Data

22 februari tot 6 maart
Ik heb wat met mooie data en deze van vandaag, 2022-02-22, is een pracht. Een echte palindroomdag.  Het duurt acht jaar voordat we weer een echte gaan krijgen. Dan mag ik de kans niet laten liggen om nu een nieuwe blog te starten.
De geweldige Tamaran van wie we onlangs weer een mooie foto hebben gekregen is een kat die doorlopend iets ondernam op de mooiere data. En ook nog eens met hele positieve gevolgen. Dan is dit de gelegenheid om hem eens in het zonnetje te zetten.

Het begon al met zijn geboortedatum 08-02-2008. Als prachtige zilveren zoon van Nieckje en Maverick hoopte ik dat hij de genen uit deze combinatie zou kunnen gaan doorgeven. En dat heeft hij gedaan. Een van die gevolgen van de gebeurtenissen op die mooiere data lag vanmiddag zich enorm uit te sloven bij me op schoot pal voor het tablet waar ik een spelletje op wilde spelen; vriendje Bodiir!
Het was even zoeken naar de informatie die ik zocht maar ik heb het. Het stond in het nestverslag van Shabanous B-nest van Tamaran in 2011.
Ik weet niet hoe het kan maar Tamaran en Shabanou zijn een stel van de ronde getallen. Tamaran begon al met zijn geboorte op 08-02-08 en de vorige keer dat hij een nestje bij Shabanou maakte was het op 09-04-09 en deze keer werd er gedekt op 10-12-10…

 

De foto’s:

1- Tamaran is het zwartzilvertje in het nest van Nieckje;
2 – Daaronder een kleurenfoto (echt!) van Anna Fredrikze; de kleine Tamaran samen met zijn zorgzame vader Maverick;
3 – Tamaran tijdens zijn logeerpartij bij ons ter gelegenheid van zijn tweede nestje bij Shabanou;
4 – Shabanou met zijn kittens;
5 – Tamaran ging vaak mee op bezoek met zijn vrouwtje Sylvia bij zijn baasje Jon in het verpleeghuis.
6 – Ook zijn mens Sylvia verloor haar gezondheid. Zij had me gevraagd om voor haar katten nieuwe mensen te zoeken en wij zijn heel blij dat Tamaran een nieuw gouden mandje heeft gekregen bij Marjo. Marjo maakt ook nog eens de prachtigste foto’s van hem;
7 – In een mandje met bijpassende kleuren ter gelegenheid van zijn dertiende verjaardag;
8 – Poseren is Tamarans hobby niet maar op dit vachtje, voor het goede doel, een foto vanwege zijn 14e verjaardag, deed hij het toch maar 🙂

De gevolgen
Een van de zonen van Tamaran, Bandit van Wim en Helga heeft samen met Linda’s Sientje voor prachtige nakomelingen gezorgd en de mooiste daarvan vind ik Izzy. Daarom prijkt een foto van haar met haar kittens bovenaan deze pagina. In deze combinatie kwamen alle lijnen erg mooi bij elkaar. Ik ben er erg trots op dat zowel Bandit als Sientje een Silfescian zijn. Voor de mensen die de afstamming van Izzy willen zien. Haar stamboomnaam is Everlasting’s Joy Get Together. Helaas hebben we de lijn via Izzy’s dochter Elfie wegens herplaatsing moeten stoppen maar gelukkig heeft de mooie Izzy meer nakomelingen groot gebracht. Twee van haar dochters kwamen in cattery Polyfur van Lizetta te wonen. Van het een kwam het ander en we zijn dolgelukkig dat de genen van deze lijnen toch weer in omloop zijn gebracht. De eer is aan vriendje Bodiir om zijn bijdrage hieraan te gaan leveren. Hij is deze week acht maanden oud geworden en oogt al heel volwassen. Vindt hij zelf ook. Sheralyn was onlangs krols maar voor haar eerstvolgende nest hebben we andere plannen.
Door een coronabesmetting moeten we even pas op de plaats maken. In aanloop van het krols worden deed Sheralyn net als bij eerdere keren aan incestbescherming. Bodiir mag dan echt niet in de buurt komen. De stoeipartijen wanneer haar hormonen weer rustig zijn, zijn ook niet meer zoals eerder. Er zit een aftastend element in. Best verwarrend voor Bodiir maar ik vind dat hij er heel goed mee omgaat en zichzelf prima weet te vermaken.
Laat Bodiir eerst zijn puppyvet maar kwijt raken en vooral verder gaan met dollen. Hij blijft zich verder specialiseren in de kunst van het apporteren. Helaas is het hem nog niet gelukt om Polly zo ver te krijgen om zijn apporteermuisje weg te gooien.
Tot mijn spijt heb ik nu nog geen nieuwe foto’s van hem. Ik ga mijn best doen, maar eerst beter worden

 

25 februari
Ik heb nieuwe foto’s! Bodiir ondernam een charmeoffensief om te proberen Sheralyn duidelijk te maken dat zij toch eigenlijk vriendjes zijn. Niet echt gelukt dus. Ik denk dat ik een ‘werparm’ aan het ontwikkelen ben met het steeds maar weggooien van zijn apporteermuisje 🙂 De schat verdeelt ‘s avonds wel het werpwerk, dan legt hij afwisselend zijn muisje bij mij en bij Huibert op schoot

  1. op gepaste afstand van zijn idool;
  2. stoeiende toenaderingspoging;
  3. afgedropen;
  4. koningin Sheralyn nog steeds hoog en droog in het hoogste mandje.

Zwarte dag
Ik had het begrip data gekozen als titel voor deze blog, niet wetende dat er deze week zoveel speciale data zouden ontstaan. Dichtbij huis is vandaag de 25e voor veel mensen een feestelijke datum omdat de meeste coronamaatregelen zijn opgeheven. Er is weer ruimte in de ziekenhuizen omdat de huidige coronavariant omikron de mensen minder ziek maakt. Iets waar we heel dankbaar voor mogen zijn. De vorige keer dat er maatregelen werden opgeheven was vandaag precies vijf maanden geleden. Terugkijkend was dit een misser, net zoals het Dansen met Jansen in de zomer. Met carnaval voor de deur is dit nu best eng. Ik hoop dat de opgebouwde antistoffen door besmettingen en vaccins er nu voor zullen zorgen dat er niet weer een nieuwe golf komt.
Ik ben een beetje aan het opknappen van mijn covidbesmetting maar dit moet wel van ver komen. Ik ben al 2,5 week aan het kwakkelen. Gelukkig had Huibert maar één dag wat hinder van dit virus. Dat er zo’n groot verschil is bij ons heeft mogelijk te maken met de vaccins. Huibert heeft twee keer de Pfizer gehad en ik twee keer de AstraZeneca. En wat eerder vanwege mijn medische indicatie. AstraZeneca wordt al niet meer gegeven, mogelijk omdat de duur van de bescherming tegenvalt. Door die extreem trage boostercampagne had ik niet veel of misschien zelfs geen antistoffen meer die door de booster opgepept konden worden.
Maar dit ziek zijn voelt nu als peanuts met wat er gisteren is gebeurd – de inval door Poetin in Oekraïne. Ik probeer inmiddels het nieuws hierover wat te vermijden. Het is zo erg, zo dichtbij. Niet dat ik bang ben voor onze veiligheid maar die arme mensen daar waar wij mede-Europeanen ons zo in kunnen verplaatsen. Veel mensen proberen hun land te verlaten maar voor velen is dit onmogelijk. Met raketten op flats schieten – goorder kan niet. Denk je. De agressor is wel Rusland. Lees dit eens wat de Russen de mensen in de Oekraïne in de jaren dertig hebben aangedaan: de Holodomor, een artikel in Wikipedia.
En… Iriska, een dochter van Zagato woont in de Oekraïne. Gelukkig werkt internet daar nog/weer dankzij de sateliet van Elon Musk! en zijn haar mensen en zij nog veilig. Oleg heeft een videootje van haar gestuurd dat afgelopen week onder Foto van de Dag op de site heeft gestaan. Hij staat nu midden tussen de fotootjes en tips voor de slanke lijn van onze katjes in het veilige westen.

3 maart
Wie is er niet aangeslagen door het onbeschrijflijke leed dat de mensen in Oekraïne wordt aangedaan? Ik zal echt de enige niet zijn die hier in het veilige Nederland niet kan slapen. Zelfs het verder gaan met deze blog, lukte me niet. Poetin richt vooral op burgerdoelen en de ellende is niet te overzien. De VN denkt dat ongeveer een miljoen Oekraïners op de vlucht zijn, gezinnen zijn elkaar kwijt, huisdieren zijn in paniek gevlucht, zoek of mogen/kunnen niet mee. En dan al zoveel doden. Als je maar een klein beetje empathie in je hebt… Wie dat niet heeft, is die Baudet. Ongelooflijk wat hij weer wist uit te braken. O.a. bij Ongehoord Nederland. Ik vind het een grote schande dat het verspreiden van desinformatie op kosten van de Nederlandse belastingbetaler mogelijk is. Ik blijf me verbazen over de hoeveelheid mensen hem nog steeds willen geloven. Dit kostte zijn partij nu nog maar twee zetels in de peilingen. Laat hem toch gezellig gaan inwonen bij Poetin en de mensen die op hem blijven stemmen mogen van mij mee! Dat de mensen in Rusland geloven dat Poetin op vredesmissie is, is nog te begrijpen. Die mensen worden al sinds hun eerste levensdag gehersenspoeld al zijn er heel veel dappere Russen die zich schamen voor wat Poetin en zijn kliek aanrichten en de moed hebben om te demonstreren. Daar is wel even wat meer moed voor nodig dan hier in Nederland. Er zijn al duizenden mensen daar opgepakt en hun toekomst ziet er uiterst somber uit. Tot mijn grote schrik is ook gebleken dat Poetin religie inzet als wapen. Hij heeft een soort cultureel christendom bedacht, een culturele atheïstische identiteit en vanuit dit gedachtengoed moet ‘het verdorven, duivelse westen’ bestreden worden. Doodeng, dit lijkt sterk op het gedachtengoed van de IS.
Ook hier in het ‘vrije westen’ is het heel erg moeilijk om je weg te vinden tussen betrouwbare en misleidende informatie op alle gebieden, over corona ging iedereen los, maar wanneer je per se wilt, je dus niet laat gek maken op de sociale media én je hebt een hart in je lijf en een normaal ontwikkeld geweten dan kom je een heel eind.

Al hoestende en proestende ben ik nu, na drie weken!!, eindelijk een beetje aan het opknappen. Alle lieve mensen heel hartelijk bedankt voor de lieve berichtjes, kaarten en bloemen. De keelpijn is zo goed al weg, de koorts ook maar ik ben er nog lang niet. Maar Bodiir en Sher wilden wel even poseren bij de bloemetjes van buurvrouw Tineke en de kaarten. Op de foto zie je die van Rob en Karin en mijn lieve zus Afke en haar man Henk.

 

 

 

 

Nog meer data
In dit blog was er veel aandacht voor de zilveren familie. Voor het behoud van de gezondheid van de lijnen is er zo vaak mogelijk uitgekruist geweest met de Abessijn en niet-zilveren lijnen. Nieckje als moeder van Tamaran is een van de vele niet-zilvertjes die een bijdrage heeft geleverd.
Bij ieder nest dat wij fokken streven we er altijd naar dat een van de nakomelingen de genen van die combinatie door kan geven. Helaas lukt dit niet altijd. Daarom is het in de kattenfokkerij bij de numeriek kleinere rassen en in de rassen waar kleinere nestjes eerder regel dan uitzondering zijn belangrijk om indien mogelijk een combinatie te herhalen zodat er toch een nakomeling de genen kan doorgeven. Hoe meer verschillende dieren voor een beperkte hoeveelheid nakomelingen zorgen, hoe beter dit is voor de toekomst van een ras.
Van Nieckjes meest bijzondere nest, het sorrel vijftal, een van mijn favoriete foto’s bekend via mijn websites en Facebook, zijn helaas de genen niet verder gegaan maar die van de vader, Harry Potter, gelukkig wel. Helaas is de E.R.o.S-database met de stamboomgegevens niet meer 100% bruikbaar en ontbreken inmiddels al recentere generaties. Veel van de data van ons ras is ook te vinden in een andere database. Deze werkt op een andere manier; alleen de dieren waarvan de kopieën van de stambomen zijn opgestuurd, worden daar in opgenomen. Deze moeite nemen de meeste fokkers alleen voor de fokdieren dus de meeste dieren die alleen als huisdier leven/hebben geleefd, schitteren door afwezigheid omdat alleen de gegevens via de stambomen worden ingevoerd. Van Nieckje zijn dus maar drie nakomelingen in PawPeds te vinden.
In het begin van deze blog was haar zoon Tamaran in de hoofdrol. Nu wil ik het hebben over twee van haar dochters. Orchid en Nena. Beide dametjes op leeftijd en zo’n periode is zelden zonder zorgen en verdriet. Nena was een jaar ouder dan Orchid en helaas moest Anja onlangs besluiten om haar Nena te laten inslapen.

 

Bezoekers die deze pagina via hun mobiel bekijken, krijgen de rechterzijbalk met fotootjes etc. pas te zien door te blijven scrollen tot voorbij het gedeelte hieronder over het contact opnemen. De lay-out van deze website komt veel beter tot zijn recht op een tablet of pc.

  

Sporen

Tijdens het Grote Genieten van onze Silver Bear hadden we ook heftige dagen. De dagen voor 4 mei lijken me ieder jaar zwaarder te vallen. Blijkbaar waren er die nacht ook een paar mensen die 'het moeilijk' hadden:
Toekomst

Sher heeft de gewoonte om op of naast mijn benen te liggen. Tijdens een hittegolf heeft ze totaal geen bezwaar tegen wat extra warmte maar de laatste tijd ligt ze meestal naast me. Maar vanmiddag kwam ze gezellig
Kittenboom
Zo in mijn nopjes! We gaan slapend rijk worden! Niet met bitcoins of kattenfokken maar met zonne-energie 😉 Zo'n goed gevoel dat we een bijdrage kunnen leveren aan de vermindering van de CO2 -uitstoot. Alle
Het nieuwe jaar

O jeetje, er is iets misgegaan na de laatste update van WordPress en wat al die informatie bovenaan betekent, is mij een raadsel. Ik kan me in het Engels redelijk redden maar dit en de info die
Hier wordt ook afgeteld
Donderdag 15 oktober werden ze elf weken oud en mochten ze weer op de weegschaal én poseren. Eerst de gewichten: Xera 1200 gram, Tigger 1350 gram, Sheralyn 1400 en Toulouse staat met 1525 gram
Mijn Mooie MaliMeisje
Uiteraard begin ik met het belangrijkste: op 30 juli is Sher bevallen van een prachtig nestje van de mooie Magic. Twee poesjes en twee katerjes, net als de vorige keer.
Hieronder draait een diashow
Slimme Sher in de hoofdrol

 


19 juli 2020Deze blogs zijn ook voor mijzelf bedoeld als een soort logboek over het wel en wee van onze dieren maar ik schrijf ook over andere dingen die op dat moment
Wiesje was weg
Ik ben dolgelukkig dat ik de titel van deze blog in de verleden tijd kan schrijven! Wat was het zaterdagavond een verschrikking. Om een uur of tien hoorde ik boven een vreemd geluid en ging ik direct op
Vervelende virussen


Iemand zei van de week toen iemand het had over zijn verzamelvirus had dat ze het woord virus niet meer kon horen. Ik denk dat iedereen dit wel heeft.
Wij hebben het nog eens dubbelop ook: Huibert
Niet alles gaat naar wens
Om maar met het ergste te beginnen: Umione zal zeer waarschijnlijk nooit moeder worden. Ze heeft nu al zo vaak bij een kater gelogeerd en is iedere keer ook echt gedekt maar na een hoopvol begin,
Roffelpootjes
De afgelopen weken is het heel snel gegaan met de ontwikkeling van de kittens. De eerste hapjes van een lepeltje gingen al voorspoedig en binnen de kortste keren hadden ze er geen enkel probleem mee om van
Maagproblemen?
We maken ons al een hele tijd zorgen om Orchid. We denken dat ze last van haar maag heeft maar de verschijnselen zijn vaag en er is geen test mogelijk zonder haar veel narigheid te bezorgen. Ze mag nooit
Flink zijn, even flink zijn!
Dat gold de afgelopen dagen voor het muziekfestijn, de TOP 2000 van radio 2. Sinds het bestaan hiervan, heb ik nooit een editie overgeslagen en met de lijst bij de hand leefden we van het
Lag de site er zaterdag toch uit
Maar nu doet hij het eventjes. Dus even gauw een berichtje. Maandag zijn de mensen van KPN van een speciale afdeling weer bereikbaar en horen we wat we aan dit probleem kunnen doen. We
Groot nieuws
Ik had deze blog eigenlijk een andere titel willen geven, eentje die verwees naar het avontuur waar de stoere Murphy afgelopen woensdag aan begon maar het nieuws over Sher komt er nu eventjes voor. Sher had
Maar de foto's zijn wel gelukt!
Ons tuintje wordt er niet mooier op. We hebben noodgedwongen op meerdere plaatsen doorzichtig folie aan de tuinafzetting vastgemaakt op de plekken waar we hebben gezien dat Sher als een
Slimme Sher
Hoeveel kan er tegenzitten?

We houden van intelligente katten en onze heerlijke Sher heeft deze eigenschap in optima forma. Haar laatste queest is het kraken van onze tuinafzetting. Nu kan ze in ons woonblok
Ziekenboeg
Belandde Huibert toch in het ziekenhuis! Op zondagavond de 12e ging hij al wat vroeger naar bed omdat hij zich niet echt lekker voelde en de volgende morgen gaf hij aan dat hij bang was dat er iets mis was
De fotoshoot van Richard
Ik ben heel benieuwd of het me weer gaat lukken om in deze rubriek een berichtje te plaatsen. Het is mij namelijk een raadsel hoe het kan dat WordPress weet dat ik de nieuwsberichtjes in het Blognieuws
Komend weekend is er weer een Felikatshow
Ik ga er even goed voor zitten op deze dag met een mooie datum: ik ga straks nl. weer oefenen met het maken en plaatsen van widgets op de nieuwe website maar eerst even deze twee

Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten