Opgelucht

Aan aandacht kwamen onze dieren de afgelopen tijd niet tekort. Vorige week maandag kwam Rudolphine voor haar Aureliaatje op bezoek en ze had lekkers én haar camera mee. Ze heeft meer kijk op de instellingen van haar Nikon dan ik en ze heeft zulke leuke foto’s gemaakt.

 

Ik vond natuurlijk dat ik niet kon achterblijven en heb er ook een paar gemaakt zonder de flitser te gebruiken.

 


Dinsdag was het ontwormingsdag. Met ons favoriete middel Milbemax of Milpro. Het is ook verkrijgbaar onder andere namen. Als de werkzame stoffen milbemycine oxime en praziquantel er maar in zitten.

Ik heb meteen iedereen maar gedaan en Alfie was uiterst behulpzaam: volgens mij heeft hij zijn pilletje zelf opgegeten. Helemaal zeker ervan ben ik niet. Hij liep al op tafel rond en opeens was het voor hem klaargelegde pilletje weg en hij liep zijn bekje af te likken. Als zijn eetlust eerdaags wat wankel wordt, zou het dus kunnen zijn dat een herhaling van de ontworming voor hem nuttig kan zijn.

 

Afgelopen donderdag zijn we met de kittens bij de dierenarts geweest. Deze keer voor hun vaccinatie. Ik kan niet anders zeggen dan dat ze zich weer super gedroegen. Eentje presteerde het zelfs om vanaf de grond weer op de behandeltafel te springen. Ze hadden al heen en weer gesprongen van en naar het aanrecht maar de sprong vanaf de stoel naar de behandeltafel mislukte jammerlijk. Maar daar werd niet om getreurd.

Toen we aankwamen schrok ik even van het dichtgetimmerde raam aan de voorkant. Ik wist dat de muur aan de zijkant door de plofkraak onlangs ernstig beschadigd was maar door dat raam dacht ik even dat er nog een keer iets was gebeurd. Anicura en een andere organisatie waar dierenartspraktijken bij zijn aangesloten kwamen onlangs in het nieuws door extreem hoge rekeningen van spoedbehandelingen in het weekend. Bijv. 6000 euro voor een operatie en nazorg van een kat met een darmverstopping door een opgegeten stoelviltje. Er worden ook bij huisartspraktijken ramen ingegooid etc. alleen omdat men daar gevaccineerd kan worden en ik dacht even dat er nu iemand het nodig vond om zich af te reageren op een willekeurige Anicurapraktijk. Ik kijk nergens meer van op tegenwoordig.

Over rekeningen gesproken: dierenarts Milja vertelde me dat de tarieven voor nestvaccinaties zijn gewijzigd en dat dit voor ons voordeliger uitpakt. Altijd leuk. Wij krijgen alles op rekening en daar staat standaard bij dat wanneer je even een probleem hebt met het betalen ervan dat je dat in porties van 100 euro mag doen.

 

 

Het lijkt wel alsof zij net zo verbaasd is dat zij al zes jaar is.

Ter gelegenheid van Sher’s verjaardag een aantal recentere foto. Onderaan die van haar samen met Bodiir op de show. Inmiddels hebben we haar en hem voor een volgende show ingeschreven. Die wordt gehouden in De Lier in het laatste weekend van maart. Geen idee hoe het dan met de lockdowns staat. Ik ben bang dat geïnteresseerden zich nog wel een tijdje moeten behelpen met het bezoeken van websites en plaatjes kijken.

Over lockdowns gesproken. We zijn zo blij dat de winkels weer normaal open zijn. Voor onszelf maar vooral voor de ondernemers. Én we hebben kattengras voor onze katten nodig. De bloemenshop bij onze supermarkt heeft dat ook wel maar nu met hun grotere vraag ernaar moesten wij ons behelpen met een alternatief. Wij gaan dus eerdaags even shoppen.
Heel jammer voor de ondernemers in de horeca en cultuursector dat zij nog niet open zijn. Naar mijn idee hadden de geplaceerde gelegenheden wel open gekund. Met voldoende G’s, dus vooral met die van Gedrag en Gezond verstand kan er heel veel. Hier en daar waren er begrijpelijke protesten maar een foto op de site van het Haarlems Dagblad maakte meteen al duidelijk dat niet alleen de toenmalige Intelligente Lockdown al te hoog gegrepen was voor een grote groep Nederlanders. Nu ook weer stond men veel te dicht bij elkaar om maar een drankje te kunnen scoren. Men wil niet snappen dat die beperkingen een reden hebben. Tot voor kort was dit om te voorkomen dat kwetsbare mensen hun leven of hun gezondheid zouden verliezen en de overbelasting van de zorg. Nu gaat het erom dat niet teveel mensen tegelijkertijd in quarantaine moeten waardoor o.a. de zorg weer vastloopt, bijv. je pakketje van Bol.Com niet bezorgd kan worden, we ons huisvuil niet meer kwijt kunnen of de winkels weer dicht moeten omdat er te weinig personeel is. Vandaag, 16/1, hebben we het zoveelste dagrecord: 40.000 nieuwe besmettingen.
Wij hebben de mensen voor dit nestje meer gelegenheid gegeven om van de eerste jeugd van hun kitten te kunnen genieten. Dat dankzij Victors hulp de webcams vaak hebben kunnen draaien, was heel erg leuk en alle foto’s via de app en de site vullen de gaten op informatiegebied ook aardig op. Nu zijn we zover dat de informatie vooral zal gaan over hun verzorging. De rest, knuffelen, opvoeden en socialiseren zal voor het grootste deel vanzelf gaan. De vuurwerktraining ging dit jaar inderdaad vanzelf. Wij bleken net in dat deel van de stad te wonen waar het vuurwerkgeweld zodanig was dat het niet over de grenzen van onze dieren heen ging. Behalve die van Polly (en de meeste andere honden) dan want honden moeten naar buiten terwijl dit voor hun met dat lawaai, het gevaar tegenmoet gaan, tegennatuurlijk is.

Digitaal fit
Bij het socialiseren van de kittens ontkomen we er ook niet aan om het onderdeel digitale fitheid daar in op te nemen en mede dankzij de vaccins konden we weer wat meer mensen hier thuis ontvangen. Op de foto’s hieronder zie je het ‘kattenbankje’ met Karin en Angela. Angela heeft ook een spelletje voor katten op haar telefoon staan. Willen wij natuurlijk ook hebben maar ik ben blijkbaar digitaal minder fit dan haar want ik heb het nog niet gevonden. Ik kan op dit moment niet eens Youtube op de tv uitkrijgen. Ik had het Thunderconcert van PinkFloyd erop staan maar ik wil nu wel weer eens wat anders… Zelfs de herstart van mijn mobieltje kreeg het niet weg. Het is me uiteindelijk gelukt maar het moest van ver komen. Ik belandde erop omdat ik meer wilde weten over Caldonia, een bluesnummer dat onlangs bij Matthijs Draait Door gespeeld werd. Echt beregoed. Als we ooit nog een C-nestje krijgen en als daar een poesje in zit waarbij deze naam zou passen… Maar eerst gaan we voor het B-nest! Alleen dan moet Sheralyn eerst wel eens een normale krolsheid krijgen. Zoals het de laatste tijd met haar gaat op dat gebied is niet zoals we gewend zijn.

 

Geen twijfel meer
Na een korte pauze kreeg Orchid toch weer haar maagmedicatie. Maar het is een heel gedoe om tweemaal daags die acht korreltjes in een balletje Easy Pil te doen. Het geven is het probleem niet. Omdat het me twee keer is overkomen dat ik ging twijfelen of ik het haar wel of niet had gegeven, het wordt op een gegeven moment routine, en omdat het ‘s avonds laat ook niet mijn hobby is om zo’n pil in elkaar te draaien, zocht ik naar een oplossing. Die lijk ik te hebben gevonden. Ik had nog een pillendoos met allemaal vakjes voor de tijdstippen en dagen van de week. Van de dierenarts kreeg ik een zakje met zo’n 50 kleine lege capsules en ik heb nu voor ons meisje voor twee weken voorraad in de pillendoos klaar liggen. Nu hoef ik niet meer te twijfelen of Orrykiddie haar medicatie wel heeft gehad.
Ze merkte vast dat ik het over haar had want ze komt op dit moment uit haar kattenbedstede. Eerder noemden we dit hokje het kattenhuisje maar het woord bedstede is veel leuker. De tweede foto hieronder is een oudje. De toen vijf weken oude kittens hadden ook al het comfort van de bedstede ontdekt.

18 januari

Grand malheur
Ik ziek, zoveel pijn en ellende dat ik zelfs de huisarts moest laten komen, de CV-ketel is nu echt overleden én er is besloten dat de ludieke kapsalons in de theaters niet gedoogd gaan worden. Voorlopig ben ik nog niet beter maar de scherpste kantjes zijn eraf, we hebben alternatieven om toch wat warmte in huis te houden tot de nieuwe ketel eind volgende week geïnstalleerd wordt maar dat gedoe tegen de cultuur. Verschrikkelijk. Dat wordt dus weer gebruik maken van je burgerrecht; demonstreren al dan niet in kogelwerend vest met een pakket zwaar vuurwerk, ploertendoder en lange wapenstok 🙁

Maar gauw weer verder met het betere nieuws.
Over de zilver Abessijntjes,
Het gaat met de lieve Wiske de goede kant op. Toen ze krols werd, was ze even van haar angsten verlost en kwam ze zelfs op schoot. Toen de krolsheid over was, werd ze zo snel mogelijk gesteriliseerd (eigenlijk heet dat castratie): helemaal klaar voor een toekomst met veel liefde en geluk. Met haar mensen Chantal en Eric heeft ze daar de beste kansen op.

We kregen ook nieuwe foto’s van Kala Kalindi. Zij en haar zusje Indira zijn de tantes van onze Shabanou en inmiddels op hoge leeftijd. Volgende maand hopen zij hun 18e verjaardag te vieren. Best grappig om te weten dat Chantal en Eric de eigenaren van hun moeder Dzjeedie waren. Dzjeedie is in augustus 2020 overleden en dit is haar pagina op deze website.

19 januari
Wat ben ik opgelucht. De optredens in de kapsalontheaters en het sporten in musea heeft zover ik nu weet niet tot confrontaties geleid. Het ‘optreden’ van de burgemeesters bleek ook enigszins ludiek zoals bijv. alleen een waarschuwing dat het over twee uur klaar moest zijn (het was bij iedereen bekend dat het over twee uur zou stoppen).

En nog meer goed nieuws: ik heb vandaag al wat minder last van de draaiduizeligheid en als het zo doorgaat, kan dit vanzelf overgaan en hoef ik die misselijkheidversterkende behandeling, de Epley-beweging, ervoor niet te gaan doen (geen zin in!). Ik zag mijn geest de laatste tijd al dwalen – ik noodgedwongen achter een rollator, grote problemen met traplopen en… dus niet meer kunnen fokken. Drama!!
Dit laatste stukje heb ik geschreven met de lekkere warme Alfie op schoot (alle beetjes warmte helpen als aanvulling op de noodverwarming vanwege de kapotte cv.
Om dit goede nieuws te vieren heb ik drie foto’s van de katten van Rudolphine en Roel boven dit stukje gezet. Eronder lukte me niet omdat ik nog niet alle ins en outs van dit bewerkingsprogramma onder de knie heb.

 

Bezoekers die deze pagina via hun mobiel bekijken, krijgen de rechterzijbalk met fotootjes etc. pas te zien door te blijven scrollen tot voorbij het gedeelte hieronder over het contact opnemen. De pagina’s van deze website zijn veel mooier op een tablet of pc.

  
Kittenboom
Zo in mijn nopjes! We gaan slapend rijk worden! Niet met bitcoins of kattenfokken maar met zonne-energie 😉 Zo'n goed gevoel dat we een bijdrage kunnen leveren aan de vermindering van de CO2 -uitstoot. Alle
In het zicht van de haven
29 november 2020
De tijd vliegt; de kittens wonen nu al drie weken bij hun nieuwe mensen. We zijn heel blij met de goede berichten die we over ze ontvangen. De mensen van de twee broertjes Tigger
Wiesje was weg
Ik ben dolgelukkig dat ik de titel van deze blog in de verleden tijd kan schrijven! Wat was het zaterdagavond een verschrikking. Om een uur of tien hoorde ik boven een vreemd geluid en ging ik direct op
Afscheid van Vidar
Maar eerst de jarigen van vandaag (6 juni)

Vandaag, 14 jaar geleden, zat ik bij onze dierbare Nieckje die aan het bevallen was van haar nestje van de Hamburgse Harry. Nieckje was een wildkleurige
Weer eentje minder...
Onze Elfie heeft hectische weken achter de rug. Eerst heeft ons ontzettend voorbeeldige patiëntje een week lang met een kap moeten rondlopen en toen het de goede kant leek op te gaan met de wond
De gekapte kat
Eind vorige week kreeg ik al de indruk dat er iets met Elfie was. Ze maakte een wat verdrietige indruk en toen ik haar zondagavond in mijn armen had, gromde ze zelfs... Dat is echt niet des Elfies en ik
Flink zijn, even flink zijn!
Dat gold de afgelopen dagen voor het muziekfestijn, de TOP 2000 van radio 2. Sinds het bestaan hiervan, heb ik nooit een editie overgeslagen en met de lijst bij de hand leefden we van het
Misverstand
Vorige week donderdagochtend, vlak voordat de dierenarts hier zou komen, ging er iets goed mis. Maverick sprintte de trap af en racete door het kattenluikje naar buiten maar helaas reageert onze hond Polly
De ontdekking van het kattenparadijs
In het vorige blog, die vóór die over de wereldshow, over de kittens heb ik wat later nog de chipnummers geplaatst. Ze staan nu ook in de database voor de Somali en hun stambomen zijn
Hun negende 'verweekdag'; tijd voor list en bedrog
Ik was er in mijn vorige blog niet aan toegekomen om te vertellen dat vorige week zaterdag Baldrtje de eer had het eerste 'kilokatertje' van het nest te zijn. Ik heb
Ik weet niet waar ik moet beginnen
Met drie kittens huppelend over de vloer en de kleine Tinka bij me op schoot, ga ik proberen wat te schrijven over hun wel en wee. Ik zal zo vaak mogelijk de tekst saven want ze wordt
Kraambezoek
Iedereen heel hartelijk bedankt voor al het medeleven en de goede wensen. Het waren heftige dagen maar nu is het weer genieten van een gelukkige moederpoes met verrukkelijke kittens.

Om te voorkomen
Elfies kittens!
Afgelopen zaterdagnacht is onze SuperElfie bevallen van haar nestje. Vijf kittens!

Ik had nooit zo'n groot nest verwacht. Somali's zijn van nature bescheiden op dit gebied en Elfie heeft een tikje overgewicht
Maar de foto's zijn wel gelukt!
Ons tuintje wordt er niet mooier op. We hebben noodgedwongen op meerdere plaatsen doorzichtig folie aan de tuinafzetting vastgemaakt op de plekken waar we hebben gezien dat Sher als een
Het kraammandje
Het is nog wat aan de vroege kant maar ik kreeg de indruk dat Elfie al behoefte kreeg aan nestelplekjes. Voor het in gebruik nemen van de echte kraammand vond ik het nog iets te vroeg. Deze doos die ik
Mooie data
Ik heb nog een half uurtje om een stukje hier te plaatsen op deze datum; 10-07-17 is toch best een aardige. In het verleden hebben we hele mooie data gehad waarop dekkingen en geboortes plaatsvonden. Kampioen
Zwangere Elfie
Het krols kroelen van Sher mocht niet baten en we hebben besloten om haar nu niet te laten dekken. Het leeftijdsverschil tussen beide nestjes zou te groot gaan worden waardoor de moedertjes dan niet meer
Wij wilden per se Per Sé en hopelijk bevalt Elvie rondom 14 augustus van kleine Sélfies
Zaterdagavond, toen wij op weg waren, lees een paar straatjes doorliepen want wij wonen er heel dichtbij, naar het optreden van 'We
Elfie in de bocht
Het nieuws achterstevoren. Wij hadden dit weekend een familiefeestje in Zuid-Nederland en vanwege de afstand hadden we een hotelletje geboekt. Het dichtstbijzijnde hotel viel af want daar waren geen
De fotoshoot van Richard
Ik ben heel benieuwd of het me weer gaat lukken om in deze rubriek een berichtje te plaatsen. Het is mij namelijk een raadsel hoe het kan dat WordPress weet dat ik de nieuwsberichtjes in het Blognieuws

Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten