Voor het geval dat

Deze website draait op WordPress. Dit programma heeft ontzettend veel mogelijkheden maar de meeste gaan mij ernstig boven mijn petje. Nu zijn er recent weer nieuwe mogelijkheden bijgekomen maar dat heeft consequenties. Zodra ik iets heb gemaakt met het onderdeel blok-editor komt er een voor mij als leek onbegrijpelijke ‘mededeling’ bovenaan zo’n pagina te staan die ik er niet meer af kan krijgen. Er staat bijv. zo’n mededeling op de pagina van Sheralyn en op een van de Nestjespagina’s. Deze blog maak ik dus in de oudere versie waar ik gelukkig wel redelijk mee overweg kan. Alleen is er nu een ander probleem: ik kan nu geen zijbalk met kleinere fotootjes en videootjes aan de rechterkant zetten omdat de widget daarvoor ook niet meer werkt.

Weken geleden zijn Nicky en Tinka al gestart met het gezamenlijk uitbroeden van hun kittens.

Dit is dus een gevalletje ‘Victor Help!’ Mocht deze blog uiteindelijk wel zo’n fotowidget erbij krijgen dan weten we dat het gelukt is. Ik verwacht alleen dat dit een hele grote klus voor Victor gaat worden. Hij heeft nu veel vrije dagen – zet ik hem aan het werk 😉 Die vakantie heeft hij echter niet voor mijn website opgenomen maar juist voor nestjes van zijn Tinka en Nicky.
Op dinsdag 31 augustus is Tinka van twee kittens bevallen. Een aantal uren eerder had ze helaas een veel eerder overleden klein foetusje gekregen en dan is het de vraag hoe de verdere bevalling zal verlopen. Die verliep uiterst traag en de twee levende kittens waren heel erg klein. Zonder Victors inzet en deze hoeveelheid vrije tijd waren deze kittens absoluut kansloos geweest.
Het duurde dagen tot de melkproductie echt verbeterde maar de groei zit er nu goed in. Zeker de tweede die nu de naam Dikke heeft, doet het heel goed. De Kleine zit nog wel in een kritieke fase. Er wordt heel hard geduimd voor Tinka’s kleintjes.
In de kraammand is een webcam gemonteerd en het is zo schattig om mama Tinka en tante Nicky zo zorgzaam bezig te zien. De Dikke en de Kleine zijn wel de schoonste kittens van Capelle a/d IJssel.

Sheralyn & Gio
Sheralyn is op 17 augustus gedekt maar aan haar is uiteraard nog weinig te merken anders dan dat ze erg blij was toen ze na haar spannende logeerpartij weer in haar eigen huis was. Na wat extra bunkeren en slapen ging ze verder met haar gangbare bezigheden en dat is vooral veel buiten op het ‘Gluren-naar-de-burenplankje’ zitten. Uitkijken naar een spannende kater hoeft niet meer want de knappe Gio heeft heel goed zijn best gedaan en op 7 september zouden de eerste echte kenmerken van haar zwangerschap zichtbaar moeten worden. De toegenomen eetlust is er al wel eentje die me hoopvol stemt én net kwam ze met een overslaand motortje ouderwets bij me knuffelen. Tot ik een niesbui kreeg.
Als kitten lag ze uren bij me op mijn arm maar dat past niet meer. Ze moet net als Orchid leren om overdwars op mijn schoot te gaan liggen, dan kan ze zelfs voor mijn laptoptafeltje bij me blijven. Gezellig en lekker warm. Hebben we een echte airco aangeschaft, is hij eerder nodig voor bijverwarming dan voor koeling. Deze zomer stelde qua temperatuur weinig voor maar mij hoor je niet klagen. Alles is beter dan het noodweer nu in de Verenigde Staten. De Hollandse temperaturen komen ons ook heel goed uit want we zijn nog steeds aan het klussen. Gelukkig niet meer zo hectisch als eind vorige maand toen de vloer zelfs open lag. Nu is het meer de afwerking van de nieuwe vloer, het schilderen van de kast en vooral veel uitsorteren en wegdoen. Minder spannend voor de katten maar nog wel rommelig genoeg en daar houden ze hier wel van: met het Simbakussen op een kratje met spullen uit die kast heeft Sheralyn alle comfort die ze nodig heeft.

Toevallig stonden er geen verhuisdozen of kratjes met spullen uit de kast op de bank – kon Sheralyn mooi even poseren met haar indrukwekkende staart. Zie de foto links.

Tweedeling
Dit begrip hoor je tegenwoordig overal. Meestal gaat dat over hoe men denkt en omgaat met Covid maar de meningen over de F1 die komend weekend in Zandvoort wordt gehouden, houdt de gemoederen ook aardig bezig. We wisten dat we die dagen eigenlijk gegijzeld zouden worden. De trainingen bij de KC (hondenclub) zijn geannuleerd omdat al het verkeer in de regio grote problemen kan krijgen. Er is zelfs een school voor kwetsbare kinderen die zijn deuren sluit… Ik gun iedereen zijn pleziertje en vind het zeker leuk wanneer Max zijn rondjes perfect maakt maar deze regio is helemaal niet geschikt voor zoveel drukte. Het wegennet kan dit niet aan. We hadden naar een verjaardag van een kwetsbaar mens willen gaan – de stad uit zou nog wel lukken maar daarna weer een parkeerplaats vinden, lijkt me onmogelijk. Openbaar vervoer is nu ook geen optie. Er zijn ergere dingen maar de F1 in Drenthe is een veel beter plan.

Voor het geval dat
Ik vroeg me af waarom het me toch zo dwars zit dat er zo’n groot verschil in denkwijze rondom het covid-gedoe bestaat. Het recht op een eigen levensovertuiging is in Nederland zelfs wettelijk geregeld. Je mag hier overal in geloven, van God, Jehova, Allah, kabouters tot engelen. Het duurde even tot het muntje bij me viel: het gaat erom dat je met je opvattingen anderen geen schade toebrengt en dat je eerlijk bent over je opvattingen. Dát is het dus. En dat heb je met het geloof in een zekere Engel, niet Gabriël maar die Willem, wel. Zijn aanhangers hebben een andere kijk op Covid en lijken er alles aan te doen om het, in hun ogen, niet-bestaande of volkomen onschuldige virus zo veel mogelijk te verspreiden door bijv. gebruik te maken van het recht op demonstraties en het ontduiken van de coronamaatregelen. Ik had niet verwacht dat mensen zo asociaal konden zijn door o.a. expres daar waar je je handen zou moeten ontsmetten de gel náást je handen te laten vallen en je mondkapje zo te bewerken dat het echt voor 99,9% nep is.
Helaas is me duidelijk geworden dat mijn kapster mij met een nepmondkapje op heeft geknipt. Vlak voordat ik weg ging, viel het buitenlicht een keer op het kapje en kon ik er zo doorheen kijken. Ik met mijn naïeve hoofd dacht nog even dat zij via haar beroepsvereniging misschien een speciale had maar dit kapje moet het resultaat zijn van haar contacten met complotdenkers/Covid-ontkenners. Ze had me verzekerd dat ze voor mijn bescherming een kapje zou dragen. Zo heeft ze dit dus opgelost ☹ Daar heb ik ook een oplossing voor: ze is na meer dan 25 jaar een klant kwijt! Russische roulette spelen met de gezondheid of zelfs levens van je klanten: Onacceptabel en onvergeeflijk. Alleen nog even een andere kapper zoeken.
Ik vind het dragen van een kapje ook geen feest maar dat is peanuts vergeleken met de werkers in de zorg. Zij hebben het pas echt zwaar met al die voorzorgsmaatregelen. Urenlang hard werken helemaal in plastic verpakt met maskers op en doorlopend op je hoede zijn. En dan ook nog uitgescholden en bedreigd, zelfs privé, worden! De uitval door overwerktheid en verloop is zodanig groot dat het goed mis aan het gaan is in de zorg. Eerder kon dit met overwerken, geen vakanties en het uitstellen van andere zorg zoals operaties worden opgevangen maar de rek is er nu echt uit. Ik hoorde laatst iemand op tv stellen dat er het afgelopen anderhalf jaar meer mensen voortijdig aan de uitgestelde zorg zijn overleden dan aan Covid-19…
We kunnen niet blijven doorgaan met het voorrang geven aan Covid-slachtoffers maar als er gekozen moet gaan worden, welke criteria moeten er dan gehanteerd gaan worden? Moet een Covid-ontkenner van 40 jaar aan de beademing op de IC terwijl de hartoperatie van een 60-jarige steeds maar weer en uiteindelijk met fatale gevolgen uitgesteld moet worden? Ik vind dat ze dan moeten gaan kiezen voor de gevaccineerden én de mensen met een immuniteitsprobleem door chemo of een donororgaan waarbij een vaccin minder of zelfs geen effect heeft. Deze mensen hebben het risico op de bijwerkingen genomen en daarmee de zorg voor een belangrijk deel ontlast. We kunnen de samenleving niet eeuwig op slot houden. Voor het geval dat ik medische zorg nodig zou hebben, moet ik dus die app op mijn telefoon zetten zodat ik kan aantonen dat ik volledig gevaccineerd ben.
De laatste berichten van het RIVM over de werkzaamheid van alle vaccins klinken heel positief: van de gevaccineerden belandt maar een heel klein percentage nog op de IC’s. Het zijn voornamelijk de mensen met het immuniteitsprobleem die nog wel ernstig ziek kunnen worden.

Lief en leed
We ontvangen vaak, al dan niet via de besloten SilfescianFacebookgroep, een berichtje met recente foto van de jarige Silfescians. Deze keer van de prachtige Donna en Yalena van Margaret en Willem. We hebben meer foto’s van jarigen en andere leuke berichtjes ontvangen. Die hoop ik op deze pagina te kunnen plaatsen wanneer de zijbalk weer bruikbaar is.

 

Donna is op 4 augustus elf jaar geworden.
Yalena vierde de 15e haar dertiende verjaardag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helaas is er ook veel verdriet. Rudi is haar zo geliefde poes Noortje verloren. Noortje was de oudste dochter van Nieckje en de Hamburgse Ramon. Haar zusjes Saar en Lizzy zijn al overleden. Niet al te lang geleden verkeerde de vierde zus Sana gelukkig nog in redelijke gezondheid.

Rudi had dit ontroerende bericht op de Silfesciangroep gezet.

Noortje als dertien jaar oude hulp in de huishouding.

 

Noortje, mijn allerliefste Noortje,

Je ligt zo stil in je mandje,
Je hartje klopt niet meer,
Je prachtige ogen kunnen mij niet meer vinden,
Je mooie lieve rituelen zijn er niet meer,
Ik hoor je niet meer spinnen, niet meer trippelen, geen prrrr prrr; jij kleine praatpoes,
Wat is het leeg zonder jou,
Maar jouw leven werd de laatste weken lijden, en daarom heb ik je moeten laten gaan.
Noortje is 30 augustus overleden. Ik heb het voorrecht gehad dat we 17 1/2 jaar samen zijn geweest. Ze laat Indira en Oliver achter en haar zo intens verdrietige mensenmamma. Rust zacht mijn allerliefste Noor, mijn kostbare schat. Noortje is heel vredig ingeslapen ❤️❤️❤️
Donderdag 2 september mogen we haar urn ophalen en is ze weer thuis.
Silfescian Lona Noor geboren 16-03-2004 ⭐️ 30-08-2021.

 

 

 
 
 
Zuko & Zhu
De kittens van Tinka groeien nu echt als kool en vooral de kleine gaat als een speer. Een beetje langzamer mag nu ook wel. De Kleine is in een paar dagen tijd van ca. 55 gram naar de 96 vanavond gegaan en de Grote weegt al dik 130 gram. De lieve tante Nicky heeft nu zelfs ook al melk, ‘tantemelk’. Dit komt bij honden heel vaak voor maar bij katten is dit uitzonderlijk. Nicky is nu nog maar acht weken zwanger en zou nog zeker haar kittens een week bij zich moeten houden.
Het is nu dus ook tijd om de twee katertjes een naam te gaan geven. Silfescian Zuko Zesiro voor de kleine en Silfescian Zhu Zoltan voor de grote. De betekenissen:
– Zuko is een Chinese naam voor jongens en het betekent vuur, vurige en Zesiro is een Afrikaanse naam voor jongens voor het eerste kind van een tweeling.
– Zhu is een Chinese naam met ‘wens’ als betekenis en Zoltan is een Hongaarse naam voor jongens en staat voor het begrip ‘leven’.
Het nestje was een vurige wens van Victor en dat betekent de namen Zuko & Zhu dus.
Voorlopig gaat het me nog niet lukken om die fotootjes rechts naast dit deel te krijgen. Ook via mijn tablet loop ik vast. Ik krijg een melding over ‘maintenance downtime or capacity problems’. Het is dus gelukt!! 

6 september
Echt niet goed voor hart en bloedvaten, die problemen met de site. Via mijn provider Argeweb was het maar een druk op de knop op de PHP te updaten naar 7.4 maar net als de vorige keer veroorzaakte dit een kritieke fout waardoor de site niet meer te bewerken bleek. Dus maar weer aan de telefoon hangen. Deze keer duurde het niet zo verschrikkelijk lang en was de PHP met een druk op de knop op de 7.0 gezet en zie daar; meteen was de site weer toegankelijk om bij te werken. Zelfs de zijbalk met fotootjes links naast deze tekst kon weer gemaakt worden én alle foutmeldingen boven de teksten zijn weer weg. Maar dit is alleen maar uitstel van executie. Ooit moet die PHP in de 7.4 versie komen want anders gaat het mis met de andere snufjes van deze site. Victor is nu aan het uitzoeken wat er gebeurt wanneer de PHP naar 7.3 zou gaan… Als ik geweten had, dat de site weer zo makkelijk toegankelijk gemaakt kon worden, had me dat heel wat stress gescheekd. Van de vorige keer had ik begrepen dat het terugzetten/weer toegankelijk maken een service was die ze bij uitzondering voor me deden.
Wat makkelijker ging vandaag was het bijwerken van mijn nagels. Met het klussen in huis waren die behoorlijk beschadigd geraakt en gisteravond brak er eentje helemaal. Je kan als mens zo je problemen hebben 😉 Ik heb het zonnige rood nu laten vervangen door de BabyBoom, een soort French manicure maar nog mooier. Die naam BabyBoom vind ik nergens op slaan maar is wel toepasselijk in deze tijd. Er is een heuse menselijke babyboom én kittenboom: ik kon vandaag zelfs al zien dat onze lieve Sheralyn zwanger is! Morgen is ze pas drie weken.
Het gaat echt heel goed met de kittens bij Victor, tante Nicky heeft ook een prachtig buikje en is ook al bijna uitgerekend.

 

Op deze tabel van Victor is goed te zien hoe moeilijk de kleine Zuko het heeft gehad. Echt petje af voor Victor en de dappere Zuko!

Ik kan niet zeggen dat de afgelopen tijd zorgenvrij waren. Het huis op zijn kop vanwege de verbouwing, de lieve Noor van Rudi die ernstig ziek werd en niet meer te redden bleek, de kittens van Tinka die heel kritiek lagen en dan ook nog mijn site onderuit. Die heb ik al vanaf 2005 en is ook een heel dierbaar kindje van me.
Victor heeft zichzelf overtroffen door uiterst nauwgezet de kittens te monitoren en te verzorgen. Zuko en Zhu zijn inmiddels wolken van kittens en spinnen al in zijn handen. Kittens in nood zijn overstuur en verspillen hun energie met knokken om de verkeerde tepel en met piepen en tegenspartelen. Het is nu genieten van de beelden van de webcam. In de tijd van Wiesje hadden we er ook eentje maar die is stuk gegaan. Ze blijken helemaal niet duur te zijn en het installeren op mijn pc zou ik met de handleiding erbij moeten kunnen. Zo’n webcam is leuk voor de mensen die in aanmerking komen voor de kittens maar ook handig voor mezelf. Dan kan ik makkelijk even tussendoor checken hoe het het moeder en kinderen gaat.

 
 

Nu het zo goed gaat met de kittens van Victor durfde ik hem lastig te vallen met de technische problemen van de website. Het probleem met de blok-editor lijkt een heel groot probleem te zijn. Op alle pagina’s waar ik ooit iets met deze editor heb gemaakt staat nu dit bovenaan: Notice: Undefined variable: saved_settings in /home/silfescia/domains/silfescian.nl/public_html/wp-content/plugins/advanced-gutenberg/incl/advanced-gutenberg-main.php on line 4683. Daar ben ik allesbehalve blij mee en ik snap daar niet veel van, om eerlijjk te zijn, eigenlijk niets.
De PHP moet via mijn provider geüpdate worden en ik weet nog van een eerdere poging dat toen mijn website weg was en dat mijn provider me toen gered heeft door een kopie terug te zette. Daar moet ik dus moed voor verzamelen.
Het andere probleem en wat voor mij nu urgenter is, was het probleem dat ik geen zijbalk met fotootjes rechts kon plaatsen. Victor hoefde alleen maar te kijken naar de widget en hij deed het al weer probleemloos terwijl hij bij mij al weken weigerde. Ik ga meteen proberen of ik de leuke foto van Esther van haar jarige Murphy nu ook kan uploaden. Dat lukte namelijk ook niet. Dat is uiteindelijk gelukt door er eerst een schermafdruk van te maken. Als iets linksom niet lukt, kan het vaak rechtsom.

Kittenboom
Zo in mijn nopjes! We gaan slapend rijk worden! Niet met bitcoins of kattenfokken maar met zonne-energie 😉 Zo'n goed gevoel dat we een bijdrage kunnen leveren aan de vermindering van de CO2 -uitstoot. Alle
In het zicht van de haven
29 november 2020
De tijd vliegt; de kittens wonen nu al drie weken bij hun nieuwe mensen. We zijn heel blij met de goede berichten die we over ze ontvangen. De mensen van de twee broertjes Tigger
Wiesje was weg
Ik ben dolgelukkig dat ik de titel van deze blog in de verleden tijd kan schrijven! Wat was het zaterdagavond een verschrikking. Om een uur of tien hoorde ik boven een vreemd geluid en ging ik direct op
Afscheid van Vidar
Maar eerst de jarigen van vandaag (6 juni)

Vandaag, 14 jaar geleden, zat ik bij onze dierbare Nieckje die aan het bevallen was van haar nestje van de Hamburgse Harry. Nieckje was een wildkleurige
Weer eentje minder...
Onze Elfie heeft hectische weken achter de rug. Eerst heeft ons ontzettend voorbeeldige patiëntje een week lang met een kap moeten rondlopen en toen het de goede kant leek op te gaan met de wond
De gekapte kat
Eind vorige week kreeg ik al de indruk dat er iets met Elfie was. Ze maakte een wat verdrietige indruk en toen ik haar zondagavond in mijn armen had, gromde ze zelfs... Dat is echt niet des Elfies en ik
Flink zijn, even flink zijn!
Dat gold de afgelopen dagen voor het muziekfestijn, de TOP 2000 van radio 2. Sinds het bestaan hiervan, heb ik nooit een editie overgeslagen en met de lijst bij de hand leefden we van het
Misverstand
Vorige week donderdagochtend, vlak voordat de dierenarts hier zou komen, ging er iets goed mis. Maverick sprintte de trap af en racete door het kattenluikje naar buiten maar helaas reageert onze hond Polly
De ontdekking van het kattenparadijs
In het vorige blog, die vóór die over de wereldshow, over de kittens heb ik wat later nog de chipnummers geplaatst. Ze staan nu ook in de database voor de Somali en hun stambomen zijn
Hun negende 'verweekdag'; tijd voor list en bedrog
Ik was er in mijn vorige blog niet aan toegekomen om te vertellen dat vorige week zaterdag Baldrtje de eer had het eerste 'kilokatertje' van het nest te zijn. Ik heb
Ik weet niet waar ik moet beginnen
Met drie kittens huppelend over de vloer en de kleine Tinka bij me op schoot, ga ik proberen wat te schrijven over hun wel en wee. Ik zal zo vaak mogelijk de tekst saven want ze wordt
Kraambezoek
Iedereen heel hartelijk bedankt voor al het medeleven en de goede wensen. Het waren heftige dagen maar nu is het weer genieten van een gelukkige moederpoes met verrukkelijke kittens.

Om te voorkomen
Elfies kittens!
Afgelopen zaterdagnacht is onze SuperElfie bevallen van haar nestje. Vijf kittens!

Ik had nooit zo'n groot nest verwacht. Somali's zijn van nature bescheiden op dit gebied en Elfie heeft een tikje overgewicht
Maar de foto's zijn wel gelukt!
Ons tuintje wordt er niet mooier op. We hebben noodgedwongen op meerdere plaatsen doorzichtig folie aan de tuinafzetting vastgemaakt op de plekken waar we hebben gezien dat Sher als een
Het kraammandje
Het is nog wat aan de vroege kant maar ik kreeg de indruk dat Elfie al behoefte kreeg aan nestelplekjes. Voor het in gebruik nemen van de echte kraammand vond ik het nog iets te vroeg. Deze doos die ik
Mooie data
Ik heb nog een half uurtje om een stukje hier te plaatsen op deze datum; 10-07-17 is toch best een aardige. In het verleden hebben we hele mooie data gehad waarop dekkingen en geboortes plaatsvonden. Kampioen
Zwangere Elfie
Het krols kroelen van Sher mocht niet baten en we hebben besloten om haar nu niet te laten dekken. Het leeftijdsverschil tussen beide nestjes zou te groot gaan worden waardoor de moedertjes dan niet meer
Wij wilden per se Per Sé en hopelijk bevalt Elvie rondom 14 augustus van kleine Sélfies
Zaterdagavond, toen wij op weg waren, lees een paar straatjes doorliepen want wij wonen er heel dichtbij, naar het optreden van 'We
Elfie in de bocht
Het nieuws achterstevoren. Wij hadden dit weekend een familiefeestje in Zuid-Nederland en vanwege de afstand hadden we een hotelletje geboekt. Het dichtstbijzijnde hotel viel af want daar waren geen
De fotoshoot van Richard
Ik ben heel benieuwd of het me weer gaat lukken om in deze rubriek een berichtje te plaatsen. Het is mij namelijk een raadsel hoe het kan dat WordPress weet dat ik de nieuwsberichtjes in het Blognieuws

Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten