Slimme Sher in de hoofdrol

 

19 juli 2020
Deze blogs zijn ook voor mijzelf bedoeld als een soort logboek over het wel en wee van onze dieren maar ik schrijf ook over andere dingen die op dat moment belangrijk zijn in ons leven. Dat is nu dus al maanden de corona-pandemie.  Ik raak steeds meer onder de indruk van wat ons allemaal al is overkomen en nog te wachten staat: verwoeste levens, totaal vernietigde economie, mensen die hierdoor dakloos raken etc. De hoop dat het herstel van de economie de ruimte zou gaan krijgen, ben ik vorige week helemaal kwijt geraakt. Ik verbaasde me steeds vaker over de overtredingen van de anderhalve meter afstandhouderij en was geschokt wanneer mensen elkaar bij een begroeting omhelsden.

Terrasjes
Vorige week donderdag was ik met een vriendin gezellig uit. Wij hadden in een resturant een tafeltje gekozen waar zoveel mogelijk frisse lucht langs kon komen. Er zijn namelijk veel aanwijzingen dat de evt. besmette aerosolen in de buitenlucht, vergelijkbaar met die van mist en rook, zodanig verwaaien dat die geen hoog risico kunnen vormen. Hoef ik op straat ook niet meer zo vaak en zo lang mijn adem in te houden (zie mijn blog van mei). De bediening van ons restaurant was attent maar wel een tikje te vriendelijk. Zo dichtbij hoefden zij van mij niet te komen.
Na afloop namen we nog even een terrasje en daar was het wel heel erg gezellig: werkelijk niemand lette op een beetje afstand en er werd alsof er geen corona bestaat, begroet en geknuffeld. Toen ik zei dat dit me wel jaloers maakte, ontkwam ik er ook niet aan: ik kreeg spontaan mijn hug. Heel lief en hartelijk maar voorlopig niet meer voor herhaling vatbaar. Niemand kan immers van zichzelf stellen dat hij niet besmettelijk is en een ander besmetten is nog erger dan het zelf krijgen. Bang zijn voor een nieuwe besmettingsgolf hoeft niet meer – die komt! 22 juli. De actualiteit heeft me ingehaald: het loopt helaas al flink uit de hand.

Drinkwater
Dat mensen het spoor bijster raken over wat wel en niet mag, is begrijpelijk. Dat men de beperkingen zat is, is dat ook. Daarbij komt dat er veel onduidelijkheid is over de beperkingen. De actiegroep Viruswaanzin en alle complottheorieën helpen ook niet. Ik zei vroeger wel eens voor de grap dat er iets in het drinkwater moest zitten waardoor er zoveel domheid onder de mensheid kon heersen. Laat dit toch op waarheid berusten! Lood (van oude loden leidingen) in het drinkwater heeft wetenschappelijk bewezen een negatief effect op de intelligentie.
De mensheid blijkt helaas niet voldoende intelligent of sociaal voor de intelligente lockdown. Men bedenkt of gelooft allerlei smoesjes. De sterkste was wel van een man die veel te dicht bij de buiten bij een winkel wachtende Huibert ging staan: hij wist zeker dat het virus niet bestond! Deze week kreeg ik zelfs een doorstuurbericht op Messenger dat de WHO én alle virologen er naast zaten: het virus is een bacterie; met antibiotica is iedereen binnen een dag weer gezond dus niets geen beperkingen meer en gáán met die economie!
Iedereen buitenshuis aan de mondkapjes, zodat men er doorlopend op geattendeerd wordt dat je je aan de maatregelen moet houden, zie ik helaas als de enige oplossing om nieuwe lockdowns te voorkomen.

Een hele lange inleiding maar via de corona-ellende kom ik weer terug bij de katten.


Met al onze dieren inclusief de overduidelijk drachtige Sher én onszelf gaat het allemaal prima. (22 juli: Had ik moeten afkloppen want Polly heeft nu een blessure). Onze heerlijke Maverick zit op dit moment spinnend naast me.
De kleine Wies is een tikje aan het overwerkt raken want ze heeft het erg druk met het besluipen van alle zomerse zwarte zoemers en de wespen en bijen op onze bloemen in de tuin. Gelukkig maakt ze wel onderscheid tussen de soorten: de zwarte zoemers vormen af en toe een smakelijk eiwitrijk hapje voor haar maar op de geel-zwart gestreepte zoemers voert ze alleen schijnaanvalletjes uit. Die blijkt ze gelukkig na die ene aanvaring te respecteren.

Dakloos
Wij zitten dus niet in de problemen. Maar door de enorme recessie raken veel mensen hun inkomen kwijt en een vriendin van ons zoekt daarom dringend (een) logeeradres(jes) voor haar vijf Somalietjes op leeftijd (14 t/m 19 jaar). Vier poezen en een oude kater opvangen, lijkt me heel moeilijk maar in twee groepjes of drie lukt het vast beter. Ik heb mijn hoop gevestigd op mensen die bijv. recent hun laatste kat hebben verloren en tijdens het wachten op een nieuwe Somali deze katten tijdelijk als logés kunnen opvangen. Het gaat om de kater Tango van 19 en de poezen Saki met haar twee dochters Jewel en Figmet en Wasabi. (2 augustus) Het is gelukt!!!)

De zes jaar oude Victor waar een platina mandje voor wordt gezocht.

Voor wie het kleinschaliger wil aanpakken: in Amsterdam woont de mooie zilveren kater Victor die ook nieuw adresje nodig heeft. De reden is dat er spanningen zijn tussen hem en zijn zoon. Victor is nu hormonaal neutraal (hij staat op de suprelorin, net zoals onze Zagato, Jack, Elfie en Sher hebben gehad). Na verloop van tijd wordt hij weer hormonaal actief en dan zou hij nog een keer voor zeer welkom nageslacht kunnen zorgen. Ik sta dan met Tinka, Wiesje en haar zusje Wiske én zelfs Sher en haar dochter Nicky vooraan in de rij. Het is namelijk onmogelijk om nog ergens een dekking van een zilveren kater te krijgen. Het doet me zo’n pijn dat de zilver Somali aan het verdwijnen is: mijn levenswerk! Vanaf 1983 heb ik mijn best gedaan om de zilveren familielijnen uit te bouwen maar door de extreme fokrestricties tegenwoordig kunnen goedwillende zilverfokkers mij niet eens meer een zilveren kater uit mijn eigen lijnen terugverkopen.
De lieve Victor hoeft al die poezen trouwens niet te dekken; contractueel mag hij namelijk nog maar twee nestjes verwekken maar om de eventuele overlast voor zijn nieuwe mensen te beperken is het wel zo fijn dat er vijf mogelijke kandidaten zijn waardoor er dan niet zo lang gewacht hoeft te worden tot er eentje krols is wanneer de suprelorin is uitgewerkt. Hij is nooit een echte sproeier geweest dus er is een goede kans dat hij amper overlast zal veroorzaken.
Het is dat wij in onze huidige groep geen volwassen kat kunnen opnemen want anders woonde deze zilveren vriend hier al lang. Extra leuk te weten is dat Victor onze zilveren stamouders Tamara en Sigismund en ook bijv. The Fonz (ver weg) in zijn afstamming heeft.

Orchid
In mijn vorige blogs had ik geschreven dat Orchid een paar keer bloed in haar urine had. Deze maand is het ook weer een keer gebeurd. Deze keer zag ik al dat ze problemen had voordat er bloed bij kwam kijken. De oorzaak van dit blaasprobleem is niet eenvoudig te achterhalen. Het is niet bacterieel en er speelt geen blaasgruis, een soort steriele blaasontsteking dus. Ik zag haar naar de kattenbak gaan in de kattenkamer en ze bleef veel te lang zitten. Ik heb haar urine bekeken en daar zat nog geen bloedspoortje in. Pas toen ze bleef persen, kwam het wel.
Gelukkig was het leed, dus de pijn en het persgedrag, heel snel verdwenen na een pilletje Onsior en wat afleiding. Heel af en toe geef ik haar een achtste deel van een tabletje Mirtazapine om haar eetlust te verbeteren. Dit werkt ook heel snel en doet haar enorm goed. Ze voelt overduidelijk zwaarder aan wanneer ik haar in mijn armen heb. De eerste uren na zo’n pilletje heeft Orchid wat onrustig gedrag alleen laatst miste ik dit veranderde gedrag na het pilletje. Wij dachten eventjes dat deze bijwerking mogelijk in de loop van de tijd zou afnemen maar dat bleek niet het geval. Dat pilletje in een kleine doorzichtige capsule moet in haar kraag geplakt hebben gezeten en ‘s avonds vond ik dat boven. Op 15 juli gaf ik haar weer een capsule. Ook toen ontbrak de bekende reactie. Even later ontdekte Huibert de capsule die geplakt aan een keukenkastje zat. Mijn nagels waren ook veel te lang en omdat ik bang was dat ik haar pijn zou doen, ging het pilletje geven niet zoals we dat gewend zijn. Ze heeft 1,5 maand goed gefunctioneerd op 1 (8 keer ⅛) tabletje Mirtzapine. Haar eerste dosering kreeg ze namelijk op 29 mei.
Dat mijn nagels zo lang waren, kwam doordat ik de gang naar de nagelsalon wilde uitstellen tot ik uitslag had van de foto van mijn in mei geopereerde vinger. Tot die tijd moest ik heel voorzichtig zijn met die vinger. Helaas bleek vorige week dat de botgroei om de schroef in het gewricht heen nog niet goed was dus we moeten nog een maand langer wachten. De dames van de nagelsalon zijn niet altijd even zachtzinnig dus ik heb ze nu zelf ingekort.

Mazzeltjes

Onlangs bleek dat de voedseldroger voor het vlees voor onze menagerie stuk was. Zo oud was hij nog niet eens. Direct via internet een nieuwe gekocht die per kerende post bezorgd werd. Gelukkig want ze kunnen niet zonder hun knapperige kipfiletsnacks. Deze is hetzelfde model als onze allereerste die echt jaren dienst had gedaan. Ondertussen gaf onze kookplaat ook nog de geest. Voor 180 euro wilde Wirlpool wel een monteur langs sturen maar voor dat geld kregen we niet de garantie dat ze hem weer aan de praat kregen. Lang leve Google. Huibert vond wat informatie naar aanleiding van de foutmelding. Eentje klonk wel nuttig: uitzetten en even rommelen aan de bedrading… Dat was het! 180 euro verdiend.
Omdat dit naar meer smaakte, haalde Huibert de kapotte droger uit elkaar, zette de stofzuiger op het motortje onderin waar allemaal gruis in bleek te zitten. En die deed het daarna ook weer. Weer wat geleerd; nooit meer een voedseldroger kopen waarvan het motortje onderin zit.

Onze eerste droger heeft zeker vijf jaar intensief dienst gedaan. We (lees: Huibert) snijden het kippenvlees wanneer het nog aardig bevroren is om mooie plakken/stroken te krijgen. Mee-eten door de katten mag uiteraard niet. Daarom zit onze rode boef Bashiir braaf in de doos te wachten.

Tegendienstje
Deze had ik via de site van Catmoneo bij Bol.Com willen bestellen maar in dit geval kon ik bij Amazon veel beter slagen. Voor 22.36 inclusief porto kon ik deze krijgen. Catmoneo is van Marilyn en ik ben een grote fan van haar. Zij schrijft hele interessante en leerzame blogs over de voeding voor katten. Daar kan een mens nooit genoeg over weten dus ik lees haar blogs zo veel mogelijk. Al haar uitzoekerij en informatie krijgen kattenverzorgers helemaal gratis. Het enige wat ze als tegendienstje op prijs stelt is dat je wanneer je toch wat bij Zooplus of Bol.com bestelt dat je dat dan via haar website doet. Kleine moeite toch? Eerdaags ga ik me weer uitleven bij Zooplus dus die schade halen we weer in.

De nieuwe droger. Inmiddels heet hij geen Bomann meer maar Clatronic maar hij is nog steeds goedkoop en het motortje zit veilig bovenin.

Arme Polly
Polly zag dat Huibert gistermiddag de tuin inging en stoof overhaast overeind om met hem mee te kunnen gaan voordat de deur vanwege de zomers bromvliegen weer dicht zou gaan. Gleed ze toch uit over onze voor haar inderdaad te gladde vloer! Ze slaakte een fikse piep maar krabbelde overeind en ging mee de tuin in. Helaas hinkt ze nu nog… In beweging blijven lijkt nu de beste aanpak. Pijnstillers lijkt ze niet nodig te hebben en die zouden ook forceren kunnen veroorzaken. Ze krijgt nu wat frequenter kleinere wandelingetjes. Morgen als het nodig is maar naar tante dokter.

Polly bij Sher. Sher adoreert Polly en is dolgelukkig met deze toch voor haar minder comfortabele situatie.

Naar het noorden

Onlangs belandde mijn zusje na een ongelukkige val met haar fiets in het ziekenhuis. Het liet zich in het begin heel ernstig aanzien maar nu, een dag of tien verder, lijkt het echt de goede kant op te gaan. Vrijdag wippen we voor een heel kort bezoekje even bij haar aan. Ik heb haar al aan de telefoon gehad en ze klonk zoals ze hoorde te klinken!
Aansluitend gaan we bij zwager en schoonzus Arnold en Ria op bezoek; eindelijk Umione weer eens in mijn armen nemen. Ik hoop zo dat de lieve meid door ons bezoek niet al te erg in de war raakt. Somali’s zijn zo aanhankelijk en zeker diertjes die  tot hun volwassenheid bij ons hebben gewoond, vergeten hun eerste mensen nooit en dit kan bij vooral het eerste bezoek tot verwarring leiden.
Daarna nog even langs bij eveneens zwager en schoonzus Teun en Nellie en dan is het schluss met het langer wegblijven omdat dan alle aandacht voor Shers komende bevalling zal zijn.

Sher aan de wandel
De keren dat wij dachten dat Wiesje kwijt was, was de paniek groot. Die herinneringen staan me nog helder voor de geest. Gelukkig bleek ze beide keren gewoon in huis te zijn. We zijn zo gewend dat wanneer ze geroepen worden, dat ze op een holletje aan komt rennen.
Deze keer was het Sher die me goed te pakken had. Omdat er helaas een conflict bestaat tussen Bashiir en Shabanou leeft ons zestal in twee groepjes. Sher en Bashiir en Shabanou en Orchid. Maverick en Wiesje zijn de vrije vogels die zelf mogen bepalen waar ze willen zijn. In de huiskamer, keuken en tuin of boven in twee kamers met het dakterras. Een tijdje geleden hadden we weer een buurtbarbecue voor ons huis en toen ik even tussendoor wat kwam halen of wegbrengen, bleek Sher in de huiskamer te zijn terwijl ze boven had moeten zijn. Ik vond mezelf heel stom dat ik een ruilfout had gemaakt. Gelukkig was er geen conflict ontstaan. Kort daarna gebeurde dit weer terwijl ik zeker wist dat ik de overloopdeur achter haar had gesloten. Ik ging op verkenning uit en ontdekte het euvel: er was een opening in het kattennet over het dakterras. Er hing zelfs nog een plukje van haar vacht aan een randje.
Ik maakte alles dicht met tyraps en dacht dat de klus geklaard was… Driemaal is scheepsrecht: de volgende dag was Sher weer in het groepje waar ze niet in hoorde en ik vond in een plooi een gigantisch grote kier. Die moet er al vanaf het begin in hebben gezeten. Ik wist niet meer precies wanneer we het dakterras al voor de katten is ingericht maar even zoeken in mijn oude foto’s leverde het antwoord: we hebben dit terras in juni 2013 afgezet. Het laatste loodje woog blijkbaar een beetje zwaar waardoor ik toen wat slordig ben geweest: even later moest ik namelijk met de ambulance naar het ziekenhuis omdat was over mijn grens was gegaan (ik heb helaas een beperkte hartfunctie). De katten zijn zo lief geweest om mijn fout al die jaren niet op te merken.

Sher heeft verschillende broedplaatsen naast haar officiële kraammand boven. Hier ligt ze bovenop Simba het kattenknuffelkussen.

Ik heb de door Sher ontdekte kier met zeker tien tyraps vastgezet en haar geobserveerd toen ze weer het terras op mocht. Ze ging meteen weer naar die plek toe. Duwde op verschillende plekken met haar neusje en toen ze geen opening vond, gaf ze het gewoon op. Het is ook nooit haar bedoeling geweest om weg te lopen. Daar is ze doodsimpel veel te aanhankelijk voor. Haar avontuurlijke geest kon de verleiding niet weerstaan en daarom sprong ze al die keren de tuin in en ging via de luikje weer naar binnen.

De zilver Abessijnse poes Dzjeedie als Houdini, ca. 15 jaar geleden.

Dzjeedie (= grootmoeder van Shabanou) is inmiddels behoorlijk op leeftijd (17 jaar) en woont in Bloemendaal, was ook zeer avontuurlijk. Haar route was vanuit de tuin over de tuinmuur, over het schuur-en keukendak waar ik haar dan opwachtte en via de balkondeur weer binnenliet. Gelukkig heeft nooit een van onze toenmalige katten gezien hoe ze het aanpakte want dan zouden we onze hele tuin moeten overdekken.

 

default slider image

Cadeautjes van de bezoekers

We krijgen allerlei cadeautjes van de bezoekers. Rudolphine nam een Ikeahanger mee. Nu hadden we zo eentje al een keer eerder gekregen, maar na wat dolle uurtjes deed niemand er wat mee, dus die belandde in de kast. Die kan er dus weer uit, want ik denk dat ik nu…

Lees meer

Dames op leeftijd

Kelly Kathleen vindt de kittens niet meer ‘vies’. Deze dame én Mariposa zijn dames op leeftijd. Kelly is twaalf en Mariposa is een half jaartje jonger, maar ze zijn zo gezond en mooi dat ik met ze ga pronken op de show in Schiedam op 18 september.

Lees meer

Alle kittens hebben nu hun eigen mensen

Wij zijn erg tevreden met deze mensen en de kittens hebben hun uiterste best gedaan om bij de door hun uitgekozen mensen in de smaak te vallen. We hebben eindelijk dé staatsiefoto waar alle kittens goed op staan. Die foto staat op de eerste pagina en bij de nestfoto’s.

Lees meer

Le téléphoniste

Geen echt nieuws, maar wel veel nieuwe foto’s. De nodige bij het nestje van Nieckje en nog een speciale van Nena hier. En kiekje van de mooiste Somalikrulkop aller tijden: Murphy. Wat zal die knul later een mooie volle vacht krijgen. Dat wordt kammen, Anita en Josja! Ik krijg wel…

Lees meer
default slider image

Wat een beetje katerlucht al niet kan bewerkstelligen!

Precies een maand na de dekking van Ana is… Tresca zeer waarschijnlijk gedekt door Occido. Zij logeert sinds gisteravond bij hem en ze vonden elkaar meteen al aardig. Vanmiddag om een uur of vijf heeft het baasje van Occido een paringskreet gehoord en gezien via de IP-camera (webcam maar dan…

Lees meer

Wel en Wee

Weer een heel verslag over het wel en wee van Mithras gekregen. Hij en zijn vriendin Chloë zijn ook wel een paar apart. Niet bepaald een bezadigd ‘echtpaar En met Dzjeedie gaat het ook vrij redelijk. Nog even en ze is helemaal thuis bij Eric en Chantal. Een foto van haar…

Lees meer

Onze Jack

Tot onze verbijstering hebben we twee weken geleden onze geweldige, altijd zonnig gehumeurde en super ongecompliceerde Jack moeten laten inslapen. We kunnen gewoon niet bevatten dat hij, de jongste van onze veteraantjes, zo plotseling zijn gezondheid verloor. Het viel ons op dat Jack zich ging terugtrekken en dat hij minder…

Lees meer

Nieuw medicijn uitgevonden!

Gewoon een afspraak bij de dierenarts maken en Elvira’s diarree verdween als sneeuw voor de zon. We hebben Elvira van 16 en Mariposa van 11 even goed laten nakijken. Er moest bij beiden bloed worden afgenomen. Nooit het leukste klusje maar onze dierenarts is er wel heel erg handig is…

Lees meer

Redder in nood

De nieuwe website boekt gestaag vorderingen maar ik ben nog niet bepaald thuis in die technische mogelijkheden. Zelfs voor deze mij toch zeer vertrouwde website moet ik veel moeite doen om de foto’s voor plaatsing geschikt te maken. Tijdens de hulpsessie met een medewerker van Microsoft is er van alles…

Lees meer

O, o, wat is het heet

O, o, wat is het heet. Ik zou eigenlijk boodschappen moeten doen maar dat kan nog wel even wachten. Het laatste nieuws. Nardi doet het behoorlijk goed al heeft zijn arme vrouwtje ogen in haar achterhoofd nodig want hij is watervlug en sprong zelfs met zijn ‘installatie’ aan zijn poot…

Lees meer

Dag van de Hond

We kunnen niet zonder techniek.. We zitten nu al twee weken met storingen na de installatie van een nieuw modem door onze provider. Ik ben de tel kwijt geraakt hoeveel monteurs er al over de vloer zijn geweest. Gelukkig doen de telefoon, radio en het internet het soms wel, zoals…

Lees meer

Een snelle meid

Het vierde kitten heeft nu de oogjes al open. Dat is echt een snelle meid. Ze wil zeker wat rechtzetten nadat ik haar voor een kater had aangezien. Met Tresca gaat heel goed. Ze gaat al leuk om met de katers en zoekt leuk contact met ons. Ze heeft het…

Lees meer

Kattenterreur

Een pak van m’n hart. Dankzij het onverwoestbaar positief ingestelde natuurtje van Nena lijken de problemen in het Tilburgse ook weer goed te zijn afgelopen. Daar was nl. een vreemde kat het huis binnen gedrongen en dat leidde tot een fikse vechtpartij die weer tot gevolg had dat Cherry Nena…

Lees meer
default slider image

Echt een brilletje nodig!

Wanneer er tikfouten in de teksten op deze site stonden, dan kwam het omdat ik een brilletje nodig had voor het computeren 😉 M’n opticien heeft me advies gegeven voor de sterkte voor achter de pc en iets zwaarder voor het lezen. Ik kan me weer redden. Krant lezen was…

Lees meer

Dollende duootjes

Morgen is het al zover; de eerste gaat ons verlaten. Aan de grote stoere Arthur is de eer. Hij gaat het prima hebben. Zijn nieuwe mensen lijden al wat langer aan het Somalivirus. Zij hebben al twee Somali’s, Borre en Lera, de tuin is catproof afgezet én zijn al gewend…

Lees meer

Streling voor oog en oor

Het gaat uitstekend met de kittens en ze worden ieder uur nog leuker en liever. Ook word ik bedolven onder de mooiste foto’s en andere cadeautjes. Er komt nu natuurlijk extra veel bezoek over de vloer en die nemen goede camera’s en andere zaken (muziek en lekkers) mee. De foto’s…

Lees meer

Eesz heeft weer een hartje gewonnen

De dieren waren ook best van slag. De zorgen om Fonzie, het gemis daarna; dat ging niet alleen ons in de koude kleren zitten. Ook waren ze de afgelopen tijd op voedingsgebied knap ontregeld geraakt. Ik maakte doorlopend de meest aparte, vooral van kunstmatige geur- en smaakstoffen voorziene hapjes voor…

Lees meer

Een extra lekker hapje

De afgelopen dagen heeft Hugo deze site verplaatst en sneller gemaakt. Nog sneller! Dan plaats ik maar meteen een foto om de verbeteringen te vieren. Deze keer eentje van The Fonz. We hebben de indruk dat de medicatie begint aan te slaan. Hij heeft een betere eetlust. Gisteren is hij voor de…

Lees meer
default slider image

Op de bank voor een foto

Ze zien er echt al weer vier dagen ouder uit. De kittens worden al zo groot dat je ze best wel even op de bank kan neerzetten om een foto van te maken.

Lees meer

Bevoorrecht

De datum zegt het al – 4 mei, een emotioneel zeer zwaar beladen dag. Ik realiseer me hoe bevoorrecht we zijn, tel mijn zegeningen en geniet van het toppunt van luxe – het mogen samenleven met zoveel charmante huisdieren. Door de tiende verjaardag van de  lieve Shabanou hebben we nu een…

Lees meer

De Abessijnse Tresca

Het gaat hartstikke lekker met Maverick. Hij is al lekker thuis in de groep. Tresca en Fonzie hadden op de wereldshow voor een fotograaf geposeerd. De foto’s van Fonzie heb ik nog niet kunnen ontdekken maar die van Tresca staan al wel op de site van Over Dieren. Ze wordt…

Lees meer
default slider image

Felikat Awards 2005/2006

Ik lees net op de site van Felikat (ik wilde een paar katten online gaan inschrijven voor de show in Nieuwegein medio november) dat Rooster het weer gelukt is om een plaats in de Felikat Award competitie te behalen. De vijfde plaats is hem al meer dan eens gelukt, zijn…

Lees meer

Officieel Bloemendaalse

Met Dzjeedie gaat het zo goed dat ze afgelopen weekend officieel een Bloemendaalse is geworden. Toen ze ongeveer twee weken bij Eric, Chantal en Gijs woonde, begon ze Gijs aan te vallen. Gelukkig geen echte vechtpartijen en Gijs deed er alles aan om haar te kalmeren. Uiteindelijk heeft een boel liefde,…

Lees meer

De lieftallige Elfie

Sinds een week woont de lieftallige Elfie ook bij ons. Waar Sher me bijna wanhopig maakte met haar eetlust, geen dus, eet Elfie vanaf het eerste moment uitstekend. Ze is door haar fokster op dit gebied dan ook heel bewust opgevoed. Ze lust werkelijk alles. Inmiddels is Sher ook ‘door’…

Lees meer

Hier wordt ook afgeteld

Donderdag 15 oktober werden ze elf weken oud en mochten ze weer op de weegschaal én poseren. Eerst de gewichten: Xera 1200 gram, Tigger 1350 gram, Sheralyn 1400 en Toulouse staat met 1525 gram met vlag en wimpel aan top.Ik ben gewend om kittens iedere twee weken te ontwormen maar…

Lees meer

Een ramp!!

Ik ben een ramp met verjaardagen en vergeet meestal op de kalender te kijken. Voor de katten heb ik zelfs een prachtig boekwerk met alle data. Alleen moet ik het wel bijhouden én erin kijken. Maar gelukkig houden andere mensen het beter bij, want wie is er vandaag jarig? Cleo…

Lees meer

De prijs is hoog

Ik maakte me de afgelopen dagen zorgen over een vreemd plekje op de bovenlip van Kelly Kathleen. Gelukkig is het nu aan het minder worden, dus zeer waarschijnlijk was het alleen maar een wondje en geen beginnende tumor. Elvira is niet echt op haar best en ze moet weer aan de…

Lees meer

Handsome Harold

We ontvingen vandaag een enig kaartje van de mensen van Goofy. We hadden heel lang geen rechtstreeks contact meer met elkaar gehad, maar via, via wisten we wel dat e.e.a. best goed ging. Maar rechtstreeks wordt toch wel erg gewaardeerd. Goofy, officieel Silfescian Handsome Harold is een kind van onze…

Lees meer

Afscheid van Vidar

Maar eerst de jarigen van vandaag (6 juni) Vandaag, 14 jaar geleden, zat ik bij onze dierbare Nieckje die aan het bevallen was van haar nestje van de Hamburgse Harry. Nieckje was een wildkleurige poes en Harry een sorrelkleurige kater. Tot mijn grote verbazing bleken alle kittens ook de kleur…

Lees meer

Het aftellen is begonnen

Twintig minuten,… Daarna was hij overal uitverkocht. Ik kreeg ‘s morgens een email van Bol. Maar ik was aan het werk en zat zelfs achter het stuur. Even later kon ik even kijken waar dat mailtje dan over ging. Bleek dat men langverwachte nieuwe Playstation 5 dan eindelijk kon bestellen.…

Lees meer

De ontdekking van het kattenparadijs

In het vorige blog, die vóór die over de wereldshow, over de kittens heb ik wat later nog de chipnummers geplaatst. Ze staan nu ook in de database voor de Somali en hun stambomen zijn al binnen. Ik heb echt stapels foto’s. Maar goed dat ze digitaal zijn want anders…

Lees meer

Mijn Mooie MaliMeisje

Uiteraard begin ik met het belangrijkste: op 30 juli is Sher bevallen van een prachtig nestje van de mooie Magic. Twee poesjes en twee katerjes, net als de vorige keer. Hieronder draait een diashow met een deel van de foto’s van de afgelopen zes weken uit het leven van de…

Lees meer
default slider image

Ze wordt slimmer

De medicijnen voor Fonzie zijn weer verder afgebouwd en het gaat nog steeds goed. Heerlijk. Met Mariposa lijkt het sinds de aanpassing van haar medicijnen ook beter te gaan. Sijntje had zich van de week weer eens laten insluiten en heeft de hele nacht in een kast opgesloten gezeten. Maar…

Lees meer
default slider image

Coverboy

Vond ik het al geweldig dat Murphy (Nieckje x Harry) van Anita en Josja op de cover van het Raskanblad staat, staan er ook nog foto’s van onze dieren in de Felikat Magazine en dát blad komt in kleur uit. Het Raskanblad is voor een groot deel gewijd aan de…

Lees meer

Wij wilden per se Per Sé en hopelijk bevalt Elvie

Wij wilden per se Per Sé en hopelijk bevalt Elvie rondom 14 augustus van kleine Sélfies Zaterdagavond, toen wij op weg waren, lees een paar straatjes doorliepen want wij wonen er heel dichtbij, naar het optreden van ‘We remember Elvis’ in de Philharmonie, om kwart voor acht is het de…

Lees meer

Twaalf dagen oud

De eerste foto van onze Tresca met de oogjes open. Ze is nu twaalf dagen oud en laat al een heerlijk wakker kopje zien. Over lekkere kopjes gesproken. ‘s Morgens kijkt Elvira me altijd zo aanbiddelijk lief aan wanneer ik op het punt sta een handje brokjes uit het blik…

Lees meer

Het ‘dingetje’

Vandaag heeft de dierenarts bij onze zestien jaar oude Elvira een vermoedelijke mamatumor verwijderd. Dat verliep heel voorspoedig en het kon zelfs onder plaatselijke verdoving. Elly hield zich keurig aan. Het ‘dingetje’ was nog vrij klein, helemaal glad en gaaf waardoor de kans erg klein is dat er al iets…

Lees meer

Uit het kistje gevallen?

Het is best hectisch hier maar het gaat de goede kant op. Het katertje van Nieckje dat wat achterbleef, lijkt de goede kant op te gaan en het poesje van Tresca is er ook nog. Dat is helaas wel een ernstiger geval. Geen idee wat er met haar mis is.…

Lees meer
default slider image

Jamie opgenomen

Sinds het afgelopen weekend is Jamie van Tom en An in Rotterdam opgenomen bij de dierenarts. Jamie is een zoontje van Juultje en Rooster. Hij had altijd al een behandeling (dieet en voedselsupplement) tegen struvietkristallen maar nu heeft hij oxalaatkristallen. Het is echt heel ernstig met hem. Er is al…

Lees meer

Eenzame Mynie

Polly is weer kapmonstertje af. De andere medicijnen (Cortavance huidspray van Virbac en de pillenkuur Apoquel) sloegen enorm goed aan. Ze heeft totaal geen jeuk meer en de huid is helemaal rustig. Morgen ga ik wel even bellen of die kuur echt per se afgemaakt moet worden. Het is namelijk…

Lees meer

Een ware Silfescian

Nardi maakt het goed en kan ondanks zijn gebroken kaak en nog scheve bekkie wel zijn Carnibest naar binnen krijgen. Zijn baasje heeft een kittenkooi hier opgehaald want voor een goed herstel móet hij zijn poot ontzien en acht!! weken in een kooi leven. Gelukkig is hij heel gezeglijk, een…

Lees meer

Op slot

Wat was er weer een schrik. Deze keer geen toestanden met de dieren als een dier kwijt, het ergste wat je kan overkomen, maar ´alleen maar´ een groot probleem met mijn website. In een poging om de beveiliging te verbeteren, had mijn lieve webmaster Victor eerst zijn eigen site een…

Lees meer

Ik en mijn tellertje 🙂

Op zo’n mooie datum als vandaag (07-07-07) kan het niet anders dan dat er allemaal bijzondere dingen gaan gebeuren 🙂 Er staat heel wat gepland. Alle stamboompapieren zijn nu de deur uit of al in stamboomvorm binnengekomen. Alle kittens staan nu geregistreerd in dé database voor ons ras, de Electronic…

Lees meer

Beierende klokken en klappende mensen

11 maart Italiaanse toestanden Mensen hebben geen idee wat er kan gebeuren wanneer er nog meer mensen het coronavirus krijgen; in Italië moeten de artsen kiezen tussen de patiënten met een ernstige longontsteking wie er beademd kan worden en wie niet wegens gebrek aan apparatuur…

Ons ras promoten

Ik hoorde van Huibert dat iemand die wij kennen via zijn werk voor het Anti Discriminatie Bureau de foto van het Flessenkind van Rudolphine als bureaubladachtergrond heeft! Inmiddels heet dit speciale dametje Mormi, Morma, Mormèl (tje). We weten nog niet of het Quintresca of Quinta Nea gaat worden. De tijd…

Lees meer

Twee favoriete shows

Afgelopen zondag togen we naar de kattententoonstelling in Schiedam. Deze septembershow en die in Haarlem halverwege de januarimaand zijn onze twee favoriete shows. Dit zijn beide shows van Felikat, onze vereniging, en ze worden altijd goed georganiseerd, zijn altijd op tijd afgelopen zodat mens en dier na zo’n drukke dag…

Lees meer

De ronkende kraammand

We beleven hier hectische tijden waardoor ik geen tijd had om hier iets te schrijven. Ik heb gelukkig wel af en toe wat op Facebook kunnen zetten. Wat is er gebeurd? Sher is vier dagen eerder dan verwacht bevallen van haar nestje. Ze had een gemakkelijke bevalling en de kittens…

Lees meer

Hele lieve reacties

We krijgen nog steeds hele lieve reacties n.a.v. het overlijden van Elvira. Patrizia had zelf een kaart gemaakt met een foto van haar Praantje erop. Praantje is ook een afstammeling van SuperEl. Haar vader was Tango, een zoon van Pooh die op haar beurt weer een dochter is van de…

Lees meer

Dolle pret met Dzjeedie

Zondag sloeg het weer al wat om en nu is het erg herfst. Zelfs het kattententje is omgewaaid. Dzjeedie laat zich niet kennen. Kamperen zal ze. En Nena blijft nog langer dan gepland. Eerst vanwege de vakantie van haar a.s. vrouwtje Anja, toen omdat haar a.s. maatje Cherry niesziekte had…

Lees meer

In het zicht van de haven

29 november 2020 De tijd vliegt; de kittens wonen nu al drie weken bij hun nieuwe mensen. We zijn heel blij met de goede berichten die we over ze ontvangen. De mensen van de twee broertjes Tigger en Toulouse in Den Haag schreven onlangs dat ze het gevoel hebben dat…

Lees meer

Rooie Rooster

Zo blij als we zijn met de geweldige nestjes, met het feit dat ieder kitten precies daar terecht komt wat we hoopten, zo goed als het met Cuty gaat en dan ook nog het vooruitzicht op een schattig zilvertje (ze gaat misschien Shabanou heten) zo zitten we nu ineens in…

Lees meer

Het arme katje

Sijntje zit graag achter het beeldscherm van m’n pc en voor haar comfort ligt er ook een lekker kleedje. Alleen kreeg het arme katje de schrik van haar leven vanmiddag: ze leunde tegen het achterwandje wat toevallig twee deurtjes zijn waardoor de stekkers etc. aan de achterkant van de pc…

Lees meer

Mariposa’s enige dochtertje, de parmantige Juul

[caption id="attachment_21587" align="alignright" width="312"] Jeugdfoto van Mariposa op de PoezenAgenda. Vandaag, 21 jaar geleden, werd er een nestje zilver Abessijntjes geboren van de bij ons geboren Cyra en onze eigen Sigismund. Door omstandigheden kwam dit nestje bij ons terecht. Karin werd later Asnah gedoopt en werd de eerste Abessijn die…

Lees meer

Goede berichten uit Tilburg

Goede berichten uit Tilburg over Nena, Rudolphine heeft weer een prachtige nieuwsbrief over haar mooie Nardi gemaakt, Sophie is helemaal in de gloria – en ik ook – over het plan om haar Lizzy naar Nazeer in Duitsland te brengen voor een nestje, ik heb een verhaal over Kelly Kathleen geschreven…

Lees meer

Maar de foto’s zijn wel gelukt!

Ons tuintje wordt er niet mooier op. We hebben noodgedwongen op meerdere plaatsen doorzichtig folie aan de tuinafzetting vastgemaakt op de plekken waar we hebben gezien dat Sher als een aapje daar hangend aan haar vier pootjes als een aapje naar plekjes klautert waar ze op de afzetting kan komen.…

Lees meer

We zijn het aan het winnen

De wedstrijd tussen ons en Dzjeedie over het ontsnappen uit de tuin en eindelijk heb ik een actiefoto van haar op dit gebied.

Lees meer

Pici waait van de kattenloop

Ik heb aan de pagina van Fonzie gewerkt. Het is al een heel verhaal en ik ben nog lang niet klaar. Er valt zoveel over hem te vertellen. Arme Pici en arme Huibert – die hebben een flinke schrik achter de rug. Tijdens hun uurtje behendigheid op de zaterdagochtend is…

Lees meer

Sorrelzilvers in het zonnetje

Vandaag staan de sorrelzilvers in het zonnetje. Vanmiddag was er speciale aandacht voor The Fonz want de voorzitster van zijn fanclub in de persoon van Philine kwam met haar vriendin op bezoek om hem toch weer eens even op schoot te kunnen hebben. Ooit viel zij op hem en hebben we haar geholpen…

Lees meer

Slimme Sher in de hoofdrol

  19 juli 2020Deze blogs zijn ook voor mijzelf bedoeld als een soort logboek over het wel en wee van onze dieren maar ik schrijf ook over andere dingen die op dat moment belangrijk zijn in ons leven. Dat is nu dus al maanden de corona-pandemie.  Ik raak steeds meer…

Lees meer

De uitslag…

Maverickje is vandaag officieel kitten-af: hij is nu tien maanden. Maar gelukkig is dit echt nog niet in zijn gedrag te merken. Ik hoop van ganser harte dat hij zo’n levensgenieter blijft als hij nu is. Hij straalt echt uit dat het leven een feestje is. Alles is leuk, alles…

Lees meer

Orchids eerste verjaardag

Gisteren hebben we de eerste verjaardag van Orchid ‘gevierd’ en vandaag heeft Rudolphine weer de prachtigste foto’s geschoten. Foto’s van Orchid staan in haar topic en die van Rudolphine komen in het topic over de nestjes en op Kattenpraat. Vandaag kwam er ook een mailtje binnen van kittenkopers van een…

Lees meer
default slider image

Opnieuw een verhuizing

Het is vandaag behoorlijk warm maar of dat de reden is voor de verhuizing vraag ik me af. Nieckje zit nu met haar kittens in de vierkante bak van de klimboom. Verre van veilig en zeker niet koel. Ik hoop dat ze snel over te halen is een veiliger locatie…

Lees meer

Beeldig

Gisteravond lag Elfie zo schattig te wezen op het salontafeltje dat er ik een fotootje van móest maken. Geen daglicht en met mijn mobieltje dus de kwaliteit laat te wensen over maar van dat lieve bekkie met die tevreden uitstraling wilde ik per se nog een fotootje. Toen ik de…

Lees meer
default slider image

Uit logeren

Gisteren is Jessie, een zwartzilveren dochtertje van Oentje en Elmo van 13 jaar voor proef uit logeren gegaan bij mensen die onlangs een van hun katten door ouderdom hebben verloren. Het is de bedoeling dat wanneer het lukt dat Jessie daar blijft wonen. De reden dat Jessie van huis verandert…

Lees meer

Een moeilijk besluit

Vandaag draaide alles om Dzjeedie en wel op een heel emotionele manier: we hebben haar vandaag weggebracht naar haar nieuwe mensen. Volgens ons krijgt ze het ideale nieuwe tehuis, mensen die absoluut wous van haar zijn, een heel lief katervriendje, ze houdt dezelfde dierenarts, dus lekker dichtbij en een heerlijk ruim huis…

Lees meer
default slider image

Amalia van Philine

Deze week is er nog een Somali overleden. Amalia van Philine, een trouw bezoekster van deze site én de fanclub van onze Fonzie, had PKdef. Dat is een erfelijke vorm van bloedarmoede. Soms overlijden de dieren er jong aan, soms pas na vele jaren in gezondheid geleefd te hebben en…

Lees meer

Een drama

Ik heb de laatste dagen veel tijd gestoken in de pagina’s van onze katten. Ik heb bij Elvira eindelijk eens haar verhaal geschreven en jeugdfoto’s geplaatst. Een van de vele jeugdfoto’s van haar. Ook is de pagina van Nieckje bijgewerkt. Een drama. Was ik net zo blij met de hele…

Lees meer

Fonzies maagmedicatie slaat aan!

Ondanks de vrij eenzijdige eetlust maken The Fonz en Mariposa geen slechte indruk. Fonzie mauwt zoveel minder dan voorheen en komt zich regelmatig melden voor een spinnende schootsessie. Blijkbaar doet dat maagmedicijn best wel wat. Volgende week moet bekeken worden of er mee door gegaan kan worden. Het raadsel over…

Lees meer
default slider image

Aandacht voor haar kittens

Nieckje vindt alle aandacht voor haar kittens prima. Ook bezoek mag ze best in de handen nemen, mits ze in de buurt van haar nestkistje blijven. Toen ik tijdens een fotosessie haar drie katertjes eruit had gehaald, kwam ze er eerst ‘bedeesd’ bij zitten. Echter niet voor lang. Ze vond…

Lees meer

Nieuw speelgoed

We hebben het geboortekaartje van ons nieuwe buurmeisje gekregen en we zijn heel verrast door haar volledige naam. Ze heet namelijk niet alleen Jade maar ook Zilver. Wat hebben onze buurtjes met onze zilvertjes? Onze zilver Abessijn Tamara van vroeger had ook al een naamgenootje in onze straat en nu…

Lees meer

Komend weekend is er weer een Felikatshow

Ik ga er even goed voor zitten op deze dag met een mooie datum: ik ga straks nl. weer oefenen met het maken en plaatsen van widgets op de nieuwe website maar eerst even deze twee foto’s van moeder en dochter Kitty Jewel en Sher. Ter gelegenheid van Shers eerste…

Lees meer

Een grote onderhoudsbeurt

Nardi is verlost van de constructie van zijn bekje maar ik had er nog geen foto van geplaatst. Het was extreem zwaar voor alle betrokkenen. Helaas is zijn pootje nog niet voldoende genezen maar dat komt vast ook nog wel helemaal goed. De grote winst is nu dat hij weer…

Lees meer

Beroemde katten

We hebben een langdurige telefoonstoring. Het gaat minstens tot donderdag duren, zei de KPN. Gelukkig hebben we inmiddels ADSL en mobieltjes en zijn we dus niet helemaal van de buitenwereld afgesloten. Wie het probeert krijgt allemaal rare piepjes te horen. De mobieltjes zijn alleen voor noodgevallen en zo lang er…

Lees meer

Hele smakelijke tabletjes

Het kon met Elvira beter gaan. Ze heeft weer een terugval met haar darmpjes. Gelukkig geeft ze niet de indruk dat ze er zelf last van heeft, maar we gaan haar wel even laten onderzoeken door oom dokter. En als we daar dan toch zijn, dan wil ik ook dat…

Lees meer

Showperikelen

Dat ik geen ochtendmens ben, is geen geheim maar dat ik me ‘s morgens om half zes zo kon vergissen in de medicatie voor Mariposa is echt niet voor herhaling vatbaar. Zij krijgt n.a.v. een diagnose/behandeling met de Bicom (bioresonantie) tweemaal daags drie druppeltjes en het bleek dat ik het verkeerde…

Lees meer

Alle begin is moeilijk

Maar het is al heel wat dat dit nieuwe berichtje in de juiste categorie, het bloghoekje, terecht is gekomen. Eerder had ik een blauwe knop ‘bijwerken’ maar via publiceren, ging het ook (vast niet de bedoeling). Nu een foto erbij. Victor is degene die me helpt met deze website en…

Lees meer
default slider image

De winteractiviteiten

Nog eventjes en dan hebben we de kortste dag van het jaar gehad. Ondertussen amuseren we ons dan maar met de winteractiviteiten zoals de mooi verlichte molen mét kerstster, de Adriaan aan het Spaarne, voetbal kijken met katten en Mariposa vond het weer absoluut geen probleem om een wandelingetje te maken en even…

Lees meer

Tafelmanieren

Hadden wij even een goed weekend! Zaterdag op bezoek bij het nestje van Sana en zondag kwamen Rudi en Angela op bezoek. Uiteraard hebben we het gezellig gehad maar wat ook erg leuk was, was dat ze e.e.a. hadden meegebracht: cadeautjes (Japanse gelukbrengende katjes) en de goede fotocamera van Angela.…

Lees meer

Special van Raskan

Alles staat klaar voor de Special van Raskan morgen in Haarlem. Mooie bekers, leuke prijsjes voor de dieren die beste van hun kleur worden, leuke cadeautjes voor de deelnemende mensen en katten. Alleen hier nog even de katten uitborstelen en de foto’s plaatsen die ik net via Huibert van zijn…

Lees meer
default slider image

Beroemde Fonz!

Ik ben druk bezig met de verhuizing van de deelnemers van de discussiegroep voor de liefhebbers van Abessijnen en Somali’s op het internet. Die bij Topica draaide zo langzaam, sommige post kwam nooit aan, andere post na vele uren, dat werkt niet. Dit weekend gaan we draaien bij Yahoo. En…

Lees meer

Radiostilte

Zo langdurig heb ik nog nooit mijn website niet bijgehouden. Bij mijn eerste website, vanaf 2005, schreef ik iedere paar dagen wel een klein berichtje. Op deze maak ik grotere blogs en die verschenen ook best wel redelijk frequent. Dat ik nu ruim twee maanden lang niets kon schrijven, heeft…

Lees meer
default slider image

De noodzakelijke controle

Er zit aardig wat mee. Huibert heeft een kantoor in een historisch gebouw met een prachtig uitzicht en parkeerplaats voor de deur maar één klein dingetje kon beter; de rode brievenbus van de PTT blokkeerde het uitzicht voor een deel. Nu vind ik het best jammer dat de klassieke rode…

Lees meer

The Fonz op het lijf geschreven

Het weer was zo lekker vandaag dat ik de verwarming in het hoekje waar Nieckje met haar kroost zit uit kon doen. Voor de nacht doe ik het wel weer aan – ze mogen het niet koud krijgen. We zijn erg ontroerd door de foto die wij totaal onverwacht hebben…

Lees meer

Premior & Europees Kampioen

Vandaag kwam het certificaat binnen dat de titel van Kelly Kathleen officieel maakt: Zij mag nu ‘de prinsessentitel’ voor haar naam zetten: Premior & Europees Kampioen Silfescian Kelly Kathleen. Ze had al een prachtige titel behaald, Europees kampioen bij de FIFe, daarvoor moet je aardig wat keren een certificaat voor…

Lees meer

Werkelijk geweldig

Ik was een beetje zielig, steeds maar ziek etc. en Huibert heeft me opgevrolijkt met een hele goede flitser voor bij mijn digitale Olympus. Hij is werkelijk geweldig. Ik moet natuurlijk de finesses nog uitpuzzelen maar het is een verademing om eens ogen van onze katten te zien zonder dat…

Lees meer

The Fonz stal de show niet

Het ging zo goed met The Fonz dat zijn medicatie kon worden afgebouwd, dacht ik. Is m’n jochie vandaag helemaal ingestort. Spugen, niet meer willen eten, dus naar de dierenarts. Hij wordt al vanaf augustus behandeld voor een maagdarmprobleem en nu is echt duidelijk dat hij een maagprobleem heeft. Probleem…

Lees meer

V-nest alweer twee weken oud

Vandaag zijn Elfies kittens, het V-nest, al weer twee weken oud. Moeder en kinderen doen het fantastisch. De kittens groeien als kool en mama Elfie is erg tevreden en gelukkig. Ondanks de omstandigheden. Kort voor de bevalling heeft ze meerdere ernstige aanvaringen met Bashiir en Sher gehad. Zodanig dat ik…

Lees meer

Hectische dagen

Wilde ik in deze blog gaan vertellen hoe het met Elfie en haar kittens gaat, kon ik opeens niet meer inloggen. Eerst een waarschuwing dat mijn site niet veilig zou zijn en toen begon de ellende met het inloggen. Ik kon op mijn kop staan WordPress; kende mij niet :-(…

Lees meer

Alex Slingenberg

Zojuist even voor Zwarte Piet gespeeld voor de buurkinderen. Leuk te horen wat een enkel klopje op de ramen aan gegil kan veroorzaken 🙂 Vandaag hadden we ook bezoek voor de katten maar Eeszje snapt echt niet dat ze niet voor haar komen. Ter gelegenheid van de Eeszje de Kuvasz…

Lees meer

Lekker veel thuis

Huibert heeft vakantie en is dus lekker veel thuis maar wat gebeurt er wanneer je een oud huis én vrije tijd hebt: klussen. Dat zijn leuke dingen voor de dieren. Overal kijken en je ermee bemoeien. En ondertussen is het nog goed voor de socialisatie van de kittens ook. M’n…

Lees meer

Fwoluk Pwasuh

Het is hier heel spannend geweest maar het gaat allemaal de goede kant op. Eerdaags meer nieuws. Voor nu móet de leuke fotobewerking van Patrizia Pugliese hier een plekje kijgen.

Lees meer
default slider image

De oude luchtfoto

Huibert heeft van iemand een oude luchtfoto van het centrum van Haarlem gekregen. Prachtig! Nu nog een hedendaagse, dan ben ik helemaal tevreden. Zo prettig als wij nu wonen in Haarlem winter 2006, zo slecht hadden de mensen het op het moment dat deze foto werd genomen – hongerwinter 44/45…

Lees meer
default slider image

Allemaal familie

Ik ben gisteren bij Sirpa op bezoek geweest. Erg gezellig én genoten van de katten: allemaal familie. Van Tequise (13), de overgrootmoeder van Rooster, tot Zuci (15) de vader van The Fonz. Ik ben aan het experimenteren met m’n nieuwe fotobewerkingsprogramma. Eens kijken hoe het lijkt. Het kan er mee…

Lees meer
default slider image

Orchid, m’n hartediefje

Er was vanwege het te verwachten onweer een weeralarm afgegeven. Hier is het gelukkig erg meegevallen al was de regen erg welkom voor de plantjes en het opfrissen van de tuin. Ook waren de donderslagen en bliksemschichten heel nuttig voor de verperfectionering van de socialisering van de kittens. Helaas is…

Lees meer

Zo’n schattige foto

Sofie had zo’n schattige foto van haar Botje (Kelly Kathleen x Gideon van Dirk en Ans) gestuurd, dat deze hier een plekje moet krijgen. Meestal ligt ze innig met ‘haar Koene Ridder’ maar hier ligt ze bij haar ras- en catterygenoot Botje (die ook naar de show in Haarlem komt).…

Lees meer

Creativiteit in coronatijd

Ons leven staat wel heel erg op zijn kop: nooit verwacht dat we zoiets als een wereldwijde virusinfectie zouden meemaken. We zitten met z’n allen in een verschrikkelijke rampenfilm. Wat een verdriet wereldwijd. Alleen al het geen afscheid kunnen nemen van je dierbaren. Mijn hart huilt met al die vele…

Lees meer

Gemanicuurde katten

Er staan al veel foto’s van Sana’s kittens bij hun topic in de rubriek ‘nestjes’. Maar er zijn er nog veel meer. Om er hier eentje te plaatsen, is het moeilijk kiezen. Eentje maar van het nageltjes knippen. Als je goed kijkt kan je zien dat het knippertje zijwaarts gebruikt…

Lees meer

In de achtbaan

Om maar met het goede nieuws van vandaag in huis te vallen: het effect van de vaccinaties lijkt zichtbaar te worden. Ondanks dat de besmettingscijfers erg hoog zijn en blijven oplopen, lopen die van de sterftecijfers nu nog niet op! Ik hoop zo dat dit komt doordat de 80-plussers nu…

Lees meer

Fluviatiele genoegens

Vandaag kon ik genieten van het zachte getingel van het nieuwe windorgel dat we ter nagedachtenis van Elvira hebben gekregen. Hij doet het erg goed en reageert sneller op een beetje wind als het andere orgeltje. E.e.a. was best emotioneel maar wel mooi. Een genoegen van geheel andere orde was…

Lees meer

M’n sociale leven

We zijn weer een paar prachtige foto’s van Kelly Kathleen rijker. Harry en Lammijne waren ook op de show in Alkmaar en toen Huibert Kelly weer terug kreeg na haar ‘optreden’ voor de BIS-veteraan heeft Harry o.a. deze foto gemaakt. Wat is ze toch mooi. M’n meisje van dertien jaar. Ik…

Lees meer

5 thoughts on “Slimme Sher in de hoofdrol

  1. Hallo lieve zus van me, fijn te weten dat je weer achter de pc zit na je ongeluk. Sher is vijf dagen geleden bevallen van een prachtig nestje. Ik ga er snel een blog over maken. Er staat al wat op mijn Facebook en bij de nestjespagina. Ik ga je gauw mailen/bellen.

 1. Mooie blog weer, Suzan. Volgens mij hebben jullie een klimpaal van dezelfde leverancier als wij met afneembare mandjes en dekjes die zo de wasmachine in kunnen. Dat is hier weer eens nodig, Uriah heeft er eentje helemaal ondergespuugd. Ik ga proberen een miauwtje van hem op te nemen. Hij kan zo mooi ‘zingen’!

  1. Hallo Diny, wij zijn zo tevreden over onze klimboom van KatzenDeko. Onze mandjes zijn van microfiber en dat is zelfs makkelijk schoon te krijgen met een vochtig doekje. Maar zelfs na de wasmachine zien ze er nog steeds als nieuw uit; zelfs na vier jaar. Andere bomen zien er vaak al na een paar maanden haveloos uit. Deze is bij intensief gebruik door een grote kattenfamilie nu nog amper van gloednieuw te onderscheiden. We hebben onlangs weer wat van deze firma besteld: ik hoef nooit meer anders!
   Ik kijk uit naar Uriahs mauwfilmpje!

   1. Helemaal eens. Ik heb de mandjes en dekjes al tig-keer gewassen en ze komen als nieuw uit de wasmachine. Het spul is zijn prijs dubbel en dwars waard (zullen we aandelen nemen? 🙂 ).

    Ik heb microfoon en telefoon al een tijdje klaar liggen en het is alsof hij het aanvoelt, maar Uriah houdt zijn kaakjes sindsdien stijf op elkaar. Wel heb ik gespin er op staan, terwijl hij kopjes tegen de mic geeft, maar dat was nou net niet de bedoeling. We houden vol!

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten