Slimme Sher in de hoofdrol

 

19 juli 2020
Deze blogs zijn ook voor mijzelf bedoeld als een soort logboek over het wel en wee van onze dieren maar ik schrijf ook over andere dingen die op dat moment belangrijk zijn in ons leven. Dat is nu dus al maanden de corona-pandemie.  Ik raak steeds meer onder de indruk van wat ons allemaal al is overkomen en nog te wachten staat: verwoeste levens, totaal vernietigde economie, mensen die hierdoor dakloos raken etc. De hoop dat het herstel van de economie de ruimte zou gaan krijgen, ben ik vorige week helemaal kwijt geraakt. Ik verbaasde me steeds vaker over de overtredingen van de anderhalve meter afstandhouderij en was geschokt wanneer mensen elkaar bij een begroeting omhelsden.

Terrasjes
Vorige week donderdag was ik met een vriendin gezellig uit. Wij hadden in een restaurant een tafeltje gekozen waar zoveel mogelijk frisse lucht langs kon komen. Er zijn namelijk veel aanwijzingen dat de evt. besmette aerosolen in de buitenlucht, vergelijkbaar met die van mist en rook, zodanig verwaaien dat die geen hoog risico kunnen vormen. Hoef ik op straat ook niet meer zo vaak en zo lang mijn adem in te houden (zie mijn blog van mei). De bediening van ons restaurant was attent maar wel een tikje te vriendelijk. Zo dichtbij hoefden zij van mij niet te komen.
Na afloop namen we nog even een terrasje en daar was het wel heel erg gezellig: werkelijk niemand lette op een beetje afstand en er werd alsof er geen corona bestaat, begroet en geknuffeld. Toen ik zei dat dit me wel jaloers maakte, ontkwam ik er ook niet aan: ik kreeg spontaan mijn hug. Heel lief en hartelijk maar voorlopig niet meer voor herhaling vatbaar. Niemand kan immers van zichzelf stellen dat hij niet besmettelijk is en een ander besmetten is nog erger dan het zelf krijgen. Bang zijn voor een nieuwe besmettingsgolf hoeft niet meer – die komt! 22 juli. De actualiteit heeft me ingehaald: het loopt helaas al flink uit de hand.

Drinkwater
Dat mensen het spoor bijster raken over wat wel en niet mag, is begrijpelijk. Dat men de beperkingen zat is, is dat ook. Daarbij komt dat er veel onduidelijkheid is over de beperkingen. De actiegroep Viruswaanzin en alle complottheorieën helpen ook niet. Ik zei vroeger wel eens voor de grap dat er iets in het drinkwater moest zitten waardoor er zoveel domheid onder de mensheid kon heersen. Laat dit toch op waarheid berusten! Lood (van oude loden leidingen) in het drinkwater heeft wetenschappelijk bewezen een negatief effect op de intelligentie.
De mensheid blijkt helaas niet voldoende intelligent of sociaal voor de intelligente lockdown. Men bedenkt of gelooft allerlei smoesjes. De sterkste was wel van een man die veel te dicht bij de buiten bij een winkel wachtende Huibert ging staan: hij wist zeker dat het virus niet bestond! Deze week kreeg ik zelfs een doorstuurbericht op Messenger dat de WHO én alle virologen er naast zaten: het virus is een bacterie; met antibiotica is iedereen binnen een dag weer gezond dus niets geen beperkingen meer en gáán met die economie!
Iedereen buitenshuis aan de mondkapjes, zodat men er doorlopend op geattendeerd wordt dat je je aan de maatregelen moet houden, zie ik helaas als de enige oplossing om nieuwe lockdowns te voorkomen.

Een hele lange inleiding maar via de corona-ellende kom ik weer terug bij de katten.


Met al onze dieren inclusief de overduidelijk drachtige Sher én onszelf gaat het allemaal prima. (22 juli: Had ik moeten afkloppen want Polly heeft nu een blessure). Onze heerlijke Maverick zit op dit moment spinnend naast me.
De kleine Wies is een tikje aan het overwerkt raken want ze heeft het erg druk met het besluipen van alle zomerse zwarte zoemers en de wespen en bijen op onze bloemen in de tuin. Gelukkig maakt ze wel onderscheid tussen de soorten: de zwarte zoemers vormen af en toe een smakelijk eiwitrijk hapje voor haar maar op de geel-zwart gestreepte zoemers voert ze alleen schijnaanvalletjes uit. Die blijkt ze gelukkig na die ene aanvaring te respecteren.

Dakloos
Wij zitten dus niet in de problemen. Maar door de enorme recessie raken veel mensen hun inkomen kwijt en een vriendin van ons zoekt daarom dringend (een) logeeradres(jes) voor haar vijf Somalietjes op leeftijd (14 t/m 19 jaar). Vier poezen en een oude kater opvangen, lijkt me heel moeilijk maar in twee groepjes of drie lukt het vast beter. Ik heb mijn hoop gevestigd op mensen die bijv. recent hun laatste kat hebben verloren en tijdens het wachten op een nieuwe Somali deze katten tijdelijk als logés kunnen opvangen. Het gaat om de kater Tango van 19 en de poezen Saki met haar twee dochters Jewel en Figmet en Wasabi. (2 augustus) Het is gelukt!!!)

De zes jaar oude Victor waar een platina mandje voor wordt gezocht.

Voor wie het kleinschaliger wil aanpakken: in Amsterdam woont de mooie zilveren kater Victor die ook nieuw adresje nodig heeft. De reden is dat er spanningen zijn tussen hem en zijn zoon. Victor is nu hormonaal neutraal (hij staat op de suprelorin, net zoals onze Zagato, Jack, Elfie en Sher hebben gehad). Na verloop van tijd wordt hij weer hormonaal actief en dan zou hij nog een keer voor zeer welkom nageslacht kunnen zorgen. Ik sta dan met Tinka, Wiesje en haar zusje Wiske én zelfs Sher en haar dochter Nicky vooraan in de rij. Het is namelijk onmogelijk om nog ergens een dekking van een zilveren kater te krijgen. Het doet me zo’n pijn dat de zilver Somali aan het verdwijnen is: mijn levenswerk! Vanaf 1983 heb ik mijn best gedaan om de zilveren familielijnen uit te bouwen maar door de extreme fokrestricties tegenwoordig kunnen goedwillende zilverfokkers mij niet eens meer een zilveren kater uit mijn eigen lijnen terugverkopen.
De lieve Victor hoeft al die poezen trouwens niet te dekken; contractueel mag hij namelijk nog maar twee nestjes verwekken maar om de eventuele overlast voor zijn nieuwe mensen te beperken is het wel zo fijn dat er vijf mogelijke kandidaten zijn waardoor er dan niet zo lang gewacht hoeft te worden tot er eentje krols is wanneer de suprelorin is uitgewerkt. Hij is nooit een echte sproeier geweest dus er is een goede kans dat hij amper overlast zal veroorzaken.
Het is dat wij in onze huidige groep geen volwassen kat kunnen opnemen want anders woonde deze zilveren vriend hier al lang. Extra leuk te weten is dat Victor onze zilveren stamouders Tamara en Sigismund en ook bijv. The Fonz (ver weg) in zijn afstamming heeft.

Orchid
In mijn vorige blogs had ik geschreven dat Orchid een paar keer bloed in haar urine had. Deze maand is het ook weer een keer gebeurd. Deze keer zag ik al dat ze problemen had voordat er bloed bij kwam kijken. De oorzaak van dit blaasprobleem is niet eenvoudig te achterhalen. Het is niet bacterieel en er speelt geen blaasgruis, een soort steriele blaasontsteking dus. Ik zag haar naar de kattenbak gaan in de kattenkamer en ze bleef veel te lang zitten. Ik heb haar urine bekeken en daar zat nog geen bloedspoortje in. Pas toen ze bleef persen, kwam het wel.
Gelukkig was het leed, dus de pijn en het persgedrag, heel snel verdwenen na een pilletje Onsior en wat afleiding. Heel af en toe geef ik haar een achtste deel van een tabletje Mirtazapine om haar eetlust te verbeteren. Dit werkt ook heel snel en doet haar enorm goed. Ze voelt overduidelijk zwaarder aan wanneer ik haar in mijn armen heb. De eerste uren na zo’n pilletje heeft Orchid wat onrustig gedrag alleen laatst miste ik dit veranderde gedrag na het pilletje. Wij dachten eventjes dat deze bijwerking mogelijk in de loop van de tijd zou afnemen maar dat bleek niet het geval. Dat pilletje in een kleine doorzichtige capsule moet in haar kraag geplakt hebben gezeten en ‘s avonds vond ik dat boven. Op 15 juli gaf ik haar weer een capsule. Ook toen ontbrak de bekende reactie. Even later ontdekte Huibert de capsule die geplakt aan een keukenkastje zat. Mijn nagels waren ook veel te lang en omdat ik bang was dat ik haar pijn zou doen, ging het pilletje geven niet zoals we dat gewend zijn. Ze heeft 1,5 maand goed gefunctioneerd op 1 (8 keer ⅛) tabletje Mirtzapine. Haar eerste dosering kreeg ze namelijk op 29 mei.
Dat mijn nagels zo lang waren, kwam doordat ik de gang naar de nagelsalon wilde uitstellen tot ik uitslag had van de foto van mijn in mei geopereerde vinger. Tot die tijd moest ik heel voorzichtig zijn met die vinger. Helaas bleek vorige week dat de botgroei om de schroef in het gewricht heen nog niet goed was dus we moeten nog een maand langer wachten. De dames van de nagelsalon zijn niet altijd even zachtzinnig dus ik heb ze nu zelf ingekort.

Mazzeltjes

Onlangs bleek dat de voedseldroger voor het vlees voor onze menagerie stuk was. Zo oud was hij nog niet eens. Direct via internet een nieuwe gekocht die per kerende post bezorgd werd. Gelukkig want ze kunnen niet zonder hun knapperige kipfiletsnacks. Deze is hetzelfde model als onze allereerste die echt jaren dienst had gedaan. Ondertussen gaf onze kookplaat ook nog de geest. Voor 180 euro wilde Wirlpool wel een monteur langs sturen maar voor dat geld kregen we niet de garantie dat ze hem weer aan de praat kregen. Lang leve Google. Huibert vond wat informatie naar aanleiding van de foutmelding. Eentje klonk wel nuttig: uitzetten en even rommelen aan de bedrading… Dat was het! 180 euro verdiend.
Omdat dit naar meer smaakte, haalde Huibert de kapotte droger uit elkaar, zette de stofzuiger op het motortje onderin waar allemaal gruis in bleek te zitten. En die deed het daarna ook weer. Weer wat geleerd; nooit meer een voedseldroger kopen waarvan het motortje onderin zit.

Onze eerste droger heeft zeker vijf jaar intensief dienst gedaan. We (lees: Huibert) snijden het kippenvlees wanneer het nog aardig bevroren is om mooie plakken/stroken te krijgen. Mee-eten door de katten mag uiteraard niet. Daarom zit onze rode boef Bashiir braaf in de doos te wachten.

Tegendienstje
Deze had ik via de site van Catmoneo bij Bol.Com willen bestellen maar in dit geval kon ik bij Amazon veel beter slagen. Voor 22.36 inclusief porto kon ik deze krijgen. Catmoneo is van Marilyn en ik ben een grote fan van haar. Zij schrijft hele interessante en leerzame blogs over de voeding voor katten. Daar kan een mens nooit genoeg over weten dus ik lees haar blogs zo veel mogelijk. Al haar uitzoekerij en informatie krijgen kattenverzorgers helemaal gratis. Het enige wat ze als tegendienstje op prijs stelt is dat je wanneer je toch wat bij Zooplus of Bol.com bestelt dat je dat dan via haar website doet. Kleine moeite toch? Eerdaags ga ik me weer uitleven bij Zooplus dus die schade halen we weer in.

De nieuwe droger. Inmiddels heet hij geen Bomann meer maar Clatronic maar hij is nog steeds goedkoop en het motortje zit veilig bovenin.

Arme Polly
Polly zag dat Huibert gistermiddag de tuin inging en stoof overhaast overeind om met hem mee te kunnen gaan voordat de deur vanwege de zomers bromvliegen weer dicht zou gaan. Gleed ze toch uit over onze voor haar inderdaad te gladde vloer! Ze slaakte een fikse piep maar krabbelde overeind en ging mee de tuin in. Helaas hinkt ze nu nog… In beweging blijven lijkt nu de beste aanpak. Pijnstillers lijkt ze niet nodig te hebben en die zouden ook forceren kunnen veroorzaken. Ze krijgt nu wat frequenter kleinere wandelingetjes. Morgen als het nodig is maar naar tante dokter.

Polly bij Sher. Sher adoreert Polly en is dolgelukkig met deze toch voor haar minder comfortabele situatie.

Naar het noorden
Onlangs belandde mijn zusje na een ongelukkige val met haar fiets in het ziekenhuis. Het liet zich in het begin heel ernstig aanzien maar nu, een dag of tien verder, lijkt het echt de goede kant op te gaan. Vrijdag wippen we voor een heel kort bezoekje even bij haar aan. Ik heb haar al aan de telefoon gehad en ze klonk zoals ze hoorde te klinken!
Aansluitend gaan we bij zwager en schoonzus Arnold en Ria op bezoek; eindelijk Umione weer eens in mijn armen nemen. Ik hoop zo dat de lieve meid door ons bezoek niet al te erg in de war raakt. Somali’s zijn zo aanhankelijk en zeker diertjes die  tot hun volwassenheid bij ons hebben gewoond, vergeten hun eerste mensen nooit en dit kan bij vooral het eerste bezoek tot verwarring leiden.
Daarna nog even langs bij eveneens zwager en schoonzus Teun en Nellie en dan is het schluss met het langer wegblijven omdat dan alle aandacht voor Shers komende bevalling zal zijn.

Sher aan de wandel
De keren dat wij dachten dat Wiesje kwijt was, was de paniek groot. Die herinneringen staan me nog helder voor de geest. Gelukkig bleek ze beide keren gewoon in huis te zijn. We zijn zo gewend dat wanneer ze geroepen worden, dat ze op een holletje aan komt rennen.
Deze keer was het Sher die me goed te pakken had. Omdat er helaas een conflict bestaat tussen Bashiir en Shabanou leeft ons zestal in twee groepjes. Sher en Bashiir en Shabanou en Orchid. Maverick en Wiesje zijn de vrije vogels die zelf mogen bepalen waar ze willen zijn. In de huiskamer, keuken en tuin of boven in twee kamers met het dakterras. Een tijdje geleden hadden we weer een buurtbarbecue voor ons huis en toen ik even tussendoor wat kwam halen of wegbrengen, bleek Sher in de huiskamer te zijn terwijl ze boven had moeten zijn. Ik vond mezelf heel stom dat ik een ruilfout had gemaakt. Gelukkig was er geen conflict ontstaan. Kort daarna gebeurde dit weer terwijl ik zeker wist dat ik de overloopdeur achter haar had gesloten. Ik ging op verkenning uit en ontdekte het euvel: er was een opening in het kattennet over het dakterras. Er hing zelfs nog een plukje van haar vacht aan een randje.
Ik maakte alles dicht met tyraps/kabelbinders en dacht dat de klus geklaard was… Driemaal is scheepsrecht: de volgende dag was Sher weer in het groepje waar ze niet in hoorde en ik vond in een plooi een gigantisch grote kier. Die moet er al vanaf het begin in hebben gezeten. Ik wist niet meer precies wanneer we het dakterras al voor de katten is ingericht maar even zoeken in mijn oude foto’s leverde het antwoord: we hebben dit terras in juni 2013 afgezet. Het laatste loodje woog blijkbaar een beetje zwaar waardoor ik toen wat slordig ben geweest: even later moest ik namelijk met de ambulance naar het ziekenhuis omdat was over mijn grens was gegaan (ik heb helaas een beperkte hartfunctie). De katten zijn zo lief geweest om mijn fout al die jaren niet op te merken.

Sher heeft verschillende broedplaatsen naast haar officiële kraammand boven. Hier ligt ze bovenop Simba het kattenknuffelkussen.

Ik heb de door Sher ontdekte kier met zeker tien tyraps vastgezet en haar geobserveerd toen ze weer het terras op mocht. Ze ging meteen weer naar die plek toe. Duwde op verschillende plekken met haar neusje en toen ze geen opening vond, gaf ze het gewoon op. Het is ook nooit haar bedoeling geweest om weg te lopen. Daar is ze doodsimpel veel te aanhankelijk voor. Haar avontuurlijke geest kon de verleiding niet weerstaan en daarom sprong ze al die keren de tuin in en ging via de luikje weer naar binnen.

De zilver Abessijnse poes Dzjeedie als Houdini, ca. 15 jaar geleden.

Dzjeedie (= grootmoeder van Shabanou) is inmiddels behoorlijk op leeftijd (17 jaar) en woont in Bloemendaal, was ook zeer avontuurlijk. Haar route was vanuit de tuin over de tuinmuur, over het schuur-en keukendak waar ik haar dan opwachtte en via de balkondeur weer binnenliet. Gelukkig heeft nooit een van onze toenmalige katten gezien hoe ze het aanpakte want dan zouden we onze hele tuin moeten overdekken.

 

Sisu, de vader van Tresca

Toen ik de fokster van Sisu, de vader van Tresca, op de wereldtentoonstelling ontmoette vroeg ik natuurlijk hoe het met Sisu ging. Uitstekend dus. Hij is erg gelukkig bij zijn nieuwe gezinnetje en de interesse voor alles wat met baby’s te maken heeft, heeft zijn dochtertje niet van een vreemde….

Lees meer
default slider image

Wat een beetje katerlucht al niet kan bewerkstelligen!

Precies een maand na de dekking van Ana is… Tresca zeer waarschijnlijk gedekt door Occido. Zij logeert sinds gisteravond bij hem en ze vonden elkaar meteen al aardig. Vanmiddag om een uur of vijf heeft het baasje van Occido een paringskreet gehoord en gezien via de IP-camera (webcam maar dan…

Lees meer

Sher is vandaag jarig!

En om haar eerste verjaardag te vieren, zingt ze zelf haar verjaardagliedjes want ze is voor de tweede keer krols geworden. Wel vrij snel na de vorige rond de kerstdagen maar een mens kan niet alles hebben. We hebben al een kater voor haar uitgezocht maar voorlopig moet ze nog…

Lees meer
default slider image

Wederom een speciale dag

Vandaag is het wederom een speciale dag want Tresca komt vandaag. Normaal laten we een nieuwkomer eerst op de bovenverdieping wennen. Aan ons, aan een paar tolerante castraten die dus nooit zullen blazen tegen een nieuw katje, maar omdat Kick en Sofie Tresca zelf komen brengen en een slaapkamersessie niet…

Lees meer
default slider image

Varend gezelschap

Dit varend gezelschap is Buddy en Evita van Mieke. Ze dragen aan boord een tuigje en ze zitten vast met een lijntje. E.e.a. voorkomt niet dat Buddy ondanks zijn leeftijd van inmiddels 15 jaar meer dan eens te water raakt en zelfs Evita heeft de haven van Spaarndam vanaf  een…

Lees meer

Sijntje betrapt

Ik schrijf dit met een spinnende Tresca op schoot. We hebben hier het grote genieten. Pici heeft samen met Huibert meegedaan aan een demo van behendigheid in de Haarlemse Hout, ik heb lekker getutteld met de kittens die vandaag twee weken oud werden, foto’s gemaakt en in hun hoekje op…

Lees meer

Zonvitamientjes

Alle katten genieten van het heerlijke weer en Nieckje tankt nog even wat zonvitamientjes. Elvira kan ook weer desgewenst door de detectiepoortjes. Het ijzerwerk, de nietjes, zijn verwijderd. Het was zo klaar, ze hield zich wederom perfect aan en het wondje ziet er keurig rustig uit. Op de derde foto…

Lees meer

Alles op zijn tijd

Prinses Shabanou is vandaag hier komen wonen en heeft zojuist haar eerste wasbeurt van SuperMave in ontvangst genomen. Op de foto hierboven de laatste moederlijke verzorging door Ana samen met zusje Kiki. Ik heb hier nog geen foto’s gemaakt. Alles op zijn tijd. 22-10-2020 Alles op zijn tijd? 😉 Dit…

Lees meer

Lichtpuntjes

Als kind vond ik vuurwerk best intrigerend maar verder dan dat is het nooit gekomen. De ellende die de dieren er door hebben, is veel te groot. Een vuurwerkshow zou ik nog wel weten te waarderen maar die worden/werden zelden georganiseerd. Vanwege corona en de overbelasting van de zorg is…

Lees meer

Ons nieuwe plekje

Wij wensen u fijne feestdagen en een heel goed 2017 “Hoi allemaal, Gelukkig Nieuwjaar! En wat fijn dat jullie ons nieuwe plekje hebben gevonden. Ik en mijn lieve zusje Elfie zijn druk bezig om die supermooi in te richten. Mauw! Suzan en Huibert kunnen dan rustig achterover leunen. Want wij…

Lees meer

Een hele kluif

Prachtige foto’s gekregen van Sana en haar nestje. Ana lijkt ook qua gedrag toch wel echt zwanger. Vanavond waren Orchid en Maverick op de bank zo lekker bezig dat ze gewoon doorgingen toen ik er foto’s van ging maken. Je ziet het niet op de foto’s maar Orchid heeft er…

Lees meer

Het aftellen is begonnen

Twintig minuten,… Daarna was hij overal uitverkocht. Ik kreeg ‘s morgens een email van Bol. Maar ik was aan het werk en zat zelfs achter het stuur. Even later kon ik even kijken waar dat mailtje dan over ging. Bleek dat men langverwachte nieuwe Playstation 5 dan eindelijk kon bestellen….

Lees meer

Vreugde

Wat een feest! Orchid heeft gisteren en vandaag goed gegeten. We worden wel heen en weer geslingerd in de zorg voor ons oudste meisje. Zo ben je in de gloria omdat ze goed heeft gegeten en zo ben je de wanhoop nabij en realiseer je je dat we haar kunnen…

Lees meer

Twee gelukkige poezen

Ook Chani is nu helemaal thuis. De andere poes Ragna was in eerste instantie vreselijk bang voor haar maar nu wordt er volop gespeeld en geknuffeld: twee gelukkige poezen en dito mensen.

Lees meer

Daar is ‘t ie dan – de Meefman!

Daar is ‘t ie dan – de Meefman! Wat een heerlijk jochie. Een supergezellige knuffelkater, nergens van onder de indruk, altijd een goed humeur én een eetlust om u tegen te zeggen. Ik vond zijn buikje verontrustend in omvang toenemen en heb gisteravond wat zalmolie aan zijn Carnibest toegevoegd. Dat resulteerde…

Lees meer

Ze lopen al los!

Hun ontwikkeling verloopt zo snel. Tegen de tijd dat ik mijn vorige blog over de kittens klaar had, moest ik hun laatste score op de weegschaal al bij stellen; nu zijn ze allemaal al zelfs over de 600 gram heen. Ik zal ze morgenochtend weer even op de weegschaal zetten…

Lees meer

kittens knuffelen

Ik heb het zo druk met kittens knuffelen en foto’s maken, dat ik er niet aan toe kwam ze hier te plaatsen. Gauw de schade inhalen. Met de kittens gaat het bijzonder goed, tante Tresca leert ze onder toeziend oog van moeder Nieck de fijne kneepjes van het speelvak. Met…

Lees meer
default slider image

So cute

Ik heb eindelijk eens gedaan waar ik helemaal geen zin in had – de dieren behandelen met Frontline Combo tegen vlooien. Het was al jaren geleden dat dit nodig was. De vlooien gingen keurig m’n deur voorbij en de enkele keer dat een nieuw dier wat meebracht, waren ze na…

Lees meer

Kittenboom

Zo in mijn nopjes! We gaan slapend rijk worden! Niet met bitcoins of kattenfokken maar met zonne-energie 😉 Zo’n goed gevoel dat we een bijdrage kunnen leveren aan de vermindering van de CO2 -uitstoot. Alle beetjes helpen tegen de opwarming van de aarde. En of het warmer wordt! Ieder jaar…

Lees meer

Hoe het verder met de kittens van het T-nest gaat

Het is toch wel zo leuk hier. Het is blijkbaar premiddagsiësta-speeltijd hier voor de katten. Dat wij een vrij gladde vloer hebben, verhoogt de racevreugde vast van de katten: slippend accelereren! Aanvoerster is momenteel, tot mijn vreugde, Elfie. Zij is helemaal uit haar moederrol. Eerder hield ze toch doorlopend alles…

Lees meer

Komend weekend is er weer een Felikatshow

Ik ga er even goed voor zitten op deze dag met een mooie datum: ik ga straks nl. weer oefenen met het maken en plaatsen van widgets op de nieuwe website maar eerst even deze twee foto’s van moeder en dochter Kitty Jewel en Sher. Ter gelegenheid van Shers eerste…

Lees meer

Filmsterren

Het gaat erg goed met Shers kittens. Nicky is samen met haar iets oudere halfzus Tinka bij Victor, Indy heet nu Kanuk (zijn naam is later Koek geworden) en dolt met Pip bij Ellen en Arthur is goede maatjes met Borre bij Marcel en Marije. Ons blijvertje, Umione, maakt gelukkig…

Lees meer

Ballonnenopblazer

Het was vandaag weer kitten/moederpoezen-ontwormingsdag en deze keer waren de kittens allemaal een kilo of zwaarder en mochten ze aan de Milbemax. Ook heb ik voor het eerst gebruik gemaakt van een trucje, smakelijke vitaminepasta om ze hun pilletje te laten slikken. Dat liep als een trein. Mariposa lijkt goed…

Lees meer

Dappere kleine Zoë

Gisteren hebben we het eerste kitten weggebracht. Dappere kleine Zoë deed het uitstekend en ik ontving al een lief mailtje over wat ze zoal heeft ondernomen en gegeten. Papa Bailey en oom Meeko spelen momenteel voor haar schaduw want dat kleine ‘ding’ intrigeert hen enorm. Ze hebben daar ook een…

Lees meer

Onze Jack

Tot onze verbijstering hebben we twee weken geleden onze geweldige, altijd zonnig gehumeurde en super ongecompliceerde Jack moeten laten inslapen. We kunnen gewoon niet bevatten dat hij, de jongste van onze veteraantjes, zo plotseling zijn gezondheid verloor. Het viel ons op dat Jack zich ging terugtrekken en dat hij minder…

Lees meer

Onmiskenbaar zwanger

Het nieuwe jaar begint goed. Lizzy is onmiskenbaar zwanger. Niet alleen zijn haar tepeltjes opgezet maar ook haar gedrag is duidelijk veranderd. Ze is nu een ‘plakkat’, veel knuffeliger. De kleine Lisuutjes, ze zijn van Sisu, worden omstreeks 10/11 februari verwacht in cattery Korfavori, 023-53316567.

Showperikelen

Dat ik geen ochtendmens ben, is geen geheim maar dat ik me ‘s morgens om half zes zo kon vergissen in de medicatie voor Mariposa is echt niet voor herhaling vatbaar. Zij krijgt n.a.v. een diagnose/behandeling met de Bicom (bioresonantie) tweemaal daags drie druppeltjes en het bleek dat ik het verkeerde…

Lees meer

Kunstwerkjes

The smallest feline is a masterpiece. – Leonardo da Vinci  Vidar en Vlo Vorige week zondag is Vlo verhuisd naar Ellen in Amsterdam. Daar werd ze met open armen en kattenpootjes ontvangen. Vooral grote neef Kanuk, zoon van tante Sher van dezelfde vader Per Sé, is zeer in zijn nopjes met…

Lees meer

Ik ben weer een beetje bij

Morgen zijn ze weer in de hoofdrol – onze dierenarts komt dan hier om het stel hun vaccinaties te geven. Toen we onlangs met de kittens in de praktijk waren, zei ze al dat dit consult ‘echt het dieptepunt van de week was’ dus dit bezoekje zal ook wel in…

Lees meer

Het eerste vleeshapje? Nee, dank u.

Grote dag vandaag – het nest van Tresca is vier weken oud en mocht het eerste vleeshapje hebben. Alleen het flessenkind liet zich dit meer dan goed smaken. De rest vindt de melk van Tresca veel aantrekkelijker. Nu de kleine vlees heeft gegeten, moet ze ook een kattenbak gaan krijgen…

Lees meer

Maverick krijgt het door

Maverick was vandaag op de Outsiderdag en hij heeft zich toch keurig gedragen en een mooi keurrapportje gekregen! Het is heel duidelijk geschreven maar toch is een scan niet voldoende leesbaar. Ik tik het eerdaags over en zet het dan met wat ander nieuws in Mavericks eigen topic. Dat hij…

Lees meer

Een uitstekende hulp

Het mooie weer is weer terug en ‘grote zus’ Tresca is een uitstekende hulp voor Nieckje. De kittens scharrelen af en toe al naar buiten en daar houdt Tresca toezicht. Karen heeft weer prachtige foto’s gemaakt. Alvast een voorproefje. [caption id="attachment_1923" align="alignnone" width="480"] Dotje. die later onder de naam Orchid bij ons…

Lees meer
default slider image

De show in Haarlem

We hebben het gisteren hartstikke naar onze zin gehad op de show in Haarlem. Zelf heb ik de nodige foto’s gemaakt waarvan er een aantal het aanzien wel waard zijn maar ik kreeg er ook nog twee van Anna die daar als bezoeker was. Deze foto van Sijntje is echt geweldig en die…

Lees meer

Die prachtige foto’s

Ik heb al aardig wat info en foto’s in het nieuwe topic over Tresca kunnen plaatsen. Die prachtige foto’s van Arend hebben er ook al een plekje. Diezelfde Arend heeft ook een beeldschone foto van Elvira’s kleinzoon Botje, Pr. Silfescian Xixo samen met zijn vrouwtje Sofie de Lint, gemaakt. Deze foto…

Lees meer

Herkenning

De card met de foto’s van Parijs is boven water dus zodra er tijd voor heb, komt er hier zeker wat over maar voor nu een foto van vandaag van m’n bezoekje bij Linda en haar katten: Boudewijn, zoon van Sijntje en Rooster, zijn zoon Maarten en Somalivriendin Annabel. De…

Lees meer

Goed voor hart en bloedvaten?

De dieren wel! Al hun leuke gedrag en gezelligheid is zeker goed voor hart- en bloedvaten maar de techniek die met internet te maken heeft, maakt het hier af en toe echt veel te spannend. Eerder al dat alle info van deze nieuwe website ‘verdwenen’ was en deze week kwam…

Lees meer
default slider image

De winteractiviteiten

Nog eventjes en dan hebben we de kortste dag van het jaar gehad. Ondertussen amuseren we ons dan maar met de winteractiviteiten zoals de mooi verlichte molen mét kerstster, de Adriaan aan het Spaarne, voetbal kijken met katten en Mariposa vond het weer absoluut geen probleem om een wandelingetje te maken en even…

Lees meer

Creativiteit in coronatijd

Ons leven staat wel heel erg op zijn kop: nooit verwacht dat we zoiets als een wereldwijde virusinfectie zouden meemaken. We zitten met z’n allen in een verschrikkelijke rampenfilm. Wat een verdriet wereldwijd. Alleen al het geen afscheid kunnen nemen van je dierbaren. Mijn hart huilt met al die vele…

Lees meer
default slider image

Toch moederdag, kittens

Jiska heeft gelijk gekregen – het zijn moederdagkittens geworden. Het eerste kreuntje hoorde ik om kwart voor twee, de eerste perswee om tien voor twee. Meer hierover staat in het topic Nieckje en Bailey 2006 onder ‘nestjes’. Deze foto is van vanavond: een trotse moeder met vier wildkleur kittens, zeer…

Lees meer

Hoe verder?

Gisteren was ik met Bodiir en Sher voor de tweede keer op een kattententoonstelling die door Felikat zo corona-veilig mogelijk werd georganiseerd. Heel veel ruimte, duidelijke regels, kortom echt uitstekend. En zo ging het ook met onze dieren én met mij. Ik mis wel de gezelligheid en de levendigheid van…

Lees meer

Wiesje heeft alles onder controle en krijgen we Magische My´nies??

Grand malheur!! Deze blog is door de – ongevraagde – verhuizing van de KPN naar Argeweb is  een rommeltje geworden. Van de tekst hier staat een tussentijds bewaarde versie en van de fotowidget rechts staat ook een probeersel. Zucht. Ik hoop zo dat er niets mis is gegaan met de…

Lees meer

Eenzame Mynie

Polly is weer kapmonstertje af. De andere medicijnen (Cortavance huidspray van Virbac en de pillenkuur Apoquel) sloegen enorm goed aan. Ze heeft totaal geen jeuk meer en de huid is helemaal rustig. Morgen ga ik wel even bellen of die kuur echt per se afgemaakt moet worden. Het is namelijk…

Lees meer

O, o, wat is het heet

O, o, wat is het heet. Ik zou eigenlijk boodschappen moeten doen maar dat kan nog wel even wachten. Het laatste nieuws. Nardi doet het behoorlijk goed al heeft zijn arme vrouwtje ogen in haar achterhoofd nodig want hij is watervlug en sprong zelfs met zijn ‘installatie’ aan zijn poot…

Lees meer
default slider image

Loos alarm

Heel veel nieuws. We krijgen misschien een zilvertje, een achterkleinkind van Kelly Kathleen. Ter gelegenheid van dit feit heeft Kelly geposeerd voor een heuse reportage voor op haar pagina’s; Het knobbeltje bij Elvira was loos alarm en er hoefde dus niet ingegrepen te worden. Ook gaat het met haar medicatie,…

Lees meer

Een feest van herkenning

M’n vorige bericht over de betere verbindingen op het gebied van radio, tv, telefoon en internet was een tikje voorbarig maar gisteren hadden we een medewerker aan de telefoon die toch weer aardig wat heeft weten te bereiken. De hik is uit de radio en tv en zulk scherp beeld…

Lees meer
default slider image

Op de bank voor een foto

[caption id="attachment_508" align="aligncenter" width="800"] Ze zien er echt al weer vier dagen ouder uit. De kittens worden al zo groot dat je ze best wel even op de bank kan neerzetten om een foto van te maken.

Lees meer

Uit logeren

Gisteren is Jessie, een zwartzilveren dochtertje van Oentje en Elmo van 13 jaar voor proef uit logeren gegaan bij mensen die onlangs een van hun katten door ouderdom hebben verloren. Het is de bedoeling dat wanneer het lukt dat Jessie daar blijft wonen.

Geweldige foto’s van Jiska

Ik had op de een of andere manier een ‘schadelijk script’ in m’n pc gekregen en kon daardoor o.a. deze site niet meer bijhouden. Gauw de schade inhalen. Hiernaast een van de geweldige foto’s die Jiska van de kittens van Nieckje en haar Bailey heeft gemaakt. Nu de kittens af en…

Lees meer
Tresca 2007

Een perfecte moeder

We zijn erg dankbaar voor alle lieve blijken van medeleven na het overlijden van onze dierbare Tresca. We hebben er erg veel verdriet van dat juist zij zo jong is overleden. We hadden zo gehoopt dat zij als eerste poes die we zo vaak mogelijk suprelorin hebben laten geven zonder…

Lees meer
default slider image

De noodzakelijke controle

Er zit aardig wat mee. Huibert heeft een kantoor in een historisch gebouw met een prachtig uitzicht en parkeerplaats voor de deur maar één klein dingetje kon beter; de rode brievenbus van de PTT blokkeerde het uitzicht voor een deel. Nu vind ik het best jammer dat de klassieke rode…

Lees meer

Maagproblemen?

We maken ons al een hele tijd zorgen om Orchid. We denken dat ze last van haar maag heeft maar de verschijnselen zijn vaag en er is geen test mogelijk zonder haar veel narigheid te bezorgen. Ze mag nooit te enthousiast eten want dan kan je er op wachten dat…

Lees meer

In afwachting

Deze maand gaat voor ons vast ‘de geschiedenis in’ als de maand waarin we voor heel wat in afwachting zijn. Allereerst natuurlijk het nestje van Sher. Ik heb alvast een nestpagina voor dit nestje gemaakt. We hopen zo dat alles goed gaat en dat ‘mijn zilveren meisje’ geboren gaat worden….

Lees meer

Heerlijk weer

De laatste dag van de zomer/eerste dag van de herfst. Het was heerlijk weer en de katjes hebben genoten van het zonnetje. Helaas staat de zon al weer aardig laag waardoor het amper meer over de muur kan komen. De hondjes hadden dus het nakijken. Waar de katten het voordeel…

Lees meer

Twee dierbare meiden

Dat ik een hele tijd hier niet heb geschreven, heeft een hele trieste reden: we hebben in korte tijd twee dieren verloren. Over het overlijden van Tresca had ik hieronder nog geschreven maar nadat Nieckje, minder dan twee weken later, ook nog van het ene uur op het andere instortte…

Lees meer

Een moeilijk besluit

Vandaag draaide alles om Dzjeedie en wel op een heel emotionele manier: we hebben haar vandaag weggebracht naar haar nieuwe mensen. Volgens ons krijgt ze het ideale nieuwe tehuis, mensen die absoluut wous van haar zijn, een heel lief katervriendje, ze houdt dezelfde dierenarts, dus lekker dichtbij en een heerlijk ruim huis…

Lees meer

‘What’s in a name’ werkte weer!

6 mei 2019 In de vorige blog schreef ik dat ik de klimboom bij de kittens in hun hoekje naast het bed had gezet zodat ze er een warm holletje erbij kregen. Nu zijn we bijna een maand verder en wanneer ik nu ‘s morgens wakker wordt, liggen moeder en…

Lees meer

Allemaal heerlijke berichten

Hugo heeft ervoor gezorgd dat m’n website nu ook via de zoekmachines te vinden is. Nu zijn we helemaal echt! Allemaal heerlijke berichten over de kittens en wij genieten nog lekker van Nena. Zij was mee naar de show in Schiedam en gedroeg zich fantastisch. Zij zat met een paar…

Lees meer

Officieel Bloemendaalse

Met Dzjeedie gaat het zo goed dat ze afgelopen weekend officieel een Bloemendaalse is geworden. Toen ze ongeveer twee weken bij Eric, Chantal en Gijs woonde, begon ze Gijs aan te vallen. Gelukkig geen echte vechtpartijen en Gijs deed er alles aan om haar te kalmeren. Uiteindelijk heeft een boel liefde,…

Lees meer

Een prachtkerel

De plannen voor het komende nestje van Nieckje zijn helemaal rond en Jiska heeft me een CD-ROM gegeven met prachtige foto’s van de a.s. vader om op deze site te zetten. Is Bailey geen prachtkerel? Hoe hij uit z’n ogen kijkt, echt een stuk. Het leuke is niet alleen dat…

Lees meer

Dat er mensen bestaan die niet weten dat je antibioticakuren

Ik had een heel verhaal over Murrays dierenartsbezoek van vandaag geschreven toen ik op de verkeerde knop drukte. Alles weg, dan maar overnieuw. Murray moest naar de dierenarts omdat een kwaal, ontsteking in zijn bekje, weer terug was gekomen. De dierenarts heeft schoon gemaakt wat nog kon, er is niet…

Lees meer

De week van 18 tot 26 mei 2019

De show in Noordwijkerhout 18 mei 2019 Morgen ben ik met de zwartzilveren Maverick van 12 jaar en de wildkleurpoes Sher van drie jaar op de Felikat kattententoonstelling in Noordwijkerhout. Dus wie deze fantastische dieren live wil zien, zou ons daar kunnen komen opzoeken. Richard, onze hoffotograaf en eigenaar van…

Lees meer

Maar de foto’s zijn wel gelukt!

Ons tuintje wordt er niet mooier op. We hebben noodgedwongen op meerdere plaatsen doorzichtig folie aan de tuinafzetting vastgemaakt op de plekken waar we hebben gezien dat Sher als een aapje daar hangend aan haar vier pootjes als een aapje naar plekjes klautert waar ze op de afzetting kan komen….

Lees meer

Met zonder jas naar buiten

We hebben er weer een paar grijze haren bij, dus reden om weer eens gauw naar de kapper te gaan, maar het gaat weer erg goed met Fonzie. Hij eet weer normaal en ligt nu spinnend op m’n schoot. Dankzij de goede zorgen en het inzicht van de dierenarts en…

Lees meer

Harmonie in de cattery

Oei, wat duurde het lang tot er weer een nieuwe blog kwam. Ik gaf bij het uitblijven van een nieuwe in eerste instantie de schuld aan de hittegolven, de droogte en mijn kwaaltjes dus niet aan die druppeltjes waar ik het aan het einde van de laatste blog over had…

Lees meer

In kerststemming

We raken in kerststemming en ik heb een heel grappig filmpje via Huibert gekregen. Wie het wil ontvangen, stuurt me maar een mailtje, dan stuur ik het door. Gisteren was het al weer zes maanden geleden dat Nieckjes tweede nestje geboren werd. Rudolphine had weer een prachtige nieuwsbrief met foto’s in…

Lees meer

Ramses bijna dood

Vrijdag heb ik de kittens laten nakijken en chippen. Rooster en Mariposa had ik ook mee. Rooster vanwege zijn hechtingen en Mariposa omdat ik haar buikje maar niet goed krijg. Boef Roes had zelf de hechtingen al verwijderd en te vroeg waardoor de wond niet mooi genezen is. We zalven…

Lees meer

Who let the cat out?

Amper bekomen van het vorige avontuur, de vergissing met de druppeltjes van Mariposa, hadden we deze week er weer een: de kattenkamer waar Huibert bijna ieder vrij uurtje in aan het werk is, is zo danig populair bij de katten dat er laatst acht van de tien lagen te relaxen…

Lees meer

Pijnlijke behandelingen

De dierenarts heeft bij Elvira een paar knobbeltjes weggehaald. ‘t Ziet er minder rooskleurig uit dan de vorige keren. De eerste keer was al in januari 2000. Gelijk met Oentje, maar helaas bleek de tumor bij Oentje al uitgezaaid te zijn en heeft ze nog maar een half jaar, in…

Lees meer
default slider image

Beroemde Fonz!

Ik ben druk bezig met de verhuizing van de deelnemers van de discussiegroep voor de liefhebbers van Abessijnen en Somali’s op het internet. Die bij Topica draaide zo langzaam, sommige post kwam nooit aan, andere post na vele uren, dat werkt niet. Dit weekend gaan we draaien bij Yahoo. En…

Lees meer

De Abessijnse Tresca

Het gaat hartstikke lekker met Maverick. Hij is al lekker thuis in de groep. Tresca en Fonzie hadden op de wereldshow voor een fotograaf geposeerd. De foto’s van Fonzie heb ik nog niet kunnen ontdekken maar die van Tresca staan al wel op de site van Over Dieren. Ze wordt…

Lees meer
default slider image

Allemaal familie

Ik ben gisteren bij Sirpa op bezoek geweest. Erg gezellig én genoten van de katten: allemaal familie. Van Tequise (13), de overgrootmoeder van Rooster, tot Zuci (15) de vader van The Fonz. Ik ben aan het experimenteren met m’n nieuwe fotobewerkingsprogramma. Eens kijken hoe het lijkt. Het kan er mee…

Lees meer

Ze worden aanbeden!

Gelukkig worden ze van al die aandacht niet verlegen. Als ik ze roep, komen ze nog steeds gewoon alle vier mieuwend en spinnend naar me toe rennen (nou ja, er wordt ook nog wel wat gewaggeld). Eind vorige week ben ik begonnen met het spenen. Eerst een beetje kittenmelk uit…

Lees meer

De nieuwe bank

Ik heb zoveel foto’s dat ik gewoon geen keuze kan maken. Prachtige foto’s van de kittens, gemaakt door Jiska, de eigenaresse van de vader van het nestje en zelf heb ik er ook de nodige gemaakt. Ik heb van Tresca drie uitgekozen en in haar topic geplaatst en straks zet…

Lees meer

Weer een kapmonster

Deze keer is het de arme Polly. Pinkstermaandag heeft ze waarschijnlijk een insectenbeet opgelopen. We liepen met haar over de Grote Markt toen ze opeens reageerde alsof ze door een vlo werd gebeten. Een paar dagen later bleek ze enorme jeuk te hebben bij haar staartje. Ik had haar net…

Lees meer

Helaas, Elvira is vandaag overleden

Helaas hebben we vanavond Elvira moeten laten inslapen. Ze ging de laatste weken geleidelijk achteruit maar vanavond ging het in een keer heel erg hard. Ze voelde zich echt ziek en gelukkig konden we nog bij onze dierenarts na acht uur terecht. In eerste instantie voor een injectie tegen de…

Lees meer
default slider image

Opnieuw een verhuizing

Het is vandaag behoorlijk warm maar of dat de reden is voor de verhuizing vraag ik me af. Nieckje zit nu met haar kittens in de vierkante bak van de klimboom. Verre van veilig en zeker niet koel. Ik hoop dat ze snel over te halen is een veiliger locatie…

Lees meer

Best-in-Show veteraan

We hebben gisteren een heerlijke maar wel erg drukke dag op de show gehad. Elvira heeft haar showcarrière indrukwekkend afgesloten. Op haar leeftijd van bijna 17 jaar kreeg ze niet alleen een gewelig keurrapport van de keurmeester maar werd ze ook Best-in-Show veteraan. Klap op de vuurpijl is dat ze…

Lees meer

Het stoere, acht weken oude vijftal

Ter gelegenheid van hun nieuwe levensweek een kiekje van het stoere, acht weken oude vijftal van Nieckje. Meer foto’s bij ‘nestjes’.  

Lees meer

Hoe gaan ze heten?

Over het vorige nest van Elfie en Per Sé heb ik me over hun heerlijke gedrag al in alle toonaarden uitgelaten; dit tweetal vraagt om de overtreffende trap! Al heel jong komen ze al enthousiast en pratend naar me toe. Het katertje is vaak met nieuw gedrag een dag op…

Lees meer

Opgesloten Orchid

Had Huibert zo mooi een kittenbarrière gemaakt in de deuropening van de kattenkamer. De moedertjes en kittens zaten daar toch zielstevreden op een kluitje en zo kon de overloopdeur weer open blijven staan. Wel zo makkelijk voor ons en de katten. Die klommen nu namelijk via het overloophekje door de…

Lees meer

Ons Speciaaltje

Er is er een jarig hoera, hoera… en dat is Regina Riva van Piet en Mata. Dit schattige poesje is vandaag twaalf jaar geworden. Zij is de dochter van Oentje, de moeder van o.a. onze Mariposa en Murray, en van Tommy, de sorrelzilveren kater van Piet en Mata zelf. We…

Lees meer

Nieuw medicijn uitgevonden!

Gewoon een afspraak bij de dierenarts maken en Elvira’s diarree verdween als sneeuw voor de zon. We hebben Elvira van 16 en Mariposa van 11 even goed laten nakijken. Er moest bij beiden bloed worden afgenomen. Nooit het leukste klusje maar onze dierenarts is er wel heel erg handig is…

Lees meer

Midden oktober terrasjesweer

Momenteel is de natuur flink van slag. Midden oktober nog terrasjesweer, op de ene plaats in de wereld teveel water, op andere plaatsen te weinig etc. Ook ons nog veilige landje, zolang de waterspiegel van de zee niet te ver stijgt, deelt mee in de veranderingen: nu even teveel kroos. Maar…

Lees meer
default slider image

We wachten het geduldig af

Nieckje vindt blijkbaar dat haar kittens nog prima in haar buikje zitten. Geen probleem. We wachten het geduldig af. Oorspronkelijk rekenden we ook op de maandag en 06-06 is best een mooie datum. Al foto’s zoekende voor deze website vond ik foto’s waarvan ik het bestaan helemaal was vergeten of…

Lees meer

Ze houden ons wel van de straat!

Tot onze grote schrik leek er wat met Jack aan de hand te zijn. Indachtig de twee recente blaasproblemen bij katten in de kennissenkring, was dit het eerste waar we aan dachten en gingen we meteen met Jack naar de dierenarts. Een plasbuisverstopping is heel akelig maar de gevolgen van…

Lees meer

Waarover zullen we het hebben?

Over Sheralyns kittens natuurlijk! Maar nu even niet. Het gaat perfect met moeder en kinderen en wij gaan naar een terrasje. 25 meiWat kwam het goed uit dat ik me had laten overhalen om naar een terrasje te gaan. Ik was weliswaar net aan deze blog begonnen maar het bleek…

Lees meer

Zwangere Elfie

Het krols kroelen van Sher mocht niet baten en we hebben besloten om haar nu niet te laten dekken. Het leeftijdsverschil tussen beide nestjes zou te groot gaan worden waardoor de moedertjes dan niet meer samen konden moederen. De jongere kittens kunnen dan in de verdrukking komen en wanneer we…

Lees meer

Hier wordt ook afgeteld

Donderdag 15 oktober werden ze elf weken oud en mochten ze weer op de weegschaal én poseren. Eerst de gewichten: Xera 1200 gram, Tigger 1350 gram, Sheralyn 1400 en Toulouse staat met 1525 gram met vlag en wimpel aan top.Ik ben gewend om kittens iedere twee weken te ontwormen maar…

Lees meer

Murray ook op de kaart gezet

Volgens ieder kerstverhaal hoort er op de dag voor kerst het nodige mis te gaan, meestal raakt er een kind of een dier in de kou zoek. Ik bewaar hele dierbare herinneringen aan het voorlezen door mijn vader van het boekje Voetstapjes in de sneeuw van W.G. van der Hulst….

Lees meer

Het kleine draakje

Ik heb het er druk mee met al die vermaandagen want vandaag was die van het kleine draakje, Orchid. Vijf maanden vandaag. Ze heeft heel bereidwillig voor me geposeerd. Orchid ontwikkelt zich tot een heel ander typeje als Tresca. Ze is veel compacter van bouw. Ze is wel goed op…

Lees meer

Superlatieven

3 – 16 februariOm maar bij de eerste superlatief te beginnen: onze verrukkelijke Polly.Dat heb je wanneer je zo’n braaf schattig hondje bent en er een fotograaf in de vriendenkring is, dan mag je poseren. Deze keer met de baas. Richard had een opdracht voor een masterclass en wilde een…

Lees meer

Grote schrik vandaag

Grote schrik vandaag hier. The Fonz was niet in orde. Niet ziek of zo met koorts, diarree of spugen maar alleen maar te afwezig en hij sloeg een maaltijd over. Wie Fonzie kent, weet dat hij meestal behoorlijk aanwezig is. Maar dat hij echt een oud mannetje aan het worden…

Lees meer
default slider image

Stop de tijd!

Nu de kittens zes weken zijn en eigenlijk alles al kunnen en echte minikatjes zijn, heb ik de neiging om de klok stil te willen zetten om wat langer van deze leeftijdsfase te kunnen genieten. De tijd gaat zo vreselijk snel. Toen Mormeltje nog dag en nacht om de twee uur…

Lees meer
default slider image

Hoe blij kan een mens zijn?!

  Echt groot nieuws! De twee zilvertjes van Ana in Den Haag die ook de familienaam Silfescian gaan krijgen en echt een hele interessante, deels super exclusieve afstamming hebben, blijken poesjes te zijn. Wij krijgen er dus een nieuw huisgenootje bij én Maverick een zilveren vriendinnetje. Zodra we eruit zijn…

Lees meer
Katertje vandaag

Zonder woorden

Lees meer
default slider image

Bezoek voor Chani

Karen en Michiel waren vandaag op bezoek voor hun Chani en hebben alvast twee foto’s gestuurd. Morgen komen er meer. En dan dan komt Jiska ook weer en ik heb ook al weer aardige foto’s. De leuksten ervan komen zo gauw mogelijk op de site. Hier alvast eentje van Chani…

Lees meer

Alle begin is moeilijk

Maar het is al heel wat dat dit nieuwe berichtje in de juiste categorie, het bloghoekje, terecht is gekomen. Eerder had ik een blauwe knop ‘bijwerken’ maar via publiceren, ging het ook (vast niet de bedoeling). Nu een foto erbij. Victor is degene die me helpt met deze website en…

Lees meer

Gemanicuurde katten

Er staan al veel foto’s van Sana’s kittens bij hun topic in de rubriek ‘nestjes’. Maar er zijn er nog veel meer. Om er hier eentje te plaatsen, is het moeilijk kiezen. Eentje maar van het nageltjes knippen. Als je goed kijkt kan je zien dat het knippertje zijwaarts gebruikt…

Lees meer
default slider image

Geen camera mee…

Vandaag ben ik er eindelijk eens aan toegekomen om met een paar katjes bij mijn ouders op bezoek te gaan. Het was even puzzelen wie de eer voor dit bezoekje zouden krijgen. Vast stond dat Maverick mee zou gaan omdat hij rechtstreeks afstamt van hun twee poezen Tamara en Minouschka….

Lees meer

Vervelende virussen

[caption id="attachment_17033" align="alignright" width="300"] Geen tekeningetje van een virus maar een foto van een bugje. Dat is ook wel een beetje illustratief voor het computerprobleem. Voor de leuke bijpassender plaatjes kon ik geen toestemming vragen en het lukte niet om de legaal gedownloade plaatjes up te loaden. Iemand zei van…

Lees meer

5 gedachten over “Slimme Sher in de hoofdrol

  1. Hallo lieve zus van me, fijn te weten dat je weer achter de pc zit na je ongeluk. Sher is vijf dagen geleden bevallen van een prachtig nestje. Ik ga er snel een blog over maken. Er staat al wat op mijn Facebook en bij de nestjespagina. Ik ga je gauw mailen/bellen.

 1. Mooie blog weer, Suzan. Volgens mij hebben jullie een klimpaal van dezelfde leverancier als wij met afneembare mandjes en dekjes die zo de wasmachine in kunnen. Dat is hier weer eens nodig, Uriah heeft er eentje helemaal ondergespuugd. Ik ga proberen een miauwtje van hem op te nemen. Hij kan zo mooi ‘zingen’!

  1. Hallo Diny, wij zijn zo tevreden over onze klimboom van KatzenDeko. Onze mandjes zijn van microfiber en dat is zelfs makkelijk schoon te krijgen met een vochtig doekje. Maar zelfs na de wasmachine zien ze er nog steeds als nieuw uit; zelfs na vier jaar. Andere bomen zien er vaak al na een paar maanden haveloos uit. Deze is bij intensief gebruik door een grote kattenfamilie nu nog amper van gloednieuw te onderscheiden. We hebben onlangs weer wat van deze firma besteld: ik hoef nooit meer anders!
   Ik kijk uit naar Uriahs mauwfilmpje!

   1. Helemaal eens. Ik heb de mandjes en dekjes al tig-keer gewassen en ze komen als nieuw uit de wasmachine. Het spul is zijn prijs dubbel en dwars waard (zullen we aandelen nemen? 🙂 ).

    Ik heb microfoon en telefoon al een tijdje klaar liggen en het is alsof hij het aanvoelt, maar Uriah houdt zijn kaakjes sindsdien stijf op elkaar. Wel heb ik gespin er op staan, terwijl hij kopjes tegen de mic geeft, maar dat was nou net niet de bedoeling. We houden vol!

     

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten