Vast geen toeval, een Tsjechische Fonz

Met een spinnende en rollebollende Tresca op schoot probeer ik dit berichtje te tikken. De weggeschoren vacht in de halsjes van de meiden begint weer wat dicht te groeien en dit is de eerste foto die toonbaar is. Vond Tresca blijkbaar zelf ook want ze is precies goed voor die spiegel gaan zitten.

“Spiegeltje, spiegeltje aan de wand. Wie is het mooiste van het land? >>>

Vanwege het heuglijke feit dat zij en Nieckje onmiskenbaar zwanger zijn, vandaag vier weken, heb ik een deel van de kattenfamilie weer even op de weegschaal gezet. Tresca had altijd een opvallend zwaar gewicht voor een poes van haar grootte en elegantie maar was door de krolsheden naar mijn smaak te slank geworden. Maar vandaag woog ze al weer 3.6 kilo. Dit is prachtig voor haar. Nieckje is een kleiner type en is nu prachtig met haar 3.3. Orchid met haar puppyvet heeft iets teveel rondingen en weegt 3.5 en Maverick houdt het op 4,5 kilo. Moeder en dochter Mariposa en Juultje zijn prachtig met hun 3.1 maar het moet ook niet minder worden. Gelukkig is de eetlust van Mariposa weer normaal te noemen. Ik gaf de laatste tijd mijn dieren nauwelijks nog runderhart omdat rund een vrij onnatuurlijke eitwitbron voor katten is maar Mariposa smult ervan. Allemaal eigenlijk behalve Rooster. Die gaat voor kip, vis en alles wat minder gezond is zoals patat, chips etc.

Bij het Kruitvat zag ik die lekkere kussentjes waar de katjes van Anja van het vorige bericht zo lekker op liggen. Die heb ik dus ook meegenomen. Kratjes zijn daar ook in de aanbieding. Die komen ook goed van pas. Met twee nestjes op komst zijn extra nestelplaatsjes voor de moedertjes bijzonder welkom. Ik heb gekozen voor lentegroen. Dat kleurtje past perfect bij wildkleurtjes (voor de foto’s).

Vond ik gisteren toch een andere Fonzie op het internet! Hij woont in Tsjechië. Mijn kennis van deze taal is zodanig dat ik geen idee heb of dit kitten op de website van de daar pas opgerichte Somaliclub voor midden Europa om een goed te huis voor hem te vinden of dat de fokster hem zelf aanhoudt. We hebben e-mailcontact en ik hoor vast nog wel wat de bedoeling is. Fonzie heeft heel weinig nakomelingen maar deze Fonz is wel familie. Een oom van onze Fonzie en onze geweldige Sigismund zag ik in zijn afstamming. Het was vast geen toeval dat ik dit fotootje vond: ik had die dag net een afscheidsstukje over Fonzie geschreven voor de rasclubbladen.

Doen die mensen zoveel moeite om hun complete site tweetalig te maken, zie ik de button met ‘English’ over het hoofd. Deze Fonzie is dus beschikbaar!

Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten