Slimme Sher in de hoofdrol

 

19 juli 2020
Deze blogs zijn ook voor mijzelf bedoeld als een soort logboek over het wel en wee van onze dieren maar ik schrijf ook over andere dingen die op dat moment belangrijk zijn in ons leven. Dat is nu dus al maanden de corona-pandemie.  Ik raak steeds meer onder de indruk van wat ons allemaal al is overkomen en nog te wachten staat: verwoeste levens, totaal vernietigde economie, mensen die hierdoor dakloos raken etc. De hoop dat het herstel van de economie de ruimte zou gaan krijgen, ben ik vorige week helemaal kwijt geraakt. Ik verbaasde me steeds vaker over de overtredingen van de anderhalve meter afstandhouderij en was geschokt wanneer mensen elkaar bij een begroeting omhelsden.

Terrasjes
Vorige week donderdag was ik met een vriendin gezellig uit. Wij hadden in een restaurant een tafeltje gekozen waar zoveel mogelijk frisse lucht langs kon komen. Er zijn namelijk veel aanwijzingen dat de evt. besmette aerosolen in de buitenlucht, vergelijkbaar met die van mist en rook, zodanig verwaaien dat die geen hoog risico kunnen vormen. Hoef ik op straat ook niet meer zo vaak en zo lang mijn adem in te houden (zie mijn blog van mei). De bediening van ons restaurant was attent maar wel een tikje te vriendelijk. Zo dichtbij hoefden zij van mij niet te komen.
Na afloop namen we nog even een terrasje en daar was het wel heel erg gezellig: werkelijk niemand lette op een beetje afstand en er werd alsof er geen corona bestaat, begroet en geknuffeld. Toen ik zei dat dit me wel jaloers maakte, ontkwam ik er ook niet aan: ik kreeg spontaan mijn hug. Heel lief en hartelijk maar voorlopig niet meer voor herhaling vatbaar. Niemand kan immers van zichzelf stellen dat hij niet besmettelijk is en een ander besmetten is nog erger dan het zelf krijgen. Bang zijn voor een nieuwe besmettingsgolf hoeft niet meer – die komt! 22 juli. De actualiteit heeft me ingehaald: het loopt helaas al flink uit de hand.

Drinkwater
Dat mensen het spoor bijster raken over wat wel en niet mag, is begrijpelijk. Dat men de beperkingen zat is, is dat ook. Daarbij komt dat er veel onduidelijkheid is over de beperkingen. De actiegroep Viruswaanzin en alle complottheorieën helpen ook niet. Ik zei vroeger wel eens voor de grap dat er iets in het drinkwater moest zitten waardoor er zoveel domheid onder de mensheid kon heersen. Laat dit toch op waarheid berusten! Lood (van oude loden leidingen) in het drinkwater heeft wetenschappelijk bewezen een negatief effect op de intelligentie.
De mensheid blijkt helaas niet voldoende intelligent of sociaal voor de intelligente lockdown. Men bedenkt of gelooft allerlei smoesjes. De sterkste was wel van een man die veel te dicht bij de buiten bij een winkel wachtende Huibert ging staan: hij wist zeker dat het virus niet bestond! Deze week kreeg ik zelfs een doorstuurbericht op Messenger dat de WHO én alle virologen er naast zaten: het virus is een bacterie; met antibiotica is iedereen binnen een dag weer gezond dus niets geen beperkingen meer en gáán met die economie!
Iedereen buitenshuis aan de mondkapjes, zodat men er doorlopend op geattendeerd wordt dat je je aan de maatregelen moet houden, zie ik helaas als de enige oplossing om nieuwe lockdowns te voorkomen.

Een hele lange inleiding maar via de corona-ellende kom ik weer terug bij de katten.


Met al onze dieren inclusief de overduidelijk drachtige Sher én onszelf gaat het allemaal prima. (22 juli: Had ik moeten afkloppen want Polly heeft nu een blessure). Onze heerlijke Maverick zit op dit moment spinnend naast me.
De kleine Wies is een tikje aan het overwerkt raken want ze heeft het erg druk met het besluipen van alle zomerse zwarte zoemers en de wespen en bijen op onze bloemen in de tuin. Gelukkig maakt ze wel onderscheid tussen de soorten: de zwarte zoemers vormen af en toe een smakelijk eiwitrijk hapje voor haar maar op de geel-zwart gestreepte zoemers voert ze alleen schijnaanvalletjes uit. Die blijkt ze gelukkig na die ene aanvaring te respecteren.

Dakloos
Wij zitten dus niet in de problemen. Maar door de enorme recessie raken veel mensen hun inkomen kwijt en een vriendin van ons zoekt daarom dringend (een) logeeradres(jes) voor haar vijf Somalietjes op leeftijd (14 t/m 19 jaar). Vier poezen en een oude kater opvangen, lijkt me heel moeilijk maar in twee groepjes of drie lukt het vast beter. Ik heb mijn hoop gevestigd op mensen die bijv. recent hun laatste kat hebben verloren en tijdens het wachten op een nieuwe Somali deze katten tijdelijk als logés kunnen opvangen. Het gaat om de kater Tango van 19 en de poezen Saki met haar twee dochters Jewel en Figmet en Wasabi. (2 augustus) Het is gelukt!!!)

De zes jaar oude Victor waar een platina mandje voor wordt gezocht.

Voor wie het kleinschaliger wil aanpakken: in Amsterdam woont de mooie zilveren kater Victor die ook nieuw adresje nodig heeft. De reden is dat er spanningen zijn tussen hem en zijn zoon. Victor is nu hormonaal neutraal (hij staat op de suprelorin, net zoals onze Zagato, Jack, Elfie en Sher hebben gehad). Na verloop van tijd wordt hij weer hormonaal actief en dan zou hij nog een keer voor zeer welkom nageslacht kunnen zorgen. Ik sta dan met Tinka, Wiesje en haar zusje Wiske én zelfs Sher en haar dochter Nicky vooraan in de rij. Het is namelijk onmogelijk om nog ergens een dekking van een zilveren kater te krijgen. Het doet me zo’n pijn dat de zilver Somali aan het verdwijnen is: mijn levenswerk! Vanaf 1983 heb ik mijn best gedaan om de zilveren familielijnen uit te bouwen maar door de extreme fokrestricties tegenwoordig kunnen goedwillende zilverfokkers mij niet eens meer een zilveren kater uit mijn eigen lijnen terugverkopen.
De lieve Victor hoeft al die poezen trouwens niet te dekken; contractueel mag hij namelijk nog maar twee nestjes verwekken maar om de eventuele overlast voor zijn nieuwe mensen te beperken is het wel zo fijn dat er vijf mogelijke kandidaten zijn waardoor er dan niet zo lang gewacht hoeft te worden tot er eentje krols is wanneer de suprelorin is uitgewerkt. Hij is nooit een echte sproeier geweest dus er is een goede kans dat hij amper overlast zal veroorzaken.
Het is dat wij in onze huidige groep geen volwassen kat kunnen opnemen want anders woonde deze zilveren vriend hier al lang. Extra leuk te weten is dat Victor onze zilveren stamouders Tamara en Sigismund en ook bijv. The Fonz (ver weg) in zijn afstamming heeft.

Orchid
In mijn vorige blogs had ik geschreven dat Orchid een paar keer bloed in haar urine had. Deze maand is het ook weer een keer gebeurd. Deze keer zag ik al dat ze problemen had voordat er bloed bij kwam kijken. De oorzaak van dit blaasprobleem is niet eenvoudig te achterhalen. Het is niet bacterieel en er speelt geen blaasgruis, een soort steriele blaasontsteking dus. Ik zag haar naar de kattenbak gaan in de kattenkamer en ze bleef veel te lang zitten. Ik heb haar urine bekeken en daar zat nog geen bloedspoortje in. Pas toen ze bleef persen, kwam het wel.
Gelukkig was het leed, dus de pijn en het persgedrag, heel snel verdwenen na een pilletje Onsior en wat afleiding. Heel af en toe geef ik haar een achtste deel van een tabletje Mirtazapine om haar eetlust te verbeteren. Dit werkt ook heel snel en doet haar enorm goed. Ze voelt overduidelijk zwaarder aan wanneer ik haar in mijn armen heb. De eerste uren na zo’n pilletje heeft Orchid wat onrustig gedrag alleen laatst miste ik dit veranderde gedrag na het pilletje. Wij dachten eventjes dat deze bijwerking mogelijk in de loop van de tijd zou afnemen maar dat bleek niet het geval. Dat pilletje in een kleine doorzichtige capsule moet in haar kraag geplakt hebben gezeten en ‘s avonds vond ik dat boven. Op 15 juli gaf ik haar weer een capsule. Ook toen ontbrak de bekende reactie. Even later ontdekte Huibert de capsule die geplakt aan een keukenkastje zat. Mijn nagels waren ook veel te lang en omdat ik bang was dat ik haar pijn zou doen, ging het pilletje geven niet zoals we dat gewend zijn. Ze heeft 1,5 maand goed gefunctioneerd op 1 (8 keer ⅛) tabletje Mirtzapine. Haar eerste dosering kreeg ze namelijk op 29 mei.
Dat mijn nagels zo lang waren, kwam doordat ik de gang naar de nagelsalon wilde uitstellen tot ik uitslag had van de foto van mijn in mei geopereerde vinger. Tot die tijd moest ik heel voorzichtig zijn met die vinger. Helaas bleek vorige week dat de botgroei om de schroef in het gewricht heen nog niet goed was dus we moeten nog een maand langer wachten. De dames van de nagelsalon zijn niet altijd even zachtzinnig dus ik heb ze nu zelf ingekort.

Mazzeltjes

Onlangs bleek dat de voedseldroger voor het vlees voor onze menagerie stuk was. Zo oud was hij nog niet eens. Direct via internet een nieuwe gekocht die per kerende post bezorgd werd. Gelukkig want ze kunnen niet zonder hun knapperige kipfiletsnacks. Deze is hetzelfde model als onze allereerste die echt jaren dienst had gedaan. Ondertussen gaf onze kookplaat ook nog de geest. Voor 180 euro wilde Wirlpool wel een monteur langs sturen maar voor dat geld kregen we niet de garantie dat ze hem weer aan de praat kregen. Lang leve Google. Huibert vond wat informatie naar aanleiding van de foutmelding. Eentje klonk wel nuttig: uitzetten en even rommelen aan de bedrading… Dat was het! 180 euro verdiend.
Omdat dit naar meer smaakte, haalde Huibert de kapotte droger uit elkaar, zette de stofzuiger op het motortje onderin waar allemaal gruis in bleek te zitten. En die deed het daarna ook weer. Weer wat geleerd; nooit meer een voedseldroger kopen waarvan het motortje onderin zit.

Onze eerste droger heeft zeker vijf jaar intensief dienst gedaan. We (lees: Huibert) snijden het kippenvlees wanneer het nog aardig bevroren is om mooie plakken/stroken te krijgen. Mee-eten door de katten mag uiteraard niet. Daarom zit onze rode boef Bashiir braaf in de doos te wachten.

Tegendienstje
Deze had ik via de site van Catmoneo bij Bol.Com willen bestellen maar in dit geval kon ik bij Amazon veel beter slagen. Voor 22.36 inclusief porto kon ik deze krijgen. Catmoneo is van Marilyn en ik ben een grote fan van haar. Zij schrijft hele interessante en leerzame blogs over de voeding voor katten. Daar kan een mens nooit genoeg over weten dus ik lees haar blogs zo veel mogelijk. Al haar uitzoekerij en informatie krijgen kattenverzorgers helemaal gratis. Het enige wat ze als tegendienstje op prijs stelt is dat je wanneer je toch wat bij Zooplus of Bol.com bestelt dat je dat dan via haar website doet. Kleine moeite toch? Eerdaags ga ik me weer uitleven bij Zooplus dus die schade halen we weer in.

De nieuwe droger. Inmiddels heet hij geen Bomann meer maar Clatronic maar hij is nog steeds goedkoop en het motortje zit veilig bovenin.

Arme Polly
Polly zag dat Huibert gistermiddag de tuin inging en stoof overhaast overeind om met hem mee te kunnen gaan voordat de deur vanwege de zomers bromvliegen weer dicht zou gaan. Gleed ze toch uit over onze voor haar inderdaad te gladde vloer! Ze slaakte een fikse piep maar krabbelde overeind en ging mee de tuin in. Helaas hinkt ze nu nog… In beweging blijven lijkt nu de beste aanpak. Pijnstillers lijkt ze niet nodig te hebben en die zouden ook forceren kunnen veroorzaken. Ze krijgt nu wat frequenter kleinere wandelingetjes. Morgen als het nodig is maar naar tante dokter.

Polly bij Sher. Sher adoreert Polly en is dolgelukkig met deze toch voor haar minder comfortabele situatie.

Naar het noorden
Onlangs belandde mijn zusje na een ongelukkige val met haar fiets in het ziekenhuis. Het liet zich in het begin heel ernstig aanzien maar nu, een dag of tien verder, lijkt het echt de goede kant op te gaan. Vrijdag wippen we voor een heel kort bezoekje even bij haar aan. Ik heb haar al aan de telefoon gehad en ze klonk zoals ze hoorde te klinken!
Aansluitend gaan we bij zwager en schoonzus Arnold en Ria op bezoek; eindelijk Umione weer eens in mijn armen nemen. Ik hoop zo dat de lieve meid door ons bezoek niet al te erg in de war raakt. Somali’s zijn zo aanhankelijk en zeker diertjes die  tot hun volwassenheid bij ons hebben gewoond, vergeten hun eerste mensen nooit en dit kan bij vooral het eerste bezoek tot verwarring leiden.
Daarna nog even langs bij eveneens zwager en schoonzus Teun en Nellie en dan is het schluss met het langer wegblijven omdat dan alle aandacht voor Shers komende bevalling zal zijn.

Sher aan de wandel
De keren dat wij dachten dat Wiesje kwijt was, was de paniek groot. Die herinneringen staan me nog helder voor de geest. Gelukkig bleek ze beide keren gewoon in huis te zijn. We zijn zo gewend dat wanneer ze geroepen worden, dat ze op een holletje aan komt rennen.
Deze keer was het Sher die me goed te pakken had. Omdat er helaas een conflict bestaat tussen Bashiir en Shabanou leeft ons zestal in twee groepjes. Sher en Bashiir en Shabanou en Orchid. Maverick en Wiesje zijn de vrije vogels die zelf mogen bepalen waar ze willen zijn. In de huiskamer, keuken en tuin of boven in twee kamers met het dakterras. Een tijdje geleden hadden we weer een buurtbarbecue voor ons huis en toen ik even tussendoor wat kwam halen of wegbrengen, bleek Sher in de huiskamer te zijn terwijl ze boven had moeten zijn. Ik vond mezelf heel stom dat ik een ruilfout had gemaakt. Gelukkig was er geen conflict ontstaan. Kort daarna gebeurde dit weer terwijl ik zeker wist dat ik de overloopdeur achter haar had gesloten. Ik ging op verkenning uit en ontdekte het euvel: er was een opening in het kattennet over het dakterras. Er hing zelfs nog een plukje van haar vacht aan een randje.
Ik maakte alles dicht met tyraps/kabelbinders en dacht dat de klus geklaard was… Driemaal is scheepsrecht: de volgende dag was Sher weer in het groepje waar ze niet in hoorde en ik vond in een plooi een gigantisch grote kier. Die moet er al vanaf het begin in hebben gezeten. Ik wist niet meer precies wanneer we het dakterras al voor de katten is ingericht maar even zoeken in mijn oude foto’s leverde het antwoord: we hebben dit terras in juni 2013 afgezet. Het laatste loodje woog blijkbaar een beetje zwaar waardoor ik toen wat slordig ben geweest: even later moest ik namelijk met de ambulance naar het ziekenhuis omdat was over mijn grens was gegaan (ik heb helaas een beperkte hartfunctie). De katten zijn zo lief geweest om mijn fout al die jaren niet op te merken.

Sher heeft verschillende broedplaatsen naast haar officiële kraammand boven. Hier ligt ze bovenop Simba het kattenknuffelkussen.

Ik heb de door Sher ontdekte kier met zeker tien tyraps vastgezet en haar geobserveerd toen ze weer het terras op mocht. Ze ging meteen weer naar die plek toe. Duwde op verschillende plekken met haar neusje en toen ze geen opening vond, gaf ze het gewoon op. Het is ook nooit haar bedoeling geweest om weg te lopen. Daar is ze doodsimpel veel te aanhankelijk voor. Haar avontuurlijke geest kon de verleiding niet weerstaan en daarom sprong ze al die keren de tuin in en ging via de luikje weer naar binnen.

De zilver Abessijnse poes Dzjeedie als Houdini, ca. 15 jaar geleden.

Dzjeedie (= grootmoeder van Shabanou) is inmiddels behoorlijk op leeftijd (17 jaar) en woont in Bloemendaal, was ook zeer avontuurlijk. Haar route was vanuit de tuin over de tuinmuur, over het schuur-en keukendak waar ik haar dan opwachtte en via de balkondeur weer binnenliet. Gelukkig heeft nooit een van onze toenmalige katten gezien hoe ze het aanpakte want dan zouden we onze hele tuin moeten overdekken.

 

Maar de foto’s zijn wel gelukt!

Ons tuintje wordt er niet mooier op. We hebben noodgedwongen op meerdere plaatsen doorzichtig folie aan de tuinafzetting vastgemaakt op de plekken waar we hebben gezien dat Sher als een aapje daar hangend aan haar vier pootjes als een aapje naar plekjes klautert waar ze op de afzetting kan komen….

Lees meer

Twee dierbare meiden

Dat ik een hele tijd hier niet heb geschreven, heeft een hele trieste reden: we hebben in korte tijd twee dieren verloren. Over het overlijden van Tresca had ik hieronder nog geschreven maar nadat Nieckje, minder dan twee weken later, ook nog van het ene uur op het andere instortte…

Lees meer

Rondkopdikbuikmali’s

Alle vier de kittens hebben nu hun oogjes open, hebben hun geboortegewicht verdubbeld. Ik krijg echt de neiging om ze rondkopdikbuikmali’s te noemen. Tresca loopt nu vrij door het huis. Ze moest flink wennen aan de honden. Gelukkig gedragen die zich voorbeeldig. Net was er even een misverstand tussen haar…

Lees meer

Vast geen toeval, een Tsjechische Fonz

Met een spinnende en rollebollende Tresca op schoot probeer ik dit berichtje te tikken. De weggeschoren vacht in de halsjes van de meiden begint weer wat dicht te groeien en dit is de eerste foto die toonbaar is. Vond Tresca blijkbaar zelf ook want ze is precies goed voor die spiegel…

Lees meer
default slider image

M’n eerste digitale fotoalbumpje

Met een spinnende hoogzwangere Tresca achter me op tafel bovenop de krant die ik aan het lezen was, even een berichtje maken over de gang van zaken hier. De twee zwangere poezen beginnen nu en vannacht aan hun laatste week en zoals ik al op Kattenpraat schreef in het zwangerschapshoekje -…

Lees meer

De geweldige Lizzy

De geweldige Lizzy van Sofie is gisteren op haar slofjes bevallen van een prachtige vijfling. Ik verwachtte al dat zij dit net zo goed zou aanpakken als haar moeder Nieckje, maar ze heeft haar moeder verslagen: nog betere gewichten, echte speknekjes 🙂 Jamie van Tom en An is ook weer thuis…

Lees meer

Cuty’s sluiproute

Er kwam een extra feestelijke editie van Nardi’s nieuwsbrief op de Silfescian e-mailgroep binnen. Nardi en dus ook zijn nestgenootjes zijn twee jaar geworden. Dit vijftal zijn de sorrelkittens die de kop van deze site (de oude dus én nu deze pagina) sieren.

default slider image

Stop de tijd!

Nu de kittens zes weken zijn en eigenlijk alles al kunnen en echte minikatjes zijn, heb ik de neiging om de klok stil te willen zetten om wat langer van deze leeftijdsfase te kunnen genieten. De tijd gaat zo vreselijk snel. Toen Mormeltje nog dag en nacht om de twee uur…

Lees meer

In een kast beland

Omdat we onlangs de kamer veranderd hebben, moest de muur er ook aan geloven en hebben we de fotocollages vervangen door de schilderijen van Djinny en Valentijn. Die waren met een vorige verandering in een kast beland en we zijn erg blij ze weer terug te hebben in de huiskamer….

Lees meer

Filmsterren

Het gaat erg goed met Shers kittens. Nicky is samen met haar iets oudere halfzus Tinka bij Victor, Indy heet nu Kanuk en dolt met Pip bij Ellen en Arthur is goede maatjes met Borre bij Marcel en Marije. Ons blijvertje, Umione, maakt gelukkig totaal geen echte eenzame indruk en…

Lees meer

Uit het kistje gevallen?

Het is best hectisch hier maar het gaat de goede kant op. Het katertje van Nieckje dat wat achterbleef, lijkt de goede kant op te gaan en het poesje van Tresca is er ook nog. Dat is helaas wel een ernstiger geval. Geen idee wat er met haar mis is….

Lees meer

De tegeltjesgalerij

Nu gaat het dus gebeuren. Ik en Gutenberg en dat als Haarlemse met een standbeeld op de Grote Markt van Loutje, de andere uitvinder van de boekdrukkunst ;-). Gutenberg, officieel WordPress Gutenberg 5 Block Editor is de nieuwe editor, een bewerkingsprogramma om mijn website nog mooier te maken. Op mijn…

Lees meer

Lekker knuffelen

Vandaag kwamen Rudi en Angela op bezoek. Lekker knuffelen met de katten, leuke cadeautjes meegebracht, voor de katten maar ook een hele speciale voor ons: een windorgeltje uit Indonesië die wanneer de wind hem aanraakt ons met een zacht tingeltje aan Elvira kan laten herinneren. Ook had Rudi een fotoboekje…

Lees meer

Read the cat, not the figures

Gisteravond is Tommy van Piet en Mata overleden. Tommy is een zoon van onze Fonzie uit 1993. We zijn trots op alle nakomelingen van onze dieren, maar Tommy had wel een streepje voor en wat hebben we van hem genoten. Op een gegeven moment is zelfs de traditie ontstaan om…

Lees meer

Chippen en nakijken

We hebben woensdag de kittens alvast laten chippen en nakijken op algemene zaken maar ook in hoeverre de poesjes nu geschikt lijken voor het evt. ouderschap als ze volwassen zijn. Ook Fonzie is weer helemaal nagekeken. Fonzie is gelukkig aan het opknappen. De ontworming, dieet en kleinere tussendoormaaltijdjes doen wonderen. Jiska heeft…

Lees meer
default slider image

Kids for Animals

Het tv-itempje over onze cattery draait momenteel op Enjoy-tv en wordt dagelijks herhaald. Het is een aflevering van Kids for Animals. Ik heb het zelf nog niet gezien, maar ik krijg steeds meer reacties van mensen die m’n katjes en mij al zappende hebben gezien. Op de site van Enjoy-tv kan…

Lees meer

Het stoere, acht weken oude vijftal

Ter gelegenheid van hun nieuwe levensweek een kiekje van het stoere, acht weken oude vijftal van Nieckje. Meer foto’s bij ‘nestjes’.  

Lees meer

Foto’s van de kittens

Wéér zulke mooie foto’s van de kittens. Deze heeft Jiska vanmiddag gemaakt. Morgen plaats ik er ook in hun eigen hoekje, maar nu even deze.  

Lees meer
En ze spelen nu samen!!

Dubbel goed nieuws

Dubbel goed nieuws vandaag. Pici heeft niets ernstigs. Waarschijnlijk een soort vetbulten. Het zouden ook bloeduitstortingen kunnen zijn van de val van vorige week, maar ze geeft helemaal niet aan dat het pijnlijk is. We houden het dus maar op vetbulten. Magere dieren (en mensen) kunnen die ook krijgen. Pici…

Lees meer

Murray ook op de kaart gezet

Volgens ieder kerstverhaal hoort er op de dag voor kerst het nodige mis te gaan, meestal raakt er een kind of een dier in de kou zoek. Ik bewaar hele dierbare herinneringen aan het voorlezen door mijn vader van het boekje Voetstapjes in de sneeuw van W.G. van der Hulst….

Lees meer

Zonvitamientjes

Alle katten genieten van het heerlijke weer en Nieckje tankt nog even wat zonvitamientjes. Elvira kan ook weer desgewenst door de detectiepoortjes. Het ijzerwerk, de nietjes, zijn verwijderd. Het was zo klaar, ze hield zich wederom perfect aan en het wondje ziet er keurig rustig uit. Op de derde foto…

Lees meer

Kattenterreur

Een pak van m’n hart. Dankzij het onverwoestbaar positief ingestelde natuurtje van Nena lijken de problemen in het Tilburgse ook weer goed te zijn afgelopen. Daar was nl. een vreemde kat het huis binnen gedrongen en dat leidde tot een fikse vechtpartij die weer tot gevolg had dat Cherry Nena…

Lees meer

De charmante Limburgse heuvels

Inmiddels zijn links en rechts de uitslagen en de catalogusgegevens gepubliceerd en natuurlijk komt er ook het nodige hierover in de clubbladen. Als extraatje mijn impressie van deze show. Op www.poezels.nl staan 400 foto’s van dit weekend!! En op www.Mundikat.nl staan zelfs filmpjes. Ook wij togen dus op 27 oktober…

Lees meer

Een drama

Ik heb de laatste dagen veel tijd gestoken in de pagina’s van onze katten. Ik heb bij Elvira eindelijk eens haar verhaal geschreven en jeugdfoto’s geplaatst. Een van de vele jeugdfoto’s van haar. Ook is de pagina van Nieckje bijgewerkt. Een drama. Was ik net zo blij met de hele…

Lees meer
default slider image

De oude luchtfoto

Huibert heeft van iemand een oude luchtfoto van het centrum van Haarlem gekregen. Prachtig! Nu nog een hedendaagse, dan ben ik helemaal tevreden. Zo prettig als wij nu wonen in Haarlem winter 2006, zo slecht hadden de mensen het op het moment dat deze foto werd genomen – hongerwinter 44/45…

Lees meer

Uit logeren

Gisteren is Jessie, een zwartzilveren dochtertje van Oentje en Elmo van 13 jaar voor proef uit logeren gegaan bij mensen die onlangs een van hun katten door ouderdom hebben verloren. Het is de bedoeling dat wanneer het lukt dat Jessie daar blijft wonen. [caption id="attachment_23869" align="alignleft" width="200"] Jessie, officieel was…

Lees meer

De lieftallige Elfie

Sinds een week woont de lieftallige Elfie ook bij ons. Waar Sher me bijna wanhopig maakte met haar eetlust, geen dus, eet Elfie vanaf het eerste moment uitstekend. Ze is door haar fokster op dit gebied dan ook heel bewust opgevoed. Ze lust werkelijk alles. Inmiddels is Sher ook ‘door’…

Lees meer

Eesz heeft weer een hartje gewonnen

De dieren waren ook best van slag. De zorgen om Fonzie, het gemis daarna; dat ging niet alleen ons in de koude kleren zitten. Ook waren ze de afgelopen tijd op voedingsgebied knap ontregeld geraakt. Ik maakte doorlopend de meest aparte, vooral van kunstmatige geur- en smaakstoffen voorziene hapjes voor…

Lees meer

Kittenboom

Zo in mijn nopjes! We gaan slapend rijk worden! Niet met bitcoins of kattenfokken maar met zonne-energie 😉 Zo’n goed gevoel dat we een bijdrage kunnen leveren aan de vermindering van de CO2 -uitstoot. Alle beetjes helpen tegen de opwarming van de aarde. En of het warmer wordt! Ieder jaar…

Lees meer

Plotseling afscheid

Tot ons groot verdriet hebben we gisteren heel plotseling afscheid moeten nemen van onze lieve Tresca. We wisten dat ze kanker onder de leden had maar er was maar weinig aan haar te merken dat ze er last van had. Een dag of tien geleden vond ik het wel nodig…

Lees meer

Mooie data

Ik heb nog een half uurtje om een stukje hier te plaatsen op deze datum; 10-07-17 is toch best een aardige. In het verleden hebben we hele mooie data gehad waarop dekkingen en geboortes plaatsvonden. Kampioen op dit gebied was de prachtige Tamaran. Hij is een zoon van Nieckje en…

Lees meer

In het zicht van de haven

29 november 2020 De tijd vliegt; de kittens wonen nu al drie weken bij hun nieuwe mensen. We zijn heel blij met de goede berichten die we over ze ontvangen. De mensen van de twee broertjes Tigger en Toulouse in Den Haag schreven onlangs dat ze het gevoel hebben dat…

Lees meer

Pluk bij zijn Plukfans

Een hele stapel prachtige foto’s gekregen van Pluk bij zijn Plukfans.

Lees meer

Sana’s Turncoatje

Die suffe NieckNieck, ze is zo in ‘the mood’ dat ze naar de kater wil dat ze de hele wereld kopjes geeft, zelfs Stoffel een goede massage, doorlopend aan de gangdeur hangt maar vergeet goed krols te worden. Ondertussen is Tresca dat wel geworden. Nieckjes uitverkoren kater Yamie zit maar…

Lees meer
default slider image

Dolle pret op de vensterbank

Internet loopt een beetje lastig vandaag. Veel sites zijn niet of slecht bereikbaar en ik kon niet eens de foto over het avontuur van Nini op Kattenpraat plaatsen. Gelukkig heb ik hier ook ruimte: de vier overgebleven kittens hadden dolle pret op de vensterbank in de voorkamer met hun bijna…

Lees meer

Waarover zullen we het hebben?

Over Sheralyns kittens natuurlijk! Maar nu even niet. Het gaat perfect met moeder en kinderen en wij gaan naar een terrasje. 25 meiWat kwam het goed uit dat ik me had laten overhalen om naar een terrasje te gaan. Ik was weliswaar net aan deze blog begonnen maar het bleek…

Lees meer

knuffel en fotosessie

Gisteren heb ik weer een knuffel- en fotosessie gehouden bij het nestje van Lizzy. En dat heeft nog een staatsiefoto opgeleverd ook. [caption id="attachment_1783" align="alignnone" width="800"] Oom Koen en moeder Lizzy.

Lees meer

Wij wilden per se Per Sé en hopelijk bevalt Elvie

Zaterdagavond, toen wij op weg waren, lees een paar straatjes doorliepen want wij wonen er heel dichtbij, naar het optreden van ‘We remember Elvis’ in de Philharmonie, om kwart voor acht is het de knappe Per Sé gelukt om Elfie te dekken. Het was voor hun beiden de eerste keer….

Lees meer

Officieel Bloemendaalse

Met Dzjeedie gaat het zo goed dat ze afgelopen weekend officieel een Bloemendaalse is geworden. Toen ze ongeveer twee weken bij Eric, Chantal en Gijs woonde, begon ze Gijs aan te vallen. Gelukkig geen echte vechtpartijen en Gijs deed er alles aan om haar te kalmeren. Uiteindelijk heeft een boel liefde,…

Lees meer

Ik ben weer een beetje bij

Morgen zijn ze weer in de hoofdrol – onze dierenarts komt dan hier om het stel hun vaccinaties te geven. Toen we onlangs met de kittens in de praktijk waren, zei ze al dat dit consult ‘echt het dieptepunt van de week was’ dus dit bezoekje zal ook wel in…

Lees meer

Misverstand

Vorige week donderdagochtend, vlak voordat de dierenarts hier zou komen, ging er iets goed mis. Maverick sprintte de trap af en racete door het kattenluikje naar buiten maar helaas reageert onze hond Polly af en toe op dit soort gedrag door in de achtervolging te gaan. Ze denkt dat ze…

Lees meer

We zijn halverwege, herstel, we zijn er bijna!

Met het testwerk van Sher en Elfie. Het belangrijkste is al gedaan. Dat is de controle van het kniegewricht, de PL-test, en de vaststelling van de bloedgroepen. De DNA-testen worden nu in het laboratorium onderzocht en grote verrassingen in negatieve zin zijn niet echt waarschijnlijk. Ik ben heel benieuwd hoe…

Lees meer

kittens knuffelen

Ik heb het zo druk met kittens knuffelen en foto’s maken, dat ik er niet aan toe kwam ze hier te plaatsen. Gauw de schade inhalen. Met de kittens gaat het bijzonder goed, tante Tresca leert ze onder toeziend oog van moeder Nieck de fijne kneepjes van het speelvak. Met…

Lees meer

Weer eentje minder…

Onze Elfie heeft hectische weken achter de rug. Eerst heeft ons ontzettend voorbeeldige patiëntje een week lang met een kap moeten rondlopen en toen het de goede kant leek op te gaan met de wond op haar flank mocht ze een medpetpakje dragen. Met zebrastrepen. Het stond haar nog leuk…

Lees meer

Ze worden aanbeden!

Gelukkig worden ze van al die aandacht niet verlegen. Als ik ze roep, komen ze nog steeds gewoon alle vier mieuwend en spinnend naar me toe rennen (nou ja, er wordt ook nog wel wat gewaggeld). Eind vorige week ben ik begonnen met het spenen. Eerst een beetje kittenmelk uit…

Lees meer
En de drie katertjes. De laatst geborene is het eerste met zijn oogjes

Prima op gewicht

De kittens van Nieckje zijn vandaag nog maar zes dagen, prima op gewicht én bij drie gaan de oogjes al open!

Lees meer
default slider image

Mijn eerste opdracht

Ik ben begonnen met les te nemen met PSP en dit was mijn eerste opdracht. Het onderwerp was vrij en ik had werkelijk geen idee wat de bedoeling was en hoe bepaalde dingen zouden uitpakken, maar dit resultaat voor een eerste poging vind ik niet slecht – Sijntje nog mooier!…

Lees meer

Ballonnenopblazer

Het was vandaag weer kitten/moederpoezen-ontwormingsdag en deze keer waren de kittens allemaal een kilo of zwaarder en mochten ze aan de Milbemax. Ook heb ik voor het eerst gebruik gemaakt van een trucje, smakelijke vitaminepasta om ze hun pilletje te laten slikken. Dat liep als een trein. Mariposa lijkt goed…

Lees meer
default slider image

Opnieuw een verhuizing

Het is vandaag behoorlijk warm maar of dat de reden is voor de verhuizing vraag ik me af. Nieckje zit nu met haar kittens in de vierkante bak van de klimboom. Verre van veilig en zeker niet koel. Ik hoop dat ze snel over te halen is een veiliger locatie…

Lees meer
default slider image

Memorabele koninginnedagen

Op deze datum maar dan 23 jaar geleden werd ons allereerste nestje zilvertjes geboren en vandaag zou Ana kunnen bevallen. Omdat ze van een eerdere dekking niet had opgenomen is ze vorige week voor de zekerheid onderzocht en volgens de dierenarts heeft ze drie kittens. Heel spannend en het zou extra…

Lees meer

De schattige schootkat

24 Januari Dat schootliggen wordt straks wat lastiger voor Elfie. Elfie is flink aan de maat maar met wat goede wil van twee kanten lukt het nestelen op mijn schoot vóór mijn laptopblad nog steeds… Sinds haar logeerpartijtjes bij de dekkater is ze nog aanhankelijker geworden dan ze al was….

Lees meer
default slider image

De kittens gaan mee naar de slaapkamer

Zeer geslaagd fotosessie gehouden. Kijk maar bij ‘Nestjes’. En de kittenbarrière ook maar weer weggehaald. De kittens hadden we nog graag even voor hun eigen veiligheid in de voorkamer willen houden, maar ze klommen er al zo handig overheen én we hebben gezien dat ze al snappen dat, wanneer ze…

Lees meer

Het aftellen is begonnen

Twintig minuten,… Daarna was hij overal uitverkocht. Ik kreeg ‘s morgens een email van Bol. Maar ik was aan het werk en zat zelfs achter het stuur. Even later kon ik even kijken waar dat mailtje dan over ging. Bleek dat men langverwachte nieuwe Playstation 5 dan eindelijk kon bestellen….

Lees meer

Bevoorrecht

Maandag kwam Richard, gewapend met camera en andere benodigdheden, hier op bezoek om de kittens van zijn Gio te bewonderen én natuurlijk op de foto te zetten. En dat is toch wel zo goed gelukt!! Ongelooflijk, wat zijn de foto’s mooi geworden. Dat tegenlicht! En niet alleen van de kittens….

Lees meer

De postbode brengt allemaal leuks

De postbode brengt allemaal leuks. Nog steeds wenskaarten met soms ingesloten foto’s van ooit verkochte kittens en één envelop was wel heel erg toepasselijk gefrankeerd. Met een Somalipostzegel!

Lees meer

De foto’s van Angela en de wedstrijd tussen Huibert en

De foto’s zijn zo mooi geworden!! Ik heb op deze site nog geen blogs per dier zoals op mijn oude website dus ik zet de foto’s hier en maak er een mapje voor op Facebook. Toch maar weer eens een poging op dat gebied wagen. Een eerdere poging lukte niet…

Lees meer

Een ramp!!

Ik ben een ramp met verjaardagen en vergeet meestal op de kalender te kijken. Voor de katten heb ik zelfs een prachtig boekwerk met alle data. Alleen moet ik het wel bijhouden én erin kijken. Maar gelukkig houden andere mensen het beter bij, want wie is er vandaag jarig? Cleo…

Lees meer
default slider image

Allemaal familie

Ik ben gisteren bij Sirpa op bezoek geweest. Erg gezellig én genoten van de katten: allemaal familie. Van Tequise (13), de overgrootmoeder van Rooster, tot Zuci (15) de vader van The Fonz. Ik ben aan het experimenteren met m’n nieuwe fotobewerkingsprogramma. Eens kijken hoe het lijkt. Het kan er mee…

Lees meer

Een leuk initiatief

Nog een foto van de show in Nieuwegein. Ik had wel iemand met een professioneel ogende camera gezien en dus even Sijntje de goede kant op gedraaid, maar ik had nooit verwacht die foto ooit te zien te krijgen. Dus wel. Leuk initiatief van Michiel Lebbink om al die foto’s…

Lees meer

Ons nieuwe plekje

Wij wensen u fijne feestdagen en een heel goed 2017 “Hoi allemaal, Gelukkig Nieuwjaar! En wat fijn dat jullie ons nieuwe plekje hebben gevonden. Ik en mijn lieve zusje Elfie zijn druk bezig om die supermooi in te richten. Mauw! Suzan en Huibert kunnen dan rustig achterover leunen. Want wij…

Lees meer

Lieve Rita

Zevenentwintig jaar geleden was dit een hele zware dag. Ons oude hondje Rita was niet meer te redden (suikerziekte door, wat ik nu weet, verkeerde voeding) en we hadden een afspraak bij de dierenarts om haar ‘s middags te laten inslapen. Het was vreselijk moeilijk om die ochtend de voordeur…

Lees meer

Ziekenboeg

Belandde Huibert toch in het ziekenhuis! Op zondagavond de 12e ging hij al wat vroeger naar bed omdat hij zich niet echt lekker voelde en de volgende morgen gaf hij aan dat hij bang was dat er iets mis was met zijn hart. De huisarts stuurde een huisarts in opleiding…

Lees meer

Polly, de fotoshoot en de fok- en showplannen

Om de blogs niet langer te maken dan ze al zijn, had ik in de vorige blog geen echt nieuws over ons lieve hondje Polly opgenomen. Met haar hebben we flink in de zorgen gezeten. Op een gegeven moment had ze pijn. Bij bepaalde bewegingen piepte ze en eer een…

Lees meer

Een andere voorjaarsbeleving

Het voorjaar is nog steeds niet echt aangebroken. Sneeuw en hagel is hier en daar, vooral voor de wintersporters, een groot probleem. Gelukkig mag ik binnenblijven, tenminste… Ik liet gisteren Fonzie en Juultje even naar de hagelbui kijken vanuit de gang. Ik nam aan dat de hagel voldoende was om…

Lees meer

Bevoorrecht

De datum zegt het al – 4 mei, een emotioneel zeer zwaar beladen dag. Ik realiseer me hoe bevoorrecht we zijn, tel mijn zegeningen en geniet van het toppunt van luxe – het mogen samenleven met zoveel charmante huisdieren. Door de tiende verjaardag van de  lieve Shabanou hebben we nu een…

Lees meer

Druppels water

Jiska was dus vanmorgen op bezoek en de foto’s van de kittens komen straks weer in het topic van het nest. Papa Bailey is vorige week gecastreerd en z’n speelsheid komt al weer terug. Hij blijkt het leuk te vinden om mensen bij hun enkels te vangen… Daarvan lopen er…

Lees meer

Alle begin is moeilijk

Maar het is al heel wat dat dit nieuwe berichtje in de juiste categorie, het bloghoekje, terecht is gekomen. Eerder had ik een blauwe knop ‘bijwerken’ maar via publiceren, ging het ook (vast niet de bedoeling). Nu een foto erbij. Victor is degene die me helpt met deze website en…

Lees meer

Zo’n schattige foto

Sofie had zo’n schattige foto van haar Botje (Kelly Kathleen x Gideon van Dirk en Ans) gestuurd, dat deze hier een plekje moet krijgen. Meestal ligt ze innig met ‘haar Koene Ridder’ maar hier ligt ze bij haar ras- en catterygenoot Botje (die ook naar de show in Haarlem komt)….

Lees meer

Het comfortabele schootleven

Maverick heeft ook al door wat het comfortabele schootleven inhoudt: bij het baasje gezellig samen met een andere kat. Tresca en Orchid zijn echte buitenkatten en slapen zelfs bij lagere temperaturen (laag? het is november maar koud is anders) buiten. Zo lang het maar droog is, kan je ze vaak…

Lees meer

Kunstwerkjes

The smallest feline is a masterpiece. – Leonardo da Vinci  Vidar en Vlo Vorige week zondag is Vlo verhuisd naar Ellen in Amsterdam. Daar werd ze met open armen en kattenpootjes ontvangen. Vooral grote neef Kanuk, zoon van tante Sher van dezelfde vader Per Sé, is zeer in zijn nopjes met…

Lees meer

Een uitstekende hulp

Het mooie weer is weer terug en ‘grote zus’ Tresca is een uitstekende hulp voor Nieckje. De kittens scharrelen af en toe al naar buiten en daar houdt Tresca toezicht. Karen heeft weer prachtige foto’s gemaakt. Alvast een voorproefje. Dotje. die later onder de naam Orchid bij ons…

Lees meer

Deels gelukt

Ik bleek in januari blijkbaar al met een fotowidget te hebben zitten ukken en deze belandde ongevraagd naast alle blogjes. Dat kon natuurlijk niet 😉 Het was een hele speurtocht maar ik heb hem weten op te sporen en in de prullenbak weten te krijgen. Gelukt dus. Ergens is er…

Lees meer

Het kraammandje

Het is nog wat aan de vroege kant maar ik kreeg de indruk dat Elfie al behoefte kreeg aan nestelplekjes. Voor het in gebruik nemen van de echte kraammand vond ik het nog iets te vroeg. Deze doos die ik eigenlijk bij het oud papier wilde doen, had de juiste…

Lees meer

Vrijheid

Om maar meteen met het ergste te beginnen: we hebben onze grote vriend de Meef moeten laten inslapen. Op 25 maart al. De lieve knul hield zich geweldig en ik heb nooit een voorbeeldiger kattenpatiëntje in de verzorging gehad. Zelfs toen zijn bespiering zo afnam dat hij wankelend begon te…

Lees meer

Ik weet niet waar ik moet beginnen

Met drie kittens huppelend over de vloer en de kleine Tinka bij me op schoot, ga ik proberen wat te schrijven over hun wel en wee. Ik zal zo vaak mogelijk de tekst saven want ze wordt al wat wakkerder en het is niet de eerste keer dat een kat…

Lees meer

Data

22 februari tot 6 maartIk heb wat met mooie data en deze van vandaag, 2022-02-22, is een pracht. Een echte palindroomdag.  Het duurt acht jaar voordat we weer een echte gaan krijgen. Dan mag ik de kans niet laten liggen om nu een nieuwe blog te starten.De geweldige Tamaran van…

Lees meer

Alles op zijn tijd

Prinses Shabanou is vandaag hier komen wonen en heeft zojuist haar eerste wasbeurt van SuperMave in ontvangst genomen. Op de foto hierboven de laatste moederlijke verzorging door Ana samen met zusje Kiki. Ik heb hier nog geen foto’s gemaakt. Alles op zijn tijd. 22-10-2020 Alles op zijn tijd? 😉 Dit…

Lees meer
default slider image

De perfecte tussenoplossing

Gisteren kwam Anja voor haar Nena op bezoek en ik kreeg al weer een leuk cadeautje. Een vogeltjes Cd-rom. Dolle pret en heel gezellig op de achtergrond, het gekwetter van de vinkjes. Ik vind vogels schitterend maar ik zal nooit zelfs vogels in een kooi of volière zetten tenzij ik…

Lees meer

Handsome Harold

We ontvingen vandaag een enig kaartje van de mensen van Goofy. We hadden heel lang geen rechtstreeks contact meer met elkaar gehad, maar via, via wisten we wel dat e.e.a. best goed ging. Maar rechtstreeks wordt toch wel erg gewaardeerd. Goofy, officieel Silfescian Handsome Harold is een kind van onze…

Lees meer

Dat haar moest eraf

Het gaat uitstekend met het nestje van Nieckje. Ze is erg gelukkig met haar kittens. Het gaat minder goed met Pici. Ze lijkt geen pijnklachten te hebben overgehouden van haar val afgelopen zaterdag maar ze heeft wel een paar rare bobbels in haar zij. De afspraak met de trimmer is…

Lees meer

Ze groeien als kool

Het is gewoon niet bij te houden, zo snel als de kittens zich ontwikkelen. Gisteren zijn ze zelfs al eventjes beneden in het puppyrennetje geweest. En vanmorgen ook. Gisteren duurde het maar een kwartiertje; ik wil voorkomen dat moeder Elfie te stressig wordt. Vanmorgen ging het al veel beter en…

Lees meer

Nieuw medicijn uitgevonden!

Gewoon een afspraak bij de dierenarts maken en Elvira’s diarree verdween als sneeuw voor de zon. We hebben Elvira van 16 en Mariposa van 11 even goed laten nakijken. Er moest bij beiden bloed worden afgenomen. Nooit het leukste klusje maar onze dierenarts is er wel heel erg handig is…

Lees meer

Hoe verder?

Gisteren was ik met Bodiir en Sher voor de tweede keer op een kattententoonstelling die door Felikat zo corona-veilig mogelijk werd georganiseerd. Heel veel ruimte, duidelijke regels, kortom echt uitstekend. En zo ging het ook met onze dieren én met mij. Ik mis wel de gezelligheid en de levendigheid van…

Lees meer

Rooie Rooster

Zo blij als we zijn met de geweldige nestjes, met het feit dat ieder kitten precies daar terecht komt wat we hoopten, zo goed als het met Cuty gaat en dan ook nog het vooruitzicht op een schattig zilvertje (ze gaat misschien Shabanou heten) zo zitten we nu ineens in…

Lees meer

Flitswinter

Weer een nieuw woord, voor mij dan. Wat kwam deze flitswinter mij goed uit: de afspraak in het ziekenhuis afgezegd en nu gezellig met mijn laptopje op schoot met de spinnende Sher en Tinka naast me op de klimton bij de warme radiator. Natuurlijk heb ik diverse pogingen ondernomen om…

Lees meer

Mavericks beroemde voorouders

Volgens de weerdeskundigen was vandaag voorlopig weer de laatste dag met een zonnetje. Reden dus om Maverick een ‘kontje’ te geven zodat hij door het kattenluikje boven naar het kattenrennetje op het balkon ging. Morgen wordt er weer een boel nattigheid verwacht maar dan zitten wij met Rooster, Nieckje en…

Lees meer

Pici waait van de kattenloop

Ik heb aan de pagina van Fonzie gewerkt. Het is al een heel verhaal en ik ben nog lang niet klaar. Er valt zoveel over hem te vertellen. Arme Pici en arme Huibert – die hebben een flinke schrik achter de rug. Tijdens hun uurtje behendigheid op de zaterdagochtend is…

Lees meer

Het heeft even geduurd

Het heeft even geduurd maar Juultje is van de kriebel in haar neus af: vanmorgen kwam de grasspriet die verkeerd was geschoten er op de natuurlijke manier uit. Ik hoop dat er niets geïnfecteerd of beschadigd is geraakt. Juultje proest in ieder geval niet meer en begon enthousiast aan een…

Lees meer

Een hele kluif

Prachtige foto’s gekregen van Sana en haar nestje. Ana lijkt ook qua gedrag toch wel echt zwanger. Vanavond waren Orchid en Maverick op de bank zo lekker bezig dat ze gewoon doorgingen toen ik er foto’s van ging maken. Je ziet het niet op de foto’s maar Orchid heeft er…

Lees meer

En toen waren er nog maar drie

Vorige week hebben we nog wat geoefend met de stofzuiger en de vuurwerkbommetjes. Met de stofzuiger ging het perfect, dinsdag ging het minder het het knalwerk. Polly gleed uit, ze heeft een slechte knie en eigenlijk is onze vloer te glad voor haar, en de katten schrokken van haar paniekerig…

Lees meer

Fwoluk Pwasuh

Het is hier heel spannend geweest maar het gaat allemaal de goede kant op. Eerdaags meer nieuws. Voor nu móet de leuke fotobewerking van Patrizia Pugliese hier een plekje kijgen.

Lees meer

Show in Bemmel

Terwijl ik de dagen aftel omdat ik smacht naar echt voorjaarsweer blijken we de koudste maartmaand sinds 1917 te hebben. Ik heb maar een dik vest uit de kast gehaald. Gisteren waren we met Rooster en Sijntje op de show in Bemmel. Een voor ons nieuwe locatie. Gelukkig was het…

Lees meer

Wel en Wee

Weer een heel verslag over het wel en wee van Mithras gekregen. Hij en zijn vriendin Chloë zijn ook wel een paar apart. Niet bepaald een bezadigd ‘echtpaar En met Dzjeedie gaat het ook vrij redelijk. Nog even en ze is helemaal thuis bij Eric en Chantal. Een foto van haar…

Lees meer

Als sneeuw voor de zon

Tot mijn grote schrik blijkt dat wanneer het laatste stukje in een topic van een van onze dieren langer dan tien jaar op deze website staat, alles dan verdwijnt en ook zodanig dat ik het niet meer kan terugzetten. Nu zijn alle pagina’s van de lieve mooie dierbare succesvolle etc….

Lees meer

Dollende duootjes

Morgen is het al zover; de eerste gaat ons verlaten. Aan de grote stoere Arthur is de eer. Hij gaat het prima hebben. Zijn nieuwe mensen lijden al wat langer aan het Somalivirus. Zij hebben al twee Somali’s, Borre en Lera, de tuin is catproof afgezet én zijn al gewend…

Lees meer
default slider image

Toch moederdag, kittens

Jiska heeft gelijk gekregen – het zijn moederdagkittens geworden. Het eerste kreuntje hoorde ik om kwart voor twee, de eerste perswee om tien voor twee. Meer hierover staat in het topic Nieckje en Bailey 2006 onder ‘nestjes’. Deze foto is van vanavond: een trotse moeder met vier wildkleur kittens, zeer…

Lees meer

Luid en duidelijk krols

Dachten we dat de rust was weergekeerd, wordt Nieckje luid en duidelijk krols 🙂 Arme Murray is de enige kater die er nog op reageert en heeft het er maar druk mee. Maar wat ben ik blij met deze supergezonde hormoonhuishouding van Nieckje. Hoe vaak hoor je niet dat een…

Lees meer

Werkelijk geweldig

Ik was een beetje zielig, steeds maar ziek etc. en Huibert heeft me opgevrolijkt met een hele goede flitser voor bij mijn digitale Olympus. Hij is werkelijk geweldig. Ik moet natuurlijk de finesses nog uitpuzzelen maar het is een verademing om eens ogen van onze katten te zien zonder dat…

Lees meer

Herkenning

De card met de foto’s van Parijs is boven water dus zodra er tijd voor heb, komt er hier zeker wat over maar voor nu een foto van vandaag van m’n bezoekje bij Linda en haar katten: Boudewijn, zoon van Sijntje en Rooster, zijn zoon Maarten en Somalivriendin Annabel. De…

Lees meer
default slider image

Anno 2005

Ik kan toch niet kiezen welke ik mooier vind 🙂 Ons tiental anno 2005 Nieckje, Murray, Juultje, Kelly Kathleen, Elvira, Dzjeedie, The Fonz, Sijntje, Rooster en Mariposa. En in de puntjes op de i worden ingenomen door de zusjes DingDing en Nena. Wat heeft Nini, het baasje van DingDing, dit…

Lees meer

5 thoughts on “Slimme Sher in de hoofdrol

  1. Hallo lieve zus van me, fijn te weten dat je weer achter de pc zit na je ongeluk. Sher is vijf dagen geleden bevallen van een prachtig nestje. Ik ga er snel een blog over maken. Er staat al wat op mijn Facebook en bij de nestjespagina. Ik ga je gauw mailen/bellen.

 1. Mooie blog weer, Suzan. Volgens mij hebben jullie een klimpaal van dezelfde leverancier als wij met afneembare mandjes en dekjes die zo de wasmachine in kunnen. Dat is hier weer eens nodig, Uriah heeft er eentje helemaal ondergespuugd. Ik ga proberen een miauwtje van hem op te nemen. Hij kan zo mooi ‘zingen’!

  1. Hallo Diny, wij zijn zo tevreden over onze klimboom van KatzenDeko. Onze mandjes zijn van microfiber en dat is zelfs makkelijk schoon te krijgen met een vochtig doekje. Maar zelfs na de wasmachine zien ze er nog steeds als nieuw uit; zelfs na vier jaar. Andere bomen zien er vaak al na een paar maanden haveloos uit. Deze is bij intensief gebruik door een grote kattenfamilie nu nog amper van gloednieuw te onderscheiden. We hebben onlangs weer wat van deze firma besteld: ik hoef nooit meer anders!
   Ik kijk uit naar Uriahs mauwfilmpje!

   1. Helemaal eens. Ik heb de mandjes en dekjes al tig-keer gewassen en ze komen als nieuw uit de wasmachine. Het spul is zijn prijs dubbel en dwars waard (zullen we aandelen nemen? 🙂 ).

    Ik heb microfoon en telefoon al een tijdje klaar liggen en het is alsof hij het aanvoelt, maar Uriah houdt zijn kaakjes sindsdien stijf op elkaar. Wel heb ik gespin er op staan, terwijl hij kopjes tegen de mic geeft, maar dat was nou net niet de bedoeling. We houden vol!

     

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten