Planning

Januari 2020

Wij hebben vier poesjes die nestjes zouden kunnen krijgen.  Ze zijn allemaal geslaagd voor alle benodigde testen; van de knietest (PL), bloed (geen nare virussen of ongewenste bloedgroep) tot de combi-DNA-test voor alle mogelijke erfelijke kwalen.
Umione is bij ons in Haarlem geboren. Haar zusje Nicky woont samen met haar iets oudere halfzus Tinka bij Victor van Eck in Capelle a/d IJssel. Tinka is ook bij ons geboren. Haar moeder is de lieve zwartzilveren Somalipoes Elfie  en de moeder van Umione en Nicky is onze stoere wildkleurige Sher. De vader van dit drietal is Ch. Ferox Per Sé.

Een recente foto van papa Per Sé

De moederpoezen Elfie en Sher hebben een eigen pagina op deze website maar ook in de blogberichten komen zij veel voor. Wat lager op deze pagina, in de oudere berichtjes, staan ook informatie en bijpassende links.

Sher heeft na haar nest in januari 2018 een suprelorinstaafje gekregen waardoor zij een langdurige hormonale rustperiode heeft. Steeds krols laten worden of op de pil zetten, heeft behoorlijke gezondheidsrisico’s. Nadeel van suprelorin is dat je geen idee hebt wanneer het uitgewerkt raakt. We laten ons graag verrassen en dan mag Sher evenals haar dochters Umione en Nicky bij Magic Man gaan logeren.

Op 26 oktober is Tinka bij mijn webmaster Victor in Capelle a/d IJssel bevallen van drie dochters: Wiske, Avra en Wiesje. Vader is de blauwe Abessijn-variant Arun. Wiesje raakte helaas in de problemen (geblokkeerde melkklier bij Tinka en zij bleef volharden in haar keuze; er waren nog zoveel goed werkende andere melkklieren beschikbaar!) en is als pleegkitten bij ons in Haarlem gekomen.

Avra, het Somalipoesje.
Wiske, het Abessijn-variantpoesje.

 

 

 

 

 

 

Als echt junglekitten drinkt je dan half hangend bij je moeder! Hier Avra in de bocht.

Ondertussen hebben we diverse pogingen ondernomen om Umione een keer een nestje te laten krijgen. Helaas tot nu toe zonder succes. Vorige week is zij weer uit logeren geweest bij Magic Man, een prachtige wildkleur Abessijn-variant, en we hopen zo dat het nu wel gaat lukken. We willen zo graag kittens van deze kater (en de verrukkelijke Umione).

Hoe vaker we Magic Man zien, hoe enthousiaster we worden en Umione was ontroerend lief en zorgzaam voor de ernstig zieke Wiesje die we hier vanaf 1 november met de fles hebben grootgebracht.

 

Tinka
Umione
Tinka en Nicky op hun terras in Capelle a/d IJssel. Het was helemaal dolle pret toen ze het vogelnest in de bomen even verderop ontdekten. En vice versa. De vogels zagen die katten, kittens toen nog, als ongewenste indringers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23 juni 2019

Zo jammer; de zwangerschap van Umione is niet gelukt. Ze bleek helaas schijnzwanger en ze is nu, vijf weken later, aan het krols worden.

 

Umione was in de hoofdrol deze week. Helaas bleek later ze niet zwanger.

 

Moeder Sher en dochter Umione in de showkar die op een zaterdagavond klaar stond. Alleen was Umione niet ingeschreven vanwege haar toen mogelijke zwangerschap. En ze was er juist helemaal klaar voor 😉 Sher en Umione mogen nu  allebei kampioen voor hun naam zetten.

De DNA-uitslagen van Victors Tinka en Nicky zijn binnen gekomen. Tinka en Nicky zijn ook Silfescians. Zij wonen bij de Victor, de webmaster van deze site. Tinka is het dochtertje van onze Elfie (van het T-nest) en Nicky is dat van Sher (en zusje van Umione, van het U-nest). U kunt meer informatie over deze twee Silfesciandames vinden via de blog van Victor hieronder en de twee tags van de nestjes waarin ze zijn opgegroeid en evt. de afstammingsgegevens in de database.

De database E.R.o.S, Electronic Register of Somalis, speciaal voor de Abessijn en Somali, verkeert al tijden in zwaar weer. Er is vast iets aan de hand met de software want nu kan niemand nog nieuwe dieren aanmelden en ook het zoeken is erg lastig. Zo jammer!


Zomer 2019

Umione. Deze prachtige foto is van de hand van fotograaf en Somaliliefhebber Richard Rodenburg. 

Er zeer vergevorderde plannen voor de nestjes van Tinka en Nicky. Zij zijn de dochters van Elfie en Sher en wonen bij mijn zeer gewaardeerde webmaster Victor. Het wachten is nu op de uitslag van de DNA-testen. Voor alle andere zijn ze al geslaagd (knietjes, bloed etc.).

Tinka en Nicky hebben het voorrecht om over heuse junglebruggen te beschikken.
Beide poesjes wonen bij Victor van Eck in Capelle aan de IJssel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28 juni 2018

Alle kittens zijn uitgevlogen met uitzondering van de lieve Uma Umione, Joemeinie, My’nie dus.

We hebben nog geen plannen voor volgende nestjes. Bij de pagina ‘Huidige nestjes’ heb ik een aantal nestjes van andere cattery’s staan.

25 april 2018

Het nestje van Sher is inmiddels twaalf weken oud en volgende week gaat de eerste ons al weer verlaten. De anderen zijn ook besproken.

12 maart 2018

Met de melkproductie is het helaas nooit goed gekomen. Er is wel een heel klein beetje maar dit is niet voldoende voor de kittens om van te groeien. Gelukkig is Sher verder wel een perfecte moeder. Het was een hele klus, wekenlang dag en nacht de kittens voeden, maar het resultaat mag er zijn: vier super aanhankelijke prachtige kittens. De kittens zijn allemaal besproken.

27 januari 2018

Vanmorgen is Sher bevallen van vier wildkleur kittens. Een aantal dagen eerder dan gepland. De bevalling verliep zich voorspoedig, ondanks de vroeggeboorte zijn de gewichten toch goed alleen haar melkproductie is nog niet goed op gang gekomen. Maar toen ze wat afvielen, namen ze de melk uit een flesje dankbaar van me aan. Nu ga ik weer mijn aandacht aan Sher geven en proberen die melkproductie op gang te brengen.

24 november

Groot nieuws: na een maandenlange hormonale rustperiode is Sher vandaag eindelijk krols geworden!  Perfecte timing want de rust is net aan het wederkeren hier in huis. De vier kittens van Elfie zijn nu ruim drie maanden oud en aan het uitvliegen. Alleen Oliver en Tinka racen hier nog door het huis. Baldr en Murphy hebben inmiddels hun eigen mensen en dierenvriendje(s) gekregen. Toevallig wonen ze nog dicht bij elkaar ook, in het zuiden van Zuid-Holland.

Sher is een van onze twee poezen die nestjes kunnen krijgen. Sher is de wildkleur dame en zij heet officieel Silfescian Sher Shirezah (stamboom) en het zwartzilveren poesje heet Elfie (stamboom). Zij zijn via hun vader Bashiir halfzusjes van elkaar en  kunnen het ontzettend goed met elkaar vinden. Voordat Elfie op 12 augustus haar nestje kreeg hoopten we dat de zusjes samen over hun kroost zouden gaan moederen en dat deden ze ook. En precies op een goede manier. Sher heeft Elfie bijv. nooit verdrongen zodat de kittens altijd bij hun eigen moeder konden drinken. Hun vader Bashiir is ook van het zorgzame type en hij is ook bijna altijd bij moeder en kinderen in de buurt. Vooral toen ze wat groter werden kon hij zijn lol niet op: met een stokje met een ‘staart’ door het huis en zelfs de trap op en af met de kinderschare achter hem aan.

De halfzusjes Sher en Elfie.

Per Sé, de vader van beide nestjes. Inmiddels mag hij de titel kampioen voor zijn naam zetten.

November 2017: tante Sher met de kittens van haar zus naast het bezoek op de bank.

April 2018: Shers kittens.