Slimme Sher in de hoofdrol

 

19 juli 2020
Deze blogs zijn ook voor mijzelf bedoeld als een soort logboek over het wel en wee van onze dieren maar ik schrijf ook over andere dingen die op dat moment belangrijk zijn in ons leven. Dat is nu dus al maanden de corona-pandemie.  Ik raak steeds meer onder de indruk van wat ons allemaal al is overkomen en nog te wachten staat: verwoeste levens, totaal vernietigde economie, mensen die hierdoor dakloos raken etc. De hoop dat het herstel van de economie de ruimte zou gaan krijgen, ben ik vorige week helemaal kwijt geraakt. Ik verbaasde me steeds vaker over de overtredingen van de anderhalve meter afstandhouderij en was geschokt wanneer mensen elkaar bij een begroeting omhelsden.

Terrasjes
Vorige week donderdag was ik met een vriendin gezellig uit. Wij hadden in een resturant een tafeltje gekozen waar zoveel mogelijk frisse lucht langs kon komen. Er zijn namelijk veel aanwijzingen dat de evt. besmette aerosolen in de buitenlucht, vergelijkbaar met die van mist en rook, zodanig verwaaien dat die geen hoog risico kunnen vormen. Hoef ik op straat ook niet meer zo vaak en zo lang mijn adem in te houden (zie mijn blog van mei). De bediening van ons restaurant was attent maar wel een tikje te vriendelijk. Zo dichtbij hoefden zij van mij niet te komen.
Na afloop namen we nog even een terrasje en daar was het wel heel erg gezellig: werkelijk niemand lette op een beetje afstand en er werd alsof er geen corona bestaat, begroet en geknuffeld. Toen ik zei dat dit me wel jaloers maakte, ontkwam ik er ook niet aan: ik kreeg spontaan mijn hug. Heel lief en hartelijk maar voorlopig niet meer voor herhaling vatbaar. Niemand kan immers van zichzelf stellen dat hij niet besmettelijk is en een ander besmetten is nog erger dan het zelf krijgen. Bang zijn voor een nieuwe besmettingsgolf hoeft niet meer – die komt! 22 juli. De actualiteit heeft me ingehaald: het loopt helaas al flink uit de hand.

Drinkwater
Dat mensen het spoor bijster raken over wat wel en niet mag, is begrijpelijk. Dat men de beperkingen zat is, is dat ook. Daarbij komt dat er veel onduidelijkheid is over de beperkingen. De actiegroep Viruswaanzin en alle complottheorieën helpen ook niet. Ik zei vroeger wel eens voor de grap dat er iets in het drinkwater moest zitten waardoor er zoveel domheid onder de mensheid kon heersen. Laat dit toch op waarheid berusten! Lood (van oude loden leidingen) in het drinkwater heeft wetenschappelijk bewezen een negatief effect op de intelligentie.
De mensheid blijkt helaas niet voldoende intelligent of sociaal voor de intelligente lockdown. Men bedenkt of gelooft allerlei smoesjes. De sterkste was wel van een man die veel te dicht bij de buiten bij een winkel wachtende Huibert ging staan: hij wist zeker dat het virus niet bestond! Deze week kreeg ik zelfs een doorstuurbericht op Messenger dat de WHO én alle virologen er naast zaten: het virus is een bacterie; met antibiotica is iedereen binnen een dag weer gezond dus niets geen beperkingen meer en gáán met die economie!
Iedereen buitenshuis aan de mondkapjes, zodat men er doorlopend op geattendeerd wordt dat je je aan de maatregelen moet houden, zie ik helaas als de enige oplossing om nieuwe lockdowns te voorkomen.

Een hele lange inleiding maar via de corona-ellende kom ik weer terug bij de katten.


Met al onze dieren inclusief de overduidelijk drachtige Sher én onszelf gaat het allemaal prima. (22 juli: Had ik moeten afkloppen want Polly heeft nu een blessure). Onze heerlijke Maverick zit op dit moment spinnend naast me.
De kleine Wies is een tikje aan het overwerkt raken want ze heeft het erg druk met het besluipen van alle zomerse zwarte zoemers en de wespen en bijen op onze bloemen in de tuin. Gelukkig maakt ze wel onderscheid tussen de soorten: de zwarte zoemers vormen af en toe een smakelijk eiwitrijk hapje voor haar maar op de geel-zwart gestreepte zoemers voert ze alleen schijnaanvalletjes uit. Die blijkt ze gelukkig na die ene aanvaring te respecteren.

Dakloos
Wij zitten dus niet in de problemen. Maar door de enorme recessie raken veel mensen hun inkomen kwijt en een vriendin van ons zoekt daarom dringend (een) logeeradres(jes) voor haar vijf Somalietjes op leeftijd (14 t/m 19 jaar). Vier poezen en een oude kater opvangen, lijkt me heel moeilijk maar in twee groepjes of drie lukt het vast beter. Ik heb mijn hoop gevestigd op mensen die bijv. recent hun laatste kat hebben verloren en tijdens het wachten op een nieuwe Somali deze katten tijdelijk als logés kunnen opvangen. Het gaat om de kater Tango van 19 en de poezen Saki met haar twee dochters Jewel en Figmet en Wasabi. (2 augustus) Het is gelukt!!!)

De zes jaar oude Victor waar een platina mandje voor wordt gezocht.

Voor wie het kleinschaliger wil aanpakken: in Amsterdam woont de mooie zilveren kater Victor die ook nieuw adresje nodig heeft. De reden is dat er spanningen zijn tussen hem en zijn zoon. Victor is nu hormonaal neutraal (hij staat op de suprelorin, net zoals onze Zagato, Jack, Elfie en Sher hebben gehad). Na verloop van tijd wordt hij weer hormonaal actief en dan zou hij nog een keer voor zeer welkom nageslacht kunnen zorgen. Ik sta dan met Tinka, Wiesje en haar zusje Wiske én zelfs Sher en haar dochter Nicky vooraan in de rij. Het is namelijk onmogelijk om nog ergens een dekking van een zilveren kater te krijgen. Het doet me zo’n pijn dat de zilver Somali aan het verdwijnen is: mijn levenswerk! Vanaf 1983 heb ik mijn best gedaan om de zilveren familielijnen uit te bouwen maar door de extreme fokrestricties tegenwoordig kunnen goedwillende zilverfokkers mij niet eens meer een zilveren kater uit mijn eigen lijnen terugverkopen.
De lieve Victor hoeft al die poezen trouwens niet te dekken; contractueel mag hij namelijk nog maar twee nestjes verwekken maar om de eventuele overlast voor zijn nieuwe mensen te beperken is het wel zo fijn dat er vijf mogelijke kandidaten zijn waardoor er dan niet zo lang gewacht hoeft te worden tot er eentje krols is wanneer de suprelorin is uitgewerkt. Hij is nooit een echte sproeier geweest dus er is een goede kans dat hij amper overlast zal veroorzaken.
Het is dat wij in onze huidige groep geen volwassen kat kunnen opnemen want anders woonde deze zilveren vriend hier al lang. Extra leuk te weten is dat Victor onze zilveren stamouders Tamara en Sigismund en ook bijv. The Fonz (ver weg) in zijn afstamming heeft.

Orchid
In mijn vorige blogs had ik geschreven dat Orchid een paar keer bloed in haar urine had. Deze maand is het ook weer een keer gebeurd. Deze keer zag ik al dat ze problemen had voordat er bloed bij kwam kijken. De oorzaak van dit blaasprobleem is niet eenvoudig te achterhalen. Het is niet bacterieel en er speelt geen blaasgruis, een soort steriele blaasontsteking dus. Ik zag haar naar de kattenbak gaan in de kattenkamer en ze bleef veel te lang zitten. Ik heb haar urine bekeken en daar zat nog geen bloedspoortje in. Pas toen ze bleef persen, kwam het wel.
Gelukkig was het leed, dus de pijn en het persgedrag, heel snel verdwenen na een pilletje Onsior en wat afleiding. Heel af en toe geef ik haar een achtste deel van een tabletje Mirtazapine om haar eetlust te verbeteren. Dit werkt ook heel snel en doet haar enorm goed. Ze voelt overduidelijk zwaarder aan wanneer ik haar in mijn armen heb. De eerste uren na zo’n pilletje heeft Orchid wat onrustig gedrag alleen laatst miste ik dit veranderde gedrag na het pilletje. Wij dachten eventjes dat deze bijwerking mogelijk in de loop van de tijd zou afnemen maar dat bleek niet het geval. Dat pilletje in een kleine doorzichtige capsule moet in haar kraag geplakt hebben gezeten en ‘s avonds vond ik dat boven. Op 15 juli gaf ik haar weer een capsule. Ook toen ontbrak de bekende reactie. Even later ontdekte Huibert de capsule die geplakt aan een keukenkastje zat. Mijn nagels waren ook veel te lang en omdat ik bang was dat ik haar pijn zou doen, ging het pilletje geven niet zoals we dat gewend zijn. Ze heeft 1,5 maand goed gefunctioneerd op 1 (8 keer ⅛) tabletje Mirtzapine. Haar eerste dosering kreeg ze namelijk op 29 mei.
Dat mijn nagels zo lang waren, kwam doordat ik de gang naar de nagelsalon wilde uitstellen tot ik uitslag had van de foto van mijn in mei geopereerde vinger. Tot die tijd moest ik heel voorzichtig zijn met die vinger. Helaas bleek vorige week dat de botgroei om de schroef in het gewricht heen nog niet goed was dus we moeten nog een maand langer wachten. De dames van de nagelsalon zijn niet altijd even zachtzinnig dus ik heb ze nu zelf ingekort.

Mazzeltjes

Onlangs bleek dat de voedseldroger voor het vlees voor onze menagerie stuk was. Zo oud was hij nog niet eens. Direct via internet een nieuwe gekocht die per kerende post bezorgd werd. Gelukkig want ze kunnen niet zonder hun knapperige kipfiletsnacks. Deze is hetzelfde model als onze allereerste die echt jaren dienst had gedaan. Ondertussen gaf onze kookplaat ook nog de geest. Voor 180 euro wilde Wirlpool wel een monteur langs sturen maar voor dat geld kregen we niet de garantie dat ze hem weer aan de praat kregen. Lang leve Google. Huibert vond wat informatie naar aanleiding van de foutmelding. Eentje klonk wel nuttig: uitzetten en even rommelen aan de bedrading… Dat was het! 180 euro verdiend.
Omdat dit naar meer smaakte, haalde Huibert de kapotte droger uit elkaar, zette de stofzuiger op het motortje onderin waar allemaal gruis in bleek te zitten. En die deed het daarna ook weer. Weer wat geleerd; nooit meer een voedseldroger kopen waarvan het motortje onderin zit.

Onze eerste droger heeft zeker vijf jaar intensief dienst gedaan. We (lees: Huibert) snijden het kippenvlees wanneer het nog aardig bevroren is om mooie plakken/stroken te krijgen. Mee-eten door de katten mag uiteraard niet. Daarom zit onze rode boef Bashiir braaf in de doos te wachten.

Tegendienstje
Deze had ik via de site van Catmoneo bij Bol.Com willen bestellen maar in dit geval kon ik bij Amazon veel beter slagen. Voor 22.36 inclusief porto kon ik deze krijgen. Catmoneo is van Marilyn en ik ben een grote fan van haar. Zij schrijft hele interessante en leerzame blogs over de voeding voor katten. Daar kan een mens nooit genoeg over weten dus ik lees haar blogs zo veel mogelijk. Al haar uitzoekerij en informatie krijgen kattenverzorgers helemaal gratis. Het enige wat ze als tegendienstje op prijs stelt is dat je wanneer je toch wat bij Zooplus of Bol.com bestelt dat je dat dan via haar website doet. Kleine moeite toch? Eerdaags ga ik me weer uitleven bij Zooplus dus die schade halen we weer in.

De nieuwe droger. Inmiddels heet hij geen Bomann meer maar Clatronic maar hij is nog steeds goedkoop en het motortje zit veilig bovenin.

Arme Polly
Polly zag dat Huibert gistermiddag de tuin inging en stoof overhaast overeind om met hem mee te kunnen gaan voordat de deur vanwege de zomers bromvliegen weer dicht zou gaan. Gleed ze toch uit over onze voor haar inderdaad te gladde vloer! Ze slaakte een fikse piep maar krabbelde overeind en ging mee de tuin in. Helaas hinkt ze nu nog… In beweging blijven lijkt nu de beste aanpak. Pijnstillers lijkt ze niet nodig te hebben en die zouden ook forceren kunnen veroorzaken. Ze krijgt nu wat frequenter kleinere wandelingetjes. Morgen als het nodig is maar naar tante dokter.

Polly bij Sher. Sher adoreert Polly en is dolgelukkig met deze toch voor haar minder comfortabele situatie.

Naar het noorden

Onlangs belandde mijn zusje na een ongelukkige val met haar fiets in het ziekenhuis. Het liet zich in het begin heel ernstig aanzien maar nu, een dag of tien verder, lijkt het echt de goede kant op te gaan. Vrijdag wippen we voor een heel kort bezoekje even bij haar aan. Ik heb haar al aan de telefoon gehad en ze klonk zoals ze hoorde te klinken!
Aansluitend gaan we bij zwager en schoonzus Arnold en Ria op bezoek; eindelijk Umione weer eens in mijn armen nemen. Ik hoop zo dat de lieve meid door ons bezoek niet al te erg in de war raakt. Somali’s zijn zo aanhankelijk en zeker diertjes die  tot hun volwassenheid bij ons hebben gewoond, vergeten hun eerste mensen nooit en dit kan bij vooral het eerste bezoek tot verwarring leiden.
Daarna nog even langs bij eveneens zwager en schoonzus Teun en Nellie en dan is het schluss met het langer wegblijven omdat dan alle aandacht voor Shers komende bevalling zal zijn.

Sher aan de wandel
De keren dat wij dachten dat Wiesje kwijt was, was de paniek groot. Die herinneringen staan me nog helder voor de geest. Gelukkig bleek ze beide keren gewoon in huis te zijn. We zijn zo gewend dat wanneer ze geroepen worden, dat ze op een holletje aan komt rennen.
Deze keer was het Sher die me goed te pakken had. Omdat er helaas een conflict bestaat tussen Bashiir en Shabanou leeft ons zestal in twee groepjes. Sher en Bashiir en Shabanou en Orchid. Maverick en Wiesje zijn de vrije vogels die zelf mogen bepalen waar ze willen zijn. In de huiskamer, keuken en tuin of boven in twee kamers met het dakterras. Een tijdje geleden hadden we weer een buurtbarbecue voor ons huis en toen ik even tussendoor wat kwam halen of wegbrengen, bleek Sher in de huiskamer te zijn terwijl ze boven had moeten zijn. Ik vond mezelf heel stom dat ik een ruilfout had gemaakt. Gelukkig was er geen conflict ontstaan. Kort daarna gebeurde dit weer terwijl ik zeker wist dat ik de overloopdeur achter haar had gesloten. Ik ging op verkenning uit en ontdekte het euvel: er was een opening in het kattennet over het dakterras. Er hing zelfs nog een plukje van haar vacht aan een randje.
Ik maakte alles dicht met tyraps en dacht dat de klus geklaard was… Driemaal is scheepsrecht: de volgende dag was Sher weer in het groepje waar ze niet in hoorde en ik vond in een plooi een gigantisch grote kier. Die moet er al vanaf het begin in hebben gezeten. Ik wist niet meer precies wanneer we het dakterras al voor de katten is ingericht maar even zoeken in mijn oude foto’s leverde het antwoord: we hebben dit terras in juni 2013 afgezet. Het laatste loodje woog blijkbaar een beetje zwaar waardoor ik toen wat slordig ben geweest: even later moest ik namelijk met de ambulance naar het ziekenhuis omdat was over mijn grens was gegaan (ik heb helaas een beperkte hartfunctie). De katten zijn zo lief geweest om mijn fout al die jaren niet op te merken.

Sher heeft verschillende broedplaatsen naast haar officiële kraammand boven. Hier ligt ze bovenop Simba het kattenknuffelkussen.

Ik heb de door Sher ontdekte kier met zeker tien tyraps vastgezet en haar geobserveerd toen ze weer het terras op mocht. Ze ging meteen weer naar die plek toe. Duwde op verschillende plekken met haar neusje en toen ze geen opening vond, gaf ze het gewoon op. Het is ook nooit haar bedoeling geweest om weg te lopen. Daar is ze doodsimpel veel te aanhankelijk voor. Haar avontuurlijke geest kon de verleiding niet weerstaan en daarom sprong ze al die keren de tuin in en ging via de luikje weer naar binnen.

De zilver Abessijnse poes Dzjeedie als Houdini, ca. 15 jaar geleden.

Dzjeedie (= grootmoeder van Shabanou) is inmiddels behoorlijk op leeftijd (17 jaar) en woont in Bloemendaal, was ook zeer avontuurlijk. Haar route was vanuit de tuin over de tuinmuur, over het schuur-en keukendak waar ik haar dan opwachtte en via de balkondeur weer binnenliet. Gelukkig heeft nooit een van onze toenmalige katten gezien hoe ze het aanpakte want dan zouden we onze hele tuin moeten overdekken.

 

default slider image

Uit logeren

Gisteren is Jessie, een zwartzilveren dochtertje van Oentje en Elmo van 13 jaar voor proef uit logeren gegaan bij mensen die onlangs een van hun katten door ouderdom hebben verloren. Het is de bedoeling dat wanneer het lukt dat Jessie daar blijft wonen. De reden dat Jessie van huis verandert…

Lees meer

Vaccineren

Vandaag de kittens en een paar volwassen katten laten vaccineren en ondanks dat avontuur hadden ze na hun tukje weer alle energie om Huibert te helpen met het klussen.

De knuffelpose

Ik heb een echt mooie foto van Elvira weten te maken. Een buitenfoto van haar, vandaag genomen. We mogen best trots zijn op deze schoonheid van ruim zestien jaar. Ze slikt nu ruim een week Fortekor om de werking van haar nieren door (plaatselijke) bloeddrukverlaging in stand te houden. Door…

Lees meer

Ons prinsesje

Het nieuwe grasplantje in huis activeert de katten wel. Er stonden nog twee oude in de tuin maar vers hapt beter weg: Rooster heeft een giga haarbal uitgespuugd. Dat zal hem goed doen maar Juultje heeft zich verslikt en loopt te proesten. Heel soms kan er een grassprietje in de…

Lees meer
default slider image

Wereldtentoonstelling Maastricht

We zijn weer terug van ons showweekend in Maastricht. De wereldshow was echt een internationale happening en ik ga proberen er een leuk verslag van te maken. We hebben zoveel leuke dingen meegemaakt dat het niet zal meevallen om het verslag enigszins compact te houden. De katten gedroegen zich geweldig…

Lees meer

Vast geen toeval, een Tsjechische Fonz

Met een spinnende en rollebollende Tresca op schoot probeer ik dit berichtje te tikken. De weggeschoren vacht in de halsjes van de meiden begint weer wat dicht te groeien en dit is de eerste foto die toonbaar is. Vond Tresca blijkbaar zelf ook want ze is precies goed voor die spiegel…

Lees meer

Orchids eerste verjaardag

Gisteren hebben we de eerste verjaardag van Orchid ‘gevierd’ en vandaag heeft Rudolphine weer de prachtigste foto’s geschoten. Foto’s van Orchid staan in haar topic en die van Rudolphine komen in het topic over de nestjes en op Kattenpraat. Vandaag kwam er ook een mailtje binnen van kittenkopers van een…

Lees meer

Who let the cat out?

Amper bekomen van het vorige avontuur, de vergissing met de druppeltjes van Mariposa, hadden we deze week er weer een: de kattenkamer waar Huibert bijna ieder vrij uurtje in aan het werk is, is zo danig populair bij de katten dat er laatst acht van de tien lagen te relaxen…

Lees meer

Helaas, Elvira is vandaag overleden

Helaas hebben we vanavond Elvira moeten laten inslapen. Ze ging de laatste weken geleidelijk achteruit maar vanavond ging het in een keer heel erg hard. Ze voelde zich echt ziek en gelukkig konden we nog bij onze dierenarts na acht uur terecht. In eerste instantie voor een injectie tegen de…

Lees meer

Toerist in eigen stad

Alle aandacht gaat naar de moedertjes met hun nestjes maar Orchid heeft zo haar eigen methode om de aandacht te vestigen op het feit dat ze onlangs elf maanden oud was geworden: ze had een heuse vogel gevangen. Gelukkig was hij al dood voordat ze hem mee naar binnen nam. Een…

Lees meer
default slider image

Beroemde katten

We hebben een langdurige telefoonstoring. ‘Het gaat minstens tot donderdag duren, zei de KPN.’ Gelukkig hebben we inmiddels ADSL en mobieltjes en zijn we dus niet helemaal van de buitenwereld afgesloten. Wie het probeert krijgt allemaal rare piepjes te horen. De mobieltjes zijn alleen voor noodgevallen en zo lang er nog…

Lees meer

Show in Noordwijkerhout

We zijn gisteren met Rooster en Kelly Kathleen naar de show in Noordwijkerhout geweest. Gelukkig was het in de hal niet te warm, want er zijn betere plaatsen om te verkeren met mooi weer. Dat dachten de bezoekers ook al waren er wel een paar kattenliefhebbers, echte diehards 🙂 die…

Lees meer

Op bezoek bij Dzjeedie

Vandaag zijn we bij Dzjeedie, en bij Eric en Chantal :-), op bezoek geweest. Wat een feest om te zien hoe goed het met haar gaat. Ze zijn net verhuisd en die vloer met verwarming en dat circuit om de kamers heen kan zeker haar goedkeuring zeker wegdragen. Lekker sjeezen en…

Lees meer

De foto’s van Angela en de wedstrijd tussen Huibert en

De foto’s zijn zo mooi geworden!! Ik heb op deze site nog geen blogs per dier zoals op mijn oude website dus ik zet de foto’s hier en maak er een mapje voor op Facebook. Toch maar weer eens een poging op dat gebied wagen. Een eerdere poging lukte niet…

Lees meer

De ronkende kraammand

We beleven hier hectische tijden waardoor ik geen tijd had om hier iets te schrijven. Ik heb gelukkig wel af en toe wat op Facebook kunnen zetten. Wat is er gebeurd? Sher is vier dagen eerder dan verwacht bevallen van haar nestje. Ze had een gemakkelijke bevalling en de kittens…

Lees meer

Een ramp!!

Ik ben een ramp met verjaardagen en vergeet meestal op de kalender te kijken. Voor de katten heb ik zelfs een prachtig boekwerk met alle data. Alleen moet ik het wel bijhouden én erin kijken. Maar gelukkig houden andere mensen het beter bij, want wie is er vandaag jarig? Cleo…

Lees meer

Opgesloten Orchid

Had Huibert zo mooi een kittenbarrière gemaakt in de deuropening van de kattenkamer. De moedertjes en kittens zaten daar toch zielstevreden op een kluitje en zo kon de overloopdeur weer open blijven staan. Wel zo makkelijk voor ons en de katten. Die klommen nu namelijk via het overloophekje door de…

Lees meer

De volhouder wint

Het is dat hier vaak bezoek is die wel goede foto’s kunnen maken want die van mij zijn meestal hopeloos slecht. Het resultaat van mijn eerdere fotoshoot op het bankje op het dakterras deed pijn aan mijn ogen dus een paar uur later heb ik het, met ander licht en…

Lees meer

Het mag soms wel wat rustiger

Met de kleine Nicky op mijn rechterarm en een stapel nieuwe foto’s én een opgeladen accu in mijn laptop is het hoog tijd om weer even te vertellen hoe leuk, lief en mooi onze dieren en speciaal de kittens zijn. De kittens zijn al negen weken oud; echte katjes! Dat…

Lees meer
default slider image

Allemaal familie

Ik ben gisteren bij Sirpa op bezoek geweest. Erg gezellig én genoten van de katten: allemaal familie. Van Tequise (13), de overgrootmoeder van Rooster, tot Zuci (15) de vader van The Fonz. Ik ben aan het experimenteren met m’n nieuwe fotobewerkingsprogramma. Eens kijken hoe het lijkt. Het kan er mee…

Lees meer

Leuk virtueel wereldje

Gelukkig gaat het prima met Jewel, de kittens en pleegpapa Franz maar met mijn computer rol ik van de ene ellende in de andere. Zowel mijn e-mailprogramma als het fotobewerkingsprogramma zijn verdwenen en Outlook laat zich er ook niet meer opnieuw opzetten. Gelukkig heb ik een omweg gevonden zodat ik…

Lees meer

Groot nieuws

Ik had deze blog eigenlijk een andere titel willen geven, eentje die verwees naar het avontuur waar de stoere Murphy afgelopen woensdag aan begon maar het nieuws over Sher komt er nu eventjes voor. Sher had namelijk ook een avontuur, een avontuurtje! met hopelijk gevolgen: ze is vanmiddag gedekt door…

Lees meer

Een speciaal berichtje

Speciale datum vraagt om een speciaal berichtje. Vandaag maar eens over de honden. Je zou bijna vergeten dat die twee hier ook wonen. En Pici is nu zelfs beroemd van een ‘optreden’ voor tv. De katten waren dat al, vorig jaar op Enjoy-tv en vroeger zelfs al een keer voor…

Lees meer

Beroemde katten

We hebben een langdurige telefoonstoring. Het gaat minstens tot donderdag duren, zei de KPN. Gelukkig hebben we inmiddels ADSL en mobieltjes en zijn we dus niet helemaal van de buitenwereld afgesloten. Wie het probeert krijgt allemaal rare piepjes te horen. De mobieltjes zijn alleen voor noodgevallen en zo lang er…

Lees meer
default slider image

Anno 2005

Ik kan toch niet kiezen welke ik mooier vind 🙂 Ons tiental anno 2005 Nieckje, Murray, Juultje, Kelly Kathleen, Elvira, Dzjeedie, The Fonz, Sijntje, Rooster en Mariposa. En in de puntjes op de i worden ingenomen door de zusjes DingDing en Nena. Wat heeft Nini, het baasje van DingDing, dit…

Lees meer

Read the cat, not the figures

Gisteravond is Tommy van Piet en Mata overleden. Tommy is een zoon van onze Fonzie uit 1993. We zijn trots op alle nakomelingen van onze dieren, maar Tommy had wel een streepje voor en wat hebben we van hem genoten. Op een gegeven moment is zelfs de traditie ontstaan om…

Lees meer
default slider image

Sneeuwvlokjes vangen

Dat is nog nooit gelukt in al die jaren dat wij met raskatten fokken dat twee poesjes gelijktijdig gedekt zijn. Dat kan over negen weken nog spannend worden of ze ook niet tegelijk gaan bevallen. Het klikte tussen Yamie en Nieckje ook heel snel en voor hem had het best moeilijker…

Lees meer

Een extra lekker hapje

De afgelopen dagen heeft Hugo deze site verplaatst en sneller gemaakt. Nog sneller! Dan plaats ik maar meteen een foto om de verbeteringen te vieren. Deze keer eentje van The Fonz. We hebben de indruk dat de medicatie begint aan te slaan. Hij heeft een betere eetlust. Gisteren is hij voor de…

Lees meer

De schattige schootkat

24 Januari Dat schootliggen wordt straks wat lastiger voor Elfie. Elfie is flink aan de maat maar met wat goede wil van twee kanten lukt het nestelen op mijn schoot vóór mijn laptopblad nog steeds… Sinds haar logeerpartijtjes bij de dekkater is ze nog aanhankelijker geworden dan ze al was.…

Lees meer

What’s in a name

Vandaag is Orchid precies elf maanden oud en gelukkig is ze nog steeds niet krols geworden. Laat haar samen met Maverick maar lekker lang van hun jeugd genieten en wij genieten mee. Ik was de zwangere dames aan het wegen dus ik heb haar ook maar even gewogen. Blijkt Orchid schoon…

Lees meer

Een hele kluif

Prachtige foto’s gekregen van Sana en haar nestje. Ana lijkt ook qua gedrag toch wel echt zwanger. Vanavond waren Orchid en Maverick op de bank zo lekker bezig dat ze gewoon doorgingen toen ik er foto’s van ging maken. Je ziet het niet op de foto’s maar Orchid heeft er…

Lees meer

Filmsterren

Het gaat erg goed met Shers kittens. Nicky is samen met haar iets oudere halfzus Tinka bij Victor, Indy heet nu Kanuk en dolt met Pip bij Ellen en Arthur is goede maatjes met Borre bij Marcel en Marije. Ons blijvertje, Umione, maakt gelukkig totaal geen echte eenzame indruk en…

Lees meer
default slider image

De operatie van Kelly Kathleen

Ik zou vanavond naar een afscheidsreceptie van een dierbare oud-collega, Els van den Berg, maar er is een weeralarm afgekondigd. Normaal storten onze dieren echt niet in wanneer wij onverwacht een paar uur later zouden thuiskomen, maar vandaag kan ik dat me niet permitteren: Kelly Kathleen is bij de dierenarts. Ze…

Lees meer

Dappere dodo

Ik kan ze amper bijhouden. Wat is dit een voorlijk stelletje. Ze kunnen zelfs al, onder toezicht, op en af de trap. Vond ik het, toen ik de vorige blog schreef, bijzonder dat ze al met hun pootjes over de vloer roffelden, nu is het racen al de gewoonste zaak…

Lees meer
default slider image

De cirkel is rond

Hier sloeg dus vorige week het verkoudheidsvirus toe. Bij de dierenarts opgelopen!! Alleen waren de katten niet het slachtoffer maar ikzelf. Gelukkig had ik nog wel de energie om de dieren te verzorgen en af en toe op het knopje van de fotocamera te drukken 🙂 maar deze rubriek schoot…

Lees meer

De tegeltjesgalerij

Nu gaat het dus gebeuren. Ik en Gutenberg en dat als Haarlemse met een standbeeld op de Grote Markt van Loutje, de andere uitvinder van de boekdrukkunst ;-). Gutenberg, officieel WordPress Gutenberg 5 Block Editor is de nieuwe editor, een bewerkingsprogramma om mijn website nog mooier te maken. Op mijn…

Lees meer

Ze groeien als kool

Het is gewoon niet bij te houden, zo snel als de kittens zich ontwikkelen. Gisteren zijn ze zelfs al eventjes beneden in het puppyrennetje geweest. En vanmorgen ook. Gisteren duurde het maar een kwartiertje; ik wil voorkomen dat moeder Elfie te stressig wordt. Vanmorgen ging het al veel beter en…

Lees meer

ANA IS KWIJT

ANA IS KWIJT Zij is maandag 19 juni krols en wel uit een raampje geklommen, bij de buren naar binnen gegaan die haar buiten hebben gezet. Ana is van de familie Jackson in Den Haag. Wie wat weet, hoort, of ziet: 070-3247007 en het mobiele nummer is 06.2212.4061.  

Lees meer
default slider image

Felikat Awards 2005/2006

Ik lees net op de site van Felikat (ik wilde een paar katten online gaan inschrijven voor de show in Nieuwegein medio november) dat Rooster het weer gelukt is om een plaats in de Felikat Award competitie te behalen. De vijfde plaats is hem al meer dan eens gelukt, zijn…

Lees meer
default slider image

Cadeautjes van de bezoekers

We krijgen allerlei cadeautjes van de bezoekers. Rudolphine nam een Ikeahanger mee. Nu hadden we zo eentje al een keer eerder gekregen, maar na wat dolle uurtjes deed niemand er wat mee, dus die belandde in de kast. Die kan er dus weer uit, want ik denk dat ik nu…

Lees meer

Dat er mensen bestaan die niet weten dat je antibioticakuren

Ik had een heel verhaal over Murrays dierenartsbezoek van vandaag geschreven toen ik op de verkeerde knop drukte. Alles weg, dan maar overnieuw. Murray moest naar de dierenarts omdat een kwaal, ontsteking in zijn bekje, weer terug was gekomen. De dierenarts heeft schoon gemaakt wat nog kon, er is niet…

Lees meer

Gemanicuurde katten

Er staan al veel foto’s van Sana’s kittens bij hun topic in de rubriek ‘nestjes’. Maar er zijn er nog veel meer. Om er hier eentje te plaatsen, is het moeilijk kiezen. Eentje maar van het nageltjes knippen. Als je goed kijkt kan je zien dat het knippertje zijwaarts gebruikt…

Lees meer

Le téléphoniste

Geen echt nieuws, maar wel veel nieuwe foto’s. De nodige bij het nestje van Nieckje en nog een speciale van Nena hier. En kiekje van de mooiste Somalikrulkop aller tijden: Murphy. Wat zal die knul later een mooie volle vacht krijgen. Dat wordt kammen, Anita en Josja! Ik krijg wel…

Lees meer

Kerst 2017

Het prachtige vijftal van Nieckje uit 2005 mag in kerstoutfit deze pagina sieren. Een ander vijftal viert vandaag hun vijfde verjaardag. Dat zijn de kittens van Tresca. Meestal ontgaan mij de meeste verjaardagen maar die zo rond de feestdagen zitten blijkbaar toch wat beter in mijn geheugen. Niet ieder nest…

Lees meer

Platina mandje gevonden!

Geweldig nieuws over Elfie! In de vorige blog schreef ik over de noodzakelijke herplaatsing van Elfie. Ik had er weken tegenaan zitten hikken omdat we het vreselijk vinden om van dit in-en-in lieve diertje afscheid te moeten gaan nemen. Toen ik eenmaal had bedacht dat ik eerst bij de mensen…

Lees meer

Komend weekend is er weer een Felikatshow

Ik ga er even goed voor zitten op deze dag met een mooie datum: ik ga straks nl. weer oefenen met het maken en plaatsen van widgets op de nieuwe website maar eerst even deze twee foto’s van moeder en dochter Kitty Jewel en Sher. Ter gelegenheid van Shers eerste…

Lees meer

Dé beste tip aller tijden

Ik vind toch af en toe nog wel een vlo 🙁 Dat is minder want die vieze parasieten moeten de deur uit. De kittens gaan binnenkort verhuizen en het is wel de bedoeling dat ze zonder ongedierte gaan én Sijntje kan er niet tegen; zij krijgt er korstjes van. Wat…

Lees meer

Wat een cadeau!!!!

Opeens stonden de teksten en de foto’s weer op Elvira’s pagina’s. Ik heb er meteen drie hersteld. Ook in de topics van Murray en Mariposa heb ik een paar stukjes vernieuwd. Maar het blijft staan; ik kom er niet onderuit dat ik een nieuwe website moet gaan maken. (Ik ben…

Lees meer

Ik en mijn tellertje 🙂

Op zo’n mooie datum als vandaag (07-07-07) kan het niet anders dan dat er allemaal bijzondere dingen gaan gebeuren 🙂 Er staat heel wat gepland. Alle stamboompapieren zijn nu de deur uit of al in stamboomvorm binnengekomen. Alle kittens staan nu geregistreerd in dé database voor ons ras, de Electronic…

Lees meer

Misverstand

Vorige week donderdagochtend, vlak voordat de dierenarts hier zou komen, ging er iets goed mis. Maverick sprintte de trap af en racete door het kattenluikje naar buiten maar helaas reageert onze hond Polly af en toe op dit soort gedrag door in de achtervolging te gaan. Ze denkt dat ze…

Lees meer

Tafelmanieren

Hadden wij even een goed weekend! Zaterdag op bezoek bij het nestje van Sana en zondag kwamen Rudi en Angela op bezoek. Uiteraard hebben we het gezellig gehad maar wat ook erg leuk was, was dat ze e.e.a. hadden meegebracht: cadeautjes (Japanse gelukbrengende katjes) en de goede fotocamera van Angela.…

Lees meer

Sana’s Turncoatje

Die suffe NieckNieck, ze is zo in ‘the mood’ dat ze naar de kater wil dat ze de hele wereld kopjes geeft, zelfs Stoffel een goede massage, doorlopend aan de gangdeur hangt maar vergeet goed krols te worden. Ondertussen is Tresca dat wel geworden. Nieckjes uitverkoren kater Yamie zit maar…

Lees meer
default slider image

Een stoffige zondag

Vandaag de katten die mee mogen naar de show in Schiedam in de poeder gezet: rijstezetmeel. Ze zien er nu wat stoffig uit maar zondag zullen ze er juist door stralen. Kleine Nena mag ook mee en ook al zit ieder haartje bij haar perfect, ik haar ook maar ingepoederd. En… Dzjeedie…

Lees meer

Creativiteit in coronatijd

Ons leven staat wel heel erg op zijn kop: nooit verwacht dat we zoiets als een wereldwijde virusinfectie zouden meemaken. We zitten met z’n allen in een verschrikkelijke rampenfilm. Wat een verdriet wereldwijd. Alleen al het geen afscheid kunnen nemen van je dierbaren. Mijn hart huilt met al die vele…

Lees meer

Er was inderdaad iets mis

Vannacht om vier uur veel onrust en – in het kort want Nieckje wil me bij zich houden en ik ben nu twee meter bij haar vandaan, dus veel te ver – er was inderdaad een dood kitten. Een sorrel poesje maar de andere drie kittens maken een goede indruk.…

Lees meer
default slider image

Toch moederdag, kittens

Jiska heeft gelijk gekregen – het zijn moederdagkittens geworden. Het eerste kreuntje hoorde ik om kwart voor twee, de eerste perswee om tien voor twee. Meer hierover staat in het topic Nieckje en Bailey 2006 onder ‘nestjes’. Deze foto is van vanavond: een trotse moeder met vier wildkleur kittens, zeer…

Lees meer

Onmiskenbaar zwanger

Het nieuwe jaar begint goed. Lizzy is onmiskenbaar zwanger. Niet alleen zijn haar tepeltjes opgezet maar ook haar gedrag is duidelijk veranderd. Ze is nu een ‘plakkat’, veel knuffeliger. De kleine Lisuutjes, ze zijn van Sisu, worden omstreeks 10/11 februari verwacht in cattery Korfavori, 023-53316567. [caption id="attachment_1493" align="alignnone" width="800"] Lizzy…

Lees meer

Zilver Abessijnen behalen opvallend hoge leeftijden

Het bereiken van een extreem hoge leeftijd maakt vaak dat ‘men’, ik ook, eraan voorbij zouden kunnen gaan dat het verlies van een dier dat zo’n hoge leeftijd heeft bereikt ook een gigantisch groot gemis veroorzaakt. Ik kreeg vandaag een e-mailtje van de mensen van de allereerste uitdekking die ooit…

Lees meer
default slider image

Kids for Animals

Het tv-itempje over onze cattery draait momenteel op Enjoy-tv en wordt dagelijks herhaald. Het is een aflevering van Kids for Animals. Ik heb het zelf nog niet gezien, maar ik krijg steeds meer reacties van mensen die m’n katjes en mij al zappende hebben gezien. Op de site van Enjoy-tv kan…

Lees meer

Zo’n schattige foto

Sofie had zo’n schattige foto van haar Botje (Kelly Kathleen x Gideon van Dirk en Ans) gestuurd, dat deze hier een plekje moet krijgen. Meestal ligt ze innig met ‘haar Koene Ridder’ maar hier ligt ze bij haar ras- en catterygenoot Botje (die ook naar de show in Haarlem komt).…

Lees meer

Twaalf dagen oud

De eerste foto van onze Tresca met de oogjes open. Ze is nu twaalf dagen oud en laat al een heerlijk wakker kopje zien. Over lekkere kopjes gesproken. ‘s Morgens kijkt Elvira me altijd zo aanbiddelijk lief aan wanneer ik op het punt sta een handje brokjes uit het blik…

Lees meer

Het stoere, acht weken oude vijftal

Ter gelegenheid van hun nieuwe levensweek een kiekje van het stoere, acht weken oude vijftal van Nieckje. Meer foto’s bij ‘nestjes’.  

Lees meer

In kerststemming

We raken in kerststemming en ik heb een heel grappig filmpje via Huibert gekregen. Wie het wil ontvangen, stuurt me maar een mailtje, dan stuur ik het door. Gisteren was het al weer zes maanden geleden dat Nieckjes tweede nestje geboren werd. Rudolphine had weer een prachtige nieuwsbrief met foto’s in…

Lees meer

Hele smakelijke tabletjes

Het kon met Elvira beter gaan. Ze heeft weer een terugval met haar darmpjes. Gelukkig geeft ze niet de indruk dat ze er zelf last van heeft, maar we gaan haar wel even laten onderzoeken door oom dokter. En als we daar dan toch zijn, dan wil ik ook dat…

Lees meer

Mijn handen jeuken!

Ik had al zulke goede vorderingen gemaakt met mijn nieuwe website tot ik dacht te hebben ontdekt dat ik een pagina als een soort subpagina kon onderbrengen onder een trefwoord op de menubalk. Foutje!! Alles is weg. Ik loop vast in de terminologie van pagina’s, blogs, menu, menu-item, primaire menu’s…

Lees meer

Allemaal heerlijke berichten

Hugo heeft ervoor gezorgd dat m’n website nu ook via de zoekmachines te vinden is. Nu zijn we helemaal echt! Allemaal heerlijke berichten over de kittens en wij genieten nog lekker van Nena. Zij was mee naar de show in Schiedam en gedroeg zich fantastisch. Zij zat met een paar…

Lees meer

Harmonie in de cattery

Oei, wat duurde het lang tot er weer een nieuwe blog kwam. Ik gaf bij het uitblijven van een nieuwe in eerste instantie de schuld aan de hittegolven, de droogte en mijn kwaaltjes dus niet aan die druppeltjes waar ik het aan het einde van de laatste blog over had…

Lees meer
default slider image

Foto’s van de vakantie

De foto’s van onze vakantie. Door het toch nog plotseling overlijden van Elvira lukte het me niet iets over onze vakantie te schrijven. We hebben het ondanks de zorgen toch echt leuk gehad en sommige dingen zijn fotografisch vastgelegd. [caption id="attachment_2558" align="alignnone" width="800"] De fluvitiele genoegens; Tresca geniet van het…

Lees meer

Polly, de fotoshoot en de fok- en showplannen

Om de blogs niet langer te maken dan ze al zijn, had ik in de vorige blog geen echt nieuws over ons lieve hondje Polly opgenomen. Met haar hebben we flink in de zorgen gezeten. Op een gegeven moment had ze pijn. Bij bepaalde bewegingen piepte ze en eer een…

Lees meer

Maagproblemen?

We maken ons al een hele tijd zorgen om Orchid. We denken dat ze last van haar maag heeft maar de verschijnselen zijn vaag en er is geen test mogelijk zonder haar veel narigheid te bezorgen. Ze mag nooit te enthousiast eten want dan kan je er op wachten dat…

Lees meer

The Fonz heeft een identiteitsbewijs

Net als vorig jaar in maart is er weer aardig sneeuw gevallen. Haarlem is, vergeleken met de rest van het land, er behoorlijk goed vanaf gekomen. Ik heb een leuke site ontdekt waar je allerlei grappige dingen met foto’s kunt maken. Huibert staat al met een fotootje in een Duitse…

Lees meer

We zijn halverwege, herstel, we zijn er bijna!

Met het testwerk van Sher en Elfie. Het belangrijkste is al gedaan. Dat is de controle van het kniegewricht, de PL-test, en de vaststelling van de bloedgroepen. De DNA-testen worden nu in het laboratorium onderzocht en grote verrassingen in negatieve zin zijn niet echt waarschijnlijk. Ik ben heel benieuwd hoe…

Lees meer

Een snelle meid

Het vierde kitten heeft nu de oogjes al open. Dat is echt een snelle meid. Ze wil zeker wat rechtzetten nadat ik haar voor een kater had aangezien. Met Tresca gaat heel goed. Ze gaat al leuk om met de katers en zoekt leuk contact met ons. Ze heeft het…

Lees meer

Mariposa’s enige dochtertje, de parmantige Juul

[caption id="attachment_21587" align="alignright" width="312"] Jeugdfoto van Mariposa op de PoezenAgenda. Vandaag, 21 jaar geleden, werd er een nestje zilver Abessijntjes geboren van de bij ons geboren Cyra en onze eigen Sigismund. Door omstandigheden kwam dit nestje bij ons terecht. Karin werd later Asnah gedoopt en werd de eerste Abessijn die…

Lees meer

Lag de site er zaterdag toch uit

Maar nu doet hij het eventjes. Dus even gauw een berichtje. Maandag zijn de mensen van KPN van een speciale afdeling weer bereikbaar en horen we wat we aan dit probleem kunnen doen. We zijn nog niet aan de limiet toe, ‘nog maar 650 MB van de 800 MB’, maar…

Lees meer

Sentimentel Yourney

We zijn weer terug uit Luxemburg. We dachten wat minder te hoeven zoeken dankzij de recent aangeschafte TomTom. Dat viel tegen. Daar moet je ook mee leren omgaan maar we hebben dankzij een invoerfout van onszelf een enige Sentimentel Yourney door de oude binnenstad van Luxemburg gehad. En Rooster en…

Lees meer

Officieel Bloemendaalse

Met Dzjeedie gaat het zo goed dat ze afgelopen weekend officieel een Bloemendaalse is geworden. Toen ze ongeveer twee weken bij Eric, Chantal en Gijs woonde, begon ze Gijs aan te vallen. Gelukkig geen echte vechtpartijen en Gijs deed er alles aan om haar te kalmeren. Uiteindelijk heeft een boel liefde,…

Lees meer
default slider image

Loos alarm

Heel veel nieuws. We krijgen misschien een zilvertje, een achterkleinkind van Kelly Kathleen. Ter gelegenheid van dit feit heeft Kelly geposeerd voor een heuse reportage voor op haar pagina’s; Het knobbeltje bij Elvira was loos alarm en er hoefde dus niet ingegrepen te worden. Ook gaat het met haar medicatie,…

Lees meer

Voor het eerst naar een show

In september zijn Sher en Elfie ook voor het eerst naar een show geweest. Een hele nieuwe ervaring voor ze. Ze deden het uitstekend. We troffen ook hele aardige keurmeesters dus deze dag was een positieve ervaring voor ze. Richard Rodenburg heeft een paar leuke foto’s van ze gemaakt en…

Lees meer
default slider image

Oma en kleindochter op vrijersvoeten

Volgens de krant is het deze week de week van de liefde. Dat hebben we hier wel gemerkt. Oma en kleindochter op vrijersvoeten 🙂 We missen de meiden wel. Nog één nachtje en dan komen ze weer thuis.Vandaag twee jaar geleden werd Dzjeedies tweede nestje geboren: twee sorrelzilveren katertjes en…

Lees meer

Lekker veel thuis

Huibert heeft vakantie en is dus lekker veel thuis maar wat gebeurt er wanneer je een oud huis én vrije tijd hebt: klussen. Dat zijn leuke dingen voor de dieren. Overal kijken en je ermee bemoeien. En ondertussen is het nog goed voor de socialisatie van de kittens ook. M’n…

Lees meer

Gentleman Ramon

Wat een prachtig zonnig begin van de nieuwe maand. We hebben ervan genoten. Nieckje en Tresca lijken trouwens echt zwanger dus rondom de twaalfde van volgende maand is alle aandacht voor deze meiden. Wat minder fijn is, is de gezondheid van Mariposa. Normaal is ze al een grote knuffel en…

Lees meer

The Fonz op het lijf geschreven

Het weer was zo lekker vandaag dat ik de verwarming in het hoekje waar Nieckje met haar kroost zit uit kon doen. Voor de nacht doe ik het wel weer aan – ze mogen het niet koud krijgen. We zijn erg ontroerd door de foto die wij totaal onverwacht hebben…

Lees meer

Het nieuwe jaar

O jeetje, er is iets misgegaan na de laatste update van WordPress en wat al die informatie bovenaan betekent, is mij een raadsel. Ik kan me in het Engels redelijk redden maar dit en de info die Google me levert, gaat echt boven mijn pet. Alles op zijn tijd, de…

Lees meer

Flieft

Ik heb inmiddels de eerste schreden op het pad van het zelf bouwen van een website gezet. Best spannend. Jaren geleden had ik het ook al eens geprobeerd en toen liep ik vast bij de registratie voor de webhosting en nu bleek dit ook weer een drama. Gelukkig was er…

Lees meer

De prijs is hoog

Ik maakte me de afgelopen dagen zorgen over een vreemd plekje op de bovenlip van Kelly Kathleen. Gelukkig is het nu aan het minder worden, dus zeer waarschijnlijk was het alleen maar een wondje en geen beginnende tumor. Elvira is niet echt op haar best en ze moet weer aan de…

Lees meer

Het lange wachten

Vanmiddag begon Tresca steeds mijn aandacht te vragen en liep ze me steeds achterna. Ze kreeg zelfs wasbeurten van Nieckje, Orchid én Maverick. Die laatste wasbeurt door Maverick leek trouwens niet echt een genoegen voor haar. Tresca had een duidelijk versnelde ademhaling en ook wat slijmafscheiding. Maar nu, acht uur…

Lees meer

Met zonder jas naar buiten

We hebben er weer een paar grijze haren bij, dus reden om weer eens gauw naar de kapper te gaan, maar het gaat weer erg goed met Fonzie. Hij eet weer normaal en ligt nu spinnend op m’n schoot. Dankzij de goede zorgen en het inzicht van de dierenarts en…

Lees meer

Murray en Dzjeedie zijn geopereerd

Inmiddels zijn Murray en Dzjeedie geopereerd en het lijkt allemaal goed met hen te gaan. Murray liep en at – dat vooral – al weer heel snel. Mede dank zij de pijnstiller. Dzjeedie doet het zonder een pijnstiller en dat is om te voorkomen dat ze zich niet overschat en…

Lees meer
default slider image

Valentijn

Onze geweldige Valentijn. Pr. & I.C. Ralajady Macorie el Valentijn 1990 – 1993

Lees meer
default slider image

Orchid, m’n hartediefje

Er was vanwege het te verwachten onweer een weeralarm afgegeven. Hier is het gelukkig erg meegevallen al was de regen erg welkom voor de plantjes en het opfrissen van de tuin. Ook waren de donderslagen en bliksemschichten heel nuttig voor de verperfectionering van de socialisering van de kittens. Helaas is…

Lees meer

Niet alles gaat naar wens

Om maar met het ergste te beginnen: Umione zal zeer waarschijnlijk nooit moeder worden. Ze heeft nu al zo vaak bij een kater gelogeerd en is iedere keer ook echt gedekt maar na een hoopvol begin, zetten de zwangerschappen nooit door. Zo jammer, en om zoveel redenen: ze is zo’n…

Lees meer

Een andere voorjaarsbeleving

Het voorjaar is nog steeds niet echt aangebroken. Sneeuw en hagel is hier en daar, vooral voor de wintersporters, een groot probleem. Gelukkig mag ik binnenblijven, tenminste… Ik liet gisteren Fonzie en Juultje even naar de hagelbui kijken vanuit de gang. Ik nam aan dat de hagel voldoende was om…

Lees meer

Heerlijk weer

De laatste dag van de zomer/eerste dag van de herfst. Het was heerlijk weer en de katjes hebben genoten van het zonnetje. Helaas staat de zon al weer aardig laag waardoor het amper meer over de muur kan komen. De hondjes hadden dus het nakijken. Waar de katten het voordeel…

Lees meer

Toch nog goedgekomen

Ook al zitten we nog maar met z’n zesjes op de nieuwe groep, de mooie foto’s vliegen me al weer om de oren. Deze van Nardi met het verbeteren van de versiering van het kerstboompje verdient hier een plaatsje. En het is toch nog goedgekomen met onze adressenlijst. Het was wel even buffelen, maar…

Lees meer

Tresca’s vader

Dit is echt een fotoweek. Ik kreeg niet alleen de professionele foto’s die Arend begin van de maand van Tresca had gemaakt maar ook een paar van Tresca’s vader toen hij een maand of vier oud was: ze is de look-a-like van haar vader! Ik hield er eigenlijk al rekening mee dat…

Lees meer

Vandaag is Sijntje jarig

Zeven jaar alweer en dat is een leeftijd waarvan we ons meer dan eens hebben afgevraagd of zij dit wel zou kunnen halen. Als bloedgroepenslachtoffertje had ze fikse darmproblemen opgelopen en toen we haar op de leeftijd van 4,5 maanden oud kregen, bleek ze net geen kilo zwaar te zijn. Als vergelijking;…

Lees meer

Het landkaartje

Ik heb het blad ontvangen waar m’n artikel in staat. Jammer dat het landkaartje waar de vindplaatsen van katten met de getickte vacht zo klein is afgedrukt. Nu ontgaat het de meeste lezers nog dat de voorouders van de Abessijn vanuit India, de grote havensteden en de handelsroutes over het…

Lees meer

Lief en leed

Heftig vandaag allemaal. Gisteren is ZsiZsi overleden. Een schattig zilvertje dat in 1990 bij ons geboren is uit een zeer gewenste combinatie. Haar vader leeft (nu nog!) als huisdier bij niet-fokkende dierenvrienden die begrijpen hoe belangrijk het is dat er juist veel verschillende dieren voor de opbouw en instandhouding van een ras…

Lees meer
Tresca 2007

Een perfecte moeder

We zijn erg dankbaar voor alle lieve blijken van medeleven na het overlijden van onze dierbare Tresca. We hebben er erg veel verdriet van dat juist zij zo jong is overleden. We hadden zo gehoopt dat zij als eerste poes die we zo vaak mogelijk suprelorin hebben laten geven zonder…

Lees meer

5 thoughts on “Slimme Sher in de hoofdrol

  1. Hallo lieve zus van me, fijn te weten dat je weer achter de pc zit na je ongeluk. Sher is vijf dagen geleden bevallen van een prachtig nestje. Ik ga er snel een blog over maken. Er staat al wat op mijn Facebook en bij de nestjespagina. Ik ga je gauw mailen/bellen.

 1. Mooie blog weer, Suzan. Volgens mij hebben jullie een klimpaal van dezelfde leverancier als wij met afneembare mandjes en dekjes die zo de wasmachine in kunnen. Dat is hier weer eens nodig, Uriah heeft er eentje helemaal ondergespuugd. Ik ga proberen een miauwtje van hem op te nemen. Hij kan zo mooi ‘zingen’!

  1. Hallo Diny, wij zijn zo tevreden over onze klimboom van KatzenDeko. Onze mandjes zijn van microfiber en dat is zelfs makkelijk schoon te krijgen met een vochtig doekje. Maar zelfs na de wasmachine zien ze er nog steeds als nieuw uit; zelfs na vier jaar. Andere bomen zien er vaak al na een paar maanden haveloos uit. Deze is bij intensief gebruik door een grote kattenfamilie nu nog amper van gloednieuw te onderscheiden. We hebben onlangs weer wat van deze firma besteld: ik hoef nooit meer anders!
   Ik kijk uit naar Uriahs mauwfilmpje!

   1. Helemaal eens. Ik heb de mandjes en dekjes al tig-keer gewassen en ze komen als nieuw uit de wasmachine. Het spul is zijn prijs dubbel en dwars waard (zullen we aandelen nemen? 🙂 ).

    Ik heb microfoon en telefoon al een tijdje klaar liggen en het is alsof hij het aanvoelt, maar Uriah houdt zijn kaakjes sindsdien stijf op elkaar. Wel heb ik gespin er op staan, terwijl hij kopjes tegen de mic geeft, maar dat was nou net niet de bedoeling. We houden vol!

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten