Een leerzaam (en comfortabel) klusje, dat overzetten van de nieuwsblogjes

Met het overzetten van de nieuwsberichtjes van de oude website naar deze. Alle berichtjes die al, omdat ze ouder dan tien jaar waren, niet meer zichtbaar waren voor de bezoekers, staan inmiddels hier. Ik begin al een aardige routine te ontwikkelen. De dagen dat ik de handleiding, van Victor, erbij moest hebben, zijn achter de rug. Zelfs fouten kan ik vaak analyseren en herstellen. En kom ik er niet niet uit dan is er altijd nog reddende engel Victor. Ik ben dus helemaal bij met de verlopen berichten maar ben verder gegaan en ik zit nu al in maart 2007. Ik vind het niet alleen heel erg fijn dat deze berichten nu bewaard blijven maar ik vind de inhoud ook heel erg interessant. Sommige stukjes zijn bijvoorbeeld geschreven toen ik midden in een probleem zat en nu weet ik natuurlijk hoe dit afgelopen is. Van sommige beslissingen toen kan ik mezelf wel voor mijn hoofd slaan. Ik had bijvoorbeeld Kelly Kathleen niet eerst langdurige alternatief moeten laten behandelen maar direct, net zoals ik dat bij haar moeder Elvira ook had laten doen, moeten laten opereren. En wat ook zo leuk is, zijn de betere lay-outmogelijkheden. Ik kan het allemaal veel mooier maken. Vaak heel chique met een uitgelichte foto boven het stukje en de foto’s wat groter rechts naast de tekst. Links naast de tekst kan ook maar dan vallen de foto’s rechts weg wanneer je hier kijkt via een mobieltje. Persoonlijk vind ik de lay-out op een tablet het mooist. Alleen daar werk ik zelf amper mee.

De superdeluxe laptopdrager

Alleen het lang aan tafel zitten werken, is met mijn rug niet haalbaar en door het vaker bedienen van de touchpad van de laptop gingen mijn handen steeds meer protesteren. Het is tegenwoordig in om te stellen dat er geen problemen zijn maar mogelijkheden en daar heeft Huibert dus voor gezorgd. Ik heb nu een superdeluxe laptopdrager dat deels op mijn schoot en deels op de armleuningen van mijn relaxstoel rust mét een plankje op de rechterleuning waar ik de muis kan bedienen. Het is echt geweldig. Huibert zou er patent op moeten aanvragen want internet leerde dat zoiets, dus rustend op de armleuningen, nog niet bestaat. En onze katten zijn er al helemaal aan gewend. Jack komt evengoed voor zijn middagknuffel (vaste prik) en het lukt Elfie zelfs nog om voor de laptop te kunnen liggen.

Nationale ontwormingsdag

Dat voor de laptop kunnen liggen wordt wel steeds moeilijker want Elfie is echt heel fors voor haar leeftijd. Dat werd vandaag helemaal duidelijk toen ik een paar katten even woog ter gelegenheid van ‘nationale ontwormingsdag’. Er was wat gerommel op de darmpjes, een wisselende eetlust én omdat ze eigenlijk allemaal sinds ze hier op 95% versvleesvoeding staan alleen maar kleine keurige compacte stankvrije vleesdrolletjes produceren, realiseerde ik me dat ik de afgelopen jaren geleidelijk aan steeds minder vaak ben gaan ontwormen. Eerder werd er consequent ontwormd wanneer er fokplannen waren, kittens geboren waren, zij regelmatig ontwormd werden etc. Dat heeft hier al een paar jaar niet meer gespeeld. Ik heb de opgroeiende kittens Sher en Elfie natuurlijk wel ontwormd, opgroeiende dieren zijn veel kwetsbaarder dan volwassen castraten maar de anderen had ik dus overgeslagen. Vandaag is dus iedereen ontwormd. Het was een moeite van niets; die kleine Milbemaxpilletjes, halfjes voor de dieren onder de vier kilo, gingen er allemaal heel makkelijk in. Nieuw voor mij is dat er een herhalingsadvies, na 14 dagen, op de verpakking was geplakt door de mensen van onze dierenkliniek. Van dat herhalen ben ik zo’n groot voorstander!!  Wanneer er wel wormen waren, dan blijven er eitjes achter en ben je de infectie nog niet kwijt. Alleen noemde de kliniek de constateren van wormen als bewijs van de infectie. De laatste wormen heb ik medio tachtiger jaren van de vorige eeuw gezien… Ik houd voor mezelf als aanwijzing van een worminfectie het gegeven aan dat de klachten van het behandelde dier duidelijk moeten zijn afgenomen en in zo’n geval volgt er een herhaling circa 12 dagen later (die 12 dagen schijnt de cyclus van de gemiddelde wormensoort te zijn). Ik ben dus heel benieuwd naar de eetlust van de goegemeente morgen 🙂

 

Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten