Slimme Sher in de hoofdrol

 

19 juli 2020
Deze blogs zijn ook voor mijzelf bedoeld als een soort logboek over het wel en wee van onze dieren maar ik schrijf ook over andere dingen die op dat moment belangrijk zijn in ons leven. Dat is nu dus al maanden de corona-pandemie.  Ik raak steeds meer onder de indruk van wat ons allemaal al is overkomen en nog te wachten staat: verwoeste levens, totaal vernietigde economie, mensen die hierdoor dakloos raken etc. De hoop dat het herstel van de economie de ruimte zou gaan krijgen, ben ik vorige week helemaal kwijt geraakt. Ik verbaasde me steeds vaker over de overtredingen van de anderhalve meter afstandhouderij en was geschokt wanneer mensen elkaar bij een begroeting omhelsden.

Terrasjes
Vorige week donderdag was ik met een vriendin gezellig uit. Wij hadden in een restaurant een tafeltje gekozen waar zoveel mogelijk frisse lucht langs kon komen. Er zijn namelijk veel aanwijzingen dat de evt. besmette aerosolen in de buitenlucht, vergelijkbaar met die van mist en rook, zodanig verwaaien dat die geen hoog risico kunnen vormen. Hoef ik op straat ook niet meer zo vaak en zo lang mijn adem in te houden (zie mijn blog van mei). De bediening van ons restaurant was attent maar wel een tikje te vriendelijk. Zo dichtbij hoefden zij van mij niet te komen.
Na afloop namen we nog even een terrasje en daar was het wel heel erg gezellig: werkelijk niemand lette op een beetje afstand en er werd alsof er geen corona bestaat, begroet en geknuffeld. Toen ik zei dat dit me wel jaloers maakte, ontkwam ik er ook niet aan: ik kreeg spontaan mijn hug. Heel lief en hartelijk maar voorlopig niet meer voor herhaling vatbaar. Niemand kan immers van zichzelf stellen dat hij niet besmettelijk is en een ander besmetten is nog erger dan het zelf krijgen. Bang zijn voor een nieuwe besmettingsgolf hoeft niet meer – die komt! 22 juli. De actualiteit heeft me ingehaald: het loopt helaas al flink uit de hand.

Drinkwater
Dat mensen het spoor bijster raken over wat wel en niet mag, is begrijpelijk. Dat men de beperkingen zat is, is dat ook. Daarbij komt dat er veel onduidelijkheid is over de beperkingen. De actiegroep Viruswaanzin en alle complottheorieën helpen ook niet. Ik zei vroeger wel eens voor de grap dat er iets in het drinkwater moest zitten waardoor er zoveel domheid onder de mensheid kon heersen. Laat dit toch op waarheid berusten! Lood (van oude loden leidingen) in het drinkwater heeft wetenschappelijk bewezen een negatief effect op de intelligentie.
De mensheid blijkt helaas niet voldoende intelligent of sociaal voor de intelligente lockdown. Men bedenkt of gelooft allerlei smoesjes. De sterkste was wel van een man die veel te dicht bij de buiten bij een winkel wachtende Huibert ging staan: hij wist zeker dat het virus niet bestond! Deze week kreeg ik zelfs een doorstuurbericht op Messenger dat de WHO én alle virologen er naast zaten: het virus is een bacterie; met antibiotica is iedereen binnen een dag weer gezond dus niets geen beperkingen meer en gáán met die economie!
Iedereen buitenshuis aan de mondkapjes, zodat men er doorlopend op geattendeerd wordt dat je je aan de maatregelen moet houden, zie ik helaas als de enige oplossing om nieuwe lockdowns te voorkomen.

Een hele lange inleiding maar via de corona-ellende kom ik weer terug bij de katten.


Met al onze dieren inclusief de overduidelijk drachtige Sher én onszelf gaat het allemaal prima. (22 juli: Had ik moeten afkloppen want Polly heeft nu een blessure). Onze heerlijke Maverick zit op dit moment spinnend naast me.
De kleine Wies is een tikje aan het overwerkt raken want ze heeft het erg druk met het besluipen van alle zomerse zwarte zoemers en de wespen en bijen op onze bloemen in de tuin. Gelukkig maakt ze wel onderscheid tussen de soorten: de zwarte zoemers vormen af en toe een smakelijk eiwitrijk hapje voor haar maar op de geel-zwart gestreepte zoemers voert ze alleen schijnaanvalletjes uit. Die blijkt ze gelukkig na die ene aanvaring te respecteren.

Dakloos
Wij zitten dus niet in de problemen. Maar door de enorme recessie raken veel mensen hun inkomen kwijt en een vriendin van ons zoekt daarom dringend (een) logeeradres(jes) voor haar vijf Somalietjes op leeftijd (14 t/m 19 jaar). Vier poezen en een oude kater opvangen, lijkt me heel moeilijk maar in twee groepjes of drie lukt het vast beter. Ik heb mijn hoop gevestigd op mensen die bijv. recent hun laatste kat hebben verloren en tijdens het wachten op een nieuwe Somali deze katten tijdelijk als logés kunnen opvangen. Het gaat om de kater Tango van 19 en de poezen Saki met haar twee dochters Jewel en Figmet en Wasabi. (2 augustus) Het is gelukt!!!)

De zes jaar oude Victor waar een platina mandje voor wordt gezocht.

Voor wie het kleinschaliger wil aanpakken: in Amsterdam woont de mooie zilveren kater Victor die ook nieuw adresje nodig heeft. De reden is dat er spanningen zijn tussen hem en zijn zoon. Victor is nu hormonaal neutraal (hij staat op de suprelorin, net zoals onze Zagato, Jack, Elfie en Sher hebben gehad). Na verloop van tijd wordt hij weer hormonaal actief en dan zou hij nog een keer voor zeer welkom nageslacht kunnen zorgen. Ik sta dan met Tinka, Wiesje en haar zusje Wiske én zelfs Sher en haar dochter Nicky vooraan in de rij. Het is namelijk onmogelijk om nog ergens een dekking van een zilveren kater te krijgen. Het doet me zo’n pijn dat de zilver Somali aan het verdwijnen is: mijn levenswerk! Vanaf 1983 heb ik mijn best gedaan om de zilveren familielijnen uit te bouwen maar door de extreme fokrestricties tegenwoordig kunnen goedwillende zilverfokkers mij niet eens meer een zilveren kater uit mijn eigen lijnen terugverkopen.
De lieve Victor hoeft al die poezen trouwens niet te dekken; contractueel mag hij namelijk nog maar twee nestjes verwekken maar om de eventuele overlast voor zijn nieuwe mensen te beperken is het wel zo fijn dat er vijf mogelijke kandidaten zijn waardoor er dan niet zo lang gewacht hoeft te worden tot er eentje krols is wanneer de suprelorin is uitgewerkt. Hij is nooit een echte sproeier geweest dus er is een goede kans dat hij amper overlast zal veroorzaken.
Het is dat wij in onze huidige groep geen volwassen kat kunnen opnemen want anders woonde deze zilveren vriend hier al lang. Extra leuk te weten is dat Victor onze zilveren stamouders Tamara en Sigismund en ook bijv. The Fonz (ver weg) in zijn afstamming heeft.

Orchid
In mijn vorige blogs had ik geschreven dat Orchid een paar keer bloed in haar urine had. Deze maand is het ook weer een keer gebeurd. Deze keer zag ik al dat ze problemen had voordat er bloed bij kwam kijken. De oorzaak van dit blaasprobleem is niet eenvoudig te achterhalen. Het is niet bacterieel en er speelt geen blaasgruis, een soort steriele blaasontsteking dus. Ik zag haar naar de kattenbak gaan in de kattenkamer en ze bleef veel te lang zitten. Ik heb haar urine bekeken en daar zat nog geen bloedspoortje in. Pas toen ze bleef persen, kwam het wel.
Gelukkig was het leed, dus de pijn en het persgedrag, heel snel verdwenen na een pilletje Onsior en wat afleiding. Heel af en toe geef ik haar een achtste deel van een tabletje Mirtazapine om haar eetlust te verbeteren. Dit werkt ook heel snel en doet haar enorm goed. Ze voelt overduidelijk zwaarder aan wanneer ik haar in mijn armen heb. De eerste uren na zo’n pilletje heeft Orchid wat onrustig gedrag alleen laatst miste ik dit veranderde gedrag na het pilletje. Wij dachten eventjes dat deze bijwerking mogelijk in de loop van de tijd zou afnemen maar dat bleek niet het geval. Dat pilletje in een kleine doorzichtige capsule moet in haar kraag geplakt hebben gezeten en ‘s avonds vond ik dat boven. Op 15 juli gaf ik haar weer een capsule. Ook toen ontbrak de bekende reactie. Even later ontdekte Huibert de capsule die geplakt aan een keukenkastje zat. Mijn nagels waren ook veel te lang en omdat ik bang was dat ik haar pijn zou doen, ging het pilletje geven niet zoals we dat gewend zijn. Ze heeft 1,5 maand goed gefunctioneerd op 1 (8 keer ⅛) tabletje Mirtzapine. Haar eerste dosering kreeg ze namelijk op 29 mei.
Dat mijn nagels zo lang waren, kwam doordat ik de gang naar de nagelsalon wilde uitstellen tot ik uitslag had van de foto van mijn in mei geopereerde vinger. Tot die tijd moest ik heel voorzichtig zijn met die vinger. Helaas bleek vorige week dat de botgroei om de schroef in het gewricht heen nog niet goed was dus we moeten nog een maand langer wachten. De dames van de nagelsalon zijn niet altijd even zachtzinnig dus ik heb ze nu zelf ingekort.

Mazzeltjes

Onlangs bleek dat de voedseldroger voor het vlees voor onze menagerie stuk was. Zo oud was hij nog niet eens. Direct via internet een nieuwe gekocht die per kerende post bezorgd werd. Gelukkig want ze kunnen niet zonder hun knapperige kipfiletsnacks. Deze is hetzelfde model als onze allereerste die echt jaren dienst had gedaan. Ondertussen gaf onze kookplaat ook nog de geest. Voor 180 euro wilde Wirlpool wel een monteur langs sturen maar voor dat geld kregen we niet de garantie dat ze hem weer aan de praat kregen. Lang leve Google. Huibert vond wat informatie naar aanleiding van de foutmelding. Eentje klonk wel nuttig: uitzetten en even rommelen aan de bedrading… Dat was het! 180 euro verdiend.
Omdat dit naar meer smaakte, haalde Huibert de kapotte droger uit elkaar, zette de stofzuiger op het motortje onderin waar allemaal gruis in bleek te zitten. En die deed het daarna ook weer. Weer wat geleerd; nooit meer een voedseldroger kopen waarvan het motortje onderin zit.

Onze eerste droger heeft zeker vijf jaar intensief dienst gedaan. We (lees: Huibert) snijden het kippenvlees wanneer het nog aardig bevroren is om mooie plakken/stroken te krijgen. Mee-eten door de katten mag uiteraard niet. Daarom zit onze rode boef Bashiir braaf in de doos te wachten.

Tegendienstje
Deze had ik via de site van Catmoneo bij Bol.Com willen bestellen maar in dit geval kon ik bij Amazon veel beter slagen. Voor 22.36 inclusief porto kon ik deze krijgen. Catmoneo is van Marilyn en ik ben een grote fan van haar. Zij schrijft hele interessante en leerzame blogs over de voeding voor katten. Daar kan een mens nooit genoeg over weten dus ik lees haar blogs zo veel mogelijk. Al haar uitzoekerij en informatie krijgen kattenverzorgers helemaal gratis. Het enige wat ze als tegendienstje op prijs stelt is dat je wanneer je toch wat bij Zooplus of Bol.com bestelt dat je dat dan via haar website doet. Kleine moeite toch? Eerdaags ga ik me weer uitleven bij Zooplus dus die schade halen we weer in.

De nieuwe droger. Inmiddels heet hij geen Bomann meer maar Clatronic maar hij is nog steeds goedkoop en het motortje zit veilig bovenin.

Arme Polly
Polly zag dat Huibert gistermiddag de tuin inging en stoof overhaast overeind om met hem mee te kunnen gaan voordat de deur vanwege de zomers bromvliegen weer dicht zou gaan. Gleed ze toch uit over onze voor haar inderdaad te gladde vloer! Ze slaakte een fikse piep maar krabbelde overeind en ging mee de tuin in. Helaas hinkt ze nu nog… In beweging blijven lijkt nu de beste aanpak. Pijnstillers lijkt ze niet nodig te hebben en die zouden ook forceren kunnen veroorzaken. Ze krijgt nu wat frequenter kleinere wandelingetjes. Morgen als het nodig is maar naar tante dokter.

Polly bij Sher. Sher adoreert Polly en is dolgelukkig met deze toch voor haar minder comfortabele situatie.

Naar het noorden
Onlangs belandde mijn zusje na een ongelukkige val met haar fiets in het ziekenhuis. Het liet zich in het begin heel ernstig aanzien maar nu, een dag of tien verder, lijkt het echt de goede kant op te gaan. Vrijdag wippen we voor een heel kort bezoekje even bij haar aan. Ik heb haar al aan de telefoon gehad en ze klonk zoals ze hoorde te klinken!
Aansluitend gaan we bij zwager en schoonzus Arnold en Ria op bezoek; eindelijk Umione weer eens in mijn armen nemen. Ik hoop zo dat de lieve meid door ons bezoek niet al te erg in de war raakt. Somali’s zijn zo aanhankelijk en zeker diertjes die  tot hun volwassenheid bij ons hebben gewoond, vergeten hun eerste mensen nooit en dit kan bij vooral het eerste bezoek tot verwarring leiden.
Daarna nog even langs bij eveneens zwager en schoonzus Teun en Nellie en dan is het schluss met het langer wegblijven omdat dan alle aandacht voor Shers komende bevalling zal zijn.

Sher aan de wandel
De keren dat wij dachten dat Wiesje kwijt was, was de paniek groot. Die herinneringen staan me nog helder voor de geest. Gelukkig bleek ze beide keren gewoon in huis te zijn. We zijn zo gewend dat wanneer ze geroepen worden, dat ze op een holletje aan komt rennen.
Deze keer was het Sher die me goed te pakken had. Omdat er helaas een conflict bestaat tussen Bashiir en Shabanou leeft ons zestal in twee groepjes. Sher en Bashiir en Shabanou en Orchid. Maverick en Wiesje zijn de vrije vogels die zelf mogen bepalen waar ze willen zijn. In de huiskamer, keuken en tuin of boven in twee kamers met het dakterras. Een tijdje geleden hadden we weer een buurtbarbecue voor ons huis en toen ik even tussendoor wat kwam halen of wegbrengen, bleek Sher in de huiskamer te zijn terwijl ze boven had moeten zijn. Ik vond mezelf heel stom dat ik een ruilfout had gemaakt. Gelukkig was er geen conflict ontstaan. Kort daarna gebeurde dit weer terwijl ik zeker wist dat ik de overloopdeur achter haar had gesloten. Ik ging op verkenning uit en ontdekte het euvel: er was een opening in het kattennet over het dakterras. Er hing zelfs nog een plukje van haar vacht aan een randje.
Ik maakte alles dicht met tyraps/kabelbinders en dacht dat de klus geklaard was… Driemaal is scheepsrecht: de volgende dag was Sher weer in het groepje waar ze niet in hoorde en ik vond in een plooi een gigantisch grote kier. Die moet er al vanaf het begin in hebben gezeten. Ik wist niet meer precies wanneer we het dakterras al voor de katten is ingericht maar even zoeken in mijn oude foto’s leverde het antwoord: we hebben dit terras in juni 2013 afgezet. Het laatste loodje woog blijkbaar een beetje zwaar waardoor ik toen wat slordig ben geweest: even later moest ik namelijk met de ambulance naar het ziekenhuis omdat was over mijn grens was gegaan (ik heb helaas een beperkte hartfunctie). De katten zijn zo lief geweest om mijn fout al die jaren niet op te merken.

Sher heeft verschillende broedplaatsen naast haar officiële kraammand boven. Hier ligt ze bovenop Simba het kattenknuffelkussen.

Ik heb de door Sher ontdekte kier met zeker tien tyraps vastgezet en haar geobserveerd toen ze weer het terras op mocht. Ze ging meteen weer naar die plek toe. Duwde op verschillende plekken met haar neusje en toen ze geen opening vond, gaf ze het gewoon op. Het is ook nooit haar bedoeling geweest om weg te lopen. Daar is ze doodsimpel veel te aanhankelijk voor. Haar avontuurlijke geest kon de verleiding niet weerstaan en daarom sprong ze al die keren de tuin in en ging via de luikje weer naar binnen.

De zilver Abessijnse poes Dzjeedie als Houdini, ca. 15 jaar geleden.

Dzjeedie (= grootmoeder van Shabanou) is inmiddels behoorlijk op leeftijd (17 jaar) en woont in Bloemendaal, was ook zeer avontuurlijk. Haar route was vanuit de tuin over de tuinmuur, over het schuur-en keukendak waar ik haar dan opwachtte en via de balkondeur weer binnenliet. Gelukkig heeft nooit een van onze toenmalige katten gezien hoe ze het aanpakte want dan zouden we onze hele tuin moeten overdekken.

 

De prijs is hoog

Ik maakte me de afgelopen dagen zorgen over een vreemd plekje op de bovenlip van Kelly Kathleen. Gelukkig is het nu aan het minder worden, dus zeer waarschijnlijk was het alleen maar een wondje en geen beginnende tumor. Elvira is niet echt op haar best en ze moet weer aan de…

Lees meer

Voor het geval dat

Deze website draait op WordPress. Dit programma heeft ontzettend veel mogelijkheden maar de meeste gaan mij ernstig boven mijn petje. Nu zijn er recent weer nieuwe mogelijkheden bijgekomen maar dat heeft consequenties. Zodra ik iets heb gemaakt met het onderdeel blok-editor komt er een voor mij als leek onbegrijpelijke ‘mededeling’…

Lees meer

Het comfortabele schootleven

Maverick heeft ook al door wat het comfortabele schootleven inhoudt: bij het baasje gezellig samen met een andere kat. Tresca en Orchid zijn echte buitenkatten en slapen zelfs bij lagere temperaturen (laag? het is november maar koud is anders) buiten. Zo lang het maar droog is, kan je ze vaak…

Lees meer

Een feest van herkenning

M’n vorige bericht over de betere verbindingen op het gebied van radio, tv, telefoon en internet was een tikje voorbarig maar gisteren hadden we een medewerker aan de telefoon die toch weer aardig wat heeft weten te bereiken. De hik is uit de radio en tv en zulk scherp beeld…

Lees meer

Vrijheid

Om maar meteen met het ergste te beginnen: we hebben onze grote vriend de Meef moeten laten inslapen. Op 25 maart al. De lieve knul hield zich geweldig en ik heb nooit een voorbeeldiger kattenpatiëntje in de verzorging gehad. Zelfs toen zijn bespiering zo afnam dat hij wankelend begon te…

Lees meer

Leuk virtueel wereldje

Gelukkig gaat het prima met Jewel, de kittens en pleegpapa Franz maar met mijn computer rol ik van de ene ellende in de andere. Zowel mijn e-mailprogramma als het fotobewerkingsprogramma zijn verdwenen en Outlook laat zich er ook niet meer opnieuw opzetten. Gelukkig heb ik een omweg gevonden zodat ik…

Lees meer

Ons nieuwe plekje

Wij wensen u fijne feestdagen en een heel goed 2017 “Hoi allemaal, Gelukkig Nieuwjaar! En wat fijn dat jullie ons nieuwe plekje hebben gevonden. Ik en mijn lieve zusje Elfie zijn druk bezig om die supermooi in te richten. Mauw! Suzan en Huibert kunnen dan rustig achterover leunen. Want wij…

Lees meer

De uitslag…

Maverickje is vandaag officieel kitten-af: hij is nu tien maanden. Maar gelukkig is dit echt nog niet in zijn gedrag te merken. Ik hoop van ganser harte dat hij zo’n levensgenieter blijft als hij nu is. Hij straalt echt uit dat het leven een feestje is. Alles is leuk, alles…

Lees meer

Ze groeien als kool

Het is gewoon niet bij te houden, zo snel als de kittens zich ontwikkelen. Gisteren zijn ze zelfs al eventjes beneden in het puppyrennetje geweest. En vanmorgen ook. Gisteren duurde het maar een kwartiertje; ik wil voorkomen dat moeder Elfie te stressig wordt. Vanmorgen ging het al veel beter en…

Lees meer

Gekookte eendagskuikens

Ik blijk ook te kunnen filmen met m’n nieuwe fotocameraatje!! Nu alleen nog uitzoeken hoe ik de link ernaar toe hier kan plaatsen. Als het lukt, dan ziet u een piepklein filmpje hier verschijnen. Helaas, dat moet iemand me nog maar even leren want er ben er nog niet achter…

Lees meer
default slider image

De verhuizing

Vandaag zijn de kittens van Nieckje al weer twee weken oud. Ik had verwacht dat er weinig te melden zou zijn omdat iedereen hier uitgeteld ligt van de warmte. Waarschijnlijk juist door die warmte vond Nieckje dat haar kittens niet de juiste locatie hadden en dat er verhuisd moest worden. Een…

Lees meer

Le téléphoniste

Geen echt nieuws, maar wel veel nieuwe foto’s. De nodige bij het nestje van Nieckje en nog een speciale van Nena hier. En kiekje van de mooiste Somalikrulkop aller tijden: Murphy. Wat zal die knul later een mooie volle vacht krijgen. Dat wordt kammen, Anita en Josja! Ik krijg wel…

Lees meer

Een snelle meid

Het vierde kitten heeft nu de oogjes al open. Dat is echt een snelle meid. Ze wil zeker wat rechtzetten nadat ik haar voor een kater had aangezien. Met Tresca gaat heel goed. Ze gaat al leuk om met de katers en zoekt leuk contact met ons. Ze heeft het…

Lees meer

Vaccineren

Vandaag de kittens en een paar volwassen katten laten vaccineren en ondanks dat avontuur hadden ze na hun tukje weer alle energie om Huibert te helpen met het klussen.

De knuffelpose

Ik heb een echt mooie foto van Elvira weten te maken. Een buitenfoto van haar, vandaag genomen. We mogen best trots zijn op deze schoonheid van ruim zestien jaar. Ze slikt nu ruim een week Fortekor om de werking van haar nieren door (plaatselijke) bloeddrukverlaging in stand te houden. Door…

Lees meer

Een extra lekker hapje

De afgelopen dagen heeft Hugo deze site verplaatst en sneller gemaakt. Nog sneller! Dan plaats ik maar meteen een foto om de verbeteringen te vieren. Deze keer eentje van The Fonz. We hebben de indruk dat de medicatie begint aan te slaan. Hij heeft een betere eetlust. Gisteren is hij voor de…

Lees meer

Geweldige foto’s van Jiska

Ik had op de een of andere manier een ‘schadelijk script’ in m’n pc gekregen en kon daardoor o.a. deze site niet meer bijhouden. Gauw de schade inhalen. Hiernaast een van de geweldige foto’s die Jiska van de kittens van Nieckje en haar Bailey heeft gemaakt. Nu de kittens af en…

Lees meer

Mariposa’s enige dochtertje, de parmantige Juul

[caption id="attachment_21587" align="alignright" width="312"] Jeugdfoto van Mariposa op de PoezenAgenda. Vandaag, 21 jaar geleden, werd er een nestje zilver Abessijntjes geboren van de bij ons geboren Cyra en onze eigen Sigismund. Door omstandigheden kwam dit nestje bij ons terecht. Karin werd later Asnah gedoopt en werd de eerste Abessijn die…

Lees meer

Daar is ‘t ie dan – de Meefman!

Daar is ‘t ie dan – de Meefman! Wat een heerlijk jochie. Een supergezellige knuffelkater, nergens van onder de indruk, altijd een goed humeur én een eetlust om u tegen te zeggen. Ik vond zijn buikje verontrustend in omvang toenemen en heb gisteravond wat zalmolie aan zijn Carnibest toegevoegd. Dat resulteerde…

Lees meer

Toerist in eigen stad

Alle aandacht gaat naar de moedertjes met hun nestjes maar Orchid heeft zo haar eigen methode om de aandacht te vestigen op het feit dat ze onlangs elf maanden oud was geworden: ze had een heuse vogel gevangen. Gelukkig was hij al dood voordat ze hem mee naar binnen nam. Een…

Lees meer

Op slot

Wat was er weer een schrik. Deze keer geen toestanden met de dieren als een dier kwijt, het ergste wat je kan overkomen, maar ´alleen maar´ een groot probleem met mijn website. In een poging om de beveiliging te verbeteren, had mijn lieve webmaster Victor eerst zijn eigen site een…

Lees meer

Foto’s voor de schoolagenda

Vandaag heb ik wat oude foto’s ingescand. Hele mooie, al zeg ik het zelf. De meesten hebben ooit in schoolagenda’s gestaan. Wie weet komt er ooit iemand op deze site die de foto’s herkent. Een voorproefje. Deze foto’s zijn alledrie op dezelfde middag genomen voor de schoolagenda en je ziet Silvie,…

Lees meer

Lieve Rita

Zevenentwintig jaar geleden was dit een hele zware dag. Ons oude hondje Rita was niet meer te redden (suikerziekte door, wat ik nu weet, verkeerde voeding) en we hadden een afspraak bij de dierenarts om haar ‘s middags te laten inslapen. Het was vreselijk moeilijk om die ochtend de voordeur…

Lees meer

Er was inderdaad iets mis

Vannacht om vier uur veel onrust en – in het kort want Nieckje wil me bij zich houden en ik ben nu twee meter bij haar vandaan, dus veel te ver – er was inderdaad een dood kitten. Een sorrel poesje maar de andere drie kittens maken een goede indruk.…

Lees meer

Uit logeren

Gisteren is Jessie, een zwartzilveren dochtertje van Oentje en Elmo van 13 jaar voor proef uit logeren gegaan bij mensen die onlangs een van hun katten door ouderdom hebben verloren. Het is de bedoeling dat wanneer het lukt dat Jessie daar blijft wonen.

We zijn halverwege, herstel, we zijn er bijna!

Met het testwerk van Sher en Elfie. Het belangrijkste is al gedaan. Dat is de controle van het kniegewricht, de PL-test, en de vaststelling van de bloedgroepen. De DNA-testen worden nu in het laboratorium onderzocht en grote verrassingen in negatieve zin zijn niet echt waarschijnlijk. Ik ben heel benieuwd hoe…

Lees meer

Lieve Tresca

Vandaag ben ik nog even op bezoek geweest. Wederom zag ik de schattigste en braafste kittens. Ze aten zelfs hun bordje Carnibest keurig leeg. Morgen zijn ze negen weken oud en ze zijn al ongeveer een kilo zwaar. Volgens het boekje! Het was vanmiddag zulk lekker weer dat ze in het paaszonnetje…

Lees meer
default slider image

Onze geweldige dieren

Ik heb deze site nog niet eens bij zoekmachines aangemeld en toch weten diverse kattenliefhebbers hem al te vinden. Dat vind ik vreselijk leuk: ik schep graag op over onze geweldige dieren.

Lees meer

Leven in de jungle

Terwijl de kleine Nicky hier vandaag haar eerste hapje vlees/room heeft genomen, wordt er elders in het land, Capelle aan de IJssel, hard gewerkt om een ideaal kattenwereldje voor haar  en haar grote zus Tinka te creeëren. Kijk maar op de foto hier boven en hiernaast. Comfortabele wandmandjes compleet met…

Lees meer

Murray ook op de kaart gezet

Volgens ieder kerstverhaal hoort er op de dag voor kerst het nodige mis te gaan, meestal raakt er een kind of een dier in de kou zoek. Ik bewaar hele dierbare herinneringen aan het voorlezen door mijn vader van het boekje Voetstapjes in de sneeuw van W.G. van der Hulst.…

Lees meer

Een leefbare temperatuur

De kleine airco heeft maanden te lang in de huiskamer gestaan. Zo warm is het na juni niet meer geweest dat hij aan moest. Meestal is lekker laten doorwaaien voldoende om een leefbare temperatuur te krijgen. Sinds dat ding is opgeruimd is dat hoekje niet meer katvrij. Ze peperen ons…

Lees meer

Even aan elkaar wennen en dan spelen maar!

Ik verval in herhalingen. Het is echt genieten hier. We waren even bang dat Tresca buiten de boot zou vallen omdat Orchid zo naar Maverick trekt, maar dat valt inmiddels reuze mee. Nieckje vindt het minder geslaagd: weer zo’n vies kind over de vloer. Nadat ze eind augustus Orchid had versloten,…

Lees meer
default slider image

Beroemde katten

We hebben een langdurige telefoonstoring. ‘Het gaat minstens tot donderdag duren, zei de KPN.’ Gelukkig hebben we inmiddels ADSL en mobieltjes en zijn we dus niet helemaal van de buitenwereld afgesloten. Wie het probeert krijgt allemaal rare piepjes te horen. De mobieltjes zijn alleen voor noodgevallen en zo lang er nog…

Lees meer
default slider image

Gepast woordgebruik

Dankzij Silvia van een hondendiscussiegroep op internet heb ik eindelijk de rechtstreekse link naar het filmpje over cattery Silfescian op Enjoy TV: http://www.enjoytv.nl/online/dos051103.asp Eerst komt er een hond bij een dierenarts op het spreekuur en na vier minuten komen m’n katjes en ikzelf met The Fonz op schoot. Je kan duidelijk…

Lees meer

Twee gelukkige poezen

Ook Chani is nu helemaal thuis. De andere poes Ragna was in eerste instantie vreselijk bang voor haar maar nu wordt er volop gespeeld en geknuffeld: twee gelukkige poezen en dito mensen.

Lees meer

Ik en mijn tellertje 🙂

Op zo’n mooie datum als vandaag (07-07-07) kan het niet anders dan dat er allemaal bijzondere dingen gaan gebeuren 🙂 Er staat heel wat gepland. Alle stamboompapieren zijn nu de deur uit of al in stamboomvorm binnengekomen. Alle kittens staan nu geregistreerd in dé database voor ons ras, de Electronic…

Lees meer

Polly, de fotoshoot en de fok- en showplannen

Om de blogs niet langer te maken dan ze al zijn, had ik in de vorige blog geen echt nieuws over ons lieve hondje Polly opgenomen. Met haar hebben we flink in de zorgen gezeten. Op een gegeven moment had ze pijn. Bij bepaalde bewegingen piepte ze en eer een…

Lees meer
default slider image

Wat een beetje katerlucht al niet kan bewerkstelligen!

Precies een maand na de dekking van Ana is… Tresca zeer waarschijnlijk gedekt door Occido. Zij logeert sinds gisteravond bij hem en ze vonden elkaar meteen al aardig. Vanmiddag om een uur of vijf heeft het baasje van Occido een paringskreet gehoord en gezien via de IP-camera (webcam maar dan…

Lees meer

Valentijnsdag

Gisteren was het Valentijnsdag. De meeste lezers van dit logboek weten niet dat wij ooit een echte Valentijn hebben gehad: een heerlijk joch met een superkarakter. Helaas is hij op driejarige leeftijd aan de gevolgen van een ongeluk in de huiskamer overleden. Een klaplong door een gevallen ordner en een…

Lees meer

Flitswinter

Weer een nieuw woord, voor mij dan. Wat kwam deze flitswinter mij goed uit: de afspraak in het ziekenhuis afgezegd en nu gezellig met mijn laptopje op schoot met de spinnende Sher en Tinka naast me op de klimton bij de warme radiator. Natuurlijk heb ik diverse pogingen ondernomen om…

Lees meer

Ze bestaan nu officieel 😉

De kittens kregen vorige week donderdag weer een autoritje. De dappere dodo’s lieten pas aan het einde van de rit eens wat van zich horen. Ze gingen namelijk naar de dierenarts om gechipt en nagekeken te worden. Het chippen verliep super. Twee kittens gaven zelfs niet aan dat ze er…

Lees meer

Nena wordt gemist

Nena wordt danig gemist. Dat lieve gezellige enthousiaste spinnertje woont nu bij Anja in Tilburg. Anja heeft met smart op haar gewacht, alleen huisgenootje Cherry, ook een Abessijnse poes, is een tikje minder enthousiast. Al vond ze de gekookte eendagskuikens wel heel erg lekker. Dat is een goede zaak. Dat…

Lees meer
default slider image

De cirkel is rond

Hier sloeg dus vorige week het verkoudheidsvirus toe. Bij de dierenarts opgelopen!! Alleen waren de katten niet het slachtoffer maar ikzelf. Gelukkig had ik nog wel de energie om de dieren te verzorgen en af en toe op het knopje van de fotocamera te drukken 🙂 maar deze rubriek schoot…

Lees meer

Nieuw speelgoed

We hebben het geboortekaartje van ons nieuwe buurmeisje gekregen en we zijn heel verrast door haar volledige naam. Ze heet namelijk niet alleen Jade maar ook Zilver. Wat hebben onze buurtjes met onze zilvertjes? Onze zilver Abessijn Tamara van vroeger had ook al een naamgenootje in onze straat en nu…

Lees meer

De eerste kerstkaarten

De kerstkaarten beginnen binnen te komen en sommige kittenkopers zijn zo lief om een foto bij te sluiten van hun Silfescian. Deze is van Jan en Marleen. Hun Jaimie, officieel Felicity Jane, dochter van Juultje en Rooster, afgelopen maart in de onverwachte sneeuw. Daar hebben onze katten ook veel plezier…

Lees meer

Een andere voorjaarsbeleving

Het voorjaar is nog steeds niet echt aangebroken. Sneeuw en hagel is hier en daar, vooral voor de wintersporters, een groot probleem. Gelukkig mag ik binnenblijven, tenminste… Ik liet gisteren Fonzie en Juultje even naar de hagelbui kijken vanuit de gang. Ik nam aan dat de hagel voldoende was om…

Lees meer

Daar stond ik dus…

Terwijl een deel van kattenminnend Nederland het warm zat te hebben op de kattententoonstelling in Hoogwoud zaten wij lekker buiten tijdens de clubmatch van de KC Kennemerland. Omdat ik eigenlijk niet mee zou gaan, was alleen Eeszje ingeschreven. De knappe meid heeft het heel goed gedaan: beste van het ras…

Lees meer

Mijn Mooie MaliMeisje

Uiteraard begin ik met het belangrijkste: op 30 juli is Sher bevallen van een prachtig nestje van de mooie Magic. Twee poesjes en twee katerjes, net als de vorige keer. Hieronder draait een diashow met een deel van de foto’s van de afgelopen zes weken uit het leven van de…

Lees meer

Ziekenboeg

Belandde Huibert toch in het ziekenhuis! Op zondagavond de 12e ging hij al wat vroeger naar bed omdat hij zich niet echt lekker voelde en de volgende morgen gaf hij aan dat hij bang was dat er iets mis was met zijn hart. De huisarts stuurde een huisarts in opleiding…

Lees meer
default slider image

Allemaal familie

Ik ben gisteren bij Sirpa op bezoek geweest. Erg gezellig én genoten van de katten: allemaal familie. Van Tequise (13), de overgrootmoeder van Rooster, tot Zuci (15) de vader van The Fonz. Ik ben aan het experimenteren met m’n nieuwe fotobewerkingsprogramma. Eens kijken hoe het lijkt. Het kan er mee…

Lees meer

Ze houden ons wel van de straat!

Tot onze grote schrik leek er wat met Jack aan de hand te zijn. Indachtig de twee recente blaasproblemen bij katten in de kennissenkring, was dit het eerste waar we aan dachten en gingen we meteen met Jack naar de dierenarts. Een plasbuisverstopping is heel akelig maar de gevolgen van…

Lees meer
default slider image

De rode beuk

Het zonnetje scheen zo lekker en de kleuren van het houtwerk op het dakterras met de rode beuk in hersttooi waren zo mooi dat ik er wel een foto van moest maken. Ik was net te laat. Het zonnetje was al weer weg en direct daarna kwam er al weer…

Lees meer
Nestje van Izzy

Morgen is Izzy uitgerekend

Michel hoeft zijn pet niet op te eten want hij had gelijk; de kittens van Kitty Jewel zijn een wildkleur poesje en twee sorrel katertjes. Ze zijn verrukkelijk en ze ontwikkelen zich uitstekend. Zondag ben ik weer even bij ze op bezoek geweest. Jewel wilde graag met haar kroost naar…

Lees meer

In het hangmandje

Ze eten al zo goed (Carnibest met wat warm water) en Nieckje lag er zo gezellig bij in het hangmandje, reden om fotootjes te plaatsen 🙂 [caption id="attachment_1904" align="alignnone" width="800"] Carnibest met wat warm water

Lees meer

Tresca’s eerste krolse riedel

Ik ben druk bezig met een artikel over de geschiedenis van de zilvertjes. Heerlijke herinneringen komen er boven. Over een ander boven gesproken. Huibert is bezig de kattenkamer te veranderen. Inmiddels is er een prachtige ‘staande’ radiator geplaatst die heerlijk afstraalt en Rooster heef ontdekt dat ik dat krukje er…

Lees meer

Een moeilijk besluit

Vandaag draaide alles om Dzjeedie en wel op een heel emotionele manier: we hebben haar vandaag weggebracht naar haar nieuwe mensen. Volgens ons krijgt ze het ideale nieuwe tehuis, mensen die absoluut wous van haar zijn, een heel lief katervriendje, ze houdt dezelfde dierenarts, dus lekker dichtbij en een heerlijk ruim huis…

Lees meer

Gestoomde makreel

Heel veel nieuws. We hebben afgelopen vrijdag de twaalfde verjaardag van Murray en Mariposa gevierd. Met gestoomde makreel. Negen december werd nog leuker toen het berichtje binnenkwam van Lizzy van Sofie, de dochter van Nieckje en Ramon gedekt was door de Finse Sisu. Nu aftellen, negen weken en soms twee…

Lees meer
default slider image

Het snoepkoepeltje staat zelden leeg

Het is momenteel lekker weer en de katten liggen meer buiten in de tuin dan binnen. Maar het snoepkoepeltje in de kattenkamer is zodanig favoriet dat dit zelden leeg staat: alleen wanneer het kwik boven de 25 graden uitkomt.

Lees meer

Fluviatiele genoegens

Vandaag kon ik genieten van het zachte getingel van het nieuwe windorgel dat we ter nagedachtenis van Elvira hebben gekregen. Hij doet het erg goed en reageert sneller op een beetje wind als het andere orgeltje. E.e.a. was best emotioneel maar wel mooi. Een genoegen van geheel andere orde was…

Lees meer

Zonvitamientjes

Alle katten genieten van het heerlijke weer en Nieckje tankt nog even wat zonvitamientjes. Elvira kan ook weer desgewenst door de detectiepoortjes. Het ijzerwerk, de nietjes, zijn verwijderd. Het was zo klaar, ze hield zich wederom perfect aan en het wondje ziet er keurig rustig uit. Op de derde foto…

Lees meer
default slider image

Beroemde Fonz!

Ik ben druk bezig met de verhuizing van de deelnemers van de discussiegroep voor de liefhebbers van Abessijnen en Somali’s op het internet. Die bij Topica draaide zo langzaam, sommige post kwam nooit aan, andere post na vele uren, dat werkt niet. Dit weekend gaan we draaien bij Yahoo. En…

Lees meer

Niet van een leien dakje

Ze zijn er. Het was een lange wacht en Tresca heeft erg lang weeën gehad. Vannacht tegen enen had ze al een vruchtblaas maar dat leidde tot niets. Toen er om kwart voor vier, bijna drie!! uur later, weer een blaas kwam, was ik bang dat twee kittens het geboortekanaal…

Lees meer

Het mag soms wel wat rustiger

Met de kleine Nicky op mijn rechterarm en een stapel nieuwe foto’s én een opgeladen accu in mijn laptop is het hoog tijd om weer even te vertellen hoe leuk, lief en mooi onze dieren en speciaal de kittens zijn. De kittens zijn al negen weken oud; echte katjes! Dat…

Lees meer

Gevalletje geluidsoverlast

Zo zielig. Onze buren hebben een pupje en zo te horen, luid en duidelijk, is hij nu – het is bedtijd – voor het eerst alleen. Dit is niet alleen zielig voor hem maar helemaal voor hun. Deze buurtjes zijn met stip de stilste buren aller tijden. Ik kan me…

Lees meer

Special van Raskan

Alles staat klaar voor de Special van Raskan morgen in Haarlem. Mooie bekers, leuke prijsjes voor de dieren die beste van hun kleur worden, leuke cadeautjes voor de deelnemende mensen en katten. Alleen hier nog even de katten uitborstelen en de foto’s plaatsen die ik net via Huibert van zijn…

Lees meer

Het schattige jonge katje

Sijntje is vandaag acht jaar geworden. Op de komende shows zullen de mensen steeds verbaasder gaan kijken wanneer ze dit als antwoord krijgen wanneer ze vragen hoe oud dit schattige jonge katje is. Het vernieuwde buitenrennetje is nu zo goed als klaar. Het extra plankje waar vanaf ze ook de…

Lees meer
default slider image

De perfecte tussenoplossing

Gisteren kwam Anja voor haar Nena op bezoek en ik kreeg al weer een leuk cadeautje. Een vogeltjes Cd-rom. Dolle pret en heel gezellig op de achtergrond, het gekwetter van de vinkjes. Ik vind vogels schitterend maar ik zal nooit zelfs vogels in een kooi of volière zetten tenzij ik…

Lees meer

Een juweel van een plan

Mijn computer of het programma waar deze website mee gemaakt wordt, maakt het heel spannend. Met mijn voorkeursbrowsers lukte het inloggen niet maar met Google Chroom wel dus ik hoop dat dit gaat lukken. Ik heb wat nieuwe foto’s en wat nieuwtjes. Om maar bij het meest interessante voor de…

Lees meer

Waren ze toch de zilvertjes vergeten…

Vandaag kwamen John en Jeanne kennismaken. Ze hadden al drie van onze katten op de show in Maastricht kunnen bewonderen en vandaag kon Maverick zich helemaal uitleven met het ‘betere inpakwerk’. Mijn camera heeft wel een sportstand maar of hij dan ook voldoende licht heeft, is de vraag. Probleem is…

Lees meer

‘What’s in a name’ werkte weer!

6 mei 2019 In de vorige blog schreef ik dat ik de klimboom bij de kittens in hun hoekje naast het bed had gezet zodat ze er een warm holletje erbij kregen. Nu zijn we bijna een maand verder en wanneer ik nu ‘s morgens wakker wordt, liggen moeder en…

Lees meer
default slider image

Mijn eerste opdracht

Ik ben begonnen met les te nemen met PSP en dit was mijn eerste opdracht. Het onderwerp was vrij en ik had werkelijk geen idee wat de bedoeling was en hoe bepaalde dingen zouden uitpakken, maar dit resultaat voor een eerste poging vind ik niet slecht – Sijntje nog mooier!…

Lees meer

In het zicht van de haven

29 november 2020 De tijd vliegt; de kittens wonen nu al drie weken bij hun nieuwe mensen. We zijn heel blij met de goede berichten die we over ze ontvangen. De mensen van de twee broertjes Tigger en Toulouse in Den Haag schreven onlangs dat ze het gevoel hebben dat…

Lees meer
Katertje vandaag

Zonder woorden

Lees meer
default slider image

Mooie Meef

Ik moest nog een ander artikel afmaken en het verslag is er dus nog niet. Wel komen er overal vandaan leuke foto’s van deze show binnen en daar kan ik alvast wel een paar van plaatsen. En het aller-, allergrootste nieuws is dat Maverick op 10 november naar ons toekomt.…

Lees meer
default slider image

Kids for Animals

Het tv-itempje over onze cattery draait momenteel op Enjoy-tv en wordt dagelijks herhaald. Het is een aflevering van Kids for Animals. Ik heb het zelf nog niet gezien, maar ik krijg steeds meer reacties van mensen die m’n katjes en mij al zappende hebben gezien. Op de site van Enjoy-tv kan…

Lees meer

Zo ziek als een hond

Oeps, die ziekenboeg in het stukje van een paar dagen geleden had ik moeten specificeren. Ik had er moeten zeggen dat dit alleen voor Huibert gold. Wilde Polly namelijk gisteren geen hap eten. Ze voelde zich echt akelig! Geen diarree, geen gespuug… Wat is wijsheid? Meteen naar de dierenarts? Ik…

Lees meer

Sher is vandaag jarig!

En om haar eerste verjaardag te vieren, zingt ze zelf haar verjaardagliedjes want ze is voor de tweede keer krols geworden. Wel vrij snel na de vorige rond de kerstdagen maar een mens kan niet alles hebben. We hebben al een kater voor haar uitgezocht maar voorlopig moet ze nog…

Lees meer

Hun negende ‘verweekdag’; tijd voor list en bedrog

Ik was er in mijn vorige blog niet aan toegekomen om te vertellen dat vorige week zaterdag Baldrtje de eer had het eerste ‘kilokatertje’ van het nest te zijn. Ik heb ze net ook even op de weegschaal gezet en inderdaad is duidelijk zichtbaar waar ze al hun maaltijdjes hebben…

Lees meer

Een beetje pech

Met een beetje pech kan ik al mijn informatie, zoals telefoonnummers en adressen én alle post kwijtraken. M’n Microsoft Outlook programma is stuk. De grootste ellende is inmiddels achter de rug. Ik kan hier en daar informatie uit het kapotte programma halen en we hebben een andere versie van een…

Lees meer

Hele lieve reacties

We krijgen nog steeds hele lieve reacties n.a.v. het overlijden van Elvira. Patrizia had zelf een kaart gemaakt met een foto van haar Praantje erop. Praantje is ook een afstammeling van SuperEl. Haar vader was Tango, een zoon van Pooh die op haar beurt weer een dochter is van de…

Lees meer

Fonzies ouderdoms-screening

Goed nieuws. Uit het bloedonderzoek van Fonzie, een soort ouderdoms-screening op de werking van bijv. z’n nieren en andere belangrijke organen, bleek dat alles prima met hem is. Om dat te vieren mocht hij even een wandelingetje maken op het dakterras. Daar is Huibert druk mee in de weer. De…

Lees meer

Dé beste tip aller tijden

Ik vind toch af en toe nog wel een vlo 🙁 Dat is minder want die vieze parasieten moeten de deur uit. De kittens gaan binnenkort verhuizen en het is wel de bedoeling dat ze zonder ongedierte gaan én Sijntje kan er niet tegen; zij krijgt er korstjes van. Wat…

Lees meer

Het � teken

Mijn excuses voor het lang uitblijven van een nieuw nieuwsbericht. En er is juist zoveel nieuws! Na lang aarzelen wil ik toch graag volgend jaar met Sher en Elfie een nestje gaan fokken. Ze hebben alleen al zulke charmante persoonlijkheidjes dat het echt zonde zou zijn wanneer hun genetische aanleg…

Lees meer

Roffelpootjes over de vloer

Ik heb iets met mooie getallen.  Zo vind ik die ene kilometer bij een kilometerstand met een mooi getal ook veel prettiger rijden en vanmorgen zag ik dat het tellertje van de sitebezoekjes ook richting 25.250 gaan. Huibert stond net mee te kijken en ik ververste de pagina van Webstadts…

Lees meer

Afscheid

Hoog tijd dat er weer eens een mooie foto van een van onze niet-zilvers als uitgelichte foto boven een nieuwe blog komt. Eerst stond er een andere foto maar die was echt te lelijk. Daarom heb ik er nu een oudere van Sheralyn samen met opa Bashiir geplaatst. Een betere…

Lees meer

Goed voor hart en bloedvaten?

De dieren wel! Al hun leuke gedrag en gezelligheid is zeker goed voor hart- en bloedvaten maar de techniek die met internet te maken heeft, maakt het hier af en toe echt veel te spannend. Eerder al dat alle info van deze nieuwe website ‘verdwenen’ was en deze week kwam…

Lees meer

Een leuk initiatief

Nog een foto van de show in Nieuwegein. Ik had wel iemand met een professioneel ogende camera gezien en dus even Sijntje de goede kant op gedraaid, maar ik had nooit verwacht die foto ooit te zien te krijgen. Dus wel. Leuk initiatief van Michiel Lebbink om al die foto’s…

Lees meer

Sorrelzilvers in het zonnetje

Vandaag staan de sorrelzilvers in het zonnetje. Vanmiddag was er speciale aandacht voor The Fonz want de voorzitster van zijn fanclub in de persoon van Philine kwam met haar vriendin op bezoek om hem toch weer eens even op schoot te kunnen hebben. Ooit viel zij op hem en hebben we haar geholpen…

Lees meer

Grote schrik vandaag

Grote schrik vandaag hier. The Fonz was niet in orde. Niet ziek of zo met koorts, diarree of spugen maar alleen maar te afwezig en hij sloeg een maaltijd over. Wie Fonzie kent, weet dat hij meestal behoorlijk aanwezig is. Maar dat hij echt een oud mannetje aan het worden…

Lees meer

Wat een cadeau!!!!

Opeens stonden de teksten en de foto’s weer op Elvira’s pagina’s. Ik heb er meteen drie hersteld. Ook in de topics van Murray en Mariposa heb ik een paar stukjes vernieuwd. Maar het blijft staan; ik kom er niet onderuit dat ik een nieuwe website moet gaan maken. (Ik ben…

Lees meer

Nieckje is krols

Nieckje is krols geworden! Alles is er klaar voor en nu maar hopen dat het gaat lukken. Voor ons (en Nieckje) is het een makkie. Deze keer geen lange reizen naar de kater van onze keuze. De uitverkoren jongeman woont ‘om de hoek’. Best mogelijk dat Nieckje nu het voorspel…

Lees meer

Het aftellen is begonnen

Twintig minuten,… Daarna was hij overal uitverkocht. Ik kreeg ‘s morgens een email van Bol. Maar ik was aan het werk en zat zelfs achter het stuur. Even later kon ik even kijken waar dat mailtje dan over ging. Bleek dat men langverwachte nieuwe Playstation 5 dan eindelijk kon bestellen.…

Lees meer

Dames op leeftijd

Kelly Kathleen vindt de kittens niet meer ‘vies’. Deze dame én Mariposa zijn dames op leeftijd. Kelly is twaalf en Mariposa is een half jaartje jonger, maar ze zijn zo gezond en mooi dat ik met ze ga pronken op de show in Schiedam op 18 september.

Lees meer

Zwangere Elfie

Het krols kroelen van Sher mocht niet baten en we hebben besloten om haar nu niet te laten dekken. Het leeftijdsverschil tussen beide nestjes zou te groot gaan worden waardoor de moedertjes dan niet meer samen konden moederen. De jongere kittens kunnen dan in de verdrukking komen en wanneer we…

Lees meer
default slider image

De noodzakelijke controle

Er zit aardig wat mee. Huibert heeft een kantoor in een historisch gebouw met een prachtig uitzicht en parkeerplaats voor de deur maar één klein dingetje kon beter; de rode brievenbus van de PTT blokkeerde het uitzicht voor een deel. Nu vind ik het best jammer dat de klassieke rode…

Lees meer

Officieel Bloemendaalse

Met Dzjeedie gaat het zo goed dat ze afgelopen weekend officieel een Bloemendaalse is geworden. Toen ze ongeveer twee weken bij Eric, Chantal en Gijs woonde, begon ze Gijs aan te vallen. Gelukkig geen echte vechtpartijen en Gijs deed er alles aan om haar te kalmeren. Uiteindelijk heeft een boel liefde,…

Lees meer

Opvoeding en voorlichting

Ik heb nog veel meer nieuwtjes en foto’s (met The Fonz en Elvira gaat het uitstekend) maar deze foto mag ik jullie niet onthouden. Dus even gauw: de opvoeding en voorlichting Zoë in huize Houtmanvan .

Lees meer

Onvindbare Rooster

Toestanden hier – de telefoon deed het al een aantal dagen niet en de monteur zou tussen twaalf en twee komen. Gelukkig arriveerde hij net toen ik, na twee uur, aan de mobiele telefoon hing om na te vragen hoe het zat. Het bleek uiteindelijk zelfs een storing buitenshuis te…

Lees meer

Zo kregen wij Maverick dus aan de brokjes

Schreef ik hier zaterdagavond nog dat ik Maverick overdag even het balkon op had geholpen om nog wat zonvitamientjes op te doen omdat dit voorlopig de laatste zonnestraaltjes zouden zijn… Het arme joch heeft inderdaad zondag overdag weinig licht gezien. Hij heeft de hele dag opgesloten gezeten in een kast.…

Lees meer
default slider image

Op de alternatieve toer

Vanaf nu gaan de dagen weer langer worden, heerlijk! We verbeelden ons dat Fonzie na een flinke dip afgelopen week weer aan het opknappen is. Wie weet onderdrukt de verhoogde medicatie de ontsteking in zijn maag. Het is deze week zo erg geweest dat ik hem vloeibaar gemaakte Hill’s AD…

Lees meer

5 thoughts on “Slimme Sher in de hoofdrol

  1. Hallo lieve zus van me, fijn te weten dat je weer achter de pc zit na je ongeluk. Sher is vijf dagen geleden bevallen van een prachtig nestje. Ik ga er snel een blog over maken. Er staat al wat op mijn Facebook en bij de nestjespagina. Ik ga je gauw mailen/bellen.

 1. Mooie blog weer, Suzan. Volgens mij hebben jullie een klimpaal van dezelfde leverancier als wij met afneembare mandjes en dekjes die zo de wasmachine in kunnen. Dat is hier weer eens nodig, Uriah heeft er eentje helemaal ondergespuugd. Ik ga proberen een miauwtje van hem op te nemen. Hij kan zo mooi ‘zingen’!

  1. Hallo Diny, wij zijn zo tevreden over onze klimboom van KatzenDeko. Onze mandjes zijn van microfiber en dat is zelfs makkelijk schoon te krijgen met een vochtig doekje. Maar zelfs na de wasmachine zien ze er nog steeds als nieuw uit; zelfs na vier jaar. Andere bomen zien er vaak al na een paar maanden haveloos uit. Deze is bij intensief gebruik door een grote kattenfamilie nu nog amper van gloednieuw te onderscheiden. We hebben onlangs weer wat van deze firma besteld: ik hoef nooit meer anders!
   Ik kijk uit naar Uriahs mauwfilmpje!

   1. Helemaal eens. Ik heb de mandjes en dekjes al tig-keer gewassen en ze komen als nieuw uit de wasmachine. Het spul is zijn prijs dubbel en dwars waard (zullen we aandelen nemen? 🙂 ).

    Ik heb microfoon en telefoon al een tijdje klaar liggen en het is alsof hij het aanvoelt, maar Uriah houdt zijn kaakjes sindsdien stijf op elkaar. Wel heb ik gespin er op staan, terwijl hij kopjes tegen de mic geeft, maar dat was nou net niet de bedoeling. We houden vol!

     

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten