Naar de uitverkoren katers

Even terugkomend op het berichtje van gisteren over Twisty. De dochter van dat gezin werkt nu bij een uitgeverij en had bedacht dat dit boek wel eens interessant kon zijn voor het lezerspubliek van het Raskanblad (club voor liefhebbers van Abessijnen en Somali’s). Ik ben het helemaal met haar eens en ik ga m’n best doen iets over dit boek te schrijven. Alles wat we kunnen leren over kattengedrag komt uiteindelijk het welzijn van onze dieren ten goede. De lezing over Kattengedrag die in november door Felikat werd georganiseerd was ook al zo leerzaam (en gezellig). Ook heb ik ooit veel opgestoken van het boek over het denken van dieren geschreven door Temple Grandin, een autistische wetenschapper en auteur. Dieren denken in beelden i.p.v. in taal.

Omdat ik niet precies wist wie er nu de ontlasting had met de minder geslaagd kleur die wees op een enzymtekort, hebben vier katten (Murray, Mariposa, Juultje en Kelly Kathleen) de afgelopen 12 dagen Tryplase door hun eten gehad. Het sloeg meteen aan en met ingang van vandaag ga ik dit langzaam afbouwen. Wel ga ik nog een tijdje door met de anti-parasietkorreltjes voor iedereen. De maagzuurremmer met Sijntje was geen succes. Zij is met grotere pillen echt een lastige slikker en omdat ze me vroeger daarbij gewoon in mijn vingers beet (echt door!!) voel ik me minder geroepen om die capsule het benodigde extra setje mee te geven. Gelukkig is dit middel ook in een vloeibare versie leverbaar. Maar eerst maar eens zien of ze het echt nodig heeft. Als ze niet meer zo gaat spugen en een regelmatige eetlust heeft, dan heeft ze het blijkbaar niet nodig. Andere aanwijzingen ervoor zie ik namelijk niet.

Nieckje en Tresca zijn al weer krols en vooral Tresca wordt mij te slank. Keurmeesters op de show vinden haar prachtig zo maar ik zie toch graag iets meer vlees op de ribbetjes. Zodra ze uitgekrolst zijn, gaan we naar de dierenarts voor de testerijen en mogen ze uit logeren naar de uitverkoren katers; Occido voor Tresca en Yamie voor Nieckje. Omdat ze steeds gelijktijdig krols zijn, is er best een kans dat ze ook straks gelijk op gaan met het zwanger zijn… Dat zou enig zijn. Als ze maar niet exact gelijk bevallen, verder vind ik alles goed.

Ik ga vanavond proberen de ontbrekende stukjes stamboominformatie in de database van Jacques le Renard in Parijs te krijgen. Eerder kon ik heel simpel zelfs foto’s bij de stamboomgegevens plaatsen maar om de een of andere reden lukt me dat niet meer. Ik zag dat Anne-Marie, de eigenaresse van Yamie z’n titel al in de database had aangepast. Dat mag ik ook wel eens bij een paar dieren gaan doen. Dit is de link naar de stamboom van Yamie, Nieckjes aanstaande: klik hier.

Internationaal gebeuren trouwens vanavond op mijn site: ik zag via het tellertje bezoekjes uit Denemarken, Finland, Amerika, Saoedie-Arabië en dichter bij huis België en Duitsland. Zouden al deze bezoekers zo goed Nederlands kunnen lezen. Als het even kan exporteer ik liever niet maar wanneer je hart voor je ras hebt, ontkom je er niet aan en zie eens wat de door ons gefokte Just Jake en Dempsey in het verre Denemarken voor ons hebben ‘gemaakt’, de heerlijke Maverick en de geweldige Tresca kon er niet zijn zonder haar Finse papa Sisu.

Ik ga vanavond proberen de ontbrekende stukjes stamboominformatie in de database van Jacques le Renard in Parijs te krijgen. Eerder kon ik heel simpel zelfs foto’s bij de stamboomgegevens plaatsen maar om de een of andere reden lukt me dat niet meer. Ik zag dat Anne-Marie, de eigenaresse van Yamie z’n titel al in de database had aangepast. Dat mag ik ook wel eens bij een paar dieren gaan doen. Dit is de link naar de stamboom van Yamie, Nieckjes aanstaande: klik hier.

Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten