Slimme Sher in de hoofdrol

 

19 juli 2020
Deze blogs zijn ook voor mijzelf bedoeld als een soort logboek over het wel en wee van onze dieren maar ik schrijf ook over andere dingen die op dat moment belangrijk zijn in ons leven. Dat is nu dus al maanden de corona-pandemie.  Ik raak steeds meer onder de indruk van wat ons allemaal al is overkomen en nog te wachten staat: verwoeste levens, totaal vernietigde economie, mensen die hierdoor dakloos raken etc. De hoop dat het herstel van de economie de ruimte zou gaan krijgen, ben ik vorige week helemaal kwijt geraakt. Ik verbaasde me steeds vaker over de overtredingen van de anderhalve meter afstandhouderij en was geschokt wanneer mensen elkaar bij een begroeting omhelsden.

Terrasjes
Vorige week donderdag was ik met een vriendin gezellig uit. Wij hadden in een restaurant een tafeltje gekozen waar zoveel mogelijk frisse lucht langs kon komen. Er zijn namelijk veel aanwijzingen dat de evt. besmette aerosolen in de buitenlucht, vergelijkbaar met die van mist en rook, zodanig verwaaien dat die geen hoog risico kunnen vormen. Hoef ik op straat ook niet meer zo vaak en zo lang mijn adem in te houden (zie mijn blog van mei). De bediening van ons restaurant was attent maar wel een tikje te vriendelijk. Zo dichtbij hoefden zij van mij niet te komen.
Na afloop namen we nog even een terrasje en daar was het wel heel erg gezellig: werkelijk niemand lette op een beetje afstand en er werd alsof er geen corona bestaat, begroet en geknuffeld. Toen ik zei dat dit me wel jaloers maakte, ontkwam ik er ook niet aan: ik kreeg spontaan mijn hug. Heel lief en hartelijk maar voorlopig niet meer voor herhaling vatbaar. Niemand kan immers van zichzelf stellen dat hij niet besmettelijk is en een ander besmetten is nog erger dan het zelf krijgen. Bang zijn voor een nieuwe besmettingsgolf hoeft niet meer – die komt! 22 juli. De actualiteit heeft me ingehaald: het loopt helaas al flink uit de hand.

Drinkwater
Dat mensen het spoor bijster raken over wat wel en niet mag, is begrijpelijk. Dat men de beperkingen zat is, is dat ook. Daarbij komt dat er veel onduidelijkheid is over de beperkingen. De actiegroep Viruswaanzin en alle complottheorieën helpen ook niet. Ik zei vroeger wel eens voor de grap dat er iets in het drinkwater moest zitten waardoor er zoveel domheid onder de mensheid kon heersen. Laat dit toch op waarheid berusten! Lood (van oude loden leidingen) in het drinkwater heeft wetenschappelijk bewezen een negatief effect op de intelligentie.
De mensheid blijkt helaas niet voldoende intelligent of sociaal voor de intelligente lockdown. Men bedenkt of gelooft allerlei smoesjes. De sterkste was wel van een man die veel te dicht bij de buiten bij een winkel wachtende Huibert ging staan: hij wist zeker dat het virus niet bestond! Deze week kreeg ik zelfs een doorstuurbericht op Messenger dat de WHO én alle virologen er naast zaten: het virus is een bacterie; met antibiotica is iedereen binnen een dag weer gezond dus niets geen beperkingen meer en gáán met die economie!
Iedereen buitenshuis aan de mondkapjes, zodat men er doorlopend op geattendeerd wordt dat je je aan de maatregelen moet houden, zie ik helaas als de enige oplossing om nieuwe lockdowns te voorkomen.

Een hele lange inleiding maar via de corona-ellende kom ik weer terug bij de katten.


Met al onze dieren inclusief de overduidelijk drachtige Sher én onszelf gaat het allemaal prima. (22 juli: Had ik moeten afkloppen want Polly heeft nu een blessure). Onze heerlijke Maverick zit op dit moment spinnend naast me.
De kleine Wies is een tikje aan het overwerkt raken want ze heeft het erg druk met het besluipen van alle zomerse zwarte zoemers en de wespen en bijen op onze bloemen in de tuin. Gelukkig maakt ze wel onderscheid tussen de soorten: de zwarte zoemers vormen af en toe een smakelijk eiwitrijk hapje voor haar maar op de geel-zwart gestreepte zoemers voert ze alleen schijnaanvalletjes uit. Die blijkt ze gelukkig na die ene aanvaring te respecteren.

Dakloos
Wij zitten dus niet in de problemen. Maar door de enorme recessie raken veel mensen hun inkomen kwijt en een vriendin van ons zoekt daarom dringend (een) logeeradres(jes) voor haar vijf Somalietjes op leeftijd (14 t/m 19 jaar). Vier poezen en een oude kater opvangen, lijkt me heel moeilijk maar in twee groepjes of drie lukt het vast beter. Ik heb mijn hoop gevestigd op mensen die bijv. recent hun laatste kat hebben verloren en tijdens het wachten op een nieuwe Somali deze katten tijdelijk als logés kunnen opvangen. Het gaat om de kater Tango van 19 en de poezen Saki met haar twee dochters Jewel en Figmet en Wasabi. (2 augustus) Het is gelukt!!!)

De zes jaar oude Victor waar een platina mandje voor wordt gezocht.

Voor wie het kleinschaliger wil aanpakken: in Amsterdam woont de mooie zilveren kater Victor die ook nieuw adresje nodig heeft. De reden is dat er spanningen zijn tussen hem en zijn zoon. Victor is nu hormonaal neutraal (hij staat op de suprelorin, net zoals onze Zagato, Jack, Elfie en Sher hebben gehad). Na verloop van tijd wordt hij weer hormonaal actief en dan zou hij nog een keer voor zeer welkom nageslacht kunnen zorgen. Ik sta dan met Tinka, Wiesje en haar zusje Wiske én zelfs Sher en haar dochter Nicky vooraan in de rij. Het is namelijk onmogelijk om nog ergens een dekking van een zilveren kater te krijgen. Het doet me zo’n pijn dat de zilver Somali aan het verdwijnen is: mijn levenswerk! Vanaf 1983 heb ik mijn best gedaan om de zilveren familielijnen uit te bouwen maar door de extreme fokrestricties tegenwoordig kunnen goedwillende zilverfokkers mij niet eens meer een zilveren kater uit mijn eigen lijnen terugverkopen.
De lieve Victor hoeft al die poezen trouwens niet te dekken; contractueel mag hij namelijk nog maar twee nestjes verwekken maar om de eventuele overlast voor zijn nieuwe mensen te beperken is het wel zo fijn dat er vijf mogelijke kandidaten zijn waardoor er dan niet zo lang gewacht hoeft te worden tot er eentje krols is wanneer de suprelorin is uitgewerkt. Hij is nooit een echte sproeier geweest dus er is een goede kans dat hij amper overlast zal veroorzaken.
Het is dat wij in onze huidige groep geen volwassen kat kunnen opnemen want anders woonde deze zilveren vriend hier al lang. Extra leuk te weten is dat Victor onze zilveren stamouders Tamara en Sigismund en ook bijv. The Fonz (ver weg) in zijn afstamming heeft.

Orchid
In mijn vorige blogs had ik geschreven dat Orchid een paar keer bloed in haar urine had. Deze maand is het ook weer een keer gebeurd. Deze keer zag ik al dat ze problemen had voordat er bloed bij kwam kijken. De oorzaak van dit blaasprobleem is niet eenvoudig te achterhalen. Het is niet bacterieel en er speelt geen blaasgruis, een soort steriele blaasontsteking dus. Ik zag haar naar de kattenbak gaan in de kattenkamer en ze bleef veel te lang zitten. Ik heb haar urine bekeken en daar zat nog geen bloedspoortje in. Pas toen ze bleef persen, kwam het wel.
Gelukkig was het leed, dus de pijn en het persgedrag, heel snel verdwenen na een pilletje Onsior en wat afleiding. Heel af en toe geef ik haar een achtste deel van een tabletje Mirtazapine om haar eetlust te verbeteren. Dit werkt ook heel snel en doet haar enorm goed. Ze voelt overduidelijk zwaarder aan wanneer ik haar in mijn armen heb. De eerste uren na zo’n pilletje heeft Orchid wat onrustig gedrag alleen laatst miste ik dit veranderde gedrag na het pilletje. Wij dachten eventjes dat deze bijwerking mogelijk in de loop van de tijd zou afnemen maar dat bleek niet het geval. Dat pilletje in een kleine doorzichtige capsule moet in haar kraag geplakt hebben gezeten en ‘s avonds vond ik dat boven. Op 15 juli gaf ik haar weer een capsule. Ook toen ontbrak de bekende reactie. Even later ontdekte Huibert de capsule die geplakt aan een keukenkastje zat. Mijn nagels waren ook veel te lang en omdat ik bang was dat ik haar pijn zou doen, ging het pilletje geven niet zoals we dat gewend zijn. Ze heeft 1,5 maand goed gefunctioneerd op 1 (8 keer ⅛) tabletje Mirtzapine. Haar eerste dosering kreeg ze namelijk op 29 mei.
Dat mijn nagels zo lang waren, kwam doordat ik de gang naar de nagelsalon wilde uitstellen tot ik uitslag had van de foto van mijn in mei geopereerde vinger. Tot die tijd moest ik heel voorzichtig zijn met die vinger. Helaas bleek vorige week dat de botgroei om de schroef in het gewricht heen nog niet goed was dus we moeten nog een maand langer wachten. De dames van de nagelsalon zijn niet altijd even zachtzinnig dus ik heb ze nu zelf ingekort.

Mazzeltjes

Onlangs bleek dat de voedseldroger voor het vlees voor onze menagerie stuk was. Zo oud was hij nog niet eens. Direct via internet een nieuwe gekocht die per kerende post bezorgd werd. Gelukkig want ze kunnen niet zonder hun knapperige kipfiletsnacks. Deze is hetzelfde model als onze allereerste die echt jaren dienst had gedaan. Ondertussen gaf onze kookplaat ook nog de geest. Voor 180 euro wilde Wirlpool wel een monteur langs sturen maar voor dat geld kregen we niet de garantie dat ze hem weer aan de praat kregen. Lang leve Google. Huibert vond wat informatie naar aanleiding van de foutmelding. Eentje klonk wel nuttig: uitzetten en even rommelen aan de bedrading… Dat was het! 180 euro verdiend.
Omdat dit naar meer smaakte, haalde Huibert de kapotte droger uit elkaar, zette de stofzuiger op het motortje onderin waar allemaal gruis in bleek te zitten. En die deed het daarna ook weer. Weer wat geleerd; nooit meer een voedseldroger kopen waarvan het motortje onderin zit.

Onze eerste droger heeft zeker vijf jaar intensief dienst gedaan. We (lees: Huibert) snijden het kippenvlees wanneer het nog aardig bevroren is om mooie plakken/stroken te krijgen. Mee-eten door de katten mag uiteraard niet. Daarom zit onze rode boef Bashiir braaf in de doos te wachten.

Tegendienstje
Deze had ik via de site van Catmoneo bij Bol.Com willen bestellen maar in dit geval kon ik bij Amazon veel beter slagen. Voor 22.36 inclusief porto kon ik deze krijgen. Catmoneo is van Marilyn en ik ben een grote fan van haar. Zij schrijft hele interessante en leerzame blogs over de voeding voor katten. Daar kan een mens nooit genoeg over weten dus ik lees haar blogs zo veel mogelijk. Al haar uitzoekerij en informatie krijgen kattenverzorgers helemaal gratis. Het enige wat ze als tegendienstje op prijs stelt is dat je wanneer je toch wat bij Zooplus of Bol.com bestelt dat je dat dan via haar website doet. Kleine moeite toch? Eerdaags ga ik me weer uitleven bij Zooplus dus die schade halen we weer in.

De nieuwe droger. Inmiddels heet hij geen Bomann meer maar Clatronic maar hij is nog steeds goedkoop en het motortje zit veilig bovenin.

Arme Polly
Polly zag dat Huibert gistermiddag de tuin inging en stoof overhaast overeind om met hem mee te kunnen gaan voordat de deur vanwege de zomers bromvliegen weer dicht zou gaan. Gleed ze toch uit over onze voor haar inderdaad te gladde vloer! Ze slaakte een fikse piep maar krabbelde overeind en ging mee de tuin in. Helaas hinkt ze nu nog… In beweging blijven lijkt nu de beste aanpak. Pijnstillers lijkt ze niet nodig te hebben en die zouden ook forceren kunnen veroorzaken. Ze krijgt nu wat frequenter kleinere wandelingetjes. Morgen als het nodig is maar naar tante dokter.

Polly bij Sher. Sher adoreert Polly en is dolgelukkig met deze toch voor haar minder comfortabele situatie.

Naar het noorden
Onlangs belandde mijn zusje na een ongelukkige val met haar fiets in het ziekenhuis. Het liet zich in het begin heel ernstig aanzien maar nu, een dag of tien verder, lijkt het echt de goede kant op te gaan. Vrijdag wippen we voor een heel kort bezoekje even bij haar aan. Ik heb haar al aan de telefoon gehad en ze klonk zoals ze hoorde te klinken!
Aansluitend gaan we bij zwager en schoonzus Arnold en Ria op bezoek; eindelijk Umione weer eens in mijn armen nemen. Ik hoop zo dat de lieve meid door ons bezoek niet al te erg in de war raakt. Somali’s zijn zo aanhankelijk en zeker diertjes die  tot hun volwassenheid bij ons hebben gewoond, vergeten hun eerste mensen nooit en dit kan bij vooral het eerste bezoek tot verwarring leiden.
Daarna nog even langs bij eveneens zwager en schoonzus Teun en Nellie en dan is het schluss met het langer wegblijven omdat dan alle aandacht voor Shers komende bevalling zal zijn.

Sher aan de wandel
De keren dat wij dachten dat Wiesje kwijt was, was de paniek groot. Die herinneringen staan me nog helder voor de geest. Gelukkig bleek ze beide keren gewoon in huis te zijn. We zijn zo gewend dat wanneer ze geroepen worden, dat ze op een holletje aan komt rennen.
Deze keer was het Sher die me goed te pakken had. Omdat er helaas een conflict bestaat tussen Bashiir en Shabanou leeft ons zestal in twee groepjes. Sher en Bashiir en Shabanou en Orchid. Maverick en Wiesje zijn de vrije vogels die zelf mogen bepalen waar ze willen zijn. In de huiskamer, keuken en tuin of boven in twee kamers met het dakterras. Een tijdje geleden hadden we weer een buurtbarbecue voor ons huis en toen ik even tussendoor wat kwam halen of wegbrengen, bleek Sher in de huiskamer te zijn terwijl ze boven had moeten zijn. Ik vond mezelf heel stom dat ik een ruilfout had gemaakt. Gelukkig was er geen conflict ontstaan. Kort daarna gebeurde dit weer terwijl ik zeker wist dat ik de overloopdeur achter haar had gesloten. Ik ging op verkenning uit en ontdekte het euvel: er was een opening in het kattennet over het dakterras. Er hing zelfs nog een plukje van haar vacht aan een randje.
Ik maakte alles dicht met tyraps/kabelbinders en dacht dat de klus geklaard was… Driemaal is scheepsrecht: de volgende dag was Sher weer in het groepje waar ze niet in hoorde en ik vond in een plooi een gigantisch grote kier. Die moet er al vanaf het begin in hebben gezeten. Ik wist niet meer precies wanneer we het dakterras al voor de katten is ingericht maar even zoeken in mijn oude foto’s leverde het antwoord: we hebben dit terras in juni 2013 afgezet. Het laatste loodje woog blijkbaar een beetje zwaar waardoor ik toen wat slordig ben geweest: even later moest ik namelijk met de ambulance naar het ziekenhuis omdat was over mijn grens was gegaan (ik heb helaas een beperkte hartfunctie). De katten zijn zo lief geweest om mijn fout al die jaren niet op te merken.

Sher heeft verschillende broedplaatsen naast haar officiële kraammand boven. Hier ligt ze bovenop Simba het kattenknuffelkussen.

Ik heb de door Sher ontdekte kier met zeker tien tyraps vastgezet en haar geobserveerd toen ze weer het terras op mocht. Ze ging meteen weer naar die plek toe. Duwde op verschillende plekken met haar neusje en toen ze geen opening vond, gaf ze het gewoon op. Het is ook nooit haar bedoeling geweest om weg te lopen. Daar is ze doodsimpel veel te aanhankelijk voor. Haar avontuurlijke geest kon de verleiding niet weerstaan en daarom sprong ze al die keren de tuin in en ging via de luikje weer naar binnen.

De zilver Abessijnse poes Dzjeedie als Houdini, ca. 15 jaar geleden.

Dzjeedie (= grootmoeder van Shabanou) is inmiddels behoorlijk op leeftijd (17 jaar) en woont in Bloemendaal, was ook zeer avontuurlijk. Haar route was vanuit de tuin over de tuinmuur, over het schuur-en keukendak waar ik haar dan opwachtte en via de balkondeur weer binnenliet. Gelukkig heeft nooit een van onze toenmalige katten gezien hoe ze het aanpakte want dan zouden we onze hele tuin moeten overdekken.

 

Daar is ‘t ie dan – de Meefman!

Daar is ‘t ie dan – de Meefman! Wat een heerlijk jochie. Een supergezellige knuffelkater, nergens van onder de indruk, altijd een goed humeur én een eetlust om u tegen te zeggen. Ik vond zijn buikje verontrustend in omvang toenemen en heb gisteravond wat zalmolie aan zijn Carnibest toegevoegd. Dat resulteerde…

Lees meer

Gemanicuurde katten

Er staan al veel foto’s van Sana’s kittens bij hun topic in de rubriek ‘nestjes’. Maar er zijn er nog veel meer. Om er hier eentje te plaatsen, is het moeilijk kiezen. Eentje maar van het nageltjes knippen. Als je goed kijkt kan je zien dat het knippertje zijwaarts gebruikt…

Lees meer

Who let the cat out?

Amper bekomen van het vorige avontuur, de vergissing met de druppeltjes van Mariposa, hadden we deze week er weer een: de kattenkamer waar Huibert bijna ieder vrij uurtje in aan het werk is, is zo danig populair bij de katten dat er laatst acht van de tien lagen te relaxen…

Lees meer

Luid en duidelijk krols

Dachten we dat de rust was weergekeerd, wordt Nieckje luid en duidelijk krols 🙂 Arme Murray is de enige kater die er nog op reageert en heeft het er maar druk mee. Maar wat ben ik blij met deze supergezonde hormoonhuishouding van Nieckje. Hoe vaak hoor je niet dat een…

Lees meer
default slider image

Loos alarm

Heel veel nieuws. We krijgen misschien een zilvertje, een achterkleinkind van Kelly Kathleen. Ter gelegenheid van dit feit heeft Kelly geposeerd voor een heuse reportage voor op haar pagina’s; Het knobbeltje bij Elvira was loos alarm en er hoefde dus niet ingegrepen te worden. Ook gaat het met haar medicatie,…

Lees meer

Het kleine draakje

Ik heb het er druk mee met al die vermaandagen want vandaag was die van het kleine draakje, Orchid. Vijf maanden vandaag. Ze heeft heel bereidwillig voor me geposeerd. Orchid ontwikkelt zich tot een heel ander typeje als Tresca. Ze is veel compacter van bouw. Ze is wel goed op…

Lees meer
Katertje vandaag

Zonder woorden

Lees meer

Die prachtige foto’s

Ik heb al aardig wat info en foto’s in het nieuwe topic over Tresca kunnen plaatsen. Die prachtige foto’s van Arend hebben er ook al een plekje. Diezelfde Arend heeft ook een beeldschone foto van Elvira’s kleinzoon Botje, Pr. Silfescian Xixo samen met zijn vrouwtje Sofie de Lint, gemaakt. Deze foto…

Lees meer

Afscheid van Vidar

Maar eerst de jarigen van vandaag (6 juni) Vandaag, 14 jaar geleden, zat ik bij onze dierbare Nieckje die aan het bevallen was van haar nestje van de Hamburgse Harry. Nieckje was een wildkleurige poes en Harry een sorrelkleurige kater. Tot mijn grote verbazing bleken alle kittens ook de kleur…

Lees meer

Helaas, Elvira is vandaag overleden

Helaas hebben we vanavond Elvira moeten laten inslapen. Ze ging de laatste weken geleidelijk achteruit maar vanavond ging het in een keer heel erg hard. Ze voelde zich echt ziek en gelukkig konden we nog bij onze dierenarts na acht uur terecht. In eerste instantie voor een injectie tegen de…

Lees meer

Special van Raskan

Alles staat klaar voor de Special van Raskan morgen in Haarlem. Mooie bekers, leuke prijsjes voor de dieren die beste van hun kleur worden, leuke cadeautjes voor de deelnemende mensen en katten. Alleen hier nog even de katten uitborstelen en de foto’s plaatsen die ik net via Huibert van zijn…

Lees meer

Het aftellen is begonnen

Twintig minuten,… Daarna was hij overal uitverkocht. Ik kreeg ‘s morgens een email van Bol. Maar ik was aan het werk en zat zelfs achter het stuur. Even later kon ik even kijken waar dat mailtje dan over ging. Bleek dat men langverwachte nieuwe Playstation 5 dan eindelijk kon bestellen….

Lees meer

Mooie data

Ik heb nog een half uurtje om een stukje hier te plaatsen op deze datum; 10-07-17 is toch best een aardige. In het verleden hebben we hele mooie data gehad waarop dekkingen en geboortes plaatsvonden. Kampioen op dit gebied was de prachtige Tamaran. Hij is een zoon van Nieckje en…

Lees meer

Chippen en nakijken

We hebben woensdag de kittens alvast laten chippen en nakijken op algemene zaken maar ook in hoeverre de poesjes nu geschikt lijken voor het evt. ouderschap als ze volwassen zijn. Ook Fonzie is weer helemaal nagekeken. Fonzie is gelukkig aan het opknappen. De ontworming, dieet en kleinere tussendoormaaltijdjes doen wonderen. Jiska heeft…

Lees meer

Vandaag is Sijntje jarig

Zeven jaar alweer en dat is een leeftijd waarvan we ons meer dan eens hebben afgevraagd of zij dit wel zou kunnen halen. Als bloedgroepenslachtoffertje had ze fikse darmproblemen opgelopen en toen we haar op de leeftijd van 4,5 maanden oud kregen, bleek ze net geen kilo zwaar te zijn. Als vergelijking;…

Lees meer
default slider image

Geen camera mee…

Vandaag ben ik er eindelijk eens aan toegekomen om met een paar katjes bij mijn ouders op bezoek te gaan. Het was even puzzelen wie de eer voor dit bezoekje zouden krijgen. Vast stond dat Maverick mee zou gaan omdat hij rechtstreeks afstamt van hun twee poezen Tamara en Minouschka….

Lees meer

Onze Jack

Tot onze verbijstering hebben we twee weken geleden onze geweldige, altijd zonnig gehumeurde en super ongecompliceerde Jack moeten laten inslapen. We kunnen gewoon niet bevatten dat hij, de jongste van onze veteraantjes, zo plotseling zijn gezondheid verloor. Het viel ons op dat Jack zich ging terugtrekken en dat hij minder…

Lees meer

Geweldige foto’s van Jiska

Ik had op de een of andere manier een ‘schadelijk script’ in m’n pc gekregen en kon daardoor o.a. deze site niet meer bijhouden. Gauw de schade inhalen. Hiernaast een van de geweldige foto’s die Jiska van de kittens van Nieckje en haar Bailey heeft gemaakt. Nu de kittens af en…

Lees meer

Supreme Premior Maverick

Als je een hele tijd niet schrijft, heb je dus veel in te halen. Wat is er allemaal gebeurd? Maverick en Bashiir hebben beiden een titel behaald. Maverick mag nu Supreme Premior voor zijn naam zetten en is in principe klaar met showen. Hij is een geweldig fijn dier om…

Lees meer

We zijn het aan het winnen

De wedstrijd tussen ons en Dzjeedie over het ontsnappen uit de tuin en eindelijk heb ik een actiefoto van haar op dit gebied.

Lees meer

Premior & Europees Kampioen

Vandaag kwam het certificaat binnen dat de titel van Kelly Kathleen officieel maakt: Zij mag nu ‘de prinsessentitel’ voor haar naam zetten: Premior & Europees Kampioen Silfescian Kelly Kathleen. Ze had al een prachtige titel behaald, Europees kampioen bij de FIFe, daarvoor moet je aardig wat keren een certificaat voor…

Lees meer

De charmante Limburgse heuvels

Inmiddels zijn links en rechts de uitslagen en de catalogusgegevens gepubliceerd en natuurlijk komt er ook het nodige hierover in de clubbladen. Als extraatje mijn impressie van deze show. Op www.poezels.nl staan 400 foto’s van dit weekend!! En op www.Mundikat.nl staan zelfs filmpjes. Ook wij togen dus op 27 oktober…

Lees meer

De laatste bezoekjes

Het plan was om hier te schrijven dat onze internetverbindingen, radio/tv en telefoon weer goed werken maar nu valt die vreugde weg door het verdriet door het overlijden van Huiberts moeder en mijn schoonmoeder. Het gemis zal heel groot zijn maar de dankbaarheid dat wij onze geweldige, dappere, stoere, lieve…

Lees meer

Dat haar moest eraf

Het gaat uitstekend met het nestje van Nieckje. Ze is erg gelukkig met haar kittens. Het gaat minder goed met Pici. Ze lijkt geen pijnklachten te hebben overgehouden van haar val afgelopen zaterdag maar ze heeft wel een paar rare bobbels in haar zij. De afspraak met de trimmer is…

Lees meer

Stress

Een mens blijft leren. De les deze keer was dat Sheralyn heus wel met haar kittens in een rennetje wil maar dat dat rennetje gewoon in de voorkamer moet staan. Met het puppyrennetje dat we vanaf de derde levensweek gebruiken kan dat ook wel. Met de grote ren kan dat…

Lees meer
default slider image

Internationaal bezoek

Sana is bij Occido en dankzij de webcam kunnen we meekijken. Er wordt hard geoefend maar tot nu toe is er nog geen echte dekking geconstateerd. Ik heb ooit meegedacht met de mensen van deze kater over zijn komst en ik ‘fiel’ toen voor zijn ogen. Dus hup Occido, daar…

Lees meer

Goed voor hart en bloedvaten?

De dieren wel! Al hun leuke gedrag en gezelligheid is zeker goed voor hart- en bloedvaten maar de techniek die met internet te maken heeft, maakt het hier af en toe echt veel te spannend. Eerder al dat alle info van deze nieuwe website ‘verdwenen’ was en deze week kwam…

Lees meer

Een prachtkerel

De plannen voor het komende nestje van Nieckje zijn helemaal rond en Jiska heeft me een CD-ROM gegeven met prachtige foto’s van de a.s. vader om op deze site te zetten. Is Bailey geen prachtkerel? Hoe hij uit z’n ogen kijkt, echt een stuk. Het leuke is niet alleen dat…

Lees meer
default slider image

Mooie Meef

Ik moest nog een ander artikel afmaken en het verslag is er dus nog niet. Wel komen er overal vandaan leuke foto’s van deze show binnen en daar kan ik alvast wel een paar van plaatsen. En het aller-, allergrootste nieuws is dat Maverick op 10 november naar ons toekomt….

Lees meer
default slider image

De show in Haarlem

We hebben het gisteren hartstikke naar onze zin gehad op de show in Haarlem. Zelf heb ik de nodige foto’s gemaakt waarvan er een aantal het aanzien wel waard zijn maar ik kreeg er ook nog twee van Anna die daar als bezoeker was. Deze foto van Sijntje is echt geweldig en die…

Lees meer

Show in Noordwijkerhout

We zijn gisteren met Rooster en Kelly Kathleen naar de show in Noordwijkerhout geweest. Gelukkig was het in de hal niet te warm, want er zijn betere plaatsen om te verkeren met mooi weer. Dat dachten de bezoekers ook al waren er wel een paar kattenliefhebbers, echte diehards 🙂 die…

Lees meer

Zonvitamientjes

Alle katten genieten van het heerlijke weer en Nieckje tankt nog even wat zonvitamientjes. Elvira kan ook weer desgewenst door de detectiepoortjes. Het ijzerwerk, de nietjes, zijn verwijderd. Het was zo klaar, ze hield zich wederom perfect aan en het wondje ziet er keurig rustig uit. Op de derde foto…

Lees meer
default slider image

Echt een brilletje nodig!

Wanneer er tikfouten in de teksten op deze site stonden, dan kwam het omdat ik een brilletje nodig had voor het computeren 😉 M’n opticien heeft me advies gegeven voor de sterkte voor achter de pc en iets zwaarder voor het lezen. Ik kan me weer redden. Krant lezen was…

Lees meer
default slider image

Beroemde katten

We hebben een langdurige telefoonstoring. ‘Het gaat minstens tot donderdag duren, zei de KPN.’ Gelukkig hebben we inmiddels ADSL en mobieltjes en zijn we dus niet helemaal van de buitenwereld afgesloten. Wie het probeert krijgt allemaal rare piepjes te horen. De mobieltjes zijn alleen voor noodgevallen en zo lang er nog…

Lees meer

Een andere voorjaarsbeleving

Het voorjaar is nog steeds niet echt aangebroken. Sneeuw en hagel is hier en daar, vooral voor de wintersporters, een groot probleem. Gelukkig mag ik binnenblijven, tenminste… Ik liet gisteren Fonzie en Juultje even naar de hagelbui kijken vanuit de gang. Ik nam aan dat de hagel voldoende was om…

Lees meer

De ontdekking van het kattenparadijs

In het vorige blog, die vóór die over de wereldshow, over de kittens heb ik wat later nog de chipnummers geplaatst. Ze staan nu ook in de database voor de Somali en hun stambomen zijn al binnen. Ik heb echt stapels foto’s. Maar goed dat ze digitaal zijn want anders…

Lees meer
default slider image

De gehaakte katerbroek

Was Tresca gisteren jarig, vandaag is de beurt aan Maverick, maar dan ‘halfjarig’: hij is vandaag precies zes maanden oud en dat hebben we ‘gevierd’ met de eerste oefening van het dragen van het katerbroekje. In tegenstelling tot wel gedacht wordt, is zo’n broekje niet bedoeld om ongewenste dekkingen te voorkomen…

Lees meer

Gewichtige zaken

Niet zo lang geleden dacht ik dat m’n weegschaal stuk was want iedere kat die ik toen woog bleek 3.1 kilo te wegen. Het bleek dat dat ding het prima deed maar dat de eerste drie katten die ik woog toevallig alle drie even zwaar waren. Dat is nu wel…

Lees meer
default slider image

De winteractiviteiten

Nog eventjes en dan hebben we de kortste dag van het jaar gehad. Ondertussen amuseren we ons dan maar met de winteractiviteiten zoals de mooi verlichte molen mét kerstster, de Adriaan aan het Spaarne, voetbal kijken met katten en Mariposa vond het weer absoluut geen probleem om een wandelingetje te maken en even…

Lees meer

Rampscenario’s

Nieckje is nog steeds niet bevallen. Mijn specialiteit is om tijdens het wachten hele rampenscenario’s te bedenken. Ik ga zo toch echt proberen te slapen. Ik zet de wekker wel steeds om te kijken wat ze aan het doen is. Afgelopen nacht vond ik haar, toen de vogeltjes begonnen te…

Lees meer

Ballonnenopblazer

Het was vandaag weer kitten/moederpoezen-ontwormingsdag en deze keer waren de kittens allemaal een kilo of zwaarder en mochten ze aan de Milbemax. Ook heb ik voor het eerst gebruik gemaakt van een trucje, smakelijke vitaminepasta om ze hun pilletje te laten slikken. Dat liep als een trein. Mariposa lijkt goed…

Lees meer

Een ware Silfescian

Nardi maakt het goed en kan ondanks zijn gebroken kaak en nog scheve bekkie wel zijn Carnibest naar binnen krijgen. Zijn baasje heeft een kittenkooi hier opgehaald want voor een goed herstel móet hij zijn poot ontzien en acht!! weken in een kooi leven. Gelukkig is hij heel gezeglijk, een…

Lees meer

Twee dierbare meiden

Dat ik een hele tijd hier niet heb geschreven, heeft een hele trieste reden: we hebben in korte tijd twee dieren verloren. Over het overlijden van Tresca had ik hieronder nog geschreven maar nadat Nieckje, minder dan twee weken later, ook nog van het ene uur op het andere instortte…

Lees meer

Groetjes uit de rimboe

Zondag 11 september 2016 was er een kattenshow in de Margriethal in Schiedam. Niet echt mijn ding, veels te druk en als ik daar dan toch rondloop zie ik enkel heel veel katten die toch ook liever thuis waren gebleven. Maar als je een raskat zoekt en dan wil je…

Lees meer

De nieuwe bank

Ik heb zoveel foto’s dat ik gewoon geen keuze kan maken. Prachtige foto’s van de kittens, gemaakt door Jiska, de eigenaresse van de vader van het nestje en zelf heb ik er ook de nodige gemaakt. Ik heb van Tresca drie uitgekozen en in haar topic geplaatst en straks zet…

Lees meer
default slider image

We wachten het geduldig af

Nieckje vindt blijkbaar dat haar kittens nog prima in haar buikje zitten. Geen probleem. We wachten het geduldig af. Oorspronkelijk rekenden we ook op de maandag en 06-06 is best een mooie datum. Al foto’s zoekende voor deze website vond ik foto’s waarvan ik het bestaan helemaal was vergeten of…

Lees meer

Radiostilte

Zo langdurig heb ik nog nooit mijn website niet bijgehouden. Bij mijn eerste website, vanaf 2005, schreef ik iedere paar dagen wel een klein berichtje. Op deze maak ik grotere blogs en die verschenen ook best wel redelijk frequent. Dat ik nu ruim twee maanden lang niets kon schrijven, heeft…

Lees meer

Nieckje is krols

Nieckje is krols geworden! Alles is er klaar voor en nu maar hopen dat het gaat lukken. Voor ons (en Nieckje) is het een makkie. Deze keer geen lange reizen naar de kater van onze keuze. De uitverkoren jongeman woont ‘om de hoek’. Best mogelijk dat Nieckje nu het voorspel…

Lees meer

The Fonz op het lijf geschreven

Het weer was zo lekker vandaag dat ik de verwarming in het hoekje waar Nieckje met haar kroost zit uit kon doen. Voor de nacht doe ik het wel weer aan – ze mogen het niet koud krijgen. We zijn erg ontroerd door de foto die wij totaal onverwacht hebben…

Lees meer

Diashow

van het opgroeien van het moedertje Wiesje zelf en haar kittens van Kasper.     Wiesje redde het niet in het nestje van haar moeder Tinka en toen ze vijf dagen oud was, hebben we haar opgehaald.Bij pleegmoeder Umione.Door de ontbering die ze had doorstaan, was zelfs haar vacht op…

Lees meer

De grote verzorgende zus

Het was vandaag behoorlijk warm maar de kittens lijken de enigen te zijn die er niets van hebben. Inmiddels is Tresca in de rol van de grote verzorgende zus gekropen én – dat is echt heel leuk – is ze helemaal als dochter door Nieckje geaccepteerd. Ze mag zelfs af…

Lees meer

Ons nieuwe plekje

Wij wensen u fijne feestdagen en een heel goed 2017 “Hoi allemaal, Gelukkig Nieuwjaar! En wat fijn dat jullie ons nieuwe plekje hebben gevonden. Ik en mijn lieve zusje Elfie zijn druk bezig om die supermooi in te richten. Mauw! Suzan en Huibert kunnen dan rustig achterover leunen. Want wij…

Lees meer
default slider image

Bijzonder getroffen

We zijn bijzonder getroffen door alle blijken van medeleven met het overlijden van onze Elvira. Eerdaags wil ik een stukje schrijven waar alle charmante Ellie-eigen trekjes in genoemd worden. Niets van dit bijzonder speciale dier mag verloren gaan. In het verleden voelde de laatste regel van het gedicht op de…

Lees meer
default slider image

Mensen kunnen ook apporteren

Maverick was nog steeds uitgelaten. Dat was vast omdat hij ‘maandig’ was: vijf maanden al weer en hij is echt prachtig voor zijn leeftijd. Ik ben heel benieuwd hoe het zal gaan op de show zondag (in Haarlem, in het Kennemer Sportcentrum naast de ijsbaanhal aan de Westelijke Randweg naast…

Lees meer
default slider image

So cute

Ik heb eindelijk eens gedaan waar ik helemaal geen zin in had – de dieren behandelen met Frontline Combo tegen vlooien. Het was al jaren geleden dat dit nodig was. De vlooien gingen keurig m’n deur voorbij en de enkele keer dat een nieuw dier wat meebracht, waren ze na…

Lees meer

Kattenterreur

Een pak van m’n hart. Dankzij het onverwoestbaar positief ingestelde natuurtje van Nena lijken de problemen in het Tilburgse ook weer goed te zijn afgelopen. Daar was nl. een vreemde kat het huis binnen gedrongen en dat leidde tot een fikse vechtpartij die weer tot gevolg had dat Cherry Nena…

Lees meer

Ze worden aanbeden!

Gelukkig worden ze van al die aandacht niet verlegen. Als ik ze roep, komen ze nog steeds gewoon alle vier mieuwend en spinnend naar me toe rennen (nou ja, er wordt ook nog wel wat gewaggeld). Eind vorige week ben ik begonnen met het spenen. Eerst een beetje kittenmelk uit…

Lees meer

Lekker veel thuis

Huibert heeft vakantie en is dus lekker veel thuis maar wat gebeurt er wanneer je een oud huis én vrije tijd hebt: klussen. Dat zijn leuke dingen voor de dieren. Overal kijken en je ermee bemoeien. En ondertussen is het nog goed voor de socialisatie van de kittens ook. M’n…

Lees meer
default slider image

Fotoshoot bij Myrna

Vrijdag zijn we met de kittens van Kitty Jewel en Bashiir naar de fotoshoot bij Myrna in Aalsmeer geweest. Het was echt geweldig. Perfect georganiseerd en de kittens voelden zich meteen helemaal op hun gemak. De kleine meid deed zelfs al een dutje in de armen van een van de…

Lees meer

Officieel Bloemendaalse

Met Dzjeedie gaat het zo goed dat ze afgelopen weekend officieel een Bloemendaalse is geworden. Toen ze ongeveer twee weken bij Eric, Chantal en Gijs woonde, begon ze Gijs aan te vallen. Gelukkig geen echte vechtpartijen en Gijs deed er alles aan om haar te kalmeren. Uiteindelijk heeft een boel liefde,…

Lees meer

Dames op leeftijd

Kelly Kathleen vindt de kittens niet meer ‘vies’. Deze dame én Mariposa zijn dames op leeftijd. Kelly is twaalf en Mariposa is een half jaartje jonger, maar ze zijn zo gezond en mooi dat ik met ze ga pronken op de show in Schiedam op 18 september.

Lees meer

Het kraammandje

Het is nog wat aan de vroege kant maar ik kreeg de indruk dat Elfie al behoefte kreeg aan nestelplekjes. Voor het in gebruik nemen van de echte kraammand vond ik het nog iets te vroeg. Deze doos die ik eigenlijk bij het oud papier wilde doen, had de juiste…

Lees meer

Pici met haar medecursisten

Vandaag zo’n leuk fotootje gekregen van onze Pici met haar medecursisten van Behendigheid. Die krijgt de ruimte. De laatste foto’s van de kittens bij hun nieuwe mensen en van Nena nog gezellig bij ons thuis omdat haar a.s. baasje op dit moment helemaal vanuit Orlando deze site probeert te volgen.

Lees meer
default slider image

Onze geweldige dieren

Ik heb deze site nog niet eens bij zoekmachines aangemeld en toch weten diverse kattenliefhebbers hem al te vinden. Dat vind ik vreselijk leuk: ik schep graag op over onze geweldige dieren.

Lees meer

Het stoere, acht weken oude vijftal

Ter gelegenheid van hun nieuwe levensweek een kiekje van het stoere, acht weken oude vijftal van Nieckje. Meer foto’s bij ‘nestjes’.  

Lees meer

Ze houden ons wel van de straat!

Tot onze grote schrik leek er wat met Jack aan de hand te zijn. Indachtig de twee recente blaasproblemen bij katten in de kennissenkring, was dit het eerste waar we aan dachten en gingen we meteen met Jack naar de dierenarts. Een plasbuisverstopping is heel akelig maar de gevolgen van…

Lees meer

Alex Slingenberg

Zojuist even voor Zwarte Piet gespeeld voor de buurkinderen. Leuk te horen wat een enkel klopje op de ramen aan gegil kan veroorzaken 🙂 Vandaag hadden we ook bezoek voor de katten maar Eeszje snapt echt niet dat ze niet voor haar komen. Ter gelegenheid van ‘Eeszje de Kuvasz als…

Lees meer

Een juweel van een plan

Mijn computer of het programma waar deze website mee gemaakt wordt, maakt het heel spannend. Met mijn voorkeursbrowsers lukte het inloggen niet maar met Google Chroom wel dus ik hoop dat dit gaat lukken. Ik heb wat nieuwe foto’s en wat nieuwtjes. Om maar bij het meest interessante voor de…

Lees meer

Slimme Sher

Hoeveel kan er tegenzitten? We houden van intelligente katten en onze heerlijke Sher heeft deze eigenschap in optima forma. Haar laatste queest is het kraken van onze tuinafzetting. Nu kan ze in ons woonblok niet in zeven sloten tegelijk lopen en de katdichtheid is ook niet groot. Én alle katten…

Lees meer

Wel en Wee

Weer een heel verslag over het wel en wee van Mithras gekregen. Hij en zijn vriendin Chloë zijn ook wel een paar apart. Niet bepaald een bezadigd ‘echtpaar En met Dzjeedie gaat het ook vrij redelijk. Nog even en ze is helemaal thuis bij Eric en Chantal. Een foto van haar…

Lees meer

V-nest alweer twee weken oud

Vandaag zijn Elfies kittens, het V-nest, al weer twee weken oud. Moeder en kinderen doen het fantastisch. De kittens groeien als kool en mama Elfie is erg tevreden en gelukkig. Ondanks de omstandigheden. Kort voor de bevalling heeft ze meerdere ernstige aanvaringen met Bashiir en Sher gehad. Zodanig dat ik…

Lees meer

Stenen

1 decemberEven einde van de rust hier. De kittens van Sheralyn zijn nu bijna zes weken oud en zijn het huis aardig aan het verkennen. We vonden Aurelia zelfs al terug in een mandje in de grote klimboom in de achterkamer. Dat mandje is wel op schouderhoogte! Maar deze drukte…

Lees meer

Gekookte eendagskuikens

Ik blijk ook te kunnen filmen met m’n nieuwe fotocameraatje!! Nu alleen nog uitzoeken hoe ik de link ernaar toe hier kan plaatsen. Als het lukt, dan ziet u een piepklein filmpje hier verschijnen. Helaas, dat moet iemand me nog maar even leren want er ben er nog niet achter…

Lees meer
default slider image

Jamie opgenomen

Sinds het afgelopen weekend is Jamie van Tom en An in Rotterdam opgenomen bij de dierenarts. Jamie is een zoontje van Juultje en Rooster. Hij had altijd al een behandeling (dieet en voedselsupplement) tegen struvietkristallen maar nu heeft hij oxalaatkristallen. Het is echt heel ernstig met hem. Er is al…

Lees meer

De geweldige Lizzy

De geweldige Lizzy van Sofie is gisteren op haar slofjes bevallen van een prachtige vijfling. Ik verwachtte al dat zij dit net zo goed zou aanpakken als haar moeder Nieckje, maar ze heeft haar moeder verslagen: nog betere gewichten, echte speknekjes 🙂 Jamie van Tom en An is ook weer thuis…

Lees meer

Hier wordt ook afgeteld

Donderdag 15 oktober werden ze elf weken oud en mochten ze weer op de weegschaal én poseren. Eerst de gewichten: Xera 1200 gram, Tigger 1350 gram, Sheralyn 1400 en Toulouse staat met 1525 gram met vlag en wimpel aan top.Ik ben gewend om kittens iedere twee weken te ontwormen maar…

Lees meer

Leuk virtueel wereldje

Gelukkig gaat het prima met Jewel, de kittens en pleegpapa Franz maar met mijn computer rol ik van de ene ellende in de andere. Zowel mijn e-mailprogramma als het fotobewerkingsprogramma zijn verdwenen en Outlook laat zich er ook niet meer opnieuw opzetten. Gelukkig heb ik een omweg gevonden zodat ik…

Lees meer

Deels gelukt

Ik bleek in januari blijkbaar al met een fotowidget te hebben zitten ukken en deze belandde ongevraagd naast alle blogjes. Dat kon natuurlijk niet 😉 Het was een hele speurtocht maar ik heb hem weten op te sporen en in de prullenbak weten te krijgen. Gelukt dus. Ergens is er…

Lees meer
default slider image

Memorabele koninginnedagen

Op deze datum maar dan 23 jaar geleden werd ons allereerste nestje zilvertjes geboren en vandaag zou Ana kunnen bevallen. Omdat ze van een eerdere dekking niet had opgenomen is ze vorige week voor de zekerheid onderzocht en volgens de dierenarts heeft ze drie kittens. Heel spannend en het zou extra…

Lees meer
default slider image

De noodzakelijke controle

Er zit aardig wat mee. Huibert heeft een kantoor in een historisch gebouw met een prachtig uitzicht en parkeerplaats voor de deur maar één klein dingetje kon beter; de rode brievenbus van de PTT blokkeerde het uitzicht voor een deel. Nu vind ik het best jammer dat de klassieke rode…

Lees meer

Avonturen

Hoog tijd voor de nieuwe blog! We hebben tenslotte een nieuwe maand.Ik vond dat het te lang geleden was dat ik met Polly in het wandelbos Groenendaal was geweest. Dus daar waren we vandaag! Polly en poseren. Het moet haar niet te lang duren.7 augustusOf onze Pol doof aan het…

Lees meer

Sana’s Turncoatje

Die suffe NieckNieck, ze is zo in ‘the mood’ dat ze naar de kater wil dat ze de hele wereld kopjes geeft, zelfs Stoffel een goede massage, doorlopend aan de gangdeur hangt maar vergeet goed krols te worden. Ondertussen is Tresca dat wel geworden. Nieckjes uitverkoren kater Yamie zit maar…

Lees meer

Dappere kleine Zoë

Gisteren hebben we het eerste kitten weggebracht. Dappere kleine Zoë deed het uitstekend en ik ontving al een lief mailtje over wat ze zoal heeft ondernomen en gegeten. Papa Bailey en oom Meeko spelen momenteel voor haar schaduw want dat kleine ‘ding’ intrigeert hen enorm. Ze hebben daar ook een…

Lees meer

Twee favoriete shows

Afgelopen zondag togen we naar de kattententoonstelling in Schiedam. Deze septembershow en die in Haarlem halverwege de januarimaand zijn onze twee favoriete shows. Dit zijn beide shows van Felikat, onze vereniging, en ze worden altijd goed georganiseerd, zijn altijd op tijd afgelopen zodat mens en dier na zo’n drukke dag…

Lees meer

Hectische dagen

Wilde ik in deze blog gaan vertellen hoe het met Elfie en haar kittens gaat, kon ik opeens niet meer inloggen. Eerst een waarschuwing dat mijn site niet veilig zou zijn en toen begon de ellende met het inloggen. Ik kon op mijn kop staan WordPress; kende mij niet :-(…

Lees meer

Hoe gaan ze heten?

Over het vorige nest van Elfie en Per Sé heb ik me over hun heerlijke gedrag al in alle toonaarden uitgelaten; dit tweetal vraagt om de overtreffende trap! Al heel jong komen ze al enthousiast en pratend naar me toe. Het katertje is vaak met nieuw gedrag een dag op…

Lees meer

Onvindbare Rooster

Toestanden hier – de telefoon deed het al een aantal dagen niet en de monteur zou tussen twaalf en twee komen. Gelukkig arriveerde hij net toen ik, na twee uur, aan de mobiele telefoon hing om na te vragen hoe het zat. Het bleek uiteindelijk zelfs een storing buitenshuis te…

Lees meer

Geen donsoverzetdiploma…

Het is hier een dolle boel. Een van de zwangere dames was aan het nestelen geslagen en heeft en passant een donzen dekbed echt goed opengescheurd. Het was al tien jaar oud en aan vervanging toe dus het kwam wel goed uit. Het andere dekbed kon wel wat extra vulling…

Lees meer

Opvoeding en voorlichting

Ik heb nog veel meer nieuwtjes en foto’s (met The Fonz en Elvira gaat het uitstekend) maar deze foto mag ik jullie niet onthouden. Dus even gauw: de opvoeding en voorlichting Zoë in huize Houtmanvan .

Lees meer
default slider image

Amalia van Philine

Deze week is er nog een Somali overleden. Amalia van Philine, een trouw bezoekster van deze site én de fanclub van onze Fonzie, had PKdef. Dat is een erfelijke vorm van bloedarmoede. Soms overlijden de dieren er jong aan, soms pas na vele jaren in gezondheid geleefd te hebben en…

Lees meer

What’s in a name

Vandaag is Orchid precies elf maanden oud en gelukkig is ze nog steeds niet krols geworden. Laat haar samen met Maverick maar lekker lang van hun jeugd genieten en wij genieten mee. Ik was de zwangere dames aan het wegen dus ik heb haar ook maar even gewogen. Blijkt Orchid schoon…

Lees meer

Familiaire banden

Ik laat het er nu eens op aankomen. Kijken hoe lang hij het uithoudt. Nanny Tresca heeft het opgegeven en is naar binnen gegaan. Ik heb het over ons nieuwe vriendje Maverick. Hij is idolaat van het buitenleven. Het wel een warme novembermaand zijn maar ik vind het toch frisjes. Hij…

Lees meer

Kerst 2019

Lieve bezoekers van mijn website, 0nze kerstkaart voor dit jaar; Bashiir met zijn achterkleindochter het pleegkitten Wiesje. Het lukte me de afgelopen weken niet om mijn website bij te werken. Het nieuws op een rijtje: we missen Jack enorm; we hebben op 1 november een pleegkitten in huis genomen dat…

Lees meer

Met ingehouden adem

Ik ben zo enthousiast!! Onlangs vertelde Peter van der Voort – hoofd intensive care van het UMCG – die bij Jinek te gast was over de relatie overgewicht, vooral buikvet, en de beruchte complicatie door het Covid-19 virus. Bloedonderzoek wees uit dat deze mensen een hoog gehalte hebben van het…

Lees meer

Het heeft even geduurd

Het heeft even geduurd maar Juultje is van de kriebel in haar neus af: vanmorgen kwam de grasspriet die verkeerd was geschoten er op de natuurlijke manier uit. Ik hoop dat er niets geïnfecteerd of beschadigd is geraakt. Juultje proest in ieder geval niet meer en begon enthousiast aan een…

Lees meer
En ze spelen nu samen!!

Dubbel goed nieuws

Dubbel goed nieuws vandaag. Pici heeft niets ernstigs. Waarschijnlijk een soort vetbulten. Het zouden ook bloeduitstortingen kunnen zijn van de val van vorige week, maar ze geeft helemaal niet aan dat het pijnlijk is. We houden het dus maar op vetbulten. Magere dieren (en mensen) kunnen die ook krijgen. Pici…

Lees meer

Filmsterren

Het gaat erg goed met Shers kittens. Nicky is samen met haar iets oudere halfzus Tinka bij Victor, Indy heet nu Kanuk en dolt met Pip bij Ellen en Arthur is goede maatjes met Borre bij Marcel en Marije. Ons blijvertje, Umione, maakt gelukkig totaal geen echte eenzame indruk en…

Lees meer
default slider image

Kids for Animals

Het tv-itempje over onze cattery draait momenteel op Enjoy-tv en wordt dagelijks herhaald. Het is een aflevering van Kids for Animals. Ik heb het zelf nog niet gezien, maar ik krijg steeds meer reacties van mensen die m’n katjes en mij al zappende hebben gezien. Op de site van Enjoy-tv kan…

Lees meer

Elfie in de bocht

Het nieuws achterstevoren. Wij hadden dit weekend een familiefeestje in Zuid-Nederland en vanwege de afstand hadden we een hotelletje geboekt. Het dichtstbijzijnde hotel viel af want daar waren geen honden welkom. Ze weten niet wat ze gemist hebben! Het leukste hondje van heel de wereld en omstreken. In het Golden…

Lees meer

Hun negende ‘verweekdag’; tijd voor list en bedrog

Ik was er in mijn vorige blog niet aan toegekomen om te vertellen dat vorige week zaterdag Baldrtje de eer had het eerste ‘kilokatertje’ van het nest te zijn. Ik heb ze net ook even op de weegschaal gezet en inderdaad is duidelijk zichtbaar waar ze al hun maaltijdjes hebben…

Lees meer

5 thoughts on “Slimme Sher in de hoofdrol

  1. Hallo lieve zus van me, fijn te weten dat je weer achter de pc zit na je ongeluk. Sher is vijf dagen geleden bevallen van een prachtig nestje. Ik ga er snel een blog over maken. Er staat al wat op mijn Facebook en bij de nestjespagina. Ik ga je gauw mailen/bellen.

 1. Mooie blog weer, Suzan. Volgens mij hebben jullie een klimpaal van dezelfde leverancier als wij met afneembare mandjes en dekjes die zo de wasmachine in kunnen. Dat is hier weer eens nodig, Uriah heeft er eentje helemaal ondergespuugd. Ik ga proberen een miauwtje van hem op te nemen. Hij kan zo mooi ‘zingen’!

  1. Hallo Diny, wij zijn zo tevreden over onze klimboom van KatzenDeko. Onze mandjes zijn van microfiber en dat is zelfs makkelijk schoon te krijgen met een vochtig doekje. Maar zelfs na de wasmachine zien ze er nog steeds als nieuw uit; zelfs na vier jaar. Andere bomen zien er vaak al na een paar maanden haveloos uit. Deze is bij intensief gebruik door een grote kattenfamilie nu nog amper van gloednieuw te onderscheiden. We hebben onlangs weer wat van deze firma besteld: ik hoef nooit meer anders!
   Ik kijk uit naar Uriahs mauwfilmpje!

   1. Helemaal eens. Ik heb de mandjes en dekjes al tig-keer gewassen en ze komen als nieuw uit de wasmachine. Het spul is zijn prijs dubbel en dwars waard (zullen we aandelen nemen? 🙂 ).

    Ik heb microfoon en telefoon al een tijdje klaar liggen en het is alsof hij het aanvoelt, maar Uriah houdt zijn kaakjes sindsdien stijf op elkaar. Wel heb ik gespin er op staan, terwijl hij kopjes tegen de mic geeft, maar dat was nou net niet de bedoeling. We houden vol!

     

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten