Slimme Sher in de hoofdrol

 

19 juli 2020
Deze blogs zijn ook voor mijzelf bedoeld als een soort logboek over het wel en wee van onze dieren maar ik schrijf ook over andere dingen die op dat moment belangrijk zijn in ons leven. Dat is nu dus al maanden de corona-pandemie.  Ik raak steeds meer onder de indruk van wat ons allemaal al is overkomen en nog te wachten staat: verwoeste levens, totaal vernietigde economie, mensen die hierdoor dakloos raken etc. De hoop dat het herstel van de economie de ruimte zou gaan krijgen, ben ik vorige week helemaal kwijt geraakt. Ik verbaasde me steeds vaker over de overtredingen van de anderhalve meter afstandhouderij en was geschokt wanneer mensen elkaar bij een begroeting omhelsden.

Terrasjes
Vorige week donderdag was ik met een vriendin gezellig uit. Wij hadden in een restaurant een tafeltje gekozen waar zoveel mogelijk frisse lucht langs kon komen. Er zijn namelijk veel aanwijzingen dat de evt. besmette aerosolen in de buitenlucht, vergelijkbaar met die van mist en rook, zodanig verwaaien dat die geen hoog risico kunnen vormen. Hoef ik op straat ook niet meer zo vaak en zo lang mijn adem in te houden (zie mijn blog van mei). De bediening van ons restaurant was attent maar wel een tikje te vriendelijk. Zo dichtbij hoefden zij van mij niet te komen.
Na afloop namen we nog even een terrasje en daar was het wel heel erg gezellig: werkelijk niemand lette op een beetje afstand en er werd alsof er geen corona bestaat, begroet en geknuffeld. Toen ik zei dat dit me wel jaloers maakte, ontkwam ik er ook niet aan: ik kreeg spontaan mijn hug. Heel lief en hartelijk maar voorlopig niet meer voor herhaling vatbaar. Niemand kan immers van zichzelf stellen dat hij niet besmettelijk is en een ander besmetten is nog erger dan het zelf krijgen. Bang zijn voor een nieuwe besmettingsgolf hoeft niet meer – die komt! 22 juli. De actualiteit heeft me ingehaald: het loopt helaas al flink uit de hand.

Drinkwater
Dat mensen het spoor bijster raken over wat wel en niet mag, is begrijpelijk. Dat men de beperkingen zat is, is dat ook. Daarbij komt dat er veel onduidelijkheid is over de beperkingen. De actiegroep Viruswaanzin en alle complottheorieën helpen ook niet. Ik zei vroeger wel eens voor de grap dat er iets in het drinkwater moest zitten waardoor er zoveel domheid onder de mensheid kon heersen. Laat dit toch op waarheid berusten! Lood (van oude loden leidingen) in het drinkwater heeft wetenschappelijk bewezen een negatief effect op de intelligentie.
De mensheid blijkt helaas niet voldoende intelligent of sociaal voor de intelligente lockdown. Men bedenkt of gelooft allerlei smoesjes. De sterkste was wel van een man die veel te dicht bij de buiten bij een winkel wachtende Huibert ging staan: hij wist zeker dat het virus niet bestond! Deze week kreeg ik zelfs een doorstuurbericht op Messenger dat de WHO én alle virologen er naast zaten: het virus is een bacterie; met antibiotica is iedereen binnen een dag weer gezond dus niets geen beperkingen meer en gáán met die economie!
Iedereen buitenshuis aan de mondkapjes, zodat men er doorlopend op geattendeerd wordt dat je je aan de maatregelen moet houden, zie ik helaas als de enige oplossing om nieuwe lockdowns te voorkomen.

Een hele lange inleiding maar via de corona-ellende kom ik weer terug bij de katten.


Met al onze dieren inclusief de overduidelijk drachtige Sher én onszelf gaat het allemaal prima. (22 juli: Had ik moeten afkloppen want Polly heeft nu een blessure). Onze heerlijke Maverick zit op dit moment spinnend naast me.
De kleine Wies is een tikje aan het overwerkt raken want ze heeft het erg druk met het besluipen van alle zomerse zwarte zoemers en de wespen en bijen op onze bloemen in de tuin. Gelukkig maakt ze wel onderscheid tussen de soorten: de zwarte zoemers vormen af en toe een smakelijk eiwitrijk hapje voor haar maar op de geel-zwart gestreepte zoemers voert ze alleen schijnaanvalletjes uit. Die blijkt ze gelukkig na die ene aanvaring te respecteren.

Dakloos
Wij zitten dus niet in de problemen. Maar door de enorme recessie raken veel mensen hun inkomen kwijt en een vriendin van ons zoekt daarom dringend (een) logeeradres(jes) voor haar vijf Somalietjes op leeftijd (14 t/m 19 jaar). Vier poezen en een oude kater opvangen, lijkt me heel moeilijk maar in twee groepjes of drie lukt het vast beter. Ik heb mijn hoop gevestigd op mensen die bijv. recent hun laatste kat hebben verloren en tijdens het wachten op een nieuwe Somali deze katten tijdelijk als logés kunnen opvangen. Het gaat om de kater Tango van 19 en de poezen Saki met haar twee dochters Jewel en Figmet en Wasabi. (2 augustus) Het is gelukt!!!)

De zes jaar oude Victor waar een platina mandje voor wordt gezocht.

Voor wie het kleinschaliger wil aanpakken: in Amsterdam woont de mooie zilveren kater Victor die ook nieuw adresje nodig heeft. De reden is dat er spanningen zijn tussen hem en zijn zoon. Victor is nu hormonaal neutraal (hij staat op de suprelorin, net zoals onze Zagato, Jack, Elfie en Sher hebben gehad). Na verloop van tijd wordt hij weer hormonaal actief en dan zou hij nog een keer voor zeer welkom nageslacht kunnen zorgen. Ik sta dan met Tinka, Wiesje en haar zusje Wiske én zelfs Sher en haar dochter Nicky vooraan in de rij. Het is namelijk onmogelijk om nog ergens een dekking van een zilveren kater te krijgen. Het doet me zo’n pijn dat de zilver Somali aan het verdwijnen is: mijn levenswerk! Vanaf 1983 heb ik mijn best gedaan om de zilveren familielijnen uit te bouwen maar door de extreme fokrestricties tegenwoordig kunnen goedwillende zilverfokkers mij niet eens meer een zilveren kater uit mijn eigen lijnen terugverkopen.
De lieve Victor hoeft al die poezen trouwens niet te dekken; contractueel mag hij namelijk nog maar twee nestjes verwekken maar om de eventuele overlast voor zijn nieuwe mensen te beperken is het wel zo fijn dat er vijf mogelijke kandidaten zijn waardoor er dan niet zo lang gewacht hoeft te worden tot er eentje krols is wanneer de suprelorin is uitgewerkt. Hij is nooit een echte sproeier geweest dus er is een goede kans dat hij amper overlast zal veroorzaken.
Het is dat wij in onze huidige groep geen volwassen kat kunnen opnemen want anders woonde deze zilveren vriend hier al lang. Extra leuk te weten is dat Victor onze zilveren stamouders Tamara en Sigismund en ook bijv. The Fonz (ver weg) in zijn afstamming heeft.

Orchid
In mijn vorige blogs had ik geschreven dat Orchid een paar keer bloed in haar urine had. Deze maand is het ook weer een keer gebeurd. Deze keer zag ik al dat ze problemen had voordat er bloed bij kwam kijken. De oorzaak van dit blaasprobleem is niet eenvoudig te achterhalen. Het is niet bacterieel en er speelt geen blaasgruis, een soort steriele blaasontsteking dus. Ik zag haar naar de kattenbak gaan in de kattenkamer en ze bleef veel te lang zitten. Ik heb haar urine bekeken en daar zat nog geen bloedspoortje in. Pas toen ze bleef persen, kwam het wel.
Gelukkig was het leed, dus de pijn en het persgedrag, heel snel verdwenen na een pilletje Onsior en wat afleiding. Heel af en toe geef ik haar een achtste deel van een tabletje Mirtazapine om haar eetlust te verbeteren. Dit werkt ook heel snel en doet haar enorm goed. Ze voelt overduidelijk zwaarder aan wanneer ik haar in mijn armen heb. De eerste uren na zo’n pilletje heeft Orchid wat onrustig gedrag alleen laatst miste ik dit veranderde gedrag na het pilletje. Wij dachten eventjes dat deze bijwerking mogelijk in de loop van de tijd zou afnemen maar dat bleek niet het geval. Dat pilletje in een kleine doorzichtige capsule moet in haar kraag geplakt hebben gezeten en ‘s avonds vond ik dat boven. Op 15 juli gaf ik haar weer een capsule. Ook toen ontbrak de bekende reactie. Even later ontdekte Huibert de capsule die geplakt aan een keukenkastje zat. Mijn nagels waren ook veel te lang en omdat ik bang was dat ik haar pijn zou doen, ging het pilletje geven niet zoals we dat gewend zijn. Ze heeft 1,5 maand goed gefunctioneerd op 1 (8 keer ⅛) tabletje Mirtzapine. Haar eerste dosering kreeg ze namelijk op 29 mei.
Dat mijn nagels zo lang waren, kwam doordat ik de gang naar de nagelsalon wilde uitstellen tot ik uitslag had van de foto van mijn in mei geopereerde vinger. Tot die tijd moest ik heel voorzichtig zijn met die vinger. Helaas bleek vorige week dat de botgroei om de schroef in het gewricht heen nog niet goed was dus we moeten nog een maand langer wachten. De dames van de nagelsalon zijn niet altijd even zachtzinnig dus ik heb ze nu zelf ingekort.

Mazzeltjes

Onlangs bleek dat de voedseldroger voor het vlees voor onze menagerie stuk was. Zo oud was hij nog niet eens. Direct via internet een nieuwe gekocht die per kerende post bezorgd werd. Gelukkig want ze kunnen niet zonder hun knapperige kipfiletsnacks. Deze is hetzelfde model als onze allereerste die echt jaren dienst had gedaan. Ondertussen gaf onze kookplaat ook nog de geest. Voor 180 euro wilde Wirlpool wel een monteur langs sturen maar voor dat geld kregen we niet de garantie dat ze hem weer aan de praat kregen. Lang leve Google. Huibert vond wat informatie naar aanleiding van de foutmelding. Eentje klonk wel nuttig: uitzetten en even rommelen aan de bedrading… Dat was het! 180 euro verdiend.
Omdat dit naar meer smaakte, haalde Huibert de kapotte droger uit elkaar, zette de stofzuiger op het motortje onderin waar allemaal gruis in bleek te zitten. En die deed het daarna ook weer. Weer wat geleerd; nooit meer een voedseldroger kopen waarvan het motortje onderin zit.

Onze eerste droger heeft zeker vijf jaar intensief dienst gedaan. We (lees: Huibert) snijden het kippenvlees wanneer het nog aardig bevroren is om mooie plakken/stroken te krijgen. Mee-eten door de katten mag uiteraard niet. Daarom zit onze rode boef Bashiir braaf in de doos te wachten.

Tegendienstje
Deze had ik via de site van Catmoneo bij Bol.Com willen bestellen maar in dit geval kon ik bij Amazon veel beter slagen. Voor 22.36 inclusief porto kon ik deze krijgen. Catmoneo is van Marilyn en ik ben een grote fan van haar. Zij schrijft hele interessante en leerzame blogs over de voeding voor katten. Daar kan een mens nooit genoeg over weten dus ik lees haar blogs zo veel mogelijk. Al haar uitzoekerij en informatie krijgen kattenverzorgers helemaal gratis. Het enige wat ze als tegendienstje op prijs stelt is dat je wanneer je toch wat bij Zooplus of Bol.com bestelt dat je dat dan via haar website doet. Kleine moeite toch? Eerdaags ga ik me weer uitleven bij Zooplus dus die schade halen we weer in.

De nieuwe droger. Inmiddels heet hij geen Bomann meer maar Clatronic maar hij is nog steeds goedkoop en het motortje zit veilig bovenin.

Arme Polly
Polly zag dat Huibert gistermiddag de tuin inging en stoof overhaast overeind om met hem mee te kunnen gaan voordat de deur vanwege de zomers bromvliegen weer dicht zou gaan. Gleed ze toch uit over onze voor haar inderdaad te gladde vloer! Ze slaakte een fikse piep maar krabbelde overeind en ging mee de tuin in. Helaas hinkt ze nu nog… In beweging blijven lijkt nu de beste aanpak. Pijnstillers lijkt ze niet nodig te hebben en die zouden ook forceren kunnen veroorzaken. Ze krijgt nu wat frequenter kleinere wandelingetjes. Morgen als het nodig is maar naar tante dokter.

Polly bij Sher. Sher adoreert Polly en is dolgelukkig met deze toch voor haar minder comfortabele situatie.

Naar het noorden
Onlangs belandde mijn zusje na een ongelukkige val met haar fiets in het ziekenhuis. Het liet zich in het begin heel ernstig aanzien maar nu, een dag of tien verder, lijkt het echt de goede kant op te gaan. Vrijdag wippen we voor een heel kort bezoekje even bij haar aan. Ik heb haar al aan de telefoon gehad en ze klonk zoals ze hoorde te klinken!
Aansluitend gaan we bij zwager en schoonzus Arnold en Ria op bezoek; eindelijk Umione weer eens in mijn armen nemen. Ik hoop zo dat de lieve meid door ons bezoek niet al te erg in de war raakt. Somali’s zijn zo aanhankelijk en zeker diertjes die  tot hun volwassenheid bij ons hebben gewoond, vergeten hun eerste mensen nooit en dit kan bij vooral het eerste bezoek tot verwarring leiden.
Daarna nog even langs bij eveneens zwager en schoonzus Teun en Nellie en dan is het schluss met het langer wegblijven omdat dan alle aandacht voor Shers komende bevalling zal zijn.

Sher aan de wandel
De keren dat wij dachten dat Wiesje kwijt was, was de paniek groot. Die herinneringen staan me nog helder voor de geest. Gelukkig bleek ze beide keren gewoon in huis te zijn. We zijn zo gewend dat wanneer ze geroepen worden, dat ze op een holletje aan komt rennen.
Deze keer was het Sher die me goed te pakken had. Omdat er helaas een conflict bestaat tussen Bashiir en Shabanou leeft ons zestal in twee groepjes. Sher en Bashiir en Shabanou en Orchid. Maverick en Wiesje zijn de vrije vogels die zelf mogen bepalen waar ze willen zijn. In de huiskamer, keuken en tuin of boven in twee kamers met het dakterras. Een tijdje geleden hadden we weer een buurtbarbecue voor ons huis en toen ik even tussendoor wat kwam halen of wegbrengen, bleek Sher in de huiskamer te zijn terwijl ze boven had moeten zijn. Ik vond mezelf heel stom dat ik een ruilfout had gemaakt. Gelukkig was er geen conflict ontstaan. Kort daarna gebeurde dit weer terwijl ik zeker wist dat ik de overloopdeur achter haar had gesloten. Ik ging op verkenning uit en ontdekte het euvel: er was een opening in het kattennet over het dakterras. Er hing zelfs nog een plukje van haar vacht aan een randje.
Ik maakte alles dicht met tyraps/kabelbinders en dacht dat de klus geklaard was… Driemaal is scheepsrecht: de volgende dag was Sher weer in het groepje waar ze niet in hoorde en ik vond in een plooi een gigantisch grote kier. Die moet er al vanaf het begin in hebben gezeten. Ik wist niet meer precies wanneer we het dakterras al voor de katten is ingericht maar even zoeken in mijn oude foto’s leverde het antwoord: we hebben dit terras in juni 2013 afgezet. Het laatste loodje woog blijkbaar een beetje zwaar waardoor ik toen wat slordig ben geweest: even later moest ik namelijk met de ambulance naar het ziekenhuis omdat was over mijn grens was gegaan (ik heb helaas een beperkte hartfunctie). De katten zijn zo lief geweest om mijn fout al die jaren niet op te merken.

Sher heeft verschillende broedplaatsen naast haar officiële kraammand boven. Hier ligt ze bovenop Simba het kattenknuffelkussen.

Ik heb de door Sher ontdekte kier met zeker tien tyraps vastgezet en haar geobserveerd toen ze weer het terras op mocht. Ze ging meteen weer naar die plek toe. Duwde op verschillende plekken met haar neusje en toen ze geen opening vond, gaf ze het gewoon op. Het is ook nooit haar bedoeling geweest om weg te lopen. Daar is ze doodsimpel veel te aanhankelijk voor. Haar avontuurlijke geest kon de verleiding niet weerstaan en daarom sprong ze al die keren de tuin in en ging via de luikje weer naar binnen.

De zilver Abessijnse poes Dzjeedie als Houdini, ca. 15 jaar geleden.

Dzjeedie (= grootmoeder van Shabanou) is inmiddels behoorlijk op leeftijd (17 jaar) en woont in Bloemendaal, was ook zeer avontuurlijk. Haar route was vanuit de tuin over de tuinmuur, over het schuur-en keukendak waar ik haar dan opwachtte en via de balkondeur weer binnenliet. Gelukkig heeft nooit een van onze toenmalige katten gezien hoe ze het aanpakte want dan zouden we onze hele tuin moeten overdekken.

 

Niet alles gaat naar wens

Om maar met het ergste te beginnen: Umione zal zeer waarschijnlijk nooit moeder worden. Ze heeft nu al zo vaak bij een kater gelogeerd en is iedere keer ook echt gedekt maar na een hoopvol begin, zetten de zwangerschappen nooit door. Zo jammer, en om zoveel redenen: ze is zo’n…

Lees meer

Creativiteit in coronatijd

Ons leven staat wel heel erg op zijn kop: nooit verwacht dat we zoiets als een wereldwijde virusinfectie zouden meemaken. We zitten met z’n allen in een verschrikkelijke rampenfilm. Wat een verdriet wereldwijd. Alleen al het geen afscheid kunnen nemen van je dierbaren. Mijn hart huilt met al die vele…

Lees meer

Nieuw medicijn uitgevonden!

Gewoon een afspraak bij de dierenarts maken en Elvira’s diarree verdween als sneeuw voor de zon. We hebben Elvira van 16 en Mariposa van 11 even goed laten nakijken. Er moest bij beiden bloed worden afgenomen. Nooit het leukste klusje maar onze dierenarts is er wel heel erg handig is…

Lees meer

Tijdelijke juichstemming

De afgelopen dagen ging het met Fonzie alleen maar achteruit maar… een uurtje geleden heeft Fonzie, zeer waarschijnlijk dankzij de aangepaste medicatie, zich voor zijn doen klem gegeten aan rundvlees, stukje kuiken, brokjes, wat diepvries Prins. We zijn helemaal in een juichstemming. We waren inmiddels goed wanhopig en hij wilde…

Lees meer

Pici met haar medecursisten

Vandaag zo’n leuk fotootje gekregen van onze Pici met haar medecursisten van Behendigheid. Die krijgt de ruimte. De laatste foto’s van de kittens bij hun nieuwe mensen en van Nena nog gezellig bij ons thuis omdat haar a.s. baasje op dit moment helemaal vanuit Orlando deze site probeert te volgen.

Lees meer

Murray ook op de kaart gezet

Volgens ieder kerstverhaal hoort er op de dag voor kerst het nodige mis te gaan, meestal raakt er een kind of een dier in de kou zoek. Ik bewaar hele dierbare herinneringen aan het voorlezen door mijn vader van het boekje Voetstapjes in de sneeuw van W.G. van der Hulst….

Lees meer

De knuffelpose

Ik heb een echt mooie foto van Elvira weten te maken. Een buitenfoto van haar, vandaag genomen. We mogen best trots zijn op deze schoonheid van ruim zestien jaar. Ze slikt nu ruim een week Fortekor om de werking van haar nieren door (plaatselijke) bloeddrukverlaging in stand te houden. Door…

Lees meer

Een leerzaam (en comfortabel) klusje, dat overzetten van de nieuwsblogjes

Met het overzetten van de nieuwsberichtjes van de oude website naar deze. Alle berichtjes die al, omdat ze ouder dan tien jaar waren, niet meer zichtbaar waren voor de bezoekers, staan inmiddels hier. Ik begin al een aardige routine te ontwikkelen. De dagen dat ik de handleiding, van Victor, erbij…

Lees meer
default slider image

Foto’s van de vakantie

De foto’s van onze vakantie. Door het toch nog plotseling overlijden van Elvira lukte het me niet iets over onze vakantie te schrijven. We hebben het ondanks de zorgen toch echt leuk gehad en sommige dingen zijn fotografisch vastgelegd.

Andere aanpak

Ik ga proberen of het met een zekere regelmaat een stukje maken compleet met een fotootje of videootje in de rechterzijbalk me beter gaat bevallen. Zoals ik het de laatste tijd doe, een hele lange lap met foto’s over een hele in maand, bevalt me niet. Nu blijven er vaak…

Lees meer

Zwangere Elfie

Het krols kroelen van Sher mocht niet baten en we hebben besloten om haar nu niet te laten dekken. Het leeftijdsverschil tussen beide nestjes zou te groot gaan worden waardoor de moedertjes dan niet meer samen konden moederen. De jongere kittens kunnen dan in de verdrukking komen en wanneer we…

Lees meer

Flieft

Ik heb inmiddels de eerste schreden op het pad van het zelf bouwen van een website gezet. Best spannend. Jaren geleden had ik het ook al eens geprobeerd en toen liep ik vast bij de registratie voor de webhosting en nu bleek dit ook weer een drama. Gelukkig was er…

Lees meer

kittens knuffelen

Ik heb het zo druk met kittens knuffelen en foto’s maken, dat ik er niet aan toe kwam ze hier te plaatsen. Gauw de schade inhalen. Met de kittens gaat het bijzonder goed, tante Tresca leert ze onder toeziend oog van moeder Nieck de fijne kneepjes van het speelvak. Met…

Lees meer

Roffelpootjes over de vloer

Ik heb iets met mooie getallen.  Zo vind ik die ene kilometer bij een kilometerstand met een mooi getal ook veel prettiger rijden en vanmorgen zag ik dat het tellertje van de sitebezoekjes ook richting 25.250 gaan. Huibert stond net mee te kijken en ik ververste de pagina van Webstadts…

Lees meer

Opnieuw een ronkende kraammand

Vorige maand is Rudi’s lieve Noortje overleden. In deze blog staat o.a. een gedicht dat Rudi voor haar heeft gemaakt. Haar en ook onze lieve vriendin Angela heeft een prachtige tekening van Noortje gemaakt.   Noortje met de elfenoortjes. Deze prachtige tekening is gemaakt door Angela de Reuver. Noortje was…

Lees meer
default slider image

De gehaakte katerbroek

Was Tresca gisteren jarig, vandaag is de beurt aan Maverick, maar dan ‘halfjarig’: hij is vandaag precies zes maanden oud en dat hebben we ‘gevierd’ met de eerste oefening van het dragen van het katerbroekje. In tegenstelling tot wel gedacht wordt, is zo’n broekje niet bedoeld om ongewenste dekkingen te voorkomen…

Lees meer

Het arme katje

Sijntje zit graag achter het beeldscherm van m’n pc en voor haar comfort ligt er ook een lekker kleedje. Alleen kreeg het arme katje de schrik van haar leven vanmiddag: ze leunde tegen het achterwandje wat toevallig twee deurtjes zijn waardoor de stekkers etc. aan de achterkant van de pc…

Lees meer

Beierende klokken en klappende mensen

11 maart Italiaanse toestanden Mensen hebben geen idee wat er kan gebeuren wanneer er nog meer mensen het coronavirus krijgen; in Italië moeten de artsen kiezen tussen de patiënten met een ernstige longontsteking wie er beademd kan worden en wie niet wegens gebrek aan apparatuur… [caption id="attachment_3425" align="alignleft" width="300"] Dierbare…

Lees meer

De nieuwe showgordijntjes

Vandaag ben ik met Kelly Kathleen en Orchid naar de dierenarts geweest. Kelly, omdat ik een knobbeltje, mogelijke mamatumor, heb ontdekt en Orchid voor controle of het wel goed gaat met de ontsteking van haar kin. Kelly was nuchter zodat er evt. direct ingegrepen kon worden maar we gaan het…

Lees meer

Vrijheid

Om maar meteen met het ergste te beginnen: we hebben onze grote vriend de Meef moeten laten inslapen. Op 25 maart al. De lieve knul hield zich geweldig en ik heb nooit een voorbeeldiger kattenpatiëntje in de verzorging gehad. Zelfs toen zijn bespiering zo afnam dat hij wankelend begon te…

Lees meer

Pici waait van de kattenloop

Ik heb aan de pagina van Fonzie gewerkt. Het is al een heel verhaal en ik ben nog lang niet klaar. Er valt zoveel over hem te vertellen. Arme Pici en arme Huibert – die hebben een flinke schrik achter de rug. Tijdens hun uurtje behendigheid op de zaterdagochtend is…

Lees meer
default slider image

Stop de tijd!

Nu de kittens zes weken zijn en eigenlijk alles al kunnen en echte minikatjes zijn, heb ik de neiging om de klok stil te willen zetten om wat langer van deze leeftijdsfase te kunnen genieten. De tijd gaat zo vreselijk snel. Toen Mormeltje nog dag en nacht om de twee uur…

Lees meer
default slider image

Cadeautjes van de bezoekers

We krijgen allerlei cadeautjes van de bezoekers. Rudolphine nam een Ikeahanger mee. Nu hadden we zo eentje al een keer eerder gekregen, maar na wat dolle uurtjes deed niemand er wat mee, dus die belandde in de kast. Die kan er dus weer uit, want ik denk dat ik nu…

Lees meer

Zo’n schattige foto

Sofie had zo’n schattige foto van haar Botje (Kelly Kathleen x Gideon van Dirk en Ans) gestuurd, dat deze hier een plekje moet krijgen. Meestal ligt ze innig met ‘haar Koene Ridder’ maar hier ligt ze bij haar ras- en catterygenoot Botje (die ook naar de show in Haarlem komt)….

Lees meer

Zo kregen wij Maverick dus aan de brokjes

Schreef ik hier zaterdagavond nog dat ik Maverick overdag even het balkon op had geholpen om nog wat zonvitamientjes op te doen omdat dit voorlopig de laatste zonnestraaltjes zouden zijn… Het arme joch heeft inderdaad zondag overdag weinig licht gezien. Hij heeft de hele dag opgesloten gezeten in een kast….

Lees meer

Herkenning

De card met de foto’s van Parijs is boven water dus zodra er tijd voor heb, komt er hier zeker wat over maar voor nu een foto van vandaag van m’n bezoekje bij Linda en haar katten: Boudewijn, zoon van Sijntje en Rooster, zijn zoon Maarten en Somalivriendin Annabel. De…

Lees meer

We kunnen weer verder

Wat voelde het als een bevrijding dat we per 1 juni weer een beetje normaal mochten gaan doen. De avond ervoor kwamen Rob en Karin bij ons om de stemming te verhogen en we stonden Pinkstermaandag dus in de startblokken. Eerst een terrasje bij Tierneys achter de Grote Kerk waar…

Lees meer

Read the cat, not the figures

Gisteravond is Tommy van Piet en Mata overleden. Tommy is een zoon van onze Fonzie uit 1993. We zijn trots op alle nakomelingen van onze dieren, maar Tommy had wel een streepje voor en wat hebben we van hem genoten. Op een gegeven moment is zelfs de traditie ontstaan om…

Lees meer
default slider image

De perfecte tussenoplossing

Gisteren kwam Anja voor haar Nena op bezoek en ik kreeg al weer een leuk cadeautje. Een vogeltjes Cd-rom. Dolle pret en heel gezellig op de achtergrond, het gekwetter van de vinkjes. Ik vind vogels schitterend maar ik zal nooit zelfs vogels in een kooi of volière zetten tenzij ik…

Lees meer

We genieten volop

Eindelijk echt goed weer en we genieten volop. De afgelopen dagen heb ik gewerkt aan de pagina’s van Juultje. Over een paar weken wordt onze lieverd al weer tien jaar. Het gaat uitstekend met Nieckje al begint ze iets hinder van haar inmiddels best wel flinke buik te krijgen. Nog…

Lees meer

Dappere kleine Zoë

Gisteren hebben we het eerste kitten weggebracht. Dappere kleine Zoë deed het uitstekend en ik ontving al een lief mailtje over wat ze zoal heeft ondernomen en gegeten. Papa Bailey en oom Meeko spelen momenteel voor haar schaduw want dat kleine ‘ding’ intrigeert hen enorm. Ze hebben daar ook een…

Lees meer

Niet van een leien dakje

Ze zijn er. Het was een lange wacht en Tresca heeft erg lang weeën gehad. Vannacht tegen enen had ze al een vruchtblaas maar dat leidde tot niets. Toen er om kwart voor vier, bijna drie!! uur later, weer een blaas kwam, was ik bang dat twee kittens het geboortekanaal…

Lees meer

Zo ziek als een hond

Oeps, die ziekenboeg in het stukje van een paar dagen geleden had ik moeten specificeren. Ik had er moeten zeggen dat dit alleen voor Huibert gold. Wilde Polly namelijk gisteren geen hap eten. Ze voelde zich echt akelig! Geen diarree, geen gespuug… Wat is wijsheid? Meteen naar de dierenarts? Ik…

Lees meer

Het kleine draakje

Ik heb het er druk mee met al die vermaandagen want vandaag was die van het kleine draakje, Orchid. Vijf maanden vandaag. Ze heeft heel bereidwillig voor me geposeerd. Orchid ontwikkelt zich tot een heel ander typeje als Tresca. Ze is veel compacter van bouw. Ze is wel goed op…

Lees meer

De grote verzorgende zus

Het was vandaag behoorlijk warm maar de kittens lijken de enigen te zijn die er niets van hebben. Inmiddels is Tresca in de rol van de grote verzorgende zus gekropen én – dat is echt heel leuk – is ze helemaal als dochter door Nieckje geaccepteerd. Ze mag zelfs af…

Lees meer

Show in Bemmel

Terwijl ik de dagen aftel omdat ik smacht naar echt voorjaarsweer blijken we de koudste maartmaand sinds 1917 te hebben. Ik heb maar een dik vest uit de kast gehaald. Gisteren waren we met Rooster en Sijntje op de show in Bemmel. Een voor ons nieuwe locatie. Gelukkig was het…

Lees meer

Deels gelukt

Ik bleek in januari blijkbaar al met een fotowidget te hebben zitten ukken en deze belandde ongevraagd naast alle blogjes. Dat kon natuurlijk niet 😉 Het was een hele speurtocht maar ik heb hem weten op te sporen en in de prullenbak weten te krijgen. Gelukt dus. Ergens is er…

Lees meer

Al weer acht maanden

Vandaag is SuperTres ‘maandig’. Al weer acht maanden. Helaas had ik het een beetje druk en heb ik de gelegenheid niet met een foto vastgelegd. En ze zat zo leuk parmantig te doen in de papieren tas waar het bezoek, maman Yvonne, haar cadeautjes in had meegebracht. Wel heb ik…

Lees meer

We zijn het aan het winnen

De wedstrijd tussen ons en Dzjeedie over het ontsnappen uit de tuin en eindelijk heb ik een actiefoto van haar op dit gebied.

Lees meer

‘What’s in a name’ werkte weer!

6 mei 2019 In de vorige blog schreef ik dat ik de klimboom bij de kittens in hun hoekje naast het bed had gezet zodat ze er een warm holletje erbij kregen. Nu zijn we bijna een maand verder en wanneer ik nu ‘s morgens wakker wordt, liggen moeder en…

Lees meer

Leuk virtueel wereldje

Gelukkig gaat het prima met Jewel, de kittens en pleegpapa Franz maar met mijn computer rol ik van de ene ellende in de andere. Zowel mijn e-mailprogramma als het fotobewerkingsprogramma zijn verdwenen en Outlook laat zich er ook niet meer opnieuw opzetten. Gelukkig heb ik een omweg gevonden zodat ik…

Lees meer
default slider image

We wachten het geduldig af

Nieckje vindt blijkbaar dat haar kittens nog prima in haar buikje zitten. Geen probleem. We wachten het geduldig af. Oorspronkelijk rekenden we ook op de maandag en 06-06 is best een mooie datum. Al foto’s zoekende voor deze website vond ik foto’s waarvan ik het bestaan helemaal was vergeten of…

Lees meer

De week van 18 tot 26 mei 2019

De show in Noordwijkerhout 18 mei 2019 Morgen ben ik met de zwartzilveren Maverick van 12 jaar en de wildkleurpoes Sher van drie jaar op de Felikat kattententoonstelling in Noordwijkerhout. Dus wie deze fantastische dieren live wil zien, zou ons daar kunnen komen opzoeken. Richard, onze hoffotograaf en eigenaar van…

Lees meer

De fotoshoot van Richard

Ik ben heel benieuwd of het me weer gaat lukken om in deze rubriek een berichtje te plaatsen. Het is mij namelijk een raadsel hoe het kan dat WordPress weet dat ik de nieuwsberichtjes in het Blognieuws wil hebben. Blijkbaar staat dat ergens aangevinkt maar ik heb dat vinkje nog…

Lees meer

Even aan elkaar wennen en dan spelen maar!

Ik verval in herhalingen. Het is echt genieten hier. We waren even bang dat Tresca buiten de boot zou vallen omdat Orchid zo naar Maverick trekt, maar dat valt inmiddels reuze mee. Nieckje vindt het minder geslaagd: weer zo’n vies kind over de vloer. Nadat ze eind augustus Orchid had versloten,…

Lees meer
default slider image

Weer bezoekers maar nu virtueel

Sinds vandaag zijn beide moedertjes en alle kittens permanent in de speelbox in de huiskamer. De afgelopen dagen wisselde ik steeds af ook omdat Tresca krolsig was en nu inmiddels krols is geworden en ik Maverick de omgang met de kittens niet wilde onthouden. Hij moet nu helaas dus wat…

Lees meer

Onvindbare Rooster

Toestanden hier – de telefoon deed het al een aantal dagen niet en de monteur zou tussen twaalf en twee komen. Gelukkig arriveerde hij net toen ik, na twee uur, aan de mobiele telefoon hing om na te vragen hoe het zat. Het bleek uiteindelijk zelfs een storing buitenshuis te…

Lees meer

Hele lieve reacties

We krijgen nog steeds hele lieve reacties n.a.v. het overlijden van Elvira. Patrizia had zelf een kaart gemaakt met een foto van haar Praantje erop. Praantje is ook een afstammeling van SuperEl. Haar vader was Tango, een zoon van Pooh die op haar beurt weer een dochter is van de…

Lees meer

Het stoere, acht weken oude vijftal

Ter gelegenheid van hun nieuwe levensweek een kiekje van het stoere, acht weken oude vijftal van Nieckje. Meer foto’s bij ‘nestjes’.  

Lees meer

Die prachtige foto’s

Ik heb al aardig wat info en foto’s in het nieuwe topic over Tresca kunnen plaatsen. Die prachtige foto’s van Arend hebben er ook al een plekje. Diezelfde Arend heeft ook een beeldschone foto van Elvira’s kleinzoon Botje, Pr. Silfescian Xixo samen met zijn vrouwtje Sofie de Lint, gemaakt. Deze foto…

Lees meer
default slider image

Gepast woordgebruik

Dankzij Silvia van een hondendiscussiegroep op internet heb ik eindelijk de rechtstreekse link naar het filmpje over cattery Silfescian op Enjoy TV: http://www.enjoytv.nl/online/dos051103.asp Eerst komt er een hond bij een dierenarts op het spreekuur en na vier minuten komen m’n katjes en ikzelf met The Fonz op schoot. Je kan duidelijk…

Lees meer

Een speciaal berichtje

Speciale datum vraagt om een speciaal berichtje. Vandaag maar eens over de honden. Je zou bijna vergeten dat die twee hier ook wonen. En Pici is nu zelfs beroemd van een ‘optreden’ voor tv. De katten waren dat al, vorig jaar op Enjoy-tv en vroeger zelfs al een keer voor…

Lees meer
En ze spelen nu samen!!

Dubbel goed nieuws

Dubbel goed nieuws vandaag. Pici heeft niets ernstigs. Waarschijnlijk een soort vetbulten. Het zouden ook bloeduitstortingen kunnen zijn van de val van vorige week, maar ze geeft helemaal niet aan dat het pijnlijk is. We houden het dus maar op vetbulten. Magere dieren (en mensen) kunnen die ook krijgen. Pici…

Lees meer

In het zicht van de haven

29 november 2020 De tijd vliegt; de kittens wonen nu al drie weken bij hun nieuwe mensen. We zijn heel blij met de goede berichten die we over ze ontvangen. De mensen van de twee broertjes Tigger en Toulouse in Den Haag schreven onlangs dat ze het gevoel hebben dat…

Lees meer

Fluviatiele genoegens

Vandaag kon ik genieten van het zachte getingel van het nieuwe windorgel dat we ter nagedachtenis van Elvira hebben gekregen. Hij doet het erg goed en reageert sneller op een beetje wind als het andere orgeltje. E.e.a. was best emotioneel maar wel mooi. Een genoegen van geheel andere orde was…

Lees meer

Het leuke luisterkind

Bij het nieuwe jaar horen goede voornemens… Sporten heb ik vorige maand afgezworen; ik krijg er alleen maar meer rugpijn van en het voelt als een bevrijding om niet meer te hoeven. Gisteren voelde het als vakantie 🙂 Als ik per se wil, kan ik hier thuis ook sporten met…

Lees meer

Niemand over de vloer

Met geen Jiska of Karen over de vloer ben ik zelf foto’s gaan maken. [caption id="attachment_1926" align="alignnone" width="360"] Eerst loopt er natuurlijk eentje uit beeld,

Lees meer

Ons ras promoten

Ik hoorde van Huibert dat iemand die wij kennen via zijn werk voor het Anti Discriminatie Bureau de foto van het Flessenkind van Rudolphine als bureaubladachtergrond heeft! Inmiddels heet dit speciale dametje Mormi, Morma, Mormèl (tje). We weten nog niet of het Quintresca of Quinta Nea gaat worden. De tijd…

Lees meer

Dag van de Hond

We kunnen niet zonder techniek.. We zitten nu al twee weken met storingen na de installatie van een nieuw modem door onze provider. Ik ben de tel kwijt geraakt hoeveel monteurs er al over de vloer zijn geweest. Gelukkig doen de telefoon, radio en het internet het soms wel, zoals…

Lees meer

Lieve Rita

Zevenentwintig jaar geleden was dit een hele zware dag. Ons oude hondje Rita was niet meer te redden (suikerziekte door, wat ik nu weet, verkeerde voeding) en we hadden een afspraak bij de dierenarts om haar ‘s middags te laten inslapen. Het was vreselijk moeilijk om die ochtend de voordeur…

Lees meer

Hoe het verder met de kittens van het T-nest gaat

Het is toch wel zo leuk hier. Het is blijkbaar premiddagsiësta-speeltijd hier voor de katten. Dat wij een vrij gladde vloer hebben, verhoogt de racevreugde vast van de katten: slippend accelereren! Aanvoerster is momenteel, tot mijn vreugde, Elfie. Zij is helemaal uit haar moederrol. Eerder hield ze toch doorlopend alles…

Lees meer
default slider image

Op eigen kracht

Ana is weer thuis. Op eigen kracht nota bene. Waar ze heeft gezeten, is een raadsel. Er was zelfs een dierentolk ingeschakeld die een situatie dicht bij huis beschreef en terwijl dat werd gelezen, sprong Ana over de schutting de tuin in. Om het te vieren een foto die Jiska…

Lees meer

Sijntje betrapt

Ik schrijf dit met een spinnende Tresca op schoot. We hebben hier het grote genieten. Pici heeft samen met Huibert meegedaan aan een demo van behendigheid in de Haarlemse Hout, ik heb lekker getutteld met de kittens die vandaag twee weken oud werden, foto’s gemaakt en in hun hoekje op…

Lees meer

Nieuw speelgoed

We hebben het geboortekaartje van ons nieuwe buurmeisje gekregen en we zijn heel verrast door haar volledige naam. Ze heet namelijk niet alleen Jade maar ook Zilver. Wat hebben onze buurtjes met onze zilvertjes? Onze zilver Abessijn Tamara van vroeger had ook al een naamgenootje in onze straat en nu…

Lees meer

Weer eentje minder…

Onze Elfie heeft hectische weken achter de rug. Eerst heeft ons ontzettend voorbeeldige patiëntje een week lang met een kap moeten rondlopen en toen het de goede kant leek op te gaan met de wond op haar flank mocht ze een medpetpakje dragen. Met zebrastrepen. Het stond haar nog leuk…

Lees meer

Harmonie in de cattery

Oei, wat duurde het lang tot er weer een nieuwe blog kwam. Ik gaf bij het uitblijven van een nieuwe in eerste instantie de schuld aan de hittegolven, de droogte en mijn kwaaltjes dus niet aan die druppeltjes waar ik het aan het einde van de laatste blog over had…

Lees meer
default slider image

Felikat Awards 2005/2006

Ik lees net op de site van Felikat (ik wilde een paar katten online gaan inschrijven voor de show in Nieuwegein medio november) dat Rooster het weer gelukt is om een plaats in de Felikat Award competitie te behalen. De vijfde plaats is hem al meer dan eens gelukt, zijn…

Lees meer

Het aftellen is begonnen

Twintig minuten,… Daarna was hij overal uitverkocht. Ik kreeg ‘s morgens een email van Bol. Maar ik was aan het werk en zat zelfs achter het stuur. Even later kon ik even kijken waar dat mailtje dan over ging. Bleek dat men langverwachte nieuwe Playstation 5 dan eindelijk kon bestellen….

Lees meer

Maverick heeft het druk

Maverick heeft de laatste dagen amper meer aandacht voor zijn vriendinnetje Orchid. Hij is niet bij de kittens weg te slaan en probeert zijn aandacht over beide nestjes (en moeders) eerlijk te verdelen. Hij is echt een gezelligheidsdier en wanneer ik van het ene nest naar het andere ga, komt…

Lees meer

Kunstwerkjes

The smallest feline is a masterpiece. – Leonardo da Vinci  Vidar en Vlo Vorige week zondag is Vlo verhuisd naar Ellen in Amsterdam. Daar werd ze met open armen en kattenpootjes ontvangen. Vooral grote neef Kanuk, zoon van tante Sher van dezelfde vader Per Sé, is zeer in zijn nopjes met…

Lees meer

Lekker knuffelen

Vandaag kwamen Rudi en Angela op bezoek. Lekker knuffelen met de katten, leuke cadeautjes meegebracht, voor de katten maar ook een hele speciale voor ons: een windorgeltje uit Indonesië die wanneer de wind hem aanraakt ons met een zacht tingeltje aan Elvira kan laten herinneren. Ook had Rudi een fotoboekje…

Lees meer

Geen donsoverzetdiploma…

Het is hier een dolle boel. Een van de zwangere dames was aan het nestelen geslagen en heeft en passant een donzen dekbed echt goed opengescheurd. Het was al tien jaar oud en aan vervanging toe dus het kwam wel goed uit. Het andere dekbed kon wel wat extra vulling…

Lees meer

Dat haar moest eraf

Het gaat uitstekend met het nestje van Nieckje. Ze is erg gelukkig met haar kittens. Het gaat minder goed met Pici. Ze lijkt geen pijnklachten te hebben overgehouden van haar val afgelopen zaterdag maar ze heeft wel een paar rare bobbels in haar zij. De afspraak met de trimmer is…

Lees meer

Lentebodes

We hebben inmiddels één donkere maand achter de rug. We gaan de goede kant op en Mithras weet de lentebodes te waarderen. Mithras is een zoon van Dzjeedie en Sashimi van voorjaar 2005 en hij woont bij Jan, Wendel en Chloë in Rijswijk.

Lees meer
default slider image

Varend gezelschap

Dit varend gezelschap is Buddy en Evita van Mieke. Ze dragen aan boord een tuigje en ze zitten vast met een lijntje. E.e.a. voorkomt niet dat Buddy ondanks zijn leeftijd van inmiddels 15 jaar meer dan eens te water raakt en zelfs Evita heeft de haven van Spaarndam vanaf  een…

Lees meer
default slider image

De operatie van Kelly Kathleen

Ik zou vanavond naar een afscheidsreceptie van een dierbare oud-collega, Els van den Berg, maar er is een weeralarm afgekondigd. Normaal storten onze dieren echt niet in wanneer wij onverwacht een paar uur later zouden thuiskomen, maar vandaag kan ik dat me niet permitteren: Kelly Kathleen is bij de dierenarts. Ze…

Lees meer

Murray en Dzjeedie zijn geopereerd

Inmiddels zijn Murray en Dzjeedie geopereerd en het lijkt allemaal goed met hen te gaan. Murray liep en at – dat vooral – al weer heel snel. Mede dank zij de pijnstiller. Dzjeedie doet het zonder een pijnstiller en dat is om te voorkomen dat ze zich niet overschat en…

Lees meer

Fwoluk Pwasuh

Het is hier heel spannend geweest maar het gaat allemaal de goede kant op. Eerdaags meer nieuws. Voor nu móet de leuke fotobewerking van Patrizia Pugliese hier een plekje kijgen.

Lees meer

Gentleman Ramon

Wat een prachtig zonnig begin van de nieuwe maand. We hebben ervan genoten. Nieckje en Tresca lijken trouwens echt zwanger dus rondom de twaalfde van volgende maand is alle aandacht voor deze meiden. Wat minder fijn is, is de gezondheid van Mariposa. Normaal is ze al een grote knuffel en…

Lees meer

Een ramp!!

Ik ben een ramp met verjaardagen en vergeet meestal op de kalender te kijken. Voor de katten heb ik zelfs een prachtig boekwerk met alle data. Alleen moet ik het wel bijhouden én erin kijken. Maar gelukkig houden andere mensen het beter bij, want wie is er vandaag jarig? Cleo…

Lees meer

Lichtpuntjes

Als kind vond ik vuurwerk best intrigerend maar verder dan dat is het nooit gekomen. De ellende die de dieren er door hebben, is veel te groot. Een vuurwerkshow zou ik nog wel weten te waarderen maar die worden/werden zelden georganiseerd. Vanwege corona en de overbelasting van de zorg is…

Lees meer
default slider image

Maverick is er jong bij

Vandaag is Tresca precies tien maanden oud én al één dag krols. Saai is het hier dus bepaald niet. Ingeslapen instincten van Murray en Rooster ontwaakten en toen die het voor gezien hielden, kwam de kleine Meverdman eens kijken wat daar toch allemaal aan de hand was. Morgen wordt hij vier maanden en ik…

Lees meer

Goede berichten uit Tilburg

Goede berichten uit Tilburg over Nena, Rudolphine heeft weer een prachtige nieuwsbrief over haar mooie Nardi gemaakt, Sophie is helemaal in de gloria – en ik ook – over het plan om haar Lizzy naar Nazeer in Duitsland te brengen voor een nestje, ik heb een verhaal over Kelly Kathleen geschreven…

Lees meer

Bevoorrecht

De datum zegt het al – 4 mei, een emotioneel zeer zwaar beladen dag. Ik realiseer me hoe bevoorrecht we zijn, tel mijn zegeningen en geniet van het toppunt van luxe – het mogen samenleven met zoveel charmante huisdieren. Door de tiende verjaardag van de  lieve Shabanou hebben we nu een…

Lees meer

Lekker bezig

Koningsdag kon dit jaar door corona ook niet normaal plaatsvinden. Als vice-voorzitter van het Comité Nationale Feestdagen had Huibert op deze dag toch wat te doen – zijn vaccinatie tegen Covid-19 halen. Ik tel de dagen af tot hij uit de gevarenzone is. Ik was al uitgeteld en spoedde me…

Lees meer

Kittenboom

Zo in mijn nopjes! We gaan slapend rijk worden! Niet met bitcoins of kattenfokken maar met zonne-energie 😉 Zo’n goed gevoel dat we een bijdrage kunnen leveren aan de vermindering van de CO2 -uitstoot. Alle beetjes helpen tegen de opwarming van de aarde. En of het warmer wordt! Ieder jaar…

Lees meer

In afwachting

Deze maand gaat voor ons vast ‘de geschiedenis in’ als de maand waarin we voor heel wat in afwachting zijn. Allereerst natuurlijk het nestje van Sher. Ik heb alvast een nestpagina voor dit nestje gemaakt. We hopen zo dat alles goed gaat en dat ‘mijn zilveren meisje’ geboren gaat worden….

Lees meer

Vandaag is Sijntje jarig

Zeven jaar alweer en dat is een leeftijd waarvan we ons meer dan eens hebben afgevraagd of zij dit wel zou kunnen halen. Als bloedgroepenslachtoffertje had ze fikse darmproblemen opgelopen en toen we haar op de leeftijd van 4,5 maanden oud kregen, bleek ze net geen kilo zwaar te zijn. Als vergelijking;…

Lees meer

Mavericks beroemde voorouders

Volgens de weerdeskundigen was vandaag voorlopig weer de laatste dag met een zonnetje. Reden dus om Maverick een ‘kontje’ te geven zodat hij door het kattenluikje boven naar het kattenrennetje op het balkon ging. Morgen wordt er weer een boel nattigheid verwacht maar dan zitten wij met Rooster, Nieckje en…

Lees meer
default slider image

Geen camera mee…

Vandaag ben ik er eindelijk eens aan toegekomen om met een paar katjes bij mijn ouders op bezoek te gaan. Het was even puzzelen wie de eer voor dit bezoekje zouden krijgen. Vast stond dat Maverick mee zou gaan omdat hij rechtstreeks afstamt van hun twee poezen Tamara en Minouschka….

Lees meer

Onze dierbare Moni

Vandaag wordt Kitty van Lumoni 20 jaar. Zij is geen echte Silfescian, maar voelt wel zo. Zij en haar bijna even oude vriendje Benjamin zijn Pleegsilfescians. Hun moeders zijn wel Silfescians en ik was toen betrokken van hun plaatsing. Zij hadden eerder de pech dat zij niet konden blijven waar zij…

Lees meer

Platina mandje gevonden!

Geweldig nieuws over Elfie! In de vorige blog schreef ik over de noodzakelijke herplaatsing van Elfie. Ik had er weken tegenaan zitten hikken omdat we het vreselijk vinden om van dit in-en-in lieve diertje afscheid te moeten gaan nemen. Toen ik eenmaal had bedacht dat ik eerst bij de mensen…

Lees meer

Een snelle meid

Het vierde kitten heeft nu de oogjes al open. Dat is echt een snelle meid. Ze wil zeker wat rechtzetten nadat ik haar voor een kater had aangezien. Met Tresca gaat heel goed. Ze gaat al leuk om met de katers en zoekt leuk contact met ons. Ze heeft het…

Lees meer

Afscheid van Vidar

Maar eerst de jarigen van vandaag (6 juni) Vandaag, 14 jaar geleden, zat ik bij onze dierbare Nieckje die aan het bevallen was van haar nestje van de Hamburgse Harry. Nieckje was een wildkleurige poes en Harry een sorrelkleurige kater. Tot mijn grote verbazing bleken alle kittens ook de kleur…

Lees meer

Allemaal heerlijke berichten

Hugo heeft ervoor gezorgd dat m’n website nu ook via de zoekmachines te vinden is. Nu zijn we helemaal echt! Allemaal heerlijke berichten over de kittens en wij genieten nog lekker van Nena. Zij was mee naar de show in Schiedam en gedroeg zich fantastisch. Zij zat met een paar…

Lees meer
default slider image

Wereldtentoonstelling Maastricht

We zijn weer terug van ons showweekend in Maastricht. De wereldshow was echt een internationale happening en ik ga proberen er een leuk verslag van te maken. We hebben zoveel leuke dingen meegemaakt dat het niet zal meevallen om het verslag enigszins compact te houden. De katten gedroegen zich geweldig…

Lees meer
default slider image

De kittens gaan mee naar de slaapkamer

Zeer geslaagd fotosessie gehouden. Kijk maar bij ‘Nestjes’. En de kittenbarrière ook maar weer weggehaald. De kittens hadden we nog graag even voor hun eigen veiligheid in de voorkamer willen houden, maar ze klommen er al zo handig overheen én we hebben gezien dat ze al snappen dat, wanneer ze…

Lees meer
default slider image

Naar de uitverkoren katers

Even terugkomend op het berichtje van gisteren over Twisty. De dochter van dat gezin werkt nu bij een uitgeverij en had bedacht dat dit boek wel eens interessant kon zijn voor het lezerspubliek van het Raskanblad (club voor liefhebbers van Abessijnen en Somali’s). Ik ben het helemaal met haar eens en ik…

Lees meer

Sher is vandaag jarig!

En om haar eerste verjaardag te vieren, zingt ze zelf haar verjaardagliedjes want ze is voor de tweede keer krols geworden. Wel vrij snel na de vorige rond de kerstdagen maar een mens kan niet alles hebben. We hebben al een kater voor haar uitgezocht maar voorlopig moet ze nog…

Lees meer

Onze Jack

Tot onze verbijstering hebben we twee weken geleden onze geweldige, altijd zonnig gehumeurde en super ongecompliceerde Jack moeten laten inslapen. We kunnen gewoon niet bevatten dat hij, de jongste van onze veteraantjes, zo plotseling zijn gezondheid verloor. Het viel ons op dat Jack zich ging terugtrekken en dat hij minder…

Lees meer

5 thoughts on “Slimme Sher in de hoofdrol

  1. Hallo lieve zus van me, fijn te weten dat je weer achter de pc zit na je ongeluk. Sher is vijf dagen geleden bevallen van een prachtig nestje. Ik ga er snel een blog over maken. Er staat al wat op mijn Facebook en bij de nestjespagina. Ik ga je gauw mailen/bellen.

 1. Mooie blog weer, Suzan. Volgens mij hebben jullie een klimpaal van dezelfde leverancier als wij met afneembare mandjes en dekjes die zo de wasmachine in kunnen. Dat is hier weer eens nodig, Uriah heeft er eentje helemaal ondergespuugd. Ik ga proberen een miauwtje van hem op te nemen. Hij kan zo mooi ‘zingen’!

  1. Hallo Diny, wij zijn zo tevreden over onze klimboom van KatzenDeko. Onze mandjes zijn van microfiber en dat is zelfs makkelijk schoon te krijgen met een vochtig doekje. Maar zelfs na de wasmachine zien ze er nog steeds als nieuw uit; zelfs na vier jaar. Andere bomen zien er vaak al na een paar maanden haveloos uit. Deze is bij intensief gebruik door een grote kattenfamilie nu nog amper van gloednieuw te onderscheiden. We hebben onlangs weer wat van deze firma besteld: ik hoef nooit meer anders!
   Ik kijk uit naar Uriahs mauwfilmpje!

   1. Helemaal eens. Ik heb de mandjes en dekjes al tig-keer gewassen en ze komen als nieuw uit de wasmachine. Het spul is zijn prijs dubbel en dwars waard (zullen we aandelen nemen? 🙂 ).

    Ik heb microfoon en telefoon al een tijdje klaar liggen en het is alsof hij het aanvoelt, maar Uriah houdt zijn kaakjes sindsdien stijf op elkaar. Wel heb ik gespin er op staan, terwijl hij kopjes tegen de mic geeft, maar dat was nou net niet de bedoeling. We houden vol!

     

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten