Spring naar toolbar

Slimme Sher in de hoofdrol

 

19 juli 2020
Deze blogs zijn ook voor mijzelf bedoeld als een soort logboek over het wel en wee van onze dieren maar ik schrijf ook over andere dingen die op dat moment belangrijk zijn in ons leven. Dat is nu dus al maanden de corona-pandemie.  Ik raak steeds meer onder de indruk van wat ons allemaal al is overkomen en nog te wachten staat: verwoeste levens, totaal vernietigde economie, mensen die hierdoor dakloos raken etc. De hoop dat het herstel van de economie de ruimte zou gaan krijgen, ben ik vorige week helemaal kwijt geraakt. Ik verbaasde me steeds vaker over de overtredingen van de anderhalve meter afstandhouderij en was geschokt wanneer mensen elkaar bij een begroeting omhelsden.

Terrasjes
Vorige week donderdag was ik met een vriendin gezellig uit. Wij hadden in een resturant een tafeltje gekozen waar zoveel mogelijk frisse lucht langs kon komen. Er zijn namelijk veel aanwijzingen dat de evt. besmette aerosolen in de buitenlucht, vergelijkbaar met die van mist en rook, zodanig verwaaien dat die geen hoog risico kunnen vormen. Hoef ik op straat ook niet meer zo vaak en zo lang mijn adem in te houden (zie mijn blog van mei). De bediening van ons restaurant was attent maar wel een tikje te vriendelijk. Zo dichtbij hoefden zij van mij niet te komen.
Na afloop namen we nog even een terrasje en daar was het wel heel erg gezellig: werkelijk niemand lette op een beetje afstand en er werd alsof er geen corona bestaat, begroet en geknuffeld. Toen ik zei dat dit me wel jaloers maakte, ontkwam ik er ook niet aan: ik kreeg spontaan mijn hug. Heel lief en hartelijk maar voorlopig niet meer voor herhaling vatbaar. Niemand kan immers van zichzelf stellen dat hij niet besmettelijk is en een ander besmetten is nog erger dan het zelf krijgen. Bang zijn voor een nieuwe besmettingsgolf hoeft niet meer – die komt! 22 juli. De actualiteit heeft me ingehaald: het loopt helaas al flink uit de hand.

Drinkwater
Dat mensen het spoor bijster raken over wat wel en niet mag, is begrijpelijk. Dat men de beperkingen zat is, is dat ook. Daarbij komt dat er veel onduidelijkheid is over de beperkingen. De actiegroep Viruswaanzin en alle complottheorieën helpen ook niet. Ik zei vroeger wel eens voor de grap dat er iets in het drinkwater moest zitten waardoor er zoveel domheid onder de mensheid kon heersen. Laat dit toch op waarheid berusten! Lood (van oude loden leidingen) in het drinkwater heeft wetenschappelijk bewezen een negatief effect op de intelligentie.
De mensheid blijkt helaas niet voldoende intelligent of sociaal voor de intelligente lockdown. Men bedenkt of gelooft allerlei smoesjes. De sterkste was wel van een man die veel te dicht bij de buiten bij een winkel wachtende Huibert ging staan: hij wist zeker dat het virus niet bestond! Deze week kreeg ik zelfs een doorstuurbericht op Messenger dat de WHO én alle virologen er naast zaten: het virus is een bacterie; met antibiotica is iedereen binnen een dag weer gezond dus niets geen beperkingen meer en gáán met die economie!
Iedereen buitenshuis aan de mondkapjes, zodat men er doorlopend op geattendeerd wordt dat je je aan de maatregelen moet houden, zie ik helaas als de enige oplossing om nieuwe lockdowns te voorkomen.

Een hele lange inleiding maar via de corona-ellende kom ik weer terug bij de katten.


Met al onze dieren inclusief de overduidelijk drachtige Sher én onszelf gaat het allemaal prima. (22 juli: Had ik moeten afkloppen want Polly heeft nu een blessure). Onze heerlijke Maverick zit op dit moment spinnend naast me.
De kleine Wies is een tikje aan het overwerkt raken want ze heeft het erg druk met het besluipen van alle zomerse zwarte zoemers en de wespen en bijen op onze bloemen in de tuin. Gelukkig maakt ze wel onderscheid tussen de soorten: de zwarte zoemers vormen af en toe een smakelijk eiwitrijk hapje voor haar maar op de geel-zwart gestreepte zoemers voert ze alleen schijnaanvalletjes uit. Die blijkt ze gelukkig na die ene aanvaring te respecteren.

Dakloos
Wij zitten dus niet in de problemen. Maar door de enorme recessie raken veel mensen hun inkomen kwijt en een vriendin van ons zoekt daarom dringend (een) logeeradres(jes) voor haar vijf Somalietjes op leeftijd (14 t/m 19 jaar). Vier poezen en een oude kater opvangen, lijkt me heel moeilijk maar in twee groepjes of drie lukt het vast beter. Ik heb mijn hoop gevestigd op mensen die bijv. recent hun laatste kat hebben verloren en tijdens het wachten op een nieuwe Somali deze katten tijdelijk als logés kunnen opvangen. Het gaat om de kater Tango van 19 en de poezen Saki met haar twee dochters Jewel en Figmet en Wasabi. (2 augustus) Het is gelukt!!!)

De zes jaar oude Victor waar een platina mandje voor wordt gezocht.

Voor wie het kleinschaliger wil aanpakken: in Amsterdam woont de mooie zilveren kater Victor die ook nieuw adresje nodig heeft. De reden is dat er spanningen zijn tussen hem en zijn zoon. Victor is nu hormonaal neutraal (hij staat op de suprelorin, net zoals onze Zagato, Jack, Elfie en Sher hebben gehad). Na verloop van tijd wordt hij weer hormonaal actief en dan zou hij nog een keer voor zeer welkom nageslacht kunnen zorgen. Ik sta dan met Tinka, Wiesje en haar zusje Wiske én zelfs Sher en haar dochter Nicky vooraan in de rij. Het is namelijk onmogelijk om nog ergens een dekking van een zilveren kater te krijgen. Het doet me zo’n pijn dat de zilver Somali aan het verdwijnen is: mijn levenswerk! Vanaf 1983 heb ik mijn best gedaan om de zilveren familielijnen uit te bouwen maar door de extreme fokrestricties tegenwoordig kunnen goedwillende zilverfokkers mij niet eens meer een zilveren kater uit mijn eigen lijnen terugverkopen.
De lieve Victor hoeft al die poezen trouwens niet te dekken; contractueel mag hij namelijk nog maar twee nestjes verwekken maar om de eventuele overlast voor zijn nieuwe mensen te beperken is het wel zo fijn dat er vijf mogelijke kandidaten zijn waardoor er dan niet zo lang gewacht hoeft te worden tot er eentje krols is wanneer de suprelorin is uitgewerkt. Hij is nooit een echte sproeier geweest dus er is een goede kans dat hij amper overlast zal veroorzaken.
Het is dat wij in onze huidige groep geen volwassen kat kunnen opnemen want anders woonde deze zilveren vriend hier al lang. Extra leuk te weten is dat Victor onze zilveren stamouders Tamara en Sigismund en ook bijv. The Fonz (ver weg) in zijn afstamming heeft.

Orchid
In mijn vorige blogs had ik geschreven dat Orchid een paar keer bloed in haar urine had. Deze maand is het ook weer een keer gebeurd. Deze keer zag ik al dat ze problemen had voordat er bloed bij kwam kijken. De oorzaak van dit blaasprobleem is niet eenvoudig te achterhalen. Het is niet bacterieel en er speelt geen blaasgruis, een soort steriele blaasontsteking dus. Ik zag haar naar de kattenbak gaan in de kattenkamer en ze bleef veel te lang zitten. Ik heb haar urine bekeken en daar zat nog geen bloedspoortje in. Pas toen ze bleef persen, kwam het wel.
Gelukkig was het leed, dus de pijn en het persgedrag, heel snel verdwenen na een pilletje Onsior en wat afleiding. Heel af en toe geef ik haar een achtste deel van een tabletje Mirtazapine om haar eetlust te verbeteren. Dit werkt ook heel snel en doet haar enorm goed. Ze voelt overduidelijk zwaarder aan wanneer ik haar in mijn armen heb. De eerste uren na zo’n pilletje heeft Orchid wat onrustig gedrag alleen laatst miste ik dit veranderde gedrag na het pilletje. Wij dachten eventjes dat deze bijwerking mogelijk in de loop van de tijd zou afnemen maar dat bleek niet het geval. Dat pilletje in een kleine doorzichtige capsule moet in haar kraag geplakt hebben gezeten en ‘s avonds vond ik dat boven. Op 15 juli gaf ik haar weer een capsule. Ook toen ontbrak de bekende reactie. Even later ontdekte Huibert de capsule die geplakt aan een keukenkastje zat. Mijn nagels waren ook veel te lang en omdat ik bang was dat ik haar pijn zou doen, ging het pilletje geven niet zoals we dat gewend zijn. Ze heeft 1,5 maand goed gefunctioneerd op 1 (8 keer ⅛) tabletje Mirtzapine. Haar eerste dosering kreeg ze namelijk op 29 mei.
Dat mijn nagels zo lang waren, kwam doordat ik de gang naar de nagelsalon wilde uitstellen tot ik uitslag had van de foto van mijn in mei geopereerde vinger. Tot die tijd moest ik heel voorzichtig zijn met die vinger. Helaas bleek vorige week dat de botgroei om de schroef in het gewricht heen nog niet goed was dus we moeten nog een maand langer wachten. De dames van de nagelsalon zijn niet altijd even zachtzinnig dus ik heb ze nu zelf ingekort.

Mazzeltjes

Onlangs bleek dat de voedseldroger voor het vlees voor onze menagerie stuk was. Zo oud was hij nog niet eens. Direct via internet een nieuwe gekocht die per kerende post bezorgd werd. Gelukkig want ze kunnen niet zonder hun knapperige kipfiletsnacks. Deze is hetzelfde model als onze allereerste die echt jaren dienst had gedaan. Ondertussen gaf onze kookplaat ook nog de geest. Voor 180 euro wilde Wirlpool wel een monteur langs sturen maar voor dat geld kregen we niet de garantie dat ze hem weer aan de praat kregen. Lang leve Google. Huibert vond wat informatie naar aanleiding van de foutmelding. Eentje klonk wel nuttig: uitzetten en even rommelen aan de bedrading… Dat was het! 180 euro verdiend.
Omdat dit naar meer smaakte, haalde Huibert de kapotte droger uit elkaar, zette de stofzuiger op het motortje onderin waar allemaal gruis in bleek te zitten. En die deed het daarna ook weer. Weer wat geleerd; nooit meer een voedseldroger kopen waarvan het motortje onderin zit.

Onze eerste droger heeft zeker vijf jaar intensief dienst gedaan. We (lees: Huibert) snijden het kippenvlees wanneer het nog aardig bevroren is om mooie plakken/stroken te krijgen. Mee-eten door de katten mag uiteraard niet. Daarom zit onze rode boef Bashiir braaf in de doos te wachten.

Tegendienstje
Deze had ik via de site van Catmoneo bij Bol.Com willen bestellen maar in dit geval kon ik bij Amazon veel beter slagen. Voor 22.36 inclusief porto kon ik deze krijgen. Catmoneo is van Marilyn en ik ben een grote fan van haar. Zij schrijft hele interessante en leerzame blogs over de voeding voor katten. Daar kan een mens nooit genoeg over weten dus ik lees haar blogs zo veel mogelijk. Al haar uitzoekerij en informatie krijgen kattenverzorgers helemaal gratis. Het enige wat ze als tegendienstje op prijs stelt is dat je wanneer je toch wat bij Zooplus of Bol.com bestelt dat je dat dan via haar website doet. Kleine moeite toch? Eerdaags ga ik me weer uitleven bij Zooplus dus die schade halen we weer in.

De nieuwe droger. Inmiddels heet hij geen Bomann meer maar Clatronic maar hij is nog steeds goedkoop en het motortje zit veilig bovenin.

Arme Polly
Polly zag dat Huibert gistermiddag de tuin inging en stoof overhaast overeind om met hem mee te kunnen gaan voordat de deur vanwege de zomers bromvliegen weer dicht zou gaan. Gleed ze toch uit over onze voor haar inderdaad te gladde vloer! Ze slaakte een fikse piep maar krabbelde overeind en ging mee de tuin in. Helaas hinkt ze nu nog… In beweging blijven lijkt nu de beste aanpak. Pijnstillers lijkt ze niet nodig te hebben en die zouden ook forceren kunnen veroorzaken. Ze krijgt nu wat frequenter kleinere wandelingetjes. Morgen als het nodig is maar naar tante dokter.

Polly bij Sher. Sher adoreert Polly en is dolgelukkig met deze toch voor haar minder comfortabele situatie.

Naar het noorden

Onlangs belandde mijn zusje na een ongelukkige val met haar fiets in het ziekenhuis. Het liet zich in het begin heel ernstig aanzien maar nu, een dag of tien verder, lijkt het echt de goede kant op te gaan. Vrijdag wippen we voor een heel kort bezoekje even bij haar aan. Ik heb haar al aan de telefoon gehad en ze klonk zoals ze hoorde te klinken!
Aansluitend gaan we bij zwager en schoonzus Arnold en Ria op bezoek; eindelijk Umione weer eens in mijn armen nemen. Ik hoop zo dat de lieve meid door ons bezoek niet al te erg in de war raakt. Somali’s zijn zo aanhankelijk en zeker diertjes die  tot hun volwassenheid bij ons hebben gewoond, vergeten hun eerste mensen nooit en dit kan bij vooral het eerste bezoek tot verwarring leiden.
Daarna nog even langs bij eveneens zwager en schoonzus Teun en Nellie en dan is het schluss met het langer wegblijven omdat dan alle aandacht voor Shers komende bevalling zal zijn.

Sher aan de wandel
De keren dat wij dachten dat Wiesje kwijt was, was de paniek groot. Die herinneringen staan me nog helder voor de geest. Gelukkig bleek ze beide keren gewoon in huis te zijn. We zijn zo gewend dat wanneer ze geroepen worden, dat ze op een holletje aan komt rennen.
Deze keer was het Sher die me goed te pakken had. Omdat er helaas een conflict bestaat tussen Bashiir en Shabanou leeft ons zestal in twee groepjes. Sher en Bashiir en Shabanou en Orchid. Maverick en Wiesje zijn de vrije vogels die zelf mogen bepalen waar ze willen zijn. In de huiskamer, keuken en tuin of boven in twee kamers met het dakterras. Een tijdje geleden hadden we weer een buurtbarbecue voor ons huis en toen ik even tussendoor wat kwam halen of wegbrengen, bleek Sher in de huiskamer te zijn terwijl ze boven had moeten zijn. Ik vond mezelf heel stom dat ik een ruilfout had gemaakt. Gelukkig was er geen conflict ontstaan. Kort daarna gebeurde dit weer terwijl ik zeker wist dat ik de overloopdeur achter haar had gesloten. Ik ging op verkenning uit en ontdekte het euvel: er was een opening in het kattennet over het dakterras. Er hing zelfs nog een plukje van haar vacht aan een randje.
Ik maakte alles dicht met tyraps en dacht dat de klus geklaard was… Driemaal is scheepsrecht: de volgende dag was Sher weer in het groepje waar ze niet in hoorde en ik vond in een plooi een gigantisch grote kier. Die moet er al vanaf het begin in hebben gezeten. Ik wist niet meer precies wanneer we het dakterras al voor de katten is ingericht maar even zoeken in mijn oude foto’s leverde het antwoord: we hebben dit terras in juni 2013 afgezet. Het laatste loodje woog blijkbaar een beetje zwaar waardoor ik toen wat slordig ben geweest: even later moest ik namelijk met de ambulance naar het ziekenhuis omdat was over mijn grens was gegaan (ik heb helaas een beperkte hartfunctie). De katten zijn zo lief geweest om mijn fout al die jaren niet op te merken.

Sher heeft verschillende broedplaatsen naast haar officiële kraammand boven. Hier ligt ze bovenop Simba het kattenknuffelkussen.

Ik heb de door Sher ontdekte kier met zeker tien tyraps vastgezet en haar geobserveerd toen ze weer het terras op mocht. Ze ging meteen weer naar die plek toe. Duwde op verschillende plekken met haar neusje en toen ze geen opening vond, gaf ze het gewoon op. Het is ook nooit haar bedoeling geweest om weg te lopen. Daar is ze doodsimpel veel te aanhankelijk voor. Haar avontuurlijke geest kon de verleiding niet weerstaan en daarom sprong ze al die keren de tuin in en ging via de luikje weer naar binnen.

De zilver Abessijnse poes Dzjeedie als Houdini, ca. 15 jaar geleden.

Dzjeedie (= grootmoeder van Shabanou) is inmiddels behoorlijk op leeftijd (17 jaar) en woont in Bloemendaal, was ook zeer avontuurlijk. Haar route was vanuit de tuin over de tuinmuur, over het schuur-en keukendak waar ik haar dan opwachtte en via de balkondeur weer binnenliet. Gelukkig heeft nooit een van onze toenmalige katten gezien hoe ze het aanpakte want dan zouden we onze hele tuin moeten overdekken.

 

Het kippenladdertje

Deze link kreeg ik van Petra die we ooit hebben leren kennen als de kattenoppas van de katten van Cor en Ans die o.a. een dochter van Silvie en een dochter van Kelly Kathleen en Rooster hebben. We (lees: Huibert) zijn momenteel bezig met het opknappen van de kattenkamer en…

Lees meer

Who let the cat out?

Amper bekomen van het vorige avontuur, de vergissing met de druppeltjes van Mariposa, hadden we deze week er weer een: de kattenkamer waar Huibert bijna ieder vrij uurtje in aan het werk is, is zo danig populair bij de katten dat er laatst acht van de tien lagen te relaxen…

Lees meer

Daar is ‘t ie dan – de Meefman!

Daar is ‘t ie dan – de Meefman! Wat een heerlijk jochie. Een supergezellige knuffelkater, nergens van onder de indruk, altijd een goed humeur én een eetlust om u tegen te zeggen. Ik vond zijn buikje verontrustend in omvang toenemen en heb gisteravond wat zalmolie aan zijn Carnibest toegevoegd. Dat resulteerde…

Lees meer

Een speciaal berichtje

Speciale datum vraagt om een speciaal berichtje. Vandaag maar eens over de honden. Je zou bijna vergeten dat die twee hier ook wonen. En Pici is nu zelfs beroemd van een ‘optreden’ voor tv. De katten waren dat al, vorig jaar op Enjoy-tv en vroeger zelfs al een keer voor…

Lees meer

Nieckje is onrustig

Niet lang na het vorige stukje werd duidelijk dat de warmte hooguit een bijkomende rol speelde. Nieckje wíst namelijk dat de kittens aan het ziek worden waren en dat verklaarde haar onrust. Toen ik aan de kittens merkte dat er iets met hen mis was – ze hadden een vreemd…

Lees meer

‘What’s in a name’ werkte weer!

6 mei 2019 In de vorige blog schreef ik dat ik de klimboom bij de kittens in hun hoekje naast het bed had gezet zodat ze er een warm holletje erbij kregen. Nu zijn we bijna een maand verder en wanneer ik nu ‘s morgens wakker wordt, liggen moeder en…

Lees meer

Ze houden ons wel van de straat!

Tot onze grote schrik leek er wat met Jack aan de hand te zijn. Indachtig de twee recente blaasproblemen bij katten in de kennissenkring, was dit het eerste waar we aan dachten en gingen we meteen met Jack naar de dierenarts. Een plasbuisverstopping is heel akelig maar de gevolgen van…

Lees meer

Luid en duidelijk krols

Dachten we dat de rust was weergekeerd, wordt Nieckje luid en duidelijk krols 🙂 Arme Murray is de enige kater die er nog op reageert en heeft het er maar druk mee. Maar wat ben ik blij met deze supergezonde hormoonhuishouding van Nieckje. Hoe vaak hoor je niet dat een…

Lees meer

Met Murray gaat het heel erg goed

Met Murray gaat het heel erg goed. Hij heeft maar één keer een pijnstiller van me gehad en de lieve schat at alle drie z’n pilletjes in één miniballetje leverpastei vanmorgen. Ook het extra natte voer gaat er prima in. Murray was niet de enige die vandaag in de schijnwerper…

Lees meer

Een uitstekende hulp

Het mooie weer is weer terug en ‘grote zus’ Tresca is een uitstekende hulp voor Nieckje. De kittens scharrelen af en toe al naar buiten en daar houdt Tresca toezicht. Karen heeft weer prachtige foto’s gemaakt. Alvast een voorproefje.

Een frisse neus

Elvira had weer een verdacht knobbeltje, maar deze keer is er goede hoop dat het loos alarm is. Waarschijnlijk alleen wat littekenweefsel van de vorige ingreep. Als het wel fout is, dan moet ze woensdag terugkomen om uit te zoeken of het echt nodig is. Helaas kan het dan niet…

Lees meer
default slider image

Het snoepkoepeltje staat zelden leeg

Het is momenteel lekker weer en de katten liggen meer buiten in de tuin dan binnen. Maar het snoepkoepeltje in de kattenkamer is zodanig favoriet dat dit zelden leeg staat: alleen wanneer het kwik boven de 25 graden uitkomt. [gallery columns="2" size="full" ids="511,512"]

Lees meer

Hele lieve reacties

We krijgen nog steeds hele lieve reacties n.a.v. het overlijden van Elvira. Patrizia had zelf een kaart gemaakt met een foto van haar Praantje erop. Praantje is ook een afstammeling van SuperEl. Haar vader was Tango, een zoon van Pooh die op haar beurt weer een dochter is van de…

Lees meer

Ach goh, mormeltje?

Schreef ik gisteren nog dat de 25.000 pageviews eerdaags bereikt zou worden, ik denk nu dat dit vandaag zou kunnen gebeuren. Ineens zelfs meerdere internationale bezoekjes. Twee verschillende uit Finland, twee uit Denemarken en vannacht eentje uit Amerika. Eerst dacht ik dat dit misschien kwam doordat ik een klein berichtje…

Lees meer

Leuk virtueel wereldje

Gelukkig gaat het prima met Jewel, de kittens en pleegpapa Franz maar met mijn computer rol ik van de ene ellende in de andere. Zowel mijn e-mailprogramma als het fotobewerkingsprogramma zijn verdwenen en Outlook laat zich er ook niet meer opnieuw opzetten. Gelukkig heb ik een omweg gevonden zodat ik…

Lees meer

Dat er mensen bestaan die niet weten dat je antibioticakuren

Ik had een heel verhaal over Murrays dierenartsbezoek van vandaag geschreven toen ik op de verkeerde knop drukte. Alles weg, dan maar overnieuw. Murray moest naar de dierenarts omdat een kwaal, ontsteking in zijn bekje, weer terug was gekomen. De dierenarts heeft schoon gemaakt wat nog kon, er is niet…

Lees meer

Lekker veel thuis

Huibert heeft vakantie en is dus lekker veel thuis maar wat gebeurt er wanneer je een oud huis én vrije tijd hebt: klussen. Dat zijn leuke dingen voor de dieren. Overal kijken en je ermee bemoeien. En ondertussen is het nog goed voor de socialisatie van de kittens ook. M’n…

Lees meer

Groot nieuws

Ik had deze blog eigenlijk een andere titel willen geven, eentje die verwees naar het avontuur waar de stoere Murphy afgelopen woensdag aan begon maar het nieuws over Sher komt er nu eventjes voor. Sher had namelijk ook een avontuur, een avontuurtje! met hopelijk gevolgen: ze is vanmiddag gedekt door…

Lees meer

Coverboy Maverick

Terwijl wij een uitstapje naar Parijs maakten, daarover later meer, heeft de redactie van Raskan en de drukker hard gewerkt met deze nieuwe Raskan als resultaat: wij hebben alvast een exemplaar van deze uitgave gekregen met een omslag in kleur. Nu pas viel me op dat Maverick net zulke mooie groene ogen…

Lees meer

Elvira is een wandelend wonder

Ik ben aan het herstellen van de gevolgen van een medische fout, vandaar dat er even geen nieuws vermeld werd en dat nieuws is er wel. Elvira vond dat ze zelf haar krammetjes wel kon verwijderen en van de vijf had ze er nog maar ééntje zitten: die had ze…

Lees meer
default slider image

Stop de tijd!

Nu de kittens zes weken zijn en eigenlijk alles al kunnen en echte minikatjes zijn, heb ik de neiging om de klok stil te willen zetten om wat langer van deze leeftijdsfase te kunnen genieten. De tijd gaat zo vreselijk snel. Toen Mormeltje nog dag en nacht om de twee uur…

Lees meer

Als sneeuw voor de zon

Tot mijn grote schrik blijkt dat wanneer het laatste stukje in een topic van een van onze dieren langer dan tien jaar op deze website staat, alles dan verdwijnt en ook zodanig dat ik het niet meer kan terugzetten. Nu zijn alle pagina’s van de lieve mooie dierbare succesvolle etc.…

Lees meer

Handsome Harold

We ontvingen vandaag een enig kaartje van de mensen van Goofy. We hadden heel lang geen rechtstreeks contact meer met elkaar gehad, maar via, via wisten we wel dat e.e.a. best goed ging. Maar rechtstreeks wordt toch wel erg gewaardeerd. Goofy, officieel Silfescian Handsome Harold is een kind van onze…

Lees meer

Kampioen warmeplekjesvindster

Was dat even schrikken. M’n website ‘lag eruit’.  Gelukkig wist Heaky, de vriend van Hugo, het euvel snel te verhelpen. Wat ook schrikken is, is dat de stroomvoorziening en onze infrastructuur in ons landje zodanig kwetsbaar is dat er maar een sneeuwvlokje hoeft te vallen en de mensen staan tot…

Lees meer

Ik weet niet waar ik moet beginnen

Met drie kittens huppelend over de vloer en de kleine Tinka bij me op schoot, ga ik proberen wat te schrijven over hun wel en wee. Ik zal zo vaak mogelijk de tekst saven want ze wordt al wat wakkerder en het is niet de eerste keer dat een kat…

Lees meer

Leven in de jungle

Terwijl de kleine Nicky hier vandaag haar eerste hapje vlees/room heeft genomen, wordt er elders in het land, Capelle aan de IJssel, hard gewerkt om een ideaal kattenwereldje voor haar  en haar grote zus Tinka te creeëren. Kijk maar op de foto hier boven en hiernaast. Comfortabele wandmandjes compleet met…

Lees meer

knuffel en fotosessie

Gisteren heb ik weer een knuffel- en fotosessie gehouden bij het nestje van Lizzy. En dat heeft nog een staatsiefoto opgeleverd ook. [caption id="attachment_1783" align="alignnone" width="800"] Oom Koen en moeder Lizzy.

Lees meer
default slider image

Cadeautjes van de bezoekers

We krijgen allerlei cadeautjes van de bezoekers. Rudolphine nam een Ikeahanger mee. Nu hadden we zo eentje al een keer eerder gekregen, maar na wat dolle uurtjes deed niemand er wat mee, dus die belandde in de kast. Die kan er dus weer uit, want ik denk dat ik nu…

Lees meer
default slider image

Loos alarm

Heel veel nieuws. We krijgen misschien een zilvertje, een achterkleinkind van Kelly Kathleen. Ter gelegenheid van dit feit heeft Kelly geposeerd voor een heuse reportage voor op haar pagina’s; Het knobbeltje bij Elvira was loos alarm en er hoefde dus niet ingegrepen te worden. Ook gaat het met haar medicatie,…

Lees meer
default slider image

Wat een beetje katerlucht al niet kan bewerkstelligen!

Precies een maand na de dekking van Ana is… Tresca zeer waarschijnlijk gedekt door Occido. Zij logeert sinds gisteravond bij hem en ze vonden elkaar meteen al aardig. Vanmiddag om een uur of vijf heeft het baasje van Occido een paringskreet gehoord en gezien via de IP-camera (webcam maar dan…

Lees meer

Vi Va het Vlootje

De laatste dagen hier met Vlo Een paar blogs geleden schreef ik het al; dat het dochtertje van Elfie de naam Vlo had gekregen, deed wonderen voor haar motorische vaardigheden. In het begin was ze lang zo behendig niet als haar broer maar nu is ze echt een spring-in-‘t veld.…

Lees meer

Beierende klokken en klappende mensen

11 maart Italiaanse toestanden Mensen hebben geen idee wat er kan gebeuren wanneer er nog meer mensen het coronavirus krijgen; in Italië moeten de artsen kiezen tussen de patiënten met een ernstige longontsteking wie er beademd kan worden en wie niet wegens gebrek aan apparatuur…

default slider image

De rode beuk

Het zonnetje scheen zo lekker en de kleuren van het houtwerk op het dakterras met de rode beuk in hersttooi waren zo mooi dat ik er wel een foto van moest maken. Ik was net te laat. Het zonnetje was al weer weg en direct daarna kwam er al weer…

Lees meer

Een prachtkerel

De plannen voor het komende nestje van Nieckje zijn helemaal rond en Jiska heeft me een CD-ROM gegeven met prachtige foto’s van de a.s. vader om op deze site te zetten. Is Bailey geen prachtkerel? Hoe hij uit z’n ogen kijkt, echt een stuk. Het leuke is niet alleen dat…

Lees meer

Zo ziek als een hond

Oeps, die ziekenboeg in het stukje van een paar dagen geleden had ik moeten specificeren. Ik had er moeten zeggen dat dit alleen voor Huibert gold. Wilde Polly namelijk gisteren geen hap eten. Ze voelde zich echt akelig! Geen diarree, geen gespuug… Wat is wijsheid? Meteen naar de dierenarts? Ik…

Lees meer
default slider image

Allemaal familie

Ik ben gisteren bij Sirpa op bezoek geweest. Erg gezellig én genoten van de katten: allemaal familie. Van Tequise (13), de overgrootmoeder van Rooster, tot Zuci (15) de vader van The Fonz. Ik ben aan het experimenteren met m’n nieuwe fotobewerkingsprogramma. Eens kijken hoe het lijkt. Het kan er mee…

Lees meer

De Abessijnse Tresca

Het gaat hartstikke lekker met Maverick. Hij is al lekker thuis in de groep. Tresca en Fonzie hadden op de wereldshow voor een fotograaf geposeerd. De foto’s van Fonzie heb ik nog niet kunnen ontdekken maar die van Tresca staan al wel op de site van Over Dieren. Ze wordt…

Lees meer

Dé beste tip aller tijden

Ik vind toch af en toe nog wel een vlo 🙁 Dat is minder want die vieze parasieten moeten de deur uit. De kittens gaan binnenkort verhuizen en het is wel de bedoeling dat ze zonder ongedierte gaan én Sijntje kan er niet tegen; zij krijgt er korstjes van. Wat…

Lees meer

Mijn Mooie MaliMeisje

Uiteraard begin ik met het belangrijkste: op 30 juli is Sher bevallen van een prachtig nestje van de mooie Magic. Twee poesjes en twee katerjes, net als de vorige keer. Hieronder draait een diashow met een deel van de foto’s van de afgelopen zes weken uit het leven van de…

Lees meer

Ze bestaan nu officieel 😉

De kittens kregen vorige week donderdag weer een autoritje. De dappere dodo’s lieten pas aan het einde van de rit eens wat van zich horen. Ze gingen namelijk naar de dierenarts om gechipt en nagekeken te worden. Het chippen verliep super. Twee kittens gaven zelfs niet aan dat ze er…

Lees meer

Fonzie is overleden

Gisteravond is Fonzie overleden. Het ging allemaal opeens heel snel. Zo goed als hij opknapte van de pijnstiller Tolvedine, zo erg knapte hij af toen ik hem overzette naar het voor zijn nieren minder schadelijke Metacam. De Metacam zou 24 uur werken maar dat heb ik niet afgewacht. Helaas bleek…

Lees meer

Supreme Premior Maverick

Als je een hele tijd niet schrijft, heb je dus veel in te halen. Wat is er allemaal gebeurd? Maverick en Bashiir hebben beiden een titel behaald. Maverick mag nu Supreme Premior voor zijn naam zetten en is in principe klaar met showen. Hij is een geweldig fijn dier om…

Lees meer

We zijn halverwege, herstel, we zijn er bijna!

Met het testwerk van Sher en Elfie. Het belangrijkste is al gedaan. Dat is de controle van het kniegewricht, de PL-test, en de vaststelling van de bloedgroepen. De DNA-testen worden nu in het laboratorium onderzocht en grote verrassingen in negatieve zin zijn niet echt waarschijnlijk. Ik ben heel benieuwd hoe…

Lees meer

De vleespotten van Haarlem

De kittens van Sana zijn vandaag al weer drie weken oud en Bryley en Tom Jackson, waar het nestje opgroeit, hebben dit heuglijke feit gevierd door een filmpje te maken en op het Yahoogroepje te zetten waar de mensen die interesse voor deze kittens hebben deelnemer van zijn. Wat kan…

Lees meer

Ons ras promoten

Ik hoorde van Huibert dat iemand die wij kennen via zijn werk voor het Anti Discriminatie Bureau de foto van het Flessenkind van Rudolphine als bureaubladachtergrond heeft! Inmiddels heet dit speciale dametje Mormi, Morma, Mormèl (tje). We weten nog niet of het Quintresca of Quinta Nea gaat worden. De tijd…

Lees meer

De charmante Limburgse heuvels

Inmiddels zijn links en rechts de uitslagen en de catalogusgegevens gepubliceerd en natuurlijk komt er ook het nodige hierover in de clubbladen. Als extraatje mijn impressie van deze show. Op www.poezels.nl staan 400 foto’s van dit weekend!! En op www.Mundikat.nl staan zelfs filmpjes. Ook wij togen dus op 27 oktober…

Lees meer

The Fonz stal de show niet

Het ging zo goed met The Fonz dat zijn medicatie kon worden afgebouwd, dacht ik. Is m’n jochie vandaag helemaal ingestort. Spugen, niet meer willen eten, dus naar de dierenarts. Hij wordt al vanaf augustus behandeld voor een maagdarmprobleem en nu is echt duidelijk dat hij een maagprobleem heeft. Probleem…

Lees meer

Foto’s van de kittens

Wéér zulke mooie foto’s van de kittens. Deze heeft Jiska vanmiddag gemaakt. Morgen plaats ik er ook in hun eigen hoekje, maar nu even deze.  

Lees meer

Het stoere, acht weken oude vijftal

Ter gelegenheid van hun nieuwe levensweek een kiekje van het stoere, acht weken oude vijftal van Nieckje. Meer foto’s bij ‘nestjes’.  

Lees meer

Dappere dodo

Ik kan ze amper bijhouden. Wat is dit een voorlijk stelletje. Ze kunnen zelfs al, onder toezicht, op en af de trap. Vond ik het, toen ik de vorige blog schreef, bijzonder dat ze al met hun pootjes over de vloer roffelden, nu is het racen al de gewoonste zaak…

Lees meer

De lieftallige Elfie

Sinds een week woont de lieftallige Elfie ook bij ons. Waar Sher me bijna wanhopig maakte met haar eetlust, geen dus, eet Elfie vanaf het eerste moment uitstekend. Ze is door haar fokster op dit gebied dan ook heel bewust opgevoed. Ze lust werkelijk alles. Inmiddels is Sher ook ‘door’…

Lees meer

Twaalf dagen oud

De eerste foto van onze Tresca met de oogjes open. Ze is nu twaalf dagen oud en laat al een heerlijk wakker kopje zien. Over lekkere kopjes gesproken. ‘s Morgens kijkt Elvira me altijd zo aanbiddelijk lief aan wanneer ik op het punt sta een handje brokjes uit het blik…

Lees meer

Dag van de Hond

We kunnen niet zonder techniek.. We zitten nu al twee weken met storingen na de installatie van een nieuw modem door onze provider. Ik ben de tel kwijt geraakt hoeveel monteurs er al over de vloer zijn geweest. Gelukkig doen de telefoon, radio en het internet het soms wel, zoals…

Lees meer

Eenzame Mynie

Polly is weer kapmonstertje af. De andere medicijnen (Cortavance huidspray van Virbac en de pillenkuur Apoquel) sloegen enorm goed aan. Ze heeft totaal geen jeuk meer en de huid is helemaal rustig. Morgen ga ik wel even bellen of die kuur echt per se afgemaakt moet worden. Het is namelijk…

Lees meer

Sher is vandaag jarig!

En om haar eerste verjaardag te vieren, zingt ze zelf haar verjaardagliedjes want ze is voor de tweede keer krols geworden. Wel vrij snel na de vorige rond de kerstdagen maar een mens kan niet alles hebben. We hebben al een kater voor haar uitgezocht maar voorlopig moet ze nog…

Lees meer

Misverstand

Vorige week donderdagochtend, vlak voordat de dierenarts hier zou komen, ging er iets goed mis. Maverick sprintte de trap af en racete door het kattenluikje naar buiten maar helaas reageert onze hond Polly af en toe op dit soort gedrag door in de achtervolging te gaan. Ze denkt dat ze…

Lees meer

Herkenning

De card met de foto’s van Parijs is boven water dus zodra er tijd voor heb, komt er hier zeker wat over maar voor nu een foto van vandaag van m’n bezoekje bij Linda en haar katten: Boudewijn, zoon van Sijntje en Rooster, zijn zoon Maarten en Somalivriendin Annabel. De…

Lees meer
default slider image

Pure horror

Het verontrustende plekje op het snuitje van Kelly Kathleen is aan het genezen. Dat is een hele opluchting. De vorm van kanker in het gezicht waarvan ik foto’s heb gezien, was pure horror. Elvira ging ook niet al te goed de laatste tijd. Alleen strak dieet was niet voldoende om haar darmpjes goed…

Lees meer
default slider image

Echt een brilletje nodig!

Wanneer er tikfouten in de teksten op deze site stonden, dan kwam het omdat ik een brilletje nodig had voor het computeren 😉 M’n opticien heeft me advies gegeven voor de sterkte voor achter de pc en iets zwaarder voor het lezen. Ik kan me weer redden. Krant lezen was…

Lees meer

ANA IS KWIJT

ANA IS KWIJT Zij is maandag 19 juni krols en wel uit een raampje geklommen, bij de buren naar binnen gegaan die haar buiten hebben gezet. Ana is van de familie Jackson in Den Haag. Wie wat weet, hoort, of ziet: 070-3247007 en het mobiele nummer is 06.2212.4061.  

Lees meer

Murray en Dzjeedie zijn geopereerd

Inmiddels zijn Murray en Dzjeedie geopereerd en het lijkt allemaal goed met hen te gaan. Murray liep en at – dat vooral – al weer heel snel. Mede dank zij de pijnstiller. Dzjeedie doet het zonder een pijnstiller en dat is om te voorkomen dat ze zich niet overschat en…

Lees meer

We zijn het aan het winnen

De wedstrijd tussen ons en Dzjeedie over het ontsnappen uit de tuin en eindelijk heb ik een actiefoto van haar op dit gebied.

Lees meer
default slider image

Wederom een speciale dag

Vandaag is het wederom een speciale dag want Tresca komt vandaag. Normaal laten we een nieuwkomer eerst op de bovenverdieping wennen. Aan ons, aan een paar tolerante castraten die dus nooit zullen blazen tegen een nieuw katje, maar omdat Kick en Sofie Tresca zelf komen brengen en een slaapkamersessie niet…

Lees meer

Geen donsoverzetdiploma…

Het is hier een dolle boel. Een van de zwangere dames was aan het nestelen geslagen en heeft en passant een donzen dekbed echt goed opengescheurd. Het was al tien jaar oud en aan vervanging toe dus het kwam wel goed uit. Het andere dekbed kon wel wat extra vulling…

Lees meer

Deels gelukt

Ik bleek in januari blijkbaar al met een fotowidget te hebben zitten ukken en deze belandde ongevraagd naast alle blogjes. Dat kon natuurlijk niet 😉 Het was een hele speurtocht maar ik heb hem weten op te sporen en in de prullenbak weten te krijgen. Gelukt dus. Ergens is er…

Lees meer
default slider image

Nog knuffeliger

Dat Fonzie erg gemist wordt, is iedereen die van dieren houdt, wel duidelijk. De pijn van het verlies wordt best wel verlicht door de vreugde over zijn nakomelingen zoals Kathlena, sinds drie maanden die malle Maverick en al onze herinneringen. Vandaag was het wel extra heftig want de nieuwe Raskan…

Lees meer

Niemand over de vloer

Met geen Jiska of Karen over de vloer ben ik zelf foto’s gaan maken. [caption id="attachment_1926" align="alignnone" width="360"] Eerst loopt er natuurlijk eentje uit beeld,

Lees meer

Best-in-Show veteraan

We hebben gisteren een heerlijke maar wel erg drukke dag op de show gehad. Elvira heeft haar showcarrière indrukwekkend afgesloten. Op haar leeftijd van bijna 17 jaar kreeg ze niet alleen een gewelig keurrapport van de keurmeester maar werd ze ook Best-in-Show veteraan. Klap op de vuurpijl is dat ze…

Lees meer

Maar de foto’s zijn wel gelukt!

Ons tuintje wordt er niet mooier op. We hebben noodgedwongen op meerdere plaatsen doorzichtig folie aan de tuinafzetting vastgemaakt op de plekken waar we hebben gezien dat Sher als een aapje daar hangend aan haar vier pootjes als een aapje naar plekjes klautert waar ze op de afzetting kan komen.…

Lees meer

Rooie Rooster

Zo blij als we zijn met de geweldige nestjes, met het feit dat ieder kitten precies daar terecht komt wat we hoopten, zo goed als het met Cuty gaat en dan ook nog het vooruitzicht op een schattig zilvertje (ze gaat misschien Shabanou heten) zo zitten we nu ineens in…

Lees meer

De knuffelpose

Ik heb een echt mooie foto van Elvira weten te maken. Een buitenfoto van haar, vandaag genomen. We mogen best trots zijn op deze schoonheid van ruim zestien jaar. Ze slikt nu ruim een week Fortekor om de werking van haar nieren door (plaatselijke) bloeddrukverlaging in stand te houden. Door…

Lees meer

Het kraammandje

Het is nog wat aan de vroege kant maar ik kreeg de indruk dat Elfie al behoefte kreeg aan nestelplekjes. Voor het in gebruik nemen van de echte kraammand vond ik het nog iets te vroeg. Deze doos die ik eigenlijk bij het oud papier wilde doen, had de juiste…

Lees meer

Geen pretecho

Ik maak me zodanig zorgen om Nieckje dat ik voor morgen een afspraak heb gemaakt om een echo in Noordwijkerhout te laten maken. Ik vind dat er veel te weinig leven in haar buik is en via een echo is te zien of er één of meerdere dode en/of levende…

Lees meer

Sijntje betrapt

Ik schrijf dit met een spinnende Tresca op schoot. We hebben hier het grote genieten. Pici heeft samen met Huibert meegedaan aan een demo van behendigheid in de Haarlemse Hout, ik heb lekker getutteld met de kittens die vandaag twee weken oud werden, foto’s gemaakt en in hun hoekje op…

Lees meer

Special van Raskan

Alles staat klaar voor de Special van Raskan morgen in Haarlem. Mooie bekers, leuke prijsjes voor de dieren die beste van hun kleur worden, leuke cadeautjes voor de deelnemende mensen en katten. Alleen hier nog even de katten uitborstelen en de foto’s plaatsen die ik net via Huibert van zijn…

Lees meer

Rondkopdikbuikmali’s

Alle vier de kittens hebben nu hun oogjes open, hebben hun geboortegewicht verdubbeld. Ik krijg echt de neiging om ze rondkopdikbuikmali’s te noemen. Tresca loopt nu vrij door het huis. Ze moest flink wennen aan de honden. Gelukkig gedragen die zich voorbeeldig. Net was er even een misverstand tussen haar…

Lees meer

Show in Noordwijkerhout

We zijn gisteren met Rooster en Kelly Kathleen naar de show in Noordwijkerhout geweest. Gelukkig was het in de hal niet te warm, want er zijn betere plaatsen om te verkeren met mooi weer. Dat dachten de bezoekers ook al waren er wel een paar kattenliefhebbers, echte diehards 🙂 die…

Lees meer

De laatste bezoekjes

Het plan was om hier te schrijven dat onze internetverbindingen, radio/tv en telefoon weer goed werken maar nu valt die vreugde weg door het verdriet door het overlijden van Huiberts moeder en mijn schoonmoeder. Het gemis zal heel groot zijn maar de dankbaarheid dat wij onze geweldige, dappere, stoere, lieve…

Lees meer
Nestje van Izzy

Morgen is Izzy uitgerekend

Michel hoeft zijn pet niet op te eten want hij had gelijk; de kittens van Kitty Jewel zijn een wildkleur poesje en twee sorrel katertjes. Ze zijn verrukkelijk en ze ontwikkelen zich uitstekend. Zondag ben ik weer even bij ze op bezoek geweest. Jewel wilde graag met haar kroost naar…

Lees meer

Waren ze toch de zilvertjes vergeten…

Vandaag kwamen John en Jeanne kennismaken. Ze hadden al drie van onze katten op de show in Maastricht kunnen bewonderen en vandaag kon Maverick zich helemaal uitleven met het ‘betere inpakwerk’. Mijn camera heeft wel een sportstand maar of hij dan ook voldoende licht heeft, is de vraag. Probleem is…

Lees meer

Mee naar Luxemburg

We zijn de spullen aan het klaarzetten om met Rooster en Sijntje naar een kattententoonstelling in Luxemburg te gaan. Denkt Elvira dat zij met haar zeventien jaar ook mee mag. In plaats daarvan kwam de kattenoppas Patricia oefenen met het pillen geven.

Lees meer

Gevalletje waterschade

Als ik ooit weer paastakken neerzet dan kies ik toch voor droge die bijv. in kattenbakgrit stevig kunnen staan. Deze stonden in water en het was niet al te intelligent van me om de kittens zonder toezicht in de huiskamer te laten. Ik trof bij thuiskomst één groot waterballet aan.…

Lees meer

Eesz heeft weer een hartje gewonnen

De dieren waren ook best van slag. De zorgen om Fonzie, het gemis daarna; dat ging niet alleen ons in de koude kleren zitten. Ook waren ze de afgelopen tijd op voedingsgebied knap ontregeld geraakt. Ik maakte doorlopend de meest aparte, vooral van kunstmatige geur- en smaakstoffen voorziene hapjes voor…

Lees meer

Ik ben weer een beetje bij

Morgen zijn ze weer in de hoofdrol – onze dierenarts komt dan hier om het stel hun vaccinaties te geven. Toen we onlangs met de kittens in de praktijk waren, zei ze al dat dit consult ‘echt het dieptepunt van de week was’ dus dit bezoekje zal ook wel in…

Lees meer

Wiesje was weg

Ik ben dolgelukkig dat ik de titel van deze blog in de verleden tijd kan schrijven! Wat was het zaterdagavond een verschrikking. Om een uur of tien hoorde ik boven een vreemd geluid en ging ik direct op onderzoek uit. Mogelijk was er een confrontatie met een andere kat op…

Lees meer
default slider image

Ongekende mogelijkheden

Mijn eigenste webmaster Hugo heeft weer een heleboel aanpassingen gemaakt. Een sitemap voor het overzicht, een zoekfunctie, een nieuw topic voor Orchid. En een teller. Het programma dat ik gebruik om op deze site te werken, blijft me verrassen met ongekende mogelijkheden. Ik heb nu zelfs een overzicht van het…

Lees meer

Valentijnsdag

Gisteren was het Valentijnsdag. De meeste lezers van dit logboek weten niet dat wij ooit een echte Valentijn hebben gehad: een heerlijk joch met een superkarakter. Helaas is hij op driejarige leeftijd aan de gevolgen van een ongeluk in de huiskamer overleden. Een klaplong door een gevallen ordner en een…

Lees meer

Kattenterreur

Een pak van m’n hart. Dankzij het onverwoestbaar positief ingestelde natuurtje van Nena lijken de problemen in het Tilburgse ook weer goed te zijn afgelopen. Daar was nl. een vreemde kat het huis binnen gedrongen en dat leidde tot een fikse vechtpartij die weer tot gevolg had dat Cherry Nena…

Lees meer
default slider image

Jamie opgenomen

Sinds het afgelopen weekend is Jamie van Tom en An in Rotterdam opgenomen bij de dierenarts. Jamie is een zoontje van Juultje en Rooster. Hij had altijd al een behandeling (dieet en voedselsupplement) tegen struvietkristallen maar nu heeft hij oxalaatkristallen. Het is echt heel ernstig met hem. Er is al…

Lees meer

Show in Bemmel

Terwijl ik de dagen aftel omdat ik smacht naar echt voorjaarsweer blijken we de koudste maartmaand sinds 1917 te hebben. Ik heb maar een dik vest uit de kast gehaald. Gisteren waren we met Rooster en Sijntje op de show in Bemmel. Een voor ons nieuwe locatie. Gelukkig was het…

Lees meer

Niet aan te slepen

Eeszje, de grote witte hond, denkt dat ieder bezoek voor haar komt. Da’s vaak wel even slikken voor de mensen die speciaal op bezoek komen om de Somali te leren kennen. Gelukkig zorgt The Fonz voor het evenwicht en krijgen de mensen naast de witte hondenharen ook voldoende kattenharen op hun kleding.…

Lees meer
default slider image

Ze wordt slimmer

De medicijnen voor Fonzie zijn weer verder afgebouwd en het gaat nog steeds goed. Heerlijk. Met Mariposa lijkt het sinds de aanpassing van haar medicijnen ook beter te gaan. Sijntje had zich van de week weer eens laten insluiten en heeft de hele nacht in een kast opgesloten gezeten. Maar…

Lees meer

Er was inderdaad iets mis

Vannacht om vier uur veel onrust en – in het kort want Nieckje wil me bij zich houden en ik ben nu twee meter bij haar vandaan, dus veel te ver – er was inderdaad een dood kitten. Een sorrel poesje maar de andere drie kittens maken een goede indruk.…

Lees meer
default slider image

De kittens gaan mee naar de slaapkamer

Zeer geslaagd fotosessie gehouden. Kijk maar bij ‘Nestjes’. En de kittenbarrière ook maar weer weggehaald. De kittens hadden we nog graag even voor hun eigen veiligheid in de voorkamer willen houden, maar ze klommen er al zo handig overheen én we hebben gezien dat ze al snappen dat, wanneer ze…

Lees meer

Twee favoriete shows

Afgelopen zondag togen we naar de kattententoonstelling in Schiedam. Deze septembershow en die in Haarlem halverwege de januarimaand zijn onze twee favoriete shows. Dit zijn beide shows van Felikat, onze vereniging, en ze worden altijd goed georganiseerd, zijn altijd op tijd afgelopen zodat mens en dier na zo’n drukke dag…

Lees meer

Het comfortabele schootleven

Maverick heeft ook al door wat het comfortabele schootleven inhoudt: bij het baasje gezellig samen met een andere kat. Tresca en Orchid zijn echte buitenkatten en slapen zelfs bij lagere temperaturen (laag? het is november maar koud is anders) buiten. Zo lang het maar droog is, kan je ze vaak…

Lees meer

Vier jaar alweer

Vandaag is Nieckje jarig, vier jaar alweer, en ter verhoging van de feestvreugde heeft ze haar staart in het gas gestoken. De schade valt gelukkig te overzien. En omdat ik me op de ABYSOM-groep beklaagde dat het me nu nog niet gelukt was een redelijke foto van de jarige te…

Lees meer
default slider image

Gezondheid en welzijn

Een enthousiaste mogelijke kittenkoopster die dus al helemaal verliefd is, is aan de slag gegaan met het bewerken van twee foto’s van Nena en Pluk. En we zijn weer op stap geweest voor de testerij van de gezondheden van onze fokdieren. Dit keer gelukkig geen bloedprikkerij, maar alleen even met…

Lees meer

Twee dierbare meiden

Dat ik een hele tijd hier niet heb geschreven, heeft een hele trieste reden: we hebben in korte tijd twee dieren verloren. Over het overlijden van Tresca had ik hieronder nog geschreven maar nadat Nieckje, minder dan twee weken later, ook nog van het ene uur op het andere instortte…

Lees meer

De gekapte kat

Eind vorige week kreeg ik al de indruk dat er iets met Elfie was. Ze maakte een wat verdrietige indruk en toen ik haar zondagavond in mijn armen had, gromde ze zelfs… Dat is echt niet des Elfies en ik zag mijn geest al dwalen – weer een lief diertje…

Lees meer

5 thoughts on “Slimme Sher in de hoofdrol

  1. Hallo lieve zus van me, fijn te weten dat je weer achter de pc zit na je ongeluk. Sher is vijf dagen geleden bevallen van een prachtig nestje. Ik ga er snel een blog over maken. Er staat al wat op mijn Facebook en bij de nestjespagina. Ik ga je gauw mailen/bellen.

 1. Mooie blog weer, Suzan. Volgens mij hebben jullie een klimpaal van dezelfde leverancier als wij met afneembare mandjes en dekjes die zo de wasmachine in kunnen. Dat is hier weer eens nodig, Uriah heeft er eentje helemaal ondergespuugd. Ik ga proberen een miauwtje van hem op te nemen. Hij kan zo mooi ‘zingen’!

  1. Hallo Diny, wij zijn zo tevreden over onze klimboom van KatzenDeko. Onze mandjes zijn van microfiber en dat is zelfs makkelijk schoon te krijgen met een vochtig doekje. Maar zelfs na de wasmachine zien ze er nog steeds als nieuw uit; zelfs na vier jaar. Andere bomen zien er vaak al na een paar maanden haveloos uit. Deze is bij intensief gebruik door een grote kattenfamilie nu nog amper van gloednieuw te onderscheiden. We hebben onlangs weer wat van deze firma besteld: ik hoef nooit meer anders!
   Ik kijk uit naar Uriahs mauwfilmpje!

   1. Helemaal eens. Ik heb de mandjes en dekjes al tig-keer gewassen en ze komen als nieuw uit de wasmachine. Het spul is zijn prijs dubbel en dwars waard (zullen we aandelen nemen? 🙂 ).

    Ik heb microfoon en telefoon al een tijdje klaar liggen en het is alsof hij het aanvoelt, maar Uriah houdt zijn kaakjes sindsdien stijf op elkaar. Wel heb ik gespin er op staan, terwijl hij kopjes tegen de mic geeft, maar dat was nou net niet de bedoeling. We houden vol!

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten