Avonturen

Hoog tijd voor de nieuwe blog! We hebben tenslotte een nieuwe maand.
Ik vond dat het te lang geleden was dat ik met Polly in het wandelbos Groenendaal was geweest. Dus daar waren we vandaag!

Polly en poseren. Het moet haar niet te lang duren.

7 augustus
Of onze Pol doof aan het worden is! Ze is het echt, de arme meid. Wij kwamen vanmiddag thuis en ze lag vanaf Huiberts stoel naar buiten te kijken. Omdat wij vanaf de andere kant waren gekomen, kon ze ons niet zien maar ze had niet gehoord dat we de fietsen binnen zetten en dat ik de kamer was ingekomen… Het was dus maandag echt geen gevalletje ongehoorzaamheid. Ze kon me echt niet horen. Maar voor ieder probleem is er een oplossing. Ik ga haar trainen dat ze vaker achterom moet gaan kijken wanneer ze voor me uit loopt. Dat deden haar voorgangster Urszi en Pici ook altijd.

12 augustus
Speciale dag vandaag. 12 Augustus is de geboortedag van onze geweldige Maverick. Onze lieverd had vandaag 16 jaar geworden. Dat hij overleden is, doet nog veel pijn. Maar wat heeft hij ons veel dierbare herinneringen gegeven én zelfs een nakomeling, de inmiddels al weer één jaar oude Bodiir. Ik mis best wel eens een verjaardag maar die van Maverick zes jaar geleden had een speciale reden. Op die dag kreeg zijn kleindochter Elfie haar eerste nest.

Mijn favoriete foto van Maverick, zijn achterkleinkinderen die op zijn verjaardag geboren zijn en onze huidige kittens die vandaag 13 weken oud zijn geworden.

Het kon Sijntje nooit warm genoeg zijn. Dus op schoot bij het vrouwtje tijdens een hittegolf? Natuurlijk!

13 augustus
We hebben nu een officiële hittegolf in Nederland. Sinds twee jaar zelfs. Eerdere hetere dagen vielen onder de categorie hittepieken. Ik ben zo blij met de airco. Daarmee wordt het in de huiskamer niet warmer dan 25 graden en als je je dan rustig houdt, lukt het ook met een minder goede hartfunctie prima. Ik heb totaal niet de behoefte om met mijn voeten in een bak met koud water te gaan zitten. Dat deed ik vroeger noodgedwongen wel. Ik zie me nog zitten, achter de pc met Sijntje op mijn schoot (natuurlijk!) en kopij overtikken voor het Raskanblad dat in die tijd nog ouderwets werd gemaakt. Handgeschreven kopij overtikken, de grootte van de foto’s berekenen zodat je een pagina precies vol kon krijgen etc. en dat alles met je voeten in het water.
Tot een uurtje geleden rausden de kittens nog de trap op en af en door de kamer maar nu is iedereen volledig uitgeteld.

Loungen achterin de tuin: Orchid, Shabanou, Bodiir overdwars op het streepjeskussen rechts en de kleine Taki op de voorgrond.

Gisteren maakte ik, heel stom, een vergissing toen ik Shabanou en Orchid ruilde met Sher en Bashiir. Kwam vast door de warmte 🙂 Ik liet Shabanou naar beneden gaan. Bashiir zat op de trap en zag zijn kans. Gelukkig was Huibert dichtbij en stelde hij Shabanou meteen veilig. Meer dan alleen de schrik hebben we er hopelijk niet van overgehouden.
Deze duo’s houden we al heel lang van elkaar gescheiden. Het is heel jammer maar het heeft ook zijn voordelen. Zo krijgen ze ook hun eigen momenten van extra aandacht. Orchid en Shabanou zijn nu boven op het dakterras. Het is daar heerlijk in de schaduw van de grote beuk.

Orchid is officieel ons zorgenkindje maar het gaat met haar naar omstandigheden heel erg goed. Haar eetlust is zoveel beter ze vorig jaar oktober een kuur tegen een maagzweer heeft gehad. Het is me nog niet gelukt om haar van de esomeprazol te krijgen. Dit middel moet je langzaam afbouwen en ik had dat een aantal weken geleden bijna voor elkaar toen bijna iedereen hier even maagdarmprobleempje opliep. T.z.t. probeer ik dit wel weer eens opnieuw.

Een bedstede was vroeger vooral bedoeld als bescherming tegen de kou… Warm of koud maakt voor de katten hier geen verschil: Orchid bivakkeert er graag in. Ondertussen rauzen de kittens door het huis. Lilibet nam heel eventjes de tijd om op te kijken.

Mijn enige echte zorg om haar is haar blaas en de medicatie die ik haar dan geef. Ze krijgt steeds vaker een soort blaaskramp. Ze blijft dan in een kattenbak zitten te persen. Met een pilletje Onsior tegen de pijn en eventuele ontsteking, extra lekker eten en vooral afleiding is haar ongerief binnen een uur al weer geleden. Ik heb wel eens de indruk gehad dat dit haar ook wel is overkomen tijdens onze afwezigheid en dat het al weer over was voordat wij weer thuis waren. Omdat er geen pijnmedicatie bestaat die niet schadelijk is voor maag en nieren speel ik met de gedachte om haar dat wachtuurtje alleen dat eten en de afleiding te geven om uit te proberen of zij ook zonder medicatie even snel van het probleem af komt. Maar of ik dit kan? Het risico dat ze die pijnstilling echt nodig heeft om zich weer goed te kunnen voelen. Dan heeft het arme dier wel een uur extra ongerief. De tijd zal het leren.

Onze andere dame op leeftijd is de mooie Shabanou met het hartenneusje. Een aantal jaren geleden had ze wel eens een korstje en dan was dat een seintje dat er ergens in huis een vlo actief was. Maar een aantal maanden geleden kreeg ze korstjes maar er was echt geen vlo of strontje te vinden. De arme meid kreeg er steeds meer. Om uit te zoeken of ze overgevoeligheidsreactie heeft op iets in de voeding, heb ik haar zeker een maand lang niet laten meesmikkelen van de extra lekker gemaakte hapjes voor Orchid. Helaas maakte dit totaal geen verschil en tot mijn verbazing verdwenen de korstjes als sneeuw voor de zon toen ik haar weer gezellig van de brokjes en blikjes liet mee-eten. Die pret duurde helaas maar enkele weken. Gelukkig is het probleem niet echt heel groot waardoor ik hoop dat de inzet van cortisonen haar bespaard kan blijven.

Het is al weer even geleden maar de kleine Taki heeft het ook spannend gemaakt. Er was een dopje van mijn styluspen afgevallen en ik kon het nergens meer vinden. De enige die op dat moment bij me was, was Taki. Zou zij… Je leert wel van die horrorverhalen over dieren die een levensbedreigende darmverstopping kregen door het opeten van een vreemd voorwerp. Om dat te voorkomen heb ik altijd Isogel in huis. Ik heb haar stukjes rauwe kipfilet ‘lichtjes gepaneerd’ met de Isogel met royaal vocht gevoerd en inderdaad de volgende dag produceerde zij een gummidrol. Die bleef wel aan haar kontje hangen maar met een tissue werd ze er snel van verlost. Er was dus geen verstopping en wat later werd het vermiste dopje gevonden 🙂 Dit was dus gelukkig een avontuur met goede afloop. Maar deze behandeling smaakte naar meer! Taki was niet echt content met de kattenbakvulling en plaste wel eens op de kranten waar de bakken in de CV-kast op staan. Die gewoonte moest er maar niet insluipen en ik heb één bak verschoond en met silica gevuld. Daar dook ze zeer enthousiast in. Te enthousiast want ze probeerde de korrels op te eten. Dit gedrag ken ik van jonge kittens die nog niet echt gespeend zijn. Dat kan heel gevaarlijk zijn en daarom gebruiken we geen kattenbakvullingen die al te zeer klontvormend zijn (vaak met lijm) of silica omdat deze korrels zoveel vocht kunnen opnemen dat dit uit de hand kan lopen in het dan nog zeer kleine en tere maagdarmstelsel van kittens. Taki en haar netgenootjes waren toen bijna drie maanden oud dus minder kwetsbaar. Ik heb de meeste korrels direct uit haar bekje geveegd maar voor het geval dat ze toch wat had doorgeslikt haar iets met Isogel laten eten. Haar happerij in die korrels bleek eenmalig en die bak is nu bij iedereen de favoriete. Als deze bak verschoond moet worden, neem ik weer de vulling met hele kleine korreltjes op kleibasis.

Speciale kattenbak voor Shabanou
Voor Shabanou ga ik morgen een hele speciale klaarzetten. Eentje met plastic korreltjes. Haar urine moet worden onderzocht. De arme meid heeft een soortgelijk blaasprobleem als Orchid en ze moet een hele onaangename nacht hebben gehad. Ik trof werkelijk overal druppeltjes bloed aan. Eerst was het natuurlijk onduidelijk wat er aan de hand was, darmen of blaas, ontsteking of verstopping en om de situatie nog ingewikkelder te maken werden we net nadat ik Shabanous probleem had ontdekt door de in Frankrijk wonende zeer verontruste dochter van maman Yvonne gebeld. zij kon geen contact met haar moeder in IJmuiden krijgen. Huibert dus met de auto naar IJmuiden en ik zou verder uitzoeken wat er met Shabanou aan de hand was en zou indien nodig met de dierenambulance of met lieve buurman Peter naar een spoedkliniek gaan. Gelukkig bleek dat bij maman Yvonne, 90 jaar en alleenwonend, de telefoon alleen maar kapot te zijn en haar mobieltje stond niet aan. Maar het gaat helemaal niet goed met haar. Echt een hele grote zorg. Met Shabanou gaat het gelukkig veel beter. Zij ligt nu ontspannen in de klimboom te slapen, heeft met me geknuffeld en heeft wat gegeten. Vast dankzij het pilletje Onsior tegen de pijn. Ik hoop dat het verantwoord is om dit nog even aan te kijken.

Wiesje op avontuur
Matthijs en Monique zijn onlangs verhuisd en zijn de keuken aan het verbouwen. Lekker veel drukte en bende. Daar houden avontuurlijk ingestelde katjes als Somali’s en helemaal Wiesje wel van! Doordat er keukenkastjes met bijbehoren weggehaald waren, was er een groot gat in zicht gekomen. Het zat hoog dus niemand zat daar mee. Blijkbaar intrigeerde dit gat Wiesje wel en toen de magnetron eronder werd neergezet, zag zij haar kans schoon en hupte zij via dat ding zo richting die afvoer. En verdween bijna uit zicht. Gelukkig zag Monique dit gebeuren en hupte zij even snel het aanrecht op en greep het laatste stukje Wiesje; haar staart. Een enorm angstaanjagende situatie. Loslaten was geen optie en beiden zaten knap in de stress. Monique heeft met alles wat ze aan kracht had steeds meer Wiesje weten vast te krijgen en haar uiteindelijk uit dat gat weten te wurmen. Pas nadat alles weer onder controle was, kwam ze aan de inventarisatie van de gevolgen toe. Wiesje bleek er niets van over te hebben gehouden, was zelfs niet boos door al het getrek aan haar, maar Monique bleek de nodige blauwe plekken en schaafwonden te hebben opgelopen. Maar alles met liefde voor de verrukkelijke Wiesje Windekind! Als het huis afgebroken had moeten worden, dan was dat ook gedaan.

Op de eerste foto: Wiesje na haar avontuur. De laatste foto is van haar dochter Yfke die vond dat zij ook iets avontuurlijks moest uithalen… Zij wist haar kopje door een smal kiertje te wurmen en had toen even flink moeite om haar kopje er weer uit te krijgen. Verbouwingen leveren onverwachte mogelijkheden op maar de vakantieoppas had ook de aanwezigheid van een muisje gesignaleerd dus het is niet onmogelijk dat Yfke op muizenjacht wilde gaan.


14 augustus
Met een buitentemperatuur van 31 graden, denkt vriendje Bodiir dat het bij mij voor de laptop vast een aangenaam plekje is om gezellig te doen. Hij past er eigenlijk niet meer tussen dus ik ben er niet al te ongelukkig over dat hij toch besloot om een ander plekje te gaan zoeken. Het is hier in huis voor wat de temperatuur betreft best goed te doen. In de huiskamer is het maar 24 graden. Ik heb Polly niet eens haar koelmatje gegeven. Ze ligt heel tevreden naast mijn stoel. Ik vind ook dat de vloer aangenaam koel aanvoelt.
Een enkele dappere buur en Huibert dachten dat het een goed plan was met deze buitentemperatuur de barbecue op te gaan stoken… Daar waag ik me echt niet aan. Het zonnetje is nu wel weg en hopelijk wordt het weer vanavond aangenamer. De plannen zijn nu aangepast: we gaan pas na achten met elkaar aan de borrel.
Toen het zonnetje nog volop scheen en de kittens net uitgeraasd waren, gingen ze op de vensterbank ín het zonnetje liggen. Daar wilde ik wel een foto van. Om hun aandacht te trekken, had ik een speelstokje meegenomen. Net toen ik daar mee bezig was, liepen er mensen door ons straatje. Die moesten de schoonheden ook even bewonderen maar in eerste instantie vonden ze het vast een vreemde situatie: iemand met een camera en een stokje zwaaiend voor een raam. Zij bleken ook kattenliefhebbers en weten dus nu ook hoe schattig Somalikittens zijn.


Deze blog is nog niet klaar dus kom over een tijdje weer eens terug.

Bezoekers die deze pagina via hun mobiel bekijken, krijgen de rechterzijbalk met fotootjes etc. pas te zien door te blijven scrollen tot voorbij het gedeelte hieronder over het contact opnemen. De lay-out van deze website komt veel beter tot zijn recht op een tablet of pc.

Afscheid
Hoog tijd dat er weer eens een mooie foto van een van onze niet-zilvers als uitgelichte foto boven een nieuwe blog komt. Eerst stond er een andere foto maar die was echt te lelijk. Daarom heb ik er nu een oudere
Onze Jack
Tot onze verbijstering hebben we twee weken geleden onze geweldige, altijd zonnig gehumeurde en super ongecompliceerde Jack moeten laten inslapen. We kunnen gewoon niet bevatten dat hij, de jongste van onze
Dappere dodo
Ik kan ze amper bijhouden. Wat is dit een voorlijk stelletje. Ze kunnen zelfs al, onder toezicht, op en af de trap. Vond ik het, toen ik de vorige blog schreef, bijzonder dat ze al met hun pootjes over de
Misverstand
Vorige week donderdagochtend, vlak voordat de dierenarts hier zou komen, ging er iets goed mis. Maverick sprintte de trap af en racete door het kattenluikje naar buiten maar helaas reageert onze hond Polly
De Wereldtentoonstelling van 2017
Daar moesten we natuurlijk naar toe. Ieder jaar wordt deze show ergens in de wereld gehouden en dat hij dit jaar in Nederland was, was een buitenkansje. Nederland was nog lang niet aan
Ik weet niet waar ik moet beginnen
Met drie kittens huppelend over de vloer en de kleine Tinka bij me op schoot, ga ik proberen wat te schrijven over hun wel en wee. Ik zal zo vaak mogelijk de tekst saven want ze wordt
Mooie data
Ik heb nog een half uurtje om een stukje hier te plaatsen op deze datum; 10-07-17 is toch best een aardige. In het verleden hebben we hele mooie data gehad waarop dekkingen en geboortes plaatsvonden. Kampioen
Het � teken
Mijn excuses voor het lang uitblijven van een nieuw nieuwsbericht. En er is juist zoveel nieuws! Na lang aarzelen wil ik toch graag volgend jaar met Sher en Elfie een nestje gaan fokken. Ze hebben alleen al

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten