wel leuk en bij gelegenheid wordt ze zo ook aangesproken.

Zo af en toe komt ze even aan de voorkant van mijn laptop kijken om te helpen schrijven. Tenslotte heeft ze typeles gehad tijdens de fotoshoot bij Myrna van Studio Pets.

Sher is een Silfescian maar net zoals Shabanou niet bij ons geboren. Haar moeder Jewel moest helaas herplaatst worden en tot onze grote vreugde wilden haar nieuwe mensen wel een keer een nestje van haar grootbrengen. Een passende kater woonde dichtbij – onze eigen en haar voormalige maatje Bashiir. Bij Jewel had ik ook de gewoonte om haar Kiddy Jewel te noemen en nu ze bij haar nieuwe mensen Kitty heet, is het verschil niet zo groot.

Sher is een ondernemende en hele slimme dame. Ze heeft Huibert heel wat werk bezorgd door iedere nieuwe verbetering van onze afgezette tuin te proberen te kraken. Lichamelijk is Sher uiterst behendig. Toen ze drie maanden oud was, sprong ze al op het aanrecht alsof het dagelijkse kost voor haar was.

Haar opvallendste gewoonte is dat ze vaak op mijn onderbenen gaat liggen. Haar moeder Jewel en grootmoeder Tresca hadden ook precies diezelfde gewoonte. Tresca en Jewel kunnen het van elkaar gezien hebben maar Sher kan dit van haar moeder hier nooit gezien hebben. Weer een bewijsje dat stukjes gedrag erfelijk zijn. Tijdens het schrijven van dit stukje ligt ze, drie-en-een-halve week zwanger en wel, ook weer op mijn benen achter mijn laptop.

De kleine Sher als een volleerd fotomodel in mijn handen. Het was echt opvallend hoe rustig ze toen als kitten langere tijd bij me bleef zitten. Er was dus alle tijd om deze foto te maken. Naderhand deed ze dit ook bij anderen. Nu heeft ze het veel te druk voor dit gedoe. 

Shers hafzusje Elfie is maar drie weken jonger en kwam dus al gauw haar hier gezelschap houden. De zusjes kunnen het ontzettend goed met elkaar én hun vader Bashiir vinden.

December 2017: Elfie heeft deze zomer/dit najaar een geweldig leuk nestje grootgebracht. De katertjes zijn al verhuisd naar hun eigen mensen maar dochter Tinka blijft hier nog een kleine vijf maanden wonen. Het is de bedoeling c.q. de hoop dat Sher een mooie dochter krijgt die dan komende zomer als klein zusje met haar mee verhuist naar Victor, mijn zeer gewaardeerde webmaster. Sher vertoont al kenmerken van een beginnende zwangerschap. Spannend!!

15 Januari 2018: Nog maar 15 dagen te gaan voor Shers nestje. Rond 30 januari is Sher uitgerekend. Ze heeft al een prachtig buikje en een bijzonder goede eetlust. Vandaag werd de traditionele tonijntaart geserveerd om haar tweede verjaardag te vieren.

De kleine Tinka wil best wel voor oefenkitten spelen.

Er zijn geen berichten in deze slider.