Slimme Sher in de hoofdrol

 

19 juli 2020
Deze blogs zijn ook voor mijzelf bedoeld als een soort logboek over het wel en wee van onze dieren maar ik schrijf ook over andere dingen die op dat moment belangrijk zijn in ons leven. Dat is nu dus al maanden de corona-pandemie.  Ik raak steeds meer onder de indruk van wat ons allemaal al is overkomen en nog te wachten staat: verwoeste levens, totaal vernietigde economie, mensen die hierdoor dakloos raken etc. De hoop dat het herstel van de economie de ruimte zou gaan krijgen, ben ik vorige week helemaal kwijt geraakt. Ik verbaasde me steeds vaker over de overtredingen van de anderhalve meter afstandhouderij en was geschokt wanneer mensen elkaar bij een begroeting omhelsden.

Terrasjes
Vorige week donderdag was ik met een vriendin gezellig uit. Wij hadden in een restaurant een tafeltje gekozen waar zoveel mogelijk frisse lucht langs kon komen. Er zijn namelijk veel aanwijzingen dat de evt. besmette aerosolen in de buitenlucht, vergelijkbaar met die van mist en rook, zodanig verwaaien dat die geen hoog risico kunnen vormen. Hoef ik op straat ook niet meer zo vaak en zo lang mijn adem in te houden (zie mijn blog van mei). De bediening van ons restaurant was attent maar wel een tikje te vriendelijk. Zo dichtbij hoefden zij van mij niet te komen.
Na afloop namen we nog even een terrasje en daar was het wel heel erg gezellig: werkelijk niemand lette op een beetje afstand en er werd alsof er geen corona bestaat, begroet en geknuffeld. Toen ik zei dat dit me wel jaloers maakte, ontkwam ik er ook niet aan: ik kreeg spontaan mijn hug. Heel lief en hartelijk maar voorlopig niet meer voor herhaling vatbaar. Niemand kan immers van zichzelf stellen dat hij niet besmettelijk is en een ander besmetten is nog erger dan het zelf krijgen. Bang zijn voor een nieuwe besmettingsgolf hoeft niet meer – die komt! 22 juli. De actualiteit heeft me ingehaald: het loopt helaas al flink uit de hand.

Drinkwater
Dat mensen het spoor bijster raken over wat wel en niet mag, is begrijpelijk. Dat men de beperkingen zat is, is dat ook. Daarbij komt dat er veel onduidelijkheid is over de beperkingen. De actiegroep Viruswaanzin en alle complottheorieën helpen ook niet. Ik zei vroeger wel eens voor de grap dat er iets in het drinkwater moest zitten waardoor er zoveel domheid onder de mensheid kon heersen. Laat dit toch op waarheid berusten! Lood (van oude loden leidingen) in het drinkwater heeft wetenschappelijk bewezen een negatief effect op de intelligentie.
De mensheid blijkt helaas niet voldoende intelligent of sociaal voor de intelligente lockdown. Men bedenkt of gelooft allerlei smoesjes. De sterkste was wel van een man die veel te dicht bij de buiten bij een winkel wachtende Huibert ging staan: hij wist zeker dat het virus niet bestond! Deze week kreeg ik zelfs een doorstuurbericht op Messenger dat de WHO én alle virologen er naast zaten: het virus is een bacterie; met antibiotica is iedereen binnen een dag weer gezond dus niets geen beperkingen meer en gáán met die economie!
Iedereen buitenshuis aan de mondkapjes, zodat men er doorlopend op geattendeerd wordt dat je je aan de maatregelen moet houden, zie ik helaas als de enige oplossing om nieuwe lockdowns te voorkomen.

Een hele lange inleiding maar via de corona-ellende kom ik weer terug bij de katten.


Met al onze dieren inclusief de overduidelijk drachtige Sher én onszelf gaat het allemaal prima. (22 juli: Had ik moeten afkloppen want Polly heeft nu een blessure). Onze heerlijke Maverick zit op dit moment spinnend naast me.
De kleine Wies is een tikje aan het overwerkt raken want ze heeft het erg druk met het besluipen van alle zomerse zwarte zoemers en de wespen en bijen op onze bloemen in de tuin. Gelukkig maakt ze wel onderscheid tussen de soorten: de zwarte zoemers vormen af en toe een smakelijk eiwitrijk hapje voor haar maar op de geel-zwart gestreepte zoemers voert ze alleen schijnaanvalletjes uit. Die blijkt ze gelukkig na die ene aanvaring te respecteren.

Dakloos
Wij zitten dus niet in de problemen. Maar door de enorme recessie raken veel mensen hun inkomen kwijt en een vriendin van ons zoekt daarom dringend (een) logeeradres(jes) voor haar vijf Somalietjes op leeftijd (14 t/m 19 jaar). Vier poezen en een oude kater opvangen, lijkt me heel moeilijk maar in twee groepjes of drie lukt het vast beter. Ik heb mijn hoop gevestigd op mensen die bijv. recent hun laatste kat hebben verloren en tijdens het wachten op een nieuwe Somali deze katten tijdelijk als logés kunnen opvangen. Het gaat om de kater Tango van 19 en de poezen Saki met haar twee dochters Jewel en Figmet en Wasabi. (2 augustus) Het is gelukt!!!)

De zes jaar oude Victor waar een platina mandje voor wordt gezocht.

Voor wie het kleinschaliger wil aanpakken: in Amsterdam woont de mooie zilveren kater Victor die ook nieuw adresje nodig heeft. De reden is dat er spanningen zijn tussen hem en zijn zoon. Victor is nu hormonaal neutraal (hij staat op de suprelorin, net zoals onze Zagato, Jack, Elfie en Sher hebben gehad). Na verloop van tijd wordt hij weer hormonaal actief en dan zou hij nog een keer voor zeer welkom nageslacht kunnen zorgen. Ik sta dan met Tinka, Wiesje en haar zusje Wiske én zelfs Sher en haar dochter Nicky vooraan in de rij. Het is namelijk onmogelijk om nog ergens een dekking van een zilveren kater te krijgen. Het doet me zo’n pijn dat de zilver Somali aan het verdwijnen is: mijn levenswerk! Vanaf 1983 heb ik mijn best gedaan om de zilveren familielijnen uit te bouwen maar door de extreme fokrestricties tegenwoordig kunnen goedwillende zilverfokkers mij niet eens meer een zilveren kater uit mijn eigen lijnen terugverkopen.
De lieve Victor hoeft al die poezen trouwens niet te dekken; contractueel mag hij namelijk nog maar twee nestjes verwekken maar om de eventuele overlast voor zijn nieuwe mensen te beperken is het wel zo fijn dat er vijf mogelijke kandidaten zijn waardoor er dan niet zo lang gewacht hoeft te worden tot er eentje krols is wanneer de suprelorin is uitgewerkt. Hij is nooit een echte sproeier geweest dus er is een goede kans dat hij amper overlast zal veroorzaken.
Het is dat wij in onze huidige groep geen volwassen kat kunnen opnemen want anders woonde deze zilveren vriend hier al lang. Extra leuk te weten is dat Victor onze zilveren stamouders Tamara en Sigismund en ook bijv. The Fonz (ver weg) in zijn afstamming heeft.

Orchid
In mijn vorige blogs had ik geschreven dat Orchid een paar keer bloed in haar urine had. Deze maand is het ook weer een keer gebeurd. Deze keer zag ik al dat ze problemen had voordat er bloed bij kwam kijken. De oorzaak van dit blaasprobleem is niet eenvoudig te achterhalen. Het is niet bacterieel en er speelt geen blaasgruis, een soort steriele blaasontsteking dus. Ik zag haar naar de kattenbak gaan in de kattenkamer en ze bleef veel te lang zitten. Ik heb haar urine bekeken en daar zat nog geen bloedspoortje in. Pas toen ze bleef persen, kwam het wel.
Gelukkig was het leed, dus de pijn en het persgedrag, heel snel verdwenen na een pilletje Onsior en wat afleiding. Heel af en toe geef ik haar een achtste deel van een tabletje Mirtazapine om haar eetlust te verbeteren. Dit werkt ook heel snel en doet haar enorm goed. Ze voelt overduidelijk zwaarder aan wanneer ik haar in mijn armen heb. De eerste uren na zo’n pilletje heeft Orchid wat onrustig gedrag alleen laatst miste ik dit veranderde gedrag na het pilletje. Wij dachten eventjes dat deze bijwerking mogelijk in de loop van de tijd zou afnemen maar dat bleek niet het geval. Dat pilletje in een kleine doorzichtige capsule moet in haar kraag geplakt hebben gezeten en ‘s avonds vond ik dat boven. Op 15 juli gaf ik haar weer een capsule. Ook toen ontbrak de bekende reactie. Even later ontdekte Huibert de capsule die geplakt aan een keukenkastje zat. Mijn nagels waren ook veel te lang en omdat ik bang was dat ik haar pijn zou doen, ging het pilletje geven niet zoals we dat gewend zijn. Ze heeft 1,5 maand goed gefunctioneerd op 1 (8 keer ⅛) tabletje Mirtzapine. Haar eerste dosering kreeg ze namelijk op 29 mei.
Dat mijn nagels zo lang waren, kwam doordat ik de gang naar de nagelsalon wilde uitstellen tot ik uitslag had van de foto van mijn in mei geopereerde vinger. Tot die tijd moest ik heel voorzichtig zijn met die vinger. Helaas bleek vorige week dat de botgroei om de schroef in het gewricht heen nog niet goed was dus we moeten nog een maand langer wachten. De dames van de nagelsalon zijn niet altijd even zachtzinnig dus ik heb ze nu zelf ingekort.

Mazzeltjes

Onlangs bleek dat de voedseldroger voor het vlees voor onze menagerie stuk was. Zo oud was hij nog niet eens. Direct via internet een nieuwe gekocht die per kerende post bezorgd werd. Gelukkig want ze kunnen niet zonder hun knapperige kipfiletsnacks. Deze is hetzelfde model als onze allereerste die echt jaren dienst had gedaan. Ondertussen gaf onze kookplaat ook nog de geest. Voor 180 euro wilde Wirlpool wel een monteur langs sturen maar voor dat geld kregen we niet de garantie dat ze hem weer aan de praat kregen. Lang leve Google. Huibert vond wat informatie naar aanleiding van de foutmelding. Eentje klonk wel nuttig: uitzetten en even rommelen aan de bedrading… Dat was het! 180 euro verdiend.
Omdat dit naar meer smaakte, haalde Huibert de kapotte droger uit elkaar, zette de stofzuiger op het motortje onderin waar allemaal gruis in bleek te zitten. En die deed het daarna ook weer. Weer wat geleerd; nooit meer een voedseldroger kopen waarvan het motortje onderin zit.

Onze eerste droger heeft zeker vijf jaar intensief dienst gedaan. We (lees: Huibert) snijden het kippenvlees wanneer het nog aardig bevroren is om mooie plakken/stroken te krijgen. Mee-eten door de katten mag uiteraard niet. Daarom zit onze rode boef Bashiir braaf in de doos te wachten.

Tegendienstje
Deze had ik via de site van Catmoneo bij Bol.Com willen bestellen maar in dit geval kon ik bij Amazon veel beter slagen. Voor 22.36 inclusief porto kon ik deze krijgen. Catmoneo is van Marilyn en ik ben een grote fan van haar. Zij schrijft hele interessante en leerzame blogs over de voeding voor katten. Daar kan een mens nooit genoeg over weten dus ik lees haar blogs zo veel mogelijk. Al haar uitzoekerij en informatie krijgen kattenverzorgers helemaal gratis. Het enige wat ze als tegendienstje op prijs stelt is dat je wanneer je toch wat bij Zooplus of Bol.com bestelt dat je dat dan via haar website doet. Kleine moeite toch? Eerdaags ga ik me weer uitleven bij Zooplus dus die schade halen we weer in.

De nieuwe droger. Inmiddels heet hij geen Bomann meer maar Clatronic maar hij is nog steeds goedkoop en het motortje zit veilig bovenin.

Arme Polly
Polly zag dat Huibert gistermiddag de tuin inging en stoof overhaast overeind om met hem mee te kunnen gaan voordat de deur vanwege de zomers bromvliegen weer dicht zou gaan. Gleed ze toch uit over onze voor haar inderdaad te gladde vloer! Ze slaakte een fikse piep maar krabbelde overeind en ging mee de tuin in. Helaas hinkt ze nu nog… In beweging blijven lijkt nu de beste aanpak. Pijnstillers lijkt ze niet nodig te hebben en die zouden ook forceren kunnen veroorzaken. Ze krijgt nu wat frequenter kleinere wandelingetjes. Morgen als het nodig is maar naar tante dokter.

Polly bij Sher. Sher adoreert Polly en is dolgelukkig met deze toch voor haar minder comfortabele situatie.

Naar het noorden
Onlangs belandde mijn zusje na een ongelukkige val met haar fiets in het ziekenhuis. Het liet zich in het begin heel ernstig aanzien maar nu, een dag of tien verder, lijkt het echt de goede kant op te gaan. Vrijdag wippen we voor een heel kort bezoekje even bij haar aan. Ik heb haar al aan de telefoon gehad en ze klonk zoals ze hoorde te klinken!
Aansluitend gaan we bij zwager en schoonzus Arnold en Ria op bezoek; eindelijk Umione weer eens in mijn armen nemen. Ik hoop zo dat de lieve meid door ons bezoek niet al te erg in de war raakt. Somali’s zijn zo aanhankelijk en zeker diertjes die  tot hun volwassenheid bij ons hebben gewoond, vergeten hun eerste mensen nooit en dit kan bij vooral het eerste bezoek tot verwarring leiden.
Daarna nog even langs bij eveneens zwager en schoonzus Teun en Nellie en dan is het schluss met het langer wegblijven omdat dan alle aandacht voor Shers komende bevalling zal zijn.

Sher aan de wandel
De keren dat wij dachten dat Wiesje kwijt was, was de paniek groot. Die herinneringen staan me nog helder voor de geest. Gelukkig bleek ze beide keren gewoon in huis te zijn. We zijn zo gewend dat wanneer ze geroepen worden, dat ze op een holletje aan komt rennen.
Deze keer was het Sher die me goed te pakken had. Omdat er helaas een conflict bestaat tussen Bashiir en Shabanou leeft ons zestal in twee groepjes. Sher en Bashiir en Shabanou en Orchid. Maverick en Wiesje zijn de vrije vogels die zelf mogen bepalen waar ze willen zijn. In de huiskamer, keuken en tuin of boven in twee kamers met het dakterras. Een tijdje geleden hadden we weer een buurtbarbecue voor ons huis en toen ik even tussendoor wat kwam halen of wegbrengen, bleek Sher in de huiskamer te zijn terwijl ze boven had moeten zijn. Ik vond mezelf heel stom dat ik een ruilfout had gemaakt. Gelukkig was er geen conflict ontstaan. Kort daarna gebeurde dit weer terwijl ik zeker wist dat ik de overloopdeur achter haar had gesloten. Ik ging op verkenning uit en ontdekte het euvel: er was een opening in het kattennet over het dakterras. Er hing zelfs nog een plukje van haar vacht aan een randje.
Ik maakte alles dicht met tyraps/kabelbinders en dacht dat de klus geklaard was… Driemaal is scheepsrecht: de volgende dag was Sher weer in het groepje waar ze niet in hoorde en ik vond in een plooi een gigantisch grote kier. Die moet er al vanaf het begin in hebben gezeten. Ik wist niet meer precies wanneer we het dakterras al voor de katten is ingericht maar even zoeken in mijn oude foto’s leverde het antwoord: we hebben dit terras in juni 2013 afgezet. Het laatste loodje woog blijkbaar een beetje zwaar waardoor ik toen wat slordig ben geweest: even later moest ik namelijk met de ambulance naar het ziekenhuis omdat was over mijn grens was gegaan (ik heb helaas een beperkte hartfunctie). De katten zijn zo lief geweest om mijn fout al die jaren niet op te merken.

Sher heeft verschillende broedplaatsen naast haar officiële kraammand boven. Hier ligt ze bovenop Simba het kattenknuffelkussen.

Ik heb de door Sher ontdekte kier met zeker tien tyraps vastgezet en haar geobserveerd toen ze weer het terras op mocht. Ze ging meteen weer naar die plek toe. Duwde op verschillende plekken met haar neusje en toen ze geen opening vond, gaf ze het gewoon op. Het is ook nooit haar bedoeling geweest om weg te lopen. Daar is ze doodsimpel veel te aanhankelijk voor. Haar avontuurlijke geest kon de verleiding niet weerstaan en daarom sprong ze al die keren de tuin in en ging via de luikje weer naar binnen.

De zilver Abessijnse poes Dzjeedie als Houdini, ca. 15 jaar geleden.

Dzjeedie (= grootmoeder van Shabanou) is inmiddels behoorlijk op leeftijd (17 jaar) en woont in Bloemendaal, was ook zeer avontuurlijk. Haar route was vanuit de tuin over de tuinmuur, over het schuur-en keukendak waar ik haar dan opwachtte en via de balkondeur weer binnenliet. Gelukkig heeft nooit een van onze toenmalige katten gezien hoe ze het aanpakte want dan zouden we onze hele tuin moeten overdekken.

 

Het eerste vleeshapje? Nee, dank u.

Grote dag vandaag – het nest van Tresca is vier weken oud en mocht het eerste vleeshapje hebben. Alleen het flessenkind liet zich dit meer dan goed smaken. De rest vindt de melk van Tresca veel aantrekkelijker. Nu de kleine vlees heeft gegeten, moet ze ook een kattenbak gaan krijgen…

Lees meer

kittens knuffelen

Ik heb het zo druk met kittens knuffelen en foto’s maken, dat ik er niet aan toe kwam ze hier te plaatsen. Gauw de schade inhalen. Met de kittens gaat het bijzonder goed, tante Tresca leert ze onder toeziend oog van moeder Nieck de fijne kneepjes van het speelvak. Met…

Lees meer

Opvoeding en voorlichting

Ik heb nog veel meer nieuwtjes en foto’s (met The Fonz en Elvira gaat het uitstekend) maar deze foto mag ik jullie niet onthouden. Dus even gauw: de opvoeding en voorlichting Zoë in huize Houtmanvan .

Lees meer
default slider image

De noodzakelijke controle

Er zit aardig wat mee. Huibert heeft een kantoor in een historisch gebouw met een prachtig uitzicht en parkeerplaats voor de deur maar één klein dingetje kon beter; de rode brievenbus van de PTT blokkeerde het uitzicht voor een deel. Nu vind ik het best jammer dat de klassieke rode…

Lees meer

Vast geen toeval, een Tsjechische Fonz

Met een spinnende en rollebollende Tresca op schoot probeer ik dit berichtje te tikken. De weggeschoren vacht in de halsjes van de meiden begint weer wat dicht te groeien en dit is de eerste foto die toonbaar is. Vond Tresca blijkbaar zelf ook want ze is precies goed voor die spiegel…

Lees meer

Hier wordt ook afgeteld

Donderdag 15 oktober werden ze elf weken oud en mochten ze weer op de weegschaal én poseren. Eerst de gewichten: Xera 1200 gram, Tigger 1350 gram, Sheralyn 1400 en Toulouse staat met 1525 gram met vlag en wimpel aan top.Ik ben gewend om kittens iedere twee weken te ontwormen maar…

Lees meer

Het kleine draakje

Ik heb het er druk mee met al die vermaandagen want vandaag was die van het kleine draakje, Orchid. Vijf maanden vandaag. Ze heeft heel bereidwillig voor me geposeerd. Orchid ontwikkelt zich tot een heel ander typeje als Tresca. Ze is veel compacter van bouw. Ze is wel goed op…

Lees meer

Slimme Sher

Hoeveel kan er tegenzitten? We houden van intelligente katten en onze heerlijke Sher heeft deze eigenschap in optima forma. Haar laatste queest is het kraken van onze tuinafzetting. Nu kan ze in ons woonblok niet in zeven sloten tegelijk lopen en de katdichtheid is ook niet groot. Én alle katten…

Lees meer

M’n sociale leven

We zijn weer een paar prachtige foto’s van Kelly Kathleen rijker. Harry en Lammijne waren ook op de show in Alkmaar en toen Huibert Kelly weer terug kreeg na haar ‘optreden’ voor de BIS-veteraan heeft Harry o.a. deze foto gemaakt. Wat is ze toch mooi. M’n meisje van dertien jaar. Ik…

Lees meer

De knuffelpose

Ik heb een echt mooie foto van Elvira weten te maken. Een buitenfoto van haar, vandaag genomen. We mogen best trots zijn op deze schoonheid van ruim zestien jaar. Ze slikt nu ruim een week Fortekor om de werking van haar nieren door (plaatselijke) bloeddrukverlaging in stand te houden. Door…

Lees meer

De vleespotten van Haarlem

De kittens van Sana zijn vandaag al weer drie weken oud en Bryley en Tom Jackson, waar het nestje opgroeit, hebben dit heuglijke feit gevierd door een filmpje te maken en op het Yahoogroepje te zetten waar de mensen die interesse voor deze kittens hebben deelnemer van zijn. Wat kan…

Lees meer

O, o, wat is het heet

O, o, wat is het heet. Ik zou eigenlijk boodschappen moeten doen maar dat kan nog wel even wachten. Het laatste nieuws. Nardi doet het behoorlijk goed al heeft zijn arme vrouwtje ogen in haar achterhoofd nodig want hij is watervlug en sprong zelfs met zijn ‘installatie’ aan zijn poot…

Lees meer

Vandaag is Sijntje jarig

Zeven jaar alweer en dat is een leeftijd waarvan we ons meer dan eens hebben afgevraagd of zij dit wel zou kunnen halen. Als bloedgroepenslachtoffertje had ze fikse darmproblemen opgelopen en toen we haar op de leeftijd van 4,5 maanden oud kregen, bleek ze net geen kilo zwaar te zijn. Als vergelijking;…

Lees meer
default slider image

De gehaakte katerbroek

Was Tresca gisteren jarig, vandaag is de beurt aan Maverick, maar dan ‘halfjarig’: hij is vandaag precies zes maanden oud en dat hebben we ‘gevierd’ met de eerste oefening van het dragen van het katerbroekje. In tegenstelling tot wel gedacht wordt, is zo’n broekje niet bedoeld om ongewenste dekkingen te voorkomen…

Lees meer

Ach goh, mormeltje?

Schreef ik gisteren nog dat de 25.000 pageviews eerdaags bereikt zou worden, ik denk nu dat dit vandaag zou kunnen gebeuren. Ineens zelfs meerdere internationale bezoekjes. Twee verschillende uit Finland, twee uit Denemarken en vannacht eentje uit Amerika. Eerst dacht ik dat dit misschien kwam doordat ik een klein berichtje…

Lees meer

Kittenboom

Zo in mijn nopjes! We gaan slapend rijk worden! Niet met bitcoins of kattenfokken maar met zonne-energie 😉 Zo’n goed gevoel dat we een bijdrage kunnen leveren aan de vermindering van de CO2 -uitstoot. Alle beetjes helpen tegen de opwarming van de aarde. En of het warmer wordt! Ieder jaar…

Lees meer

Show in Bemmel

Terwijl ik de dagen aftel omdat ik smacht naar echt voorjaarsweer blijken we de koudste maartmaand sinds 1917 te hebben. Ik heb maar een dik vest uit de kast gehaald. Gisteren waren we met Rooster en Sijntje op de show in Bemmel. Een voor ons nieuwe locatie. Gelukkig was het…

Lees meer
default slider image

Beroemde katten

We hebben een langdurige telefoonstoring. ‘Het gaat minstens tot donderdag duren, zei de KPN.’ Gelukkig hebben we inmiddels ADSL en mobieltjes en zijn we dus niet helemaal van de buitenwereld afgesloten. Wie het probeert krijgt allemaal rare piepjes te horen. De mobieltjes zijn alleen voor noodgevallen en zo lang er nog…

Lees meer
default slider image

Fotoshoot bij Myrna

Vrijdag zijn we met de kittens van Kitty Jewel en Bashiir naar de fotoshoot bij Myrna in Aalsmeer geweest. Het was echt geweldig. Perfect georganiseerd en de kittens voelden zich meteen helemaal op hun gemak. De kleine meid deed zelfs al een dutje in de armen van een van de…

Lees meer

Het ‘dingetje’

Vandaag heeft de dierenarts bij onze zestien jaar oude Elvira een vermoedelijke mamatumor verwijderd. Dat verliep heel voorspoedig en het kon zelfs onder plaatselijke verdoving. Elly hield zich keurig aan. Het ‘dingetje’ was nog vrij klein, helemaal glad en gaaf waardoor de kans erg klein is dat er al iets…

Lees meer

Hoffotograaf Rudolphine

Eindelijk enigszins acceptabele foto’s van Nieckje en Tresca. Ze zijn nu al weer 7,5 week zwanger en we kunnen nu echt aftellen. De bevallingen kunnen vanaf de twaalfde plaats vinden. Vandaag lekker geknuffeld met de kittens van Sana in Den Haag. Iedereen was er. Uiteraard Sana’s eigen mensen Wayne, Jill,…

Lees meer
default slider image

Beroemde Fonz!

Ik ben druk bezig met de verhuizing van de deelnemers van de discussiegroep voor de liefhebbers van Abessijnen en Somali’s op het internet. Die bij Topica draaide zo langzaam, sommige post kwam nooit aan, andere post na vele uren, dat werkt niet. Dit weekend gaan we draaien bij Yahoo. En…

Lees meer
default slider image

Bijzonder getroffen

We zijn bijzonder getroffen door alle blijken van medeleven met het overlijden van onze Elvira. Eerdaags wil ik een stukje schrijven waar alle charmante Ellie-eigen trekjes in genoemd worden. Niets van dit bijzonder speciale dier mag verloren gaan. In het verleden voelde de laatste regel van het gedicht op de…

Lees meer

Al weer acht maanden

Vandaag is SuperTres ‘maandig’. Al weer acht maanden. Helaas had ik het een beetje druk en heb ik de gelegenheid niet met een foto vastgelegd. En ze zat zo leuk parmantig te doen in de papieren tas waar het bezoek, maman Yvonne, haar cadeautjes in had meegebracht. Wel heb ik…

Lees meer

Vi Va het Vlootje

De laatste dagen hier met Vlo Een paar blogs geleden schreef ik het al; dat het dochtertje van Elfie de naam Vlo had gekregen, deed wonderen voor haar motorische vaardigheden. In het begin was ze lang zo behendig niet als haar broer maar nu is ze echt een spring-in-‘t veld.…

Lees meer

Le téléphoniste

Geen echt nieuws, maar wel veel nieuwe foto’s. De nodige bij het nestje van Nieckje en nog een speciale van Nena hier. En kiekje van de mooiste Somalikrulkop aller tijden: Murphy. Wat zal die knul later een mooie volle vacht krijgen. Dat wordt kammen, Anita en Josja! Ik krijg wel…

Lees meer

Elvira is een wandelend wonder

Ik ben aan het herstellen van de gevolgen van een medische fout, vandaar dat er even geen nieuws vermeld werd en dat nieuws is er wel. Elvira vond dat ze zelf haar krammetjes wel kon verwijderen en van de vijf had ze er nog maar ééntje zitten: die had ze…

Lees meer
default slider image

Ze wordt slimmer

De medicijnen voor Fonzie zijn weer verder afgebouwd en het gaat nog steeds goed. Heerlijk. Met Mariposa lijkt het sinds de aanpassing van haar medicijnen ook beter te gaan. Sijntje had zich van de week weer eens laten insluiten en heeft de hele nacht in een kast opgesloten gezeten. Maar…

Lees meer
default slider image

Ongekende mogelijkheden

Mijn eigenste webmaster Hugo heeft weer een heleboel aanpassingen gemaakt. Een sitemap voor het overzicht, een zoekfunctie, een nieuw topic voor Orchid. En een teller. Het programma dat ik gebruik om op deze site te werken, blijft me verrassen met ongekende mogelijkheden. Ik heb nu zelfs een overzicht van het…

Lees meer
En ze spelen nu samen!!

Dubbel goed nieuws

Dubbel goed nieuws vandaag. Pici heeft niets ernstigs. Waarschijnlijk een soort vetbulten. Het zouden ook bloeduitstortingen kunnen zijn van de val van vorige week, maar ze geeft helemaal niet aan dat het pijnlijk is. We houden het dus maar op vetbulten. Magere dieren (en mensen) kunnen die ook krijgen. Pici…

Lees meer

Murray en Dzjeedie zijn geopereerd

Inmiddels zijn Murray en Dzjeedie geopereerd en het lijkt allemaal goed met hen te gaan. Murray liep en at – dat vooral – al weer heel snel. Mede dank zij de pijnstiller. Dzjeedie doet het zonder een pijnstiller en dat is om te voorkomen dat ze zich niet overschat en…

Lees meer

Geweldige foto’s van Jiska

Ik had op de een of andere manier een ‘schadelijk script’ in m’n pc gekregen en kon daardoor o.a. deze site niet meer bijhouden. Gauw de schade inhalen. Hiernaast een van de geweldige foto’s die Jiska van de kittens van Nieckje en haar Bailey heeft gemaakt. Nu de kittens af en…

Lees meer

Kerst 2019

Lieve bezoekers van mijn website, 0nze kerstkaart voor dit jaar; Bashiir met zijn achterkleindochter het pleegkitten Wiesje. Het lukte me de afgelopen weken niet om mijn website bij te werken. Het nieuws op een rijtje: we missen Jack enorm; we hebben op 1 november een pleegkitten in huis genomen dat…

Lees meer
default slider image

Naar de uitverkoren katers

Even terugkomend op het berichtje van gisteren over Twisty. De dochter van dat gezin werkt nu bij een uitgeverij en had bedacht dat dit boek wel eens interessant kon zijn voor het lezerspubliek van het Raskanblad (club voor liefhebbers van Abessijnen en Somali’s). Ik ben het helemaal met haar eens en ik…

Lees meer

Vakantie

Het kan zijn dat er de komende tijd wat minder tijd zal zijn om de website bij te werken want met ingang van vandaag hebben we vakantie. Niet dat we echt weggaan, dat doen we niet wanneer we kittens hebben, maar de dagindeling etc. zal wel anders zijn. Vandaag kwam…

Lees meer
default slider image

Op eigen kracht

Ana is weer thuis. Op eigen kracht nota bene. Waar ze heeft gezeten, is een raadsel. Er was zelfs een dierentolk ingeschakeld die een situatie dicht bij huis beschreef en terwijl dat werd gelezen, sprong Ana over de schutting de tuin in. Om het te vieren een foto die Jiska…

Lees meer

Fluviatiele genoegens

Vandaag kon ik genieten van het zachte getingel van het nieuwe windorgel dat we ter nagedachtenis van Elvira hebben gekregen. Hij doet het erg goed en reageert sneller op een beetje wind als het andere orgeltje. E.e.a. was best emotioneel maar wel mooi. Een genoegen van geheel andere orde was…

Lees meer
default slider image

Geen camera mee…

Vandaag ben ik er eindelijk eens aan toegekomen om met een paar katjes bij mijn ouders op bezoek te gaan. Het was even puzzelen wie de eer voor dit bezoekje zouden krijgen. Vast stond dat Maverick mee zou gaan omdat hij rechtstreeks afstamt van hun twee poezen Tamara en Minouschka.…

Lees meer

Een prachtkerel

De plannen voor het komende nestje van Nieckje zijn helemaal rond en Jiska heeft me een CD-ROM gegeven met prachtige foto’s van de a.s. vader om op deze site te zetten. Is Bailey geen prachtkerel? Hoe hij uit z’n ogen kijkt, echt een stuk. Het leuke is niet alleen dat…

Lees meer

Deels gelukt

Ik bleek in januari blijkbaar al met een fotowidget te hebben zitten ukken en deze belandde ongevraagd naast alle blogjes. Dat kon natuurlijk niet 😉 Het was een hele speurtocht maar ik heb hem weten op te sporen en in de prullenbak weten te krijgen. Gelukt dus. Ergens is er…

Lees meer

Beeldig

Gisteravond lag Elfie zo schattig te wezen op het salontafeltje dat er ik een fotootje van móest maken. Geen daglicht en met mijn mobieltje dus de kwaliteit laat te wensen over maar van dat lieve bekkie met die tevreden uitstraling wilde ik per se nog een fotootje. Toen ik de…

Lees meer

Wiesje heeft alles onder controle en krijgen we Magische My´nies??

Grand malheur!! Deze blog is door de – ongevraagde – verhuizing van de KPN naar Argeweb is  een rommeltje geworden. Van de tekst hier staat een tussentijds bewaarde versie en van de fotowidget rechts staat ook een probeersel. Zucht. Ik hoop zo dat er niets mis is gegaan met de…

Lees meer
default slider image

Vijf prachtige sorreltjes

Nieckjes nestje van Harry is geboren. Vijf prachtige sorreltjes. Zeer waarschijnlijk drie Somalikatertjes en twee variant poesjes. Voor foto’s en info, zie de kittenpagina.

Lees meer

Sisu, de vader van Tresca

Toen ik de fokster van Sisu, de vader van Tresca, op de wereldtentoonstelling ontmoette vroeg ik natuurlijk hoe het met Sisu ging. Uitstekend dus. Hij is erg gelukkig bij zijn nieuwe gezinnetje en de interesse voor alles wat met baby’s te maken heeft, heeft zijn dochtertje niet van een vreemde.…

Lees meer

Sentimentel Journey

We zijn weer terug uit Luxemburg. We dachten wat minder te hoeven zoeken dankzij de recent aangeschafte TomTom. Dat viel tegen. Daar moet je ook mee leren omgaan maar we hebben dankzij een invoerfout van onszelf een enige Sentimentel Journey door de oude binnenstad van Luxemburg gehad. En Rooster en…

Lees meer

Flink zijn, even flink zijn!

Dat gold de afgelopen dagen voor het muziekfestijn, de TOP 2000 van radio 2. Sinds het bestaan hiervan, heb ik nooit een editie overgeslagen en met de lijst bij de hand leefden we van het ene prachtige nummer naar de andere favoriet. Natuurlijk zit er altijd muziek tussen die je…

Lees meer

knuffel en fotosessie

Gisteren heb ik weer een knuffel- en fotosessie gehouden bij het nestje van Lizzy. En dat heeft nog een staatsiefoto opgeleverd ook. Oom Koen en moeder Lizzy.

Lees meer

Het ontdekte rolletje

Tussen de foto’s van het onlangs ontdekte rolletje van de gewone camera zat toch wel wat aardigs. Daarvan staan er nu een paar bij het nestje van Nieckje en straks zet ik de beste ook nog bij dit nestje in het zwangerschapshoekje op Kattenpraat. Na maandenlange storingen en zelfs een…

Lees meer

Bevoorrecht

De datum zegt het al – 4 mei, een emotioneel zeer zwaar beladen dag. Ik realiseer me hoe bevoorrecht we zijn, tel mijn zegeningen en geniet van het toppunt van luxe – het mogen samenleven met zoveel charmante huisdieren. Door de tiende verjaardag van de  lieve Shabanou hebben we nu een…

Lees meer

Het nieuwe jaar

O jeetje, er is iets misgegaan na de laatste update van WordPress en wat al die informatie bovenaan betekent, is mij een raadsel. Ik kan me in het Engels redelijk redden maar dit en de info die Google me levert, gaat echt boven mijn pet. Alles op zijn tijd, de…

Lees meer
default slider image

Memorabele koninginnedagen

Op deze datum maar dan 23 jaar geleden werd ons allereerste nestje zilvertjes geboren en vandaag zou Ana kunnen bevallen. Omdat ze van een eerdere dekking niet had opgenomen is ze vorige week voor de zekerheid onderzocht en volgens de dierenarts heeft ze drie kittens. Heel spannend en het zou extra…

Lees meer

Mijn Mooie MaliMeisje

Uiteraard begin ik met het belangrijkste: op 30 juli is Sher bevallen van een prachtig nestje van de mooie Magic. Twee poesjes en twee katerjes, net als de vorige keer. Hieronder draait een diashow met een deel van de foto’s van de afgelopen zes weken uit het leven van de…

Lees meer

Misverstand

Vorige week donderdagochtend, vlak voordat de dierenarts hier zou komen, ging er iets goed mis. Maverick sprintte de trap af en racete door het kattenluikje naar buiten maar helaas reageert onze hond Polly af en toe op dit soort gedrag door in de achtervolging te gaan. Ze denkt dat ze…

Lees meer

Dé beste tip aller tijden

Ik vind toch af en toe nog wel een vlo 🙁 Dat is minder want die vieze parasieten moeten de deur uit. De kittens gaan binnenkort verhuizen en het is wel de bedoeling dat ze zonder ongedierte gaan én Sijntje kan er niet tegen; zij krijgt er korstjes van. Wat…

Lees meer

Herkenning

De card met de foto’s van Parijs is boven water dus zodra er tijd voor heb, komt er hier zeker wat over maar voor nu een foto van vandaag van m’n bezoekje bij Linda en haar katten: Boudewijn, zoon van Sijntje en Rooster, zijn zoon Maarten en Somalivriendin Annabel. De…

Lees meer
default slider image

Mooie Meef

Ik moest nog een ander artikel afmaken en het verslag is er dus nog niet. Wel komen er overal vandaan leuke foto’s van deze show binnen en daar kan ik alvast wel een paar van plaatsen. En het aller-, allergrootste nieuws is dat Maverick op 10 november naar ons toekomt.…

Lees meer

De volhouder wint, dappere Per Sé

Vanmorgen, 30 december, ontving ik een hoopvol bericht over Elfie. Elfie logeert nu, voor de derde keer, bij Per Sé. Van de eerste logeerpartij heeft zij in augustus 2017 een prachtig nestje overgehouden. De kittens hebben zulke charmante persoonlijkheden en o.a. prachtige staarten en daarom gingen we voor een herhaling.…

Lees meer

Foto’s van de kittens

Wéér zulke mooie foto’s van de kittens. Deze heeft Jiska vanmiddag gemaakt. Morgen plaats ik er ook in hun eigen hoekje, maar nu even deze.  

Lees meer

Het arme katje

Sijntje zit graag achter het beeldscherm van m’n pc en voor haar comfort ligt er ook een lekker kleedje. Alleen kreeg het arme katje de schrik van haar leven vanmiddag: ze leunde tegen het achterwandje wat toevallig twee deurtjes zijn waardoor de stekkers etc. aan de achterkant van de pc…

Lees meer
default slider image

Kids for Animals

Het tv-itempje over onze cattery draait momenteel op Enjoy-tv en wordt dagelijks herhaald. Het is een aflevering van Kids for Animals. Ik heb het zelf nog niet gezien, maar ik krijg steeds meer reacties van mensen die m’n katjes en mij al zappende hebben gezien. Op de site van Enjoy-tv kan…

Lees meer

Lekker knuffelen

Vandaag kwamen Rudi en Angela op bezoek. Lekker knuffelen met de katten, leuke cadeautjes meegebracht, voor de katten maar ook een hele speciale voor ons: een windorgeltje uit Indonesië die wanneer de wind hem aanraakt ons met een zacht tingeltje aan Elvira kan laten herinneren. Ook had Rudi een fotoboekje…

Lees meer

Een beetje pech

Met een beetje pech kan ik al mijn informatie, zoals telefoonnummers en adressen én alle post kwijtraken. M’n Microsoft Outlook programma is stuk. De grootste ellende is inmiddels achter de rug. Ik kan hier en daar informatie uit het kapotte programma halen en we hebben een andere versie van een…

Lees meer

La Ronja Rouge

Vandaag belde An want haar Ronja, La Ronja Rouge, viert haar tiende verjaardag!! En dus ook haar zusje Riva bij Piet en Mata. Helaas is broertje Remi ooit slachtoffer van het blaasgruissyndroom geworden. Ik moest hard zoeken en ik weet zeker dat ik betere foto’s van Ronja heb, maar ter…

Lees meer

Een leefbare temperatuur

De kleine airco heeft maanden te lang in de huiskamer gestaan. Zo warm is het na juni niet meer geweest dat hij aan moest. Meestal is lekker laten doorwaaien voldoende om een leefbare temperatuur te krijgen. Sinds dat ding is opgeruimd is dat hoekje niet meer katvrij. Ze peperen ons…

Lees meer

Een drama

Ik heb de laatste dagen veel tijd gestoken in de pagina’s van onze katten. Ik heb bij Elvira eindelijk eens haar verhaal geschreven en jeugdfoto’s geplaatst. Een van de vele jeugdfoto’s van haar. Ook is de pagina van Nieckje bijgewerkt. Een drama. Was ik net zo blij met de hele…

Lees meer

Hele smakelijke tabletjes

Het kon met Elvira beter gaan. Ze heeft weer een terugval met haar darmpjes. Gelukkig geeft ze niet de indruk dat ze er zelf last van heeft, maar we gaan haar wel even laten onderzoeken door oom dokter. En als we daar dan toch zijn, dan wil ik ook dat…

Lees meer

The Fonz heeft een identiteitsbewijs

Net als vorig jaar in maart is er weer aardig sneeuw gevallen. Haarlem is, vergeleken met de rest van het land, er behoorlijk goed vanaf gekomen. Ik heb een leuke site ontdekt waar je allerlei grappige dingen met foto’s kunt maken. Huibert staat al met een fotootje in een Duitse…

Lees meer

What’s in a name

Vandaag is Orchid precies elf maanden oud en gelukkig is ze nog steeds niet krols geworden. Laat haar samen met Maverick maar lekker lang van hun jeugd genieten en wij genieten mee. Ik was de zwangere dames aan het wegen dus ik heb haar ook maar even gewogen. Blijkt Orchid schoon…

Lees meer
default slider image

Wat een beetje katerlucht al niet kan bewerkstelligen!

Precies een maand na de dekking van Ana is… Tresca zeer waarschijnlijk gedekt door Occido. Zij logeert sinds gisteravond bij hem en ze vonden elkaar meteen al aardig. Vanmiddag om een uur of vijf heeft het baasje van Occido een paringskreet gehoord en gezien via de IP-camera (webcam maar dan…

Lees meer

Filmsterren

Het gaat erg goed met Shers kittens. Nicky is samen met haar iets oudere halfzus Tinka bij Victor, Indy heet nu Kanuk en dolt met Pip bij Ellen en Arthur is goede maatjes met Borre bij Marcel en Marije. Ons blijvertje, Umione, maakt gelukkig totaal geen echte eenzame indruk en…

Lees meer
default slider image

Varend gezelschap

Dit varend gezelschap is Buddy en Evita van Mieke. Ze dragen aan boord een tuigje en ze zitten vast met een lijntje. E.e.a. voorkomt niet dat Buddy ondanks zijn leeftijd van inmiddels 15 jaar meer dan eens te water raakt en zelfs Evita heeft de haven van Spaarndam vanaf  een…

Lees meer

Familiaire banden

Ik laat het er nu eens op aankomen. Kijken hoe lang hij het uithoudt. Nanny Tresca heeft het opgegeven en is naar binnen gegaan. Ik heb het over ons nieuwe vriendje Maverick. Hij is idolaat van het buitenleven. Het wel een warme novembermaand zijn maar ik vind het toch frisjes. Hij…

Lees meer

Niemand over de vloer

Met geen Jiska of Karen over de vloer ben ik zelf foto’s gaan maken. Eerst loopt er natuurlijk eentje uit beeld,

Lees meer

Daar stond ik dus…

Terwijl een deel van kattenminnend Nederland het warm zat te hebben op de kattententoonstelling in Hoogwoud zaten wij lekker buiten tijdens de clubmatch van de KC Kennemerland. Omdat ik eigenlijk niet mee zou gaan, was alleen Eeszje ingeschreven. De knappe meid heeft het heel goed gedaan: beste van het ras…

Lees meer

De lieftallige Elfie

Sinds een week woont de lieftallige Elfie ook bij ons. Waar Sher me bijna wanhopig maakte met haar eetlust, geen dus, eet Elfie vanaf het eerste moment uitstekend. Ze is door haar fokster op dit gebied dan ook heel bewust opgevoed. Ze lust werkelijk alles. Inmiddels is Sher ook ‘door’…

Lees meer

Weer eentje minder…

Onze Elfie heeft hectische weken achter de rug. Eerst heeft ons ontzettend voorbeeldige patiëntje een week lang met een kap moeten rondlopen en toen het de goede kant leek op te gaan met de wond op haar flank mocht ze een medpetpakje dragen. Met zebrastrepen. Het stond haar nog leuk…

Lees meer

Een juweel van een plan

Mijn computer of het programma waar deze website mee gemaakt wordt, maakt het heel spannend. Met mijn voorkeursbrowsers lukte het inloggen niet maar met Google Chroom wel dus ik hoop dat dit gaat lukken. Ik heb wat nieuwe foto’s en wat nieuwtjes. Om maar bij het meest interessante voor de…

Lees meer

De geweldige Lizzy

De geweldige Lizzy van Sofie is gisteren op haar slofjes bevallen van een prachtige vijfling. Ik verwachtte al dat zij dit net zo goed zou aanpakken als haar moeder Nieckje, maar ze heeft haar moeder verslagen: nog betere gewichten, echte speknekjes 🙂 Jamie van Tom en An is ook weer thuis…

Lees meer

Ze bestaan nu officieel 😉

De kittens kregen vorige week donderdag weer een autoritje. De dappere dodo’s lieten pas aan het einde van de rit eens wat van zich horen. Ze gingen namelijk naar de dierenarts om gechipt en nagekeken te worden. Het chippen verliep super. Twee kittens gaven zelfs niet aan dat ze er…

Lees meer
default slider image

Een stoffige zondag

Vandaag de katten die mee mogen naar de show in Schiedam in de poeder gezet: rijstezetmeel. Ze zien er nu wat stoffig uit maar zondag zullen ze er juist door stralen. Kleine Nena mag ook mee en ook al zit ieder haartje bij haar perfect, ik haar ook maar ingepoederd. En… Dzjeedie…

Lees meer
default slider image

Weer bezoekers maar nu virtueel

Sinds vandaag zijn beide moedertjes en alle kittens permanent in de speelbox in de huiskamer. De afgelopen dagen wisselde ik steeds af ook omdat Tresca krolsig was en nu inmiddels krols is geworden en ik Maverick de omgang met de kittens niet wilde onthouden. Hij moet nu helaas dus wat…

Lees meer

Kraambezoek

Iedereen heel hartelijk bedankt voor al het medeleven en de goede wensen. Het waren heftige dagen maar nu is het weer genieten van een gelukkige moederpoes met verrukkelijke kittens. (meer…)

Lees meer

Ik weet niet waar ik moet beginnen

Met drie kittens huppelend over de vloer en de kleine Tinka bij me op schoot, ga ik proberen wat te schrijven over hun wel en wee. Ik zal zo vaak mogelijk de tekst saven want ze wordt al wat wakkerder en het is niet de eerste keer dat een kat…

Lees meer

Lieve Tresca

Vandaag ben ik nog even op bezoek geweest. Wederom zag ik de schattigste en braafste kittens. Ze aten zelfs hun bordje Carnibest keurig leeg. Morgen zijn ze negen weken oud en ze zijn al ongeveer een kilo zwaar. Volgens het boekje! Het was vanmiddag zulk lekker weer dat ze in het paaszonnetje…

Lees meer

Ons nieuwe plekje

Wij wensen u fijne feestdagen en een heel goed 2017 “Hoi allemaal, Gelukkig Nieuwjaar! En wat fijn dat jullie ons nieuwe plekje hebben gevonden. Ik en mijn lieve zusje Elfie zijn druk bezig om die supermooi in te richten. Mauw! Suzan en Huibert kunnen dan rustig achterover leunen. Want wij…

Lees meer

Alex Slingenberg

Zojuist even voor Zwarte Piet gespeeld voor de buurkinderen. Leuk te horen wat een enkel klopje op de ramen aan gegil kan veroorzaken 🙂 Vandaag hadden we ook bezoek voor de katten maar Eeszje snapt echt niet dat ze niet voor haar komen. Ter gelegenheid van de Eeszje de Kuvasz…

Lees meer
default slider image

Orchid, m’n hartediefje

Er was vanwege het te verwachten onweer een weeralarm afgegeven. Hier is het gelukkig erg meegevallen al was de regen erg welkom voor de plantjes en het opfrissen van de tuin. Ook waren de donderslagen en bliksemschichten heel nuttig voor de verperfectionering van de socialisering van de kittens. Helaas is…

Lees meer
Tresca 2007

Een perfecte moeder

We zijn erg dankbaar voor alle lieve blijken van medeleven na het overlijden van onze dierbare Tresca. We hebben er erg veel verdriet van dat juist zij zo jong is overleden. We hadden zo gehoopt dat zij als eerste poes die we zo vaak mogelijk suprelorin hebben laten geven zonder…

Lees meer

Flitswinter

Weer een nieuw woord, voor mij dan. Wat kwam deze flitswinter mij goed uit: de afspraak in het ziekenhuis afgezegd en nu gezellig met mijn laptopje op schoot met de spinnende Sher en Tinka naast me op de klimton bij de warme radiator. Natuurlijk heb ik diverse pogingen ondernomen om…

Lees meer

Elfies kittens!

Afgelopen zaterdagnacht is onze SuperElfie bevallen van haar nestje. Vijf kittens! Ik had nooit zo’n groot nest verwacht. Somali’s zijn van nature bescheiden op dit gebied en Elfie heeft een tikje overgewicht wat ook niet zou meehelpen op dit gebied. Dus met twee kittens was ik ook al tevreden geweest.…

Lees meer

Rampscenario’s

Nieckje is nog steeds niet bevallen. Mijn specialiteit is om tijdens het wachten hele rampenscenario’s te bedenken. Ik ga zo toch echt proberen te slapen. Ik zet de wekker wel steeds om te kijken wat ze aan het doen is. Afgelopen nacht vond ik haar, toen de vogeltjes begonnen te…

Lees meer

Uit logeren

Gisteren is Jessie, een zwartzilveren dochtertje van Oentje en Elmo van 13 jaar voor proef uit logeren gegaan bij mensen die onlangs een van hun katten door ouderdom hebben verloren. Het is de bedoeling dat wanneer het lukt dat Jessie daar blijft wonen.

Leven in de jungle

Terwijl de kleine Nicky hier vandaag haar eerste hapje vlees/room heeft genomen, wordt er elders in het land, Capelle aan de IJssel, hard gewerkt om een ideaal kattenwereldje voor haar  en haar grote zus Tinka te creeëren. Kijk maar op de foto hier boven en hiernaast. Comfortabele wandmandjes compleet met…

Lees meer

Showperikelen

Dat ik geen ochtendmens ben, is geen geheim maar dat ik me ‘s morgens om half zes zo kon vergissen in de medicatie voor Mariposa is echt niet voor herhaling vatbaar. Zij krijgt n.a.v. een diagnose/behandeling met de Bicom (bioresonantie) tweemaal daags drie druppeltjes en het bleek dat ik het verkeerde…

Lees meer
default slider image

Oma en kleindochter op vrijersvoeten

Volgens de krant is het deze week de week van de liefde. Dat hebben we hier wel gemerkt. Oma en kleindochter op vrijersvoeten 🙂 We missen de meiden wel. Nog één nachtje en dan komen ze weer thuis.Vandaag twee jaar geleden werd Dzjeedies tweede nestje geboren: twee sorrelzilveren katertjes en…

Lees meer

Met Murray naar de dierenarts

Ik had niet gepland nu al weer iets in deze rubriek te zetten, maar helaas moest ik vanavond met dit vieze weer met Murray naar de dierenarts. Hij deed heel vreemd, lag te rollebollen, ging op de bak maar produceerde niets, ging toen zelfs naast de bak verder zonder resultaat…

Lees meer

Mijn handen jeuken!

Ik had al zulke goede vorderingen gemaakt met mijn nieuwe website tot ik dacht te hebben ontdekt dat ik een pagina als een soort subpagina kon onderbrengen onder een trefwoord op de menubalk. Foutje!! Alles is weg. Ik loop vast in de terminologie van pagina’s, blogs, menu, menu-item, primaire menu’s…

Lees meer

Zaadje

17 januari [caption id="attachment_21831" align="alignleft" width="300"] Het kuiltje in het wondje is helaas niet goed zichtbaar op de foto. Dat de wond zo nat is, is verontrustend. Deze foto heeft dierenarts Jessica gemaakt. Vorige week zondag, 10 januari, vlak voor het slapen gaat, schrok ik enorm: blijkbaar had ik het…

Lees meer

Dames op leeftijd

Kelly Kathleen vindt de kittens niet meer ‘vies’. Deze dame én Mariposa zijn dames op leeftijd. Kelly is twaalf en Mariposa is een half jaartje jonger, maar ze zijn zo gezond en mooi dat ik met ze ga pronken op de show in Schiedam op 18 september.

Lees meer
default slider image

Hoe blij kan een mens zijn?!

  Echt groot nieuws! De twee zilvertjes van Ana in Den Haag die ook de familienaam Silfescian gaan krijgen en echt een hele interessante, deels super exclusieve afstamming hebben, blijken poesjes te zijn. Wij krijgen er dus een nieuw huisgenootje bij én Maverick een zilveren vriendinnetje. Zodra we eruit zijn…

Lees meer

5 thoughts on “Slimme Sher in de hoofdrol

  1. Hallo lieve zus van me, fijn te weten dat je weer achter de pc zit na je ongeluk. Sher is vijf dagen geleden bevallen van een prachtig nestje. Ik ga er snel een blog over maken. Er staat al wat op mijn Facebook en bij de nestjespagina. Ik ga je gauw mailen/bellen.

 1. Mooie blog weer, Suzan. Volgens mij hebben jullie een klimpaal van dezelfde leverancier als wij met afneembare mandjes en dekjes die zo de wasmachine in kunnen. Dat is hier weer eens nodig, Uriah heeft er eentje helemaal ondergespuugd. Ik ga proberen een miauwtje van hem op te nemen. Hij kan zo mooi ‘zingen’!

  1. Hallo Diny, wij zijn zo tevreden over onze klimboom van KatzenDeko. Onze mandjes zijn van microfiber en dat is zelfs makkelijk schoon te krijgen met een vochtig doekje. Maar zelfs na de wasmachine zien ze er nog steeds als nieuw uit; zelfs na vier jaar. Andere bomen zien er vaak al na een paar maanden haveloos uit. Deze is bij intensief gebruik door een grote kattenfamilie nu nog amper van gloednieuw te onderscheiden. We hebben onlangs weer wat van deze firma besteld: ik hoef nooit meer anders!
   Ik kijk uit naar Uriahs mauwfilmpje!

   1. Helemaal eens. Ik heb de mandjes en dekjes al tig-keer gewassen en ze komen als nieuw uit de wasmachine. Het spul is zijn prijs dubbel en dwars waard (zullen we aandelen nemen? 🙂 ).

    Ik heb microfoon en telefoon al een tijdje klaar liggen en het is alsof hij het aanvoelt, maar Uriah houdt zijn kaakjes sindsdien stijf op elkaar. Wel heb ik gespin er op staan, terwijl hij kopjes tegen de mic geeft, maar dat was nou net niet de bedoeling. We houden vol!

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten