Weer wat geleerd!

Oef, dat was schrikken. Ik was net zo trots op wat ik gisteravond voor elkaar had gekregen en toen ik op deze pagina in kladversie kwam om er mee verder te gaan, bleek hij helemaal leeg. Gelukkig was hij in concept nog wel terug te vinden. Waar was ik zo trots op? Ik vind het zo leuk dat ik het berichtje van Victor met de videootjes hier naar toe heb weten door te plaatsen. Zondag was Victor hier op kraambezoek en het is traditie dat ik dan ook weer websitemaakles krijg. Het embedden van berichtjes vanaf Facebook was een stukje van de leerstof. Alleen het woord al was abacadabra voor me. Voor perfectie wil ik de breedte nog aanpassen maar ik heb nog niet ontdekt hoe dat ook al weer moest.

De filmpjes staan al op Facebook en daar draait er een of meer automatisch zodra je het topic voor hebt. Hier kunnen ze alle vijf naast elkaar draaien!! Helemaal een fotoalbum a lá Harry Potter. Zet voor het betere genietwerk ook het geluid aan!

Ik heb de afgelopen 35 jaar meer dan eens kittens flesvoeding gegeven maar ik heb nog nooit meegemaakt dat kittens zo indrukwekkend goed spinnen tijdens de verzorging zoals deze dat doen.

Afgelopen zaterdag waren ze drie weken oud en hun gewichten doen niet onder voor kittens die volop moedermelk hebben gehad. Integendeel. Ik ben daarom bezig om ze wat minder en minder vaak te voeden in de hoop dat ze toch wat van Shers melk binnenkrijgen. Ik geef Sher nu twee homeopathische middeltjes die de melkproductie zouden moeten gaan verbeteren. Er is nog steeds een beetje melk en de kittens liggen bijna doorlopend fanatiek te drinken maar blijkbaar kost dit ze meer energie dan dat ze binnenkrijgen. Ze komen er helaas niet van aan.

Grote zus Tinka is ook heel zorgzaam voor de kleintjes.

Shers moederzorg is wel perfect. Ze houdt ze keurig schoon alleen sleept ze helaas af en toe met ze. Van de week kwam ze zelfs met een kitten de trap af en legde die op een trede… Vanmorgen vond ik er zelfs twee in bed. Valpartijen zijn dan een groot gevaar en ik slaap er niet al te goed door.

Huibert is ook aan het klussen geweest. De oude klimboom in de kattenkamer stond al tijden op instorten en aan die wand hangen nu vier wandmandjes. Van de resten van de oude klimboom heeft Huibert één grote paal gemaakt en dit blijkt een groot succes, evenals het oude mandje van Sijntje dat nu onder een van de plankjes hangt, pal boven de radiator.

Vooral de uit vier oude kleine stukjes klimpaal, we zijn erg voor hergebruik ;-), opgebouwde paal is favoriet. Hier is Bashiir zich aan het uitsloven. Bovenin zit Elfie. Het houtwerk en de deur moeten nog geschilderd worden.

De vier nieuwe mandjes zijn nog helemaal niet in trek. Misschien zijn ze van te synthetisch materiaal of moet ik ze eerst een keer wassen. Om uit te testen of het materiaal de oorzaak is van de impopulariteit heb ik er een met een mandje uit de huiskamer geruild. Die van beneden zijn namelijk van katoen.

Ik ontdekte Bashiir samen met Tinka in dit mandje dus ik haalde meteen de camera op. Helaas was Tinka in die tijd er uit gegaan maar deze foto is ook wel leuk. Dit oude mandje is nu een hit. Het hangt met een lus aan een haakje boven een radiator. Een stoofmandje dus.

Zoals het er nu uitziet, zijn alle kittens gereserveerd. Het tweede poesje werd door haar mensen geannuleerd omdat het heel begrijpelijk voor een gezin een grote uitgave is om twee kittens in eenzelfde periode te kopen. Ik had ze voor een tweede kitten in contact gebracht met een andere cattery en die kleine komt over een paar maanden wel bij ze wonen. En toen was er dus een poesje opeens beschikbaar…

Dit is haar dus.

Het duurde niet al te lang tot ik op het idee kwam om mezelf eens goed te verwennen. Het tweede poesje is ontzettend leuk in de omgang. In het begin was haar gedrag juist een drama. Ze wilde per se bij haar moeder drinken en zette iedere keer een enorme keel op wanneer ik haar probeerde te voeden. Al dat gegil maakt niet alleen Sher onzeker; mij ook. Met dit gedoe was het niet onmogelijk dat er iets met haar mis was of dat ze zich een keer zou verslikken en een fatale longontsteking zou oplopen.

Ik zag er echt tegenop wanneer zij haar flesje moest krijgen maar geleidelijk aan kreeg ze door dat het bij mij toch wel goed toeven was en dat een vol warm buikje wel zo prettig was. Eerst zette ze het op een spinnen na de voeding maar daarna begon ze er al mee wanneer ik alleen maar mijn hand uitstak om haar op te pakken. Nu is het voeden een wederzijds feestje. De andere drie drinken bijna altijd zuigend uit hun flesje terwijl zij dit slechts af en toe doet. Meestal gaat het bij haar druppel voor druppel en dat duurt best wel lang. De andere drie hebben hun portie vaak binnen een minuut binnen.

 

Klaar gaan zitten  in de schaal van de weegschaal. Het lijkt alsof ze al de associatie hebben gelegd tussen even hier in zitten en dan eten krijgen. Hun gewichten afgelopen zaterdag toen ze drie weken oud waren en vanmiddag, bijna 3,5 weken oud: kater I 461 en nu 528; kater II 398 en 454; poes I 390 en 443; poes II 301 en 460. 

Helemaal zeker dat zij hier blijft is het nog niet. Ik heb Huibert nog niet om. Ik heb er alle vertrouwen in dat de kleine zelf al haar charmes in de strijd zal werpen en zo Huibert wel om krijgt. Ik heb er erg veel zin in om juist dit kitten, vanwege onze intensieve gezamenlijke start, voor mezelf te houden. Van alle volwassen katten hier is alleen Orchid hier geboren.

Nog een keertje poesje II. Ik ben al U-namen aan het bedenken maar Huibert keurde mijn voorstellen af 🙁

Vanavond zijn ze precies drieënhalve week oud en dan mogen ze voorzichtig kennismaken met een vleesmelkpapje. Dat eerste vleeshapje bestaat sinds ca. 12/13 jaar uit Carnibest en de hun bekende kittenmelk. Ze mogen het dan van een eierlepeltje proberen af te happen. Dat kan soms een heerlijke knoeiboel worden. Met een beetje geluk kunnen ze dit hierna ook vrij snel van een bordje eten. En zaterdag, wanneer ze precies vier weken oud zijn, krijgen ze hun eerste puur vlees hapje. Ook Carnibest, ik vind het een super uitvinding. Alles zit erin. Van orgaanvlees tot gemalen bot en kraakbeen. Alles wat ze nodig hebben om grote sterke gezonde katten te worden. Later krijgen ze natuurlijk ook alle andere soorten vlees en vis (behalve varkensvlees).

Lekker ravotten in een mandje. Het kitten rechts is katertje I. Hij en poesje II lijken op de foto’s erg op elkaar, evenals  kater II en poesje I. Het eerste stel is bruiner en het andere stel is zwarter.

Met al dat voeden, heb ik uitstekend zicht op de ontwikkeling van hun gebitjes. Toen ze ca. 19 dagen oud waren, ontdekte ik de hoektandjes en gisteren, dus 23 dagen oud, zag ik een prachtig rijtje witte minipareltjes van tandjes in hun bovenkaakjes.

Ik kom om in de foto’s. Er staan er al veel in de fotomap (U-nest) op mijn Facebookpagina. De nieuwsten zet ik er straks bij.

Met moeder en kinderen gaat het dus heel goed. Met het probleem dat ontstaan is na het misverstand tussen Sher en Maverick hebben we kleine vooruitgangetjes geboekt. Maverick wist niet wie hem zo belaagd had en zag iedere kat van kleur hier op aan. Inmiddels is dankzij de benchtraining zijn angst voor Orchid weer weg. Nu is Bashiir aan de beurt voor de training want de mannen missen elkaar! Ik hoop zo dat Jack, Bashiir en Maverick spoedig weer de drieeenheid kunnen zijn die ze altijd waren.

 

 

Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten