Ze lopen al los!

Hun ontwikkeling verloopt zo snel. Tegen de tijd dat ik mijn vorige blog over de kittens klaar had, moest ik hun laatste score op de weegschaal al bij stellen; nu zijn ze allemaal al zelfs over de 600 gram heen. Ik zal ze morgenochtend weer even op de weegschaal zetten en ik ben benieuwd. Ze eten al zo goed. Zelfs repen rauw vlees!

Knappe kittens! Zo bijten ze zelf precies de juiste grootte van hun hapjes af. Als ik het vlees voor ze voorsnijd dan snijd ik het extreem fijn om te voorkomen dat er een stukje in een keeltje vast komt te zitten. Door de Carnibest die ze vaak als ontbijt krijgen, leren ze wel te slobberen. In de natuur zou dat niet kunnen voorkomen.

Het afgelopen weekend zijn ze allemaal voor de eerste keer ontwormd. Ze hadden er de leeftijd en de gewichten voor. Ze lichtste móet minimaal 500 gram wegen. De aanleiding waarom ik niet langer wilde wachten was dat Baldr wat minder at dan de andere kittens. Aan zijn gewicht was dit niet te zien maar het kan zijn dat hij extra bij Elfie drinkt of  dat het tijd wordt dat hij eens een drolletje in de kattenbak gaat achterlaten. Ik houd het niet voor onmogelijk dat Elfie en Sher nog steeds de ontlasting opeten want ik vind te weinig drolletjes in de kattenbak.

Ik was twee dagen geleden aan dit stukje begonnen en ik moet al weer de gewichten bijstellen 🙂  Blijkbaar ruimen de moedertjes nog steeds de drolletjes op want ik vind ze niet. Obstipatie kan er niet spelen want dan zouden ze stoppen met eten en harde buikjes hebben. Ik zet ze even op de weegschaal voor de statistiek; ze worden tenslotte vanavond zes weken. Baldr weegt nu 724, Tinka 639, Oliver 685 en Murphy 730. Ik ben meer dan dik tevreden met deze gewichten. Tenslotte hoeven kittens maar per week hun geboortegewicht erbij te krijgen en daar zitten ze allemaal boven. Tinka eet zelfs al brokjes.

Nu nog een keer een foto van deze situatie dat ze allemaal kijken én zonder slagschaduw 🙂

Ze zijn op dit moment in het rennetje in de huiskamer. Elfie ligt heel tevreden op het klimmeubeltje en de kittens liggen bij elkaar op een hoopje te slapen. Als ze straks weer aan de wandel gaan, zet ik het deurtje open en mogen ze even door de kamer scharrelen. Elfie heeft er iedere keer alle vertrouwen in. Gisteren zat ze vanaf Huiberts schoot haar kroost in de gaten te houden. Als de kittens boven zijn, hebben ze de hele slaapkamer en eenzelfde type deurtje als die van het rennetje in de kamer staat in het deurkozijn zodat ze niet de hele tijd alle kamers in kunnen. Ik heb Oliver betrapt tijdens een poging van het eten van een korrel kattenbakstrooisel.

Oliver. Ik zag hem ergens op knagen dus ik checkte wat dat was; het bleek een flinke korrel silica te zijn. Gelukkig liet hij het toe dat ik het uit zijn bekje veegde. Maar goed dat ik dit zag want dit spul is echt gevaarlijk voor kittens. Ze mogen even niet meer in de buurt van de bakken met silica komen. We hebben ook Cats Best maar dat durf ik ook niet aan. Hout zwelt op en die lijm erin voor het klontvormende effect wil ik ook niet in hun buikjes hebben. Eerder gebruikten we probleemloos de witte korrels van CatSan naast de GFT-korrels van het KattenGemak (konden de katten kiezen).

Zo jammer dat we die gft-korrels van het KattenGemak er niet meer zijn en dat Jacques met zijn werk voor het KattenGemak moest stoppen. We hebben nu silicakorrels in gebruik. Die bevallen helemaal niet slecht maar ik vraag me af of deze grote harde korrels geen schade in de minimaagjes en -darmpjes kunnen aanrichten. Kittens hebben vaak de neiging om kattenbakkorrels te willen opeten. Naar mate ze meer doorkrijgen wat echt eten is, worden de korrels minder interessant voor ze. In hun rennetje en in de slaapkamer staan bakken met krantensnippers maar in de kattenkamer boven staan twee grote bakken met silicakorrels. Nog eventjes en dan klauteren ze die grote hoge bakken in. Altijd heel ontroerend om te zien hoe vastberaden kittens dan per se in de echte kattenbakken willen. Daar probeer ik dan een foto van te maken (dat klauteren mogen ze dus pas proberen wanneer er geen gevaarlijke vulling meer in zit).

 

Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten