In de hoofdrol

17 oktober
Eigenlijk was de hoofdrol bedoeld voor de hoogzwangere Sheralyn maar tot mijn grote zorg zit Orriekiddie nu in die rol. Daarom heb ik een foto uit 2016 waarop zij in het midden en in het hoogste mandje zit tussen de toen nog heel jonge Sher en de inmiddels overleden Maverick.
De arme meid voelt zich helemaal niet goed. Dat ze eetlustproblemen heeft, is niet iets nieuws voor haar. Ik zag dat ik bijna vier jaar geleden al over haar maagprobleem had geschreven.
Ik beschik over een heel arsenaal aan trucjes van pillen tot poeders en een kast vol met allerlei blikjes en zakjes liflafjesvoer en diverse dieetvoeders van de dierenarts met de heerlijkste geurtjes en smaakjes om haar aan het eten te houden. Maar vandaag faalt iedere poging. Uiteindelijk heb ik er vanmiddag met een spuitje 20 ml convalescence support in haar bekje weten te druppelen. Normaal gaat ze altijd al binnen een uur na haar mirtazapine uit zichzelf eten. Vandaag heeft ze er ook een stukje cerenia bij gekregen en vanmiddag voor het eerst twaalf korreltjes esomeprazol. Gelukkig heeft ze niet gespuugd want dan krijg je er ook nog uitdrogingsproblemen bij.
De afgelopen week heeft ze zes dagen onsior moeten slikken omdat ze een blaasontsteking had. Deze was wat hardnekkiger dan een eerdere keer vandaar dat ze de zes dagen moest volmaken.
Wat me opvalt is dat ze de hele week niet de voor haar bekende bijwerking vertoont na de mirtazapine, het jodelend mauwen. Zou het effect van dit middel uitgewerkt zijn geraakt? Ik gaf dit juist altijd al zo min mogelijk. Het enige wat ik nu nog kan bedenken is een dubbele antibioticakuur (amoxicilline en claritromycine), de standaard medicatie bij een maagzweer samen met esomeprazol). Mogelijk doen die antibiotica ook iets goeds voor haar blaas al denk ik niet dat daar iets bacterieels speelt. Misschien speelt er een uit de hand gelopen maagprobleem zoals een maagzweer.
Orchid heeft net een hele tijd spinnend op mijn schoot gelegen en nadat ze wat heeft gedronken en naar de bak is geweest is ze weer in het kattenhuisje gekropen. Morgen om half negen hang ik dus aan de telefoon voor een afspraak voor een grondig onderzoek.

Maar wat zijn onze dieren super sociaal. Niemand drong zich op toen Orrie bij me lag. Pas toen zij zich weer in het kattenhuisje had teruggetrokken kwam Shabanou op een holletje naar me toe en even later werd zij afgelost door Sheralyn. Vergeleken met gisteren is zij stukken relaxter maar ze presteerde het wel om al kroelende met haar brede buik bijna op haar kop te gaan staan. Dat was best lastig typen, proberend links en rechts langs haar staart te kijken. Het is vandaag de 61ste dag voor haar…

Orchid is weer bij me gekomen en zit spinnend op mijn schoot voor de laptop. Dit lijkt heel positief maar het spinnen van katten betekent lang niet altijd dat ze zich prettig voelen. Katten kunnen ook spinnen om zichzelf gerust te stellen. Ik ga nu kijken of ik haar iets kan laten eten.
Laatste nieuws: Orchid heeft gegeten! Een paar stukjes half rauwe kipfilet, wat tonijnmousse en net zowaar wat brokjes.

19 oktober
Gisteren togen wij dus met Orchid naar de dierenarts. Onze eigen dierenarts was volgeboekt. We konden dan wel naar een andere vestiging van Anicura maar Orchid reageert niet altijd even goed op autoritjes dus een nog langere afstand wilde ik vermijden. We hebben hier een uitstekende kliniek vrij dichtbij waar we voor andere zaken ook wel komen en gelukkig konden we daar wel terecht. De dierenarts zag helaas weinig mogelijkheden voor Orchid. Alle gangbare zaken als eetlustopwekkers etc. geven we al en eventjes schoot er pure paniek door me heen: als we nu niets kunnen bedenken, gaan we Orchid verliezen. Maar even snel schoot er ook weer door me heen dat ik bedacht had dat ze mogelijk na jarenlang maagproblemen te hebben gehad nu wel eens een maagzweer kon hebben ontwikkeld…
Nu mag in Nederland een dierenarts niet zo maar meer een antibioticakuur voorschrijven om het misbruik hiervan met als gevolg antibioticaresistentie tegen te gaan. Ik vind dit klinkklare onzin: in de bio-industrie wordt echt geen gram minder als groeibevorderaar gebruikt maar mensen die huisdieren verzorgen worden enorm op kosten gejaagd. Zelfs een tubetje oogzalf met AB mag je niet meer op voorraad hebben.
Aan een maagonderzoek stel ik ons kwetsbare meisje echt niet aan bloot, ook geen roesje of narcose. Dat vond de dierenarts ook. Gelukkig vond ze een ontstoken plekje in Orries gebit – dan mag er wel een kuur voorgeschreven worden. En ik heb weer wat geleerd: de gecombineerde AB-kuur voor een maagzweer (veroorzaker is de helicobacter pylori bacterie) is leverbaar in één enkele pil, kesium. Bij deze kuur moet je ook een maagbeschermer geven. Ongeveer zeven/acht korreltjes tweemaal daags zou voldoende zijn. Zoals het vandaag met haar gaat, maakt dat ik niet ontevreden ben. Ze heeft nu wel de maximale medicatie dus mirtazapine, cerenia, de esomeprazol en dan nu de kesium. Het ging er allemaal vanmorgen heel makkelijk in. Het meeste in een kleine capsule en de kesium in een stukje Easypill. Ik hoop zo dat ons meisje gaat opknappen.

Wifi van de buurman
Maar nu ging er weer wat anders mis – een fikse stroomstoring in Haarlem-Centrum. Ik zag mijn geest al dwalen: straks gaat Sheralyn bevallen en kan ik het hier niet lekker warm stoken! Het is voor een goede start van de kittens erg belangrijk dat ze op temperatuur blijven. Ik help ook altijd met keukenpapier/tissues met het snel droogwrijven na de geboorte.
Gelukkig kregen we de stroom na zo’n twee uur wel weer terug, jippie, maar telefoon, radio, tv en vooral heel belangrijk internet werkt nu nog steeds niet. Huibert was er al een hele tijd mee bezig en ik had met mijn mobieltje een hotspotverbinding en las op de site van onze provider wat aanwijzingen. Daar is Huibert nu mee bezig maar zo te horen, schiet het nog steeds niet op. Arme Huibert, ik krijg net de melding dat nu de storing bij de provider zelf zit en dat het tot minstens vijf uur vanmiddag gaat duren. Ik ben benieuwd hoe de rekening voor mijn mobieltje gaat uitpakken. Maar even niet meer aan mijn site werken. Maar het belangrijkste staat er: Orrie gaat best goed en als Sheralyn gaat bevallen, hoeven haar kleintjes geen kou te lijden!

Al met al duurde het tot na negen uur voor er weer telefoon, internet en tv etc. was. Het was zelfs niet mogelijk om van mijn mobieltje een hotspot te maken. Heel vreemd want ik maak ook vaak in de auto een hotspot voor mijn tablet. En toen ging mijn mobieltje ook nog kapot. Hij was niet meer op te laden en dan kan je de gegevens ook niet meer veilig stellen. Ik heb dus maar even snel een nieuwe gekocht en de geweldige mensen van de Samsungwinkel aan de Gedempte Oude Gracht hebben alle gegevens overgezet. En… wij hadden toch eerder wifi – van onze lieve buurman Jasper! Dat kon omdat zij een andere provider hebben. Wat was ik daar blij mee!
De lieve Sheralyn eet, speelt en slaapt gewoon door tijdens alle hectiek van de storingen en de zorg rondom Orchid.
We zijn er nog lang niet met ons meisje en we zijn ons er ook best wel van bewust dat we haar kunnen gaan verliezen. Maar nu nog niet! Vandaag heeft ze genoeg gegeten en had ze zeker voldoende kwaliteit van leven. Ze zit nu op het muisblad van mijn laptoptafeltje te wachten op haar volgende lekkere hapje.

22 oktober
Ze zijn er! De kittens van Sheralyn. Om mij een plezier te doen, koos Sheralyn ook nog voor een prachtige datum: 21-10-21. Ze heeft twee poesjes en twee katertjes gekregen: een blauw en een wildkleur poesje en de katers zijn blauw en fawn. Helaas ontstond er wat onrust maar nu lijkt het de goede kant op te gaan. Ik ga ze zo weer even wegen. Dat ik nu achter mijn laptop zit – samen met Orchid – is een goed teken want anders had ik boven bij Sheralyn en de kleintjes gezeten.

Over Orchid ben ik laaiend enthousiast: ik weet niet welke medicatie, de maagmedicatie of de gecombineerde antibioticakuur, het voor elkaar heeft gekregen maar Orchid drinkt en plast niet meer zo veel en haar eetlust is meer dan voldoende. Ik denk dat ze zich ook echt prettig voelt. Voor ons heeft dit de angst voor nierfalen weggenomen. Onderzoek, al weer een tijd geleden, gaf toen ook aan dat er met haar nieren niets aan de hand was, maar wat niet is, kan altijd nog komen. Het is bijna niet te geloven dat het nu zo goed met haar gaat. Zo denk je alleen nog maar aan wat extra tijd met voldoende comfort voor haar en zo lijkt het de kant op te gaan dat de zorgen misschien wel gaan wegvallen. Ontspanning voor ons allemaal.  

Kittenboom
Zo in mijn nopjes! We gaan slapend rijk worden! Niet met bitcoins of kattenfokken maar met zonne-energie 😉 Zo'n goed gevoel dat we een bijdrage kunnen leveren aan de vermindering van de CO2 -uitstoot. Alle
In het zicht van de haven
29 november 2020
De tijd vliegt; de kittens wonen nu al drie weken bij hun nieuwe mensen. We zijn heel blij met de goede berichten die we over ze ontvangen. De mensen van de twee broertjes Tigger
Wiesje was weg
Ik ben dolgelukkig dat ik de titel van deze blog in de verleden tijd kan schrijven! Wat was het zaterdagavond een verschrikking. Om een uur of tien hoorde ik boven een vreemd geluid en ging ik direct op
Afscheid van Vidar
Maar eerst de jarigen van vandaag (6 juni)

Vandaag, 14 jaar geleden, zat ik bij onze dierbare Nieckje die aan het bevallen was van haar nestje van de Hamburgse Harry. Nieckje was een wildkleurige
Weer eentje minder...
Onze Elfie heeft hectische weken achter de rug. Eerst heeft ons ontzettend voorbeeldige patiëntje een week lang met een kap moeten rondlopen en toen het de goede kant leek op te gaan met de wond
De gekapte kat
Eind vorige week kreeg ik al de indruk dat er iets met Elfie was. Ze maakte een wat verdrietige indruk en toen ik haar zondagavond in mijn armen had, gromde ze zelfs... Dat is echt niet des Elfies en ik
Flink zijn, even flink zijn!
Dat gold de afgelopen dagen voor het muziekfestijn, de TOP 2000 van radio 2. Sinds het bestaan hiervan, heb ik nooit een editie overgeslagen en met de lijst bij de hand leefden we van het
Misverstand
Vorige week donderdagochtend, vlak voordat de dierenarts hier zou komen, ging er iets goed mis. Maverick sprintte de trap af en racete door het kattenluikje naar buiten maar helaas reageert onze hond Polly
De ontdekking van het kattenparadijs
In het vorige blog, die vóór die over de wereldshow, over de kittens heb ik wat later nog de chipnummers geplaatst. Ze staan nu ook in de database voor de Somali en hun stambomen zijn
Hun negende 'verweekdag'; tijd voor list en bedrog
Ik was er in mijn vorige blog niet aan toegekomen om te vertellen dat vorige week zaterdag Baldrtje de eer had het eerste 'kilokatertje' van het nest te zijn. Ik heb
Ik weet niet waar ik moet beginnen
Met drie kittens huppelend over de vloer en de kleine Tinka bij me op schoot, ga ik proberen wat te schrijven over hun wel en wee. Ik zal zo vaak mogelijk de tekst saven want ze wordt
Kraambezoek
Iedereen heel hartelijk bedankt voor al het medeleven en de goede wensen. Het waren heftige dagen maar nu is het weer genieten van een gelukkige moederpoes met verrukkelijke kittens.

Om te voorkomen
Elfies kittens!
Afgelopen zaterdagnacht is onze SuperElfie bevallen van haar nestje. Vijf kittens!

Ik had nooit zo'n groot nest verwacht. Somali's zijn van nature bescheiden op dit gebied en Elfie heeft een tikje overgewicht
Maar de foto's zijn wel gelukt!
Ons tuintje wordt er niet mooier op. We hebben noodgedwongen op meerdere plaatsen doorzichtig folie aan de tuinafzetting vastgemaakt op de plekken waar we hebben gezien dat Sher als een
Het kraammandje
Het is nog wat aan de vroege kant maar ik kreeg de indruk dat Elfie al behoefte kreeg aan nestelplekjes. Voor het in gebruik nemen van de echte kraammand vond ik het nog iets te vroeg. Deze doos die ik
Mooie data
Ik heb nog een half uurtje om een stukje hier te plaatsen op deze datum; 10-07-17 is toch best een aardige. In het verleden hebben we hele mooie data gehad waarop dekkingen en geboortes plaatsvonden. Kampioen
Zwangere Elfie
Het krols kroelen van Sher mocht niet baten en we hebben besloten om haar nu niet te laten dekken. Het leeftijdsverschil tussen beide nestjes zou te groot gaan worden waardoor de moedertjes dan niet meer
Wij wilden per se Per Sé en hopelijk bevalt Elvie rondom 14 augustus van kleine Sélfies
Zaterdagavond, toen wij op weg waren, lees een paar straatjes doorliepen want wij wonen er heel dichtbij, naar het optreden van 'We
Elfie in de bocht
Het nieuws achterstevoren. Wij hadden dit weekend een familiefeestje in Zuid-Nederland en vanwege de afstand hadden we een hotelletje geboekt. Het dichtstbijzijnde hotel viel af want daar waren geen
De fotoshoot van Richard
Ik ben heel benieuwd of het me weer gaat lukken om in deze rubriek een berichtje te plaatsen. Het is mij namelijk een raadsel hoe het kan dat WordPress weet dat ik de nieuwsberichtjes in het Blognieuws

Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten