Soms werkt het…

Er waren extreem grote problemen met mijn website. Vrijdagavond 7 juli kon ik opeens niet meer verder gaan met deze blog en even later was zelfs de hele website verdwenen. Bezoekers zagen niets anders dan een lege pagina met de informatie dat er sprake was van een kritische fout. Maar de website is terug en alle foto’s en teksten bestaan nog maar zijn niet meer allemaal te bekijken en wat er wel is, is door elkaar heen geklutst. Ik ben dus druk bezig dit allemaal uit de knoop te halen. Ik maak deze blog dan ook opnieuw in een nieuw bericht en met andere plugins.

2 juli
Ik rol van mijn stoel! Ik ben al dagen bezig met het proberen een kopie van mijn website te maken, wachten op hulp van mijn provider om het PHP-probleem op te lossen en bij iedere poging die ik waagde om een nieuwe foto te uploaden, kreeg de melding dat dit niet kon. Ik had dit ook geprobeerd met andere documenten met hetzelfde resultaat. Nu startte ik een nieuwe blog om de volgers van deze website op de hoogte te houden van het wel en wee op alle gebieden en wilde ik die illustreren met eerder geüploade foto’s en video’s. Lukt mijn eerste poging hier zowaar! Dát gaan we straks vieren met een terrasje want het weer is er ook voldoende aangenaam voor: echt klassiek Hollands zomers. Zonnetje, windje, af en toe een bui dus vooral jasje en pluutje mee.

Dat pluutje bleek niet nodig, dat jasje wel. We hebben eerst ergens een wijntje genomen en daarna zijn we neergestreken bij een vegan restaurant. New Vegas. Daar waren we nog nooit eerder aan toegekomen. Vanwege de verrassende smaken en de hartelijkheid daar gaan we er beslist nog eens een keer naar toe. We hebben daar zelfs een kaartje achtergelaten omdat de eigenaren op zoek zijn naar een kitten. De Somali is en blijft als ras bijzonder onbekend. Eigenlijk alleen de mensen die de Abessijn al kennen of het voorrecht al hebben dat ze het halflangharige neefje, de Somali, hebben leren kennen en dus weten hoe bijzonder groot hun emotionele sociale intelligentie is, zijn de mensen die gericht naar dieren van dit ras op zoek gaan.
Dan gaan we nu verder over het nieuwe kattenmeubeltje.

Dat was het plan. Ik kreeg weer hetzelfde probleem als de afgelopen dagen 🙁 Geen geldige JSON-reactie.

Ik weet nu waarom het laden van de foto’s niet lukte: in de naam van deze foto’s stond een apostrof. Dat had ik kunnen weten. Ooit was ik eerder tegen deze beperking aangelopen. Omdat we dit meubeltje van Anna hebben gekregen heet het Anna’s meubeltje. En daar was ik dus al dagen zoet mee ;-( Blijft natuurlijk wel dat er wel iets mis is met het plaatsen van teksten én dat de PHP dringend moet worden bijgewerkt. Ondertussen ben ik wel lekker opgeschoten met mijn boek.

Goed, we kunnen weer verder! Om bij de titel van deze pagina te blijven, ‘Soms werkt het’, heb ik ook ontdekt dat ik invloed lijk te hebben op de weersomstandigheden 😉 Ik moet alleen e.e.a. nog wat bijstellen zoals de temperatuur en het tijdstip van de buien. Die buien zijn heel welkom maar ze moeten natuurlijk niet vallen als ik op mijn fietsje zit. ‘s Nachts is ideaal. Wie ook enorm haar best doet voor het klimaat is de heerlijke Taki. Zij doet tijdens een bui(tje) een ware regendans. Eigenlijk hoor je die vóór een gewenste bui te doen maar zij probeert al dansende op haar poezelige kattenpootjes in de tuin bij Kiki en Reinhout in ‘s Hertogenbosch de regendruppels te vangen. Wie weet levert dit ooit een schattig videootje op.
Zuslief Boudica houdt zich met heel andere dingen bezig. Richard was met haar en vader Gio op de kattententoonstelling in Reusel en dit stel heeft laten zien hoe charmant de Somali is. Boudica gedroeg zich super en werd ook nog genomineerd voor Best-in-Show. Taki en Boudica zijn van Sheralyns nestje van vorig jaar, het B-nest. Zij hebben nog een zusje, superknuffel Lilibet. Die heeft het vooral druk met knuffelen met haar grote vriend Oliver en uiteraard haar mens Rudi.
Zowel Boudica als Lilibet hebben een prijs in een fotowedstrijd ‘Kat in de zon’ gewonnen. Lilibet met een jeugdfoto gemaakt door Angela de Reuver. Zusje Boudica is het januarimeisje van de kalender van een Britse Somaliclub.

Helaas lukt het me nog niet om de foto’s zo te plaatsen zoals ik dit eerder deed. Voor nu plaats ik hier twee fotootjes per rij wanneer er een liggend formaat tussen zit van het B-nest. Ik zie wel informatie over andere ‘blokinstellingen’ Die zijn verhuisd naar de tab stijlen. Als ik weet waar ik dat kan vinden, dan ga ik ervoor. Alles op zijn tijd.
Van Richard krijg ik altijd hele mooie foto’s. En niet alleen van zijn Boudica. Hij heeft de afgelopen jaren heel wat fotoshoots hier gedaan. De foto van het drietal als kitten is ook van zijn hand.

Als het straks gelukt is om de Foto van de Dag alleen op de startpagina te zetten dan wordt dit deel breder en dat heeft vast effect op de plaatsing van de foto’s. Het grappige videootje van Taki dat eerder hiernaast stond, kan hier dus nu niet bij. Ze staat heel behendig op de vensterbank naar een vlieg te springen. Grootmoeder Sher was in haar jeugd ook zo’n behendige springster. Vanaf de vensterbank sprong ze omhoog om dan aan de kozijnbalk onder het glas-in-lood te blijven hangen. Niet goed voor het verfwerk en de ramen moesten vaker een sopje maar het was wel leuk.

Weer even terug naar de vorige versie van dit blog. Ik stond namelijk in de startblokken om een heel heuglijk berichtje over hun grote zus Aurelia te gaan schrijven. Aurelia van het A-nest heeft dezelfde ouders als de drie kittens hierboven. Alleen is zij ouder én nog niet gecastreerd. Aurelia is nog helemaal niet zo vaal krols geweest. Echt ideaal voor een poesje waar je graag nakomelingen van zou willen zien. Inmiddels is ze al naar de dierenarts geweest voor de zo belangrijke knie-test (Patella Luxatie). Deze knie-afwijking komt in ons ras maar zelden voor maar dat willen we heel graag zo houden. Bij Aurelia bleek alles goed op zijn plaats te zitten en morgen gaat ze voor de andere testen opnieuw naar de dierenarts. Het is een regel van de vereniging dat er via bloedonderzoek bewezen wordt dat de fokdieren vrij van o.a. het kattenleukemievirus zijn. Vroeger heeft dit virus veel slachtoffers gemaakt maar de laatste decennia was dit behoorlijk onder controle. Met de import van zwerfkatten uit andere landen is dit gevaar helaas weer teruggekomen. Zelfs bij ons in de straat is een slachtoffer gevallen. Onze dieren komen gelukkig niet in contact met het andere katje waarvan bekend is dat ze besmet is en de andere buurtkatten want onze tuin en dakterras zijn afgezet.
Morgen wordt de mooie Aurelia van Rudolphine en Roel getest en wanneer ze dan weer krols wordt mag ze gaan logeren bij… onze Bodiir!! Dat lijkt ons een schitterende combinatie. Hij was al helemaal klaar met het testwerk maar de leukemietest is maar een jaar geldig dus die gaan we zo spoedig mogelijk laten doen. In een eerdere blog had ik geschreven over zijn DNA-uitslagen. Alles is op genetisch gebied zoals we het graag willen hebben. Zelfs van de kleurslagen weten we precies wat hij kan vererven. Als die dobbelsteentjes van de erfelijkheid ideaal rollen en Boudica zou er vier krijgen, dan zou ze een toverballennestje kunnen krijgen. Dat hebben we maar één keer eerder gehad. Dat was het nestje van Rowena en Azucar (fokje van mijn eigen moeder) uit 1992. We hadden een zwartzilver, een sorrelzilver, een wildkleur en een sorrel. Dat sorrelzilvertje is onze eigen dierbare Fonzie geworden. Dit is zijn stamboom in PawPeds. Hij is een verre voorouder van onze Bodiir van nu.

Ik moet niet zeuren 😉 Ik heb de pagina van The Fonz bekeken en wilde meteen de dubbele titel aanpassen. Blijkt die pagina geen button meer te hebben om wijzigingen op te slaan. Ik wilde ook de Foto van de Dag alleen op de startpagina hebben zodat dit type pagina’s breder kunnen worden. Die wijziging werkte ook niet. Morgen is er weer een dag.


13 juli
Of Victor heeft het probleem op de pagina van The Fonz opgelost óf het probleem heeft zichzelf opgelost want de dubbele titel die ik een paar dagen geleden wilde corrigeren, staat er nu zoals ik het wilde hebben. Soms lossen de problemen op pc-gebied zichzelf al op door een simpele herstart. Toen ik ooit met een kennis aan het zeilen was en we het zeil maar niet goed konden krijgen, stelde ik voor om het zeil helemaal los te maken en het daarna nog één keer te proberen. We stonden op het punt om maar weer naar de haven terug te gaan want bij dat snikhete weer van toen was al dat gepruts niet aangenaam. Die herstart bleek de oplossing en die middag hebben Mieke (van Buddy die de leeftijd van twintig jaar heeft behaald) en ik toch nog kunnen genieten op de Mooie Nel.

Het heeft wat voeten in de aarde gehad om deze site weer aan de praat te krijgen en nadat Jan-Willem en Victor dat gelukt was, ging hij tot mijn grote schrik weer onderuit. Het is een heel gedoe om te achterhalen welke plugins belangrijk zijn en welke weg kunnen. Toen daaraan gewerkt werd, crashte de site weer. Als amateur heb je dan het nakijken. Gelukkig is Jan-Willem allesbehalve een amateur. Ik ben zo blij dat we weer contact hebben. We kennen elkaar van vroeger toen hij samen met Petra de oppas waren bij mensen die een dochter van Silvie hadden. Dit poesje Tessa Tcheryl heeft een keer een nestje grootgebracht en daar hebben zij twee zilveren katers van gekregen: Simba en Pumba. Op zijn beurt heeft Simba later ook nog een nestje verwekt.
Extra grappig is dat Willem en Jantien zo ook de Somali hebben leren kennen. Zij waren de oppas bij Kick en Sofie (waar onze dierbare Tresca ooit is geboren) en later wilden zij natuurlijk ook hun eigen Somali. Dat zijn Belle (dochter van Tresca) en Crook (zoon van Shabanou) geworden. Willem heeft ooit de kopie gemaakt van mijn eerste website en ik hoop dat het gelukt is om de kopie van deze website die hij medio april heeft gemaakt, hanteerbaar te maken. De site is zo groot dat dit mij niet lukte. Mijn programma ervoor heeft vijf dagen gedraaid en het resultaat was onbruikbaar. Bijkomend probleem is dat een backup maken via de site van mijn webhost niet kan omdat daar niet voldoende ruimte is. Nu slaat Jan-Willem hem zelf ergens op.
Ik ben enorm teleurgesteld in de begeleiding door de mensen van mijn webhost. Ze lijken een van de duurste van Nederland te zijn maar de benadering is alsof ze genadebrood uitdelen; het kwam bij mij super arrogant over.
Zonder Victor, Willem en nu helemaal Jan-Willem was deze website in de cyberspace verdwenen.

Op de foto’s: Pumba en Simba van weleer van Jan-Willem en Petra. Daaronder foto’s van het stel van Willem en Jantien: een jeugdfoto van de kleine Crook, links, en de kleine Belle, heel bescheiden achteraan, met daarnaast Belle’s grote zus Jewel en Crooks vader Jack.
Tot mijn grote vreugde is de optie ‘getegelde fotogalerij’ opeens ook weer beschikbaar. Ik vind dat op deze manier de fotootjes met best tot hun recht komen.

16 juli
Als troost voor deze veel bewogen week op digitaal gebied kwam afgelopen week de nieuwe Ticked uit, het blad van de SAN. Met mijn stukje dat ik voor dat blad had geschreven én met twee van mijn beste foto’s van de laatste tijd. Ik ben zo trots op die foto’s! En natuurlijk op die fotomodellen. Omdat het over testen ging, vooral over het testwerk van Bodiir, én over zijn eerste en echt geweldige nakomeling Durin Silver, had ik ook een foto van dit kitten meegestuurd. De redactie was zo attent om deze foto ook in het blad op te nemen en om bij zijn naam een paginaverwijzing naar de pagina met vader Bodiir te zetten. Ik liep prompt een dag naast mijn schoenen 🙂

Morgen gaan we naar de dierenarts voor de vaccinatie van een paar van onze dieren, ze zijn al ontwormd en wanneer Sher daarna krols wordt, mag Bodiir proberen een nestje te maken. Daar kijken we zo naar uit. Bodiir staat letterlijk in de startblokken. Sher absoluut nog niet. Van de week dacht hij dat hij haar krols kon krijgen door met een tijgersprong op haar af te springen. Hij heeft nog maar één keer gedekt dus hij is nog erg onervaren. Als het zover is, ga ik er alles aan doen om het stel zo goed mogelijk te begeleiden. Dat Sher de vorige keer maar één kitten kreeg, wijt ik voornamelijk aan het feit dat er te veel tijd zat tussen de eerste en tweede dekking. Daar zat namelijk meer dan 24 uur tussen.
De afgelopen maand heeft Bodiir veel rondgelopen met een katerbroekje aan nadat hij een keer een spriets op de bank had gezet waar bezoek op zat. De bank is behandeld met een spray waardoor hij makkelijk schoon te maken is maar dit soort ongelukjes wil je niet te vaak hebben. Ik moet zeggen dat Bodiir weinig loopt te sprietsen. Als er een broekje verschoond moet worden, komt het doordat de schat ermee naar de kattenbak is geweest. Het gehaakte broekje heb ik zo ontworpen dat de kater voor de ontlasting altijd wel gewoon naar de bak kan. Dit model is ook niet bedoeld om ongewenste dekkingen te voorkomen. Ik heb Bodiir alweer een paar keer zonder broek in de huiskamer en slaapkamer gelaten en dat ging heel goed.

De spriets die Bodiir op de bank zette, was net naast mijn zus Afke. Ik heb geen foto van haar op de bank maar wel van tijdens het natafelen met Sher op schoot. Dat natafelen was na een heerlijke maaltijd die Afke als een ware cateraarster had voorbereid. Heel knap gedaan.
Onze katten houden van gezelligheid en dankzij het broekje kon Bodiir ook zijn portie ervan meekrijgen.

17 juli
Vandaag verliep het bezoek aan de dierenarts perfect. Bodiir stond te spinnen op de behandeltafel en de bloedafname verliep super voorspoedig. Op mijn verzoek deed de dierenarts, ook een Jan-Willem, de afname via een pootje. Ik vind het doodeng wanneer het uit de hals wordt gedaan en zoals het vroeger bij Nieckje ging, heeft me vast een trauma bezorgd. De lieve Nieck lijkt er toen gelukkig geen narigheid van te hebben overgehouden. Ze was altijd haar eigen zonnige zelf bij de dierenarts en ook nog als succesvolle veteraan op de shows. Bashiir en Sher waren ook mee. Voor controle en vaccinatie. Alles was prima in orde, zij werden ook gevaccineerd. Dat prikje hebben ze niet eens gemerkt. Zo druk hadden ze het met knuffelen.
Extra blij ben ik met de staat van Shers gebit: alles zag er heel goed uit. Ik ben sowieso heel tevreden over Sher. Eerder was ze wat van slag en ik wist niet wat er speelde. Ik weet het vooral aan het aantal krolsheden dat ze had doorstaan maar nu denk ik dat ze vooral last van haarballen had. Ze spuugde best wel vaak haar eten uit en nu die haarballen, dankzij de Kat-a-Lax van de dierenkliniek, weg lijken te zijn, is ze weer helemaal zoals ze hoort te zijn. Zo kunnen we met een gerust hart voor haar laatste nestje gaan.
Ons hondje Polly komt bijna altijd met ons mee naar de praktijk en dan zet ik haar altijd even op de weegschaal. Omdat ze zo lekker was afgevallen, ben ik mogelijk te royaal met haar porties geweest want ze is aangekomen 🙁 Dát willen we niet. Ze is al dertien en we willen dat zij nog heel lang haar gezondheid behoudt. Met ingang van vandaag krijgt ze dus weer zoveel mogelijk groente en wat minder vlees en snelle koolhydraten. Ik heb een schattig tuigje in de maat tot 15 kilo voor haar in bestelling… Daar is ze nu dus overheen. Dat tuigje heeft haar naam erop staan. Extra mazzel dus dat voor de naam voor de storm van 5 juli de ongebruikelijke spelling Poly was gekozen. Je wilt zo’n gevaarlijk natuurverschijnsel waardoor zelfs bij ons in Haarlem iemand is omgekomen niet associëren met het leukste en liefste hondje aller tijden.
Op de hoek van ons straatje is een beeldbepalende boom omver gegaan. Tot ieders verbazing bleef de stam op een anti-parkeerpaaltje hangen waardoor Gea’s echt eeuwenoude huis er heel genadig vanaf is gekomen. Net als onze auto die maar een paar meter verder stond.
Deze zomerstorm is maar het topje van de ijsberg van alles wat er aan het gebeuren is op klimaatgebied. Grote droogtes, extreem grote bosbranden, langdurige hittegolven etc. Echt verschrikkelijk voor de natuur om over leed voor mens en dier maar te zwijgen. Ik word er zo verdrietig van. Ik ben wel dankbaar dat de extreemste weersomstandigheden Nederland voorbijgaan. In grote delen van Europa is het nu rampzalig maar hier zijn de temperaturen heel aangenaam.

Die avond van de 5e juli was onze burgemeester in een talkshow om het over alle gebeurtenissen hier te vertellen. Omdat hij bij ons om de hoek woont, memoreerde hij deze boom. Uiteraard heeft het standvastige paaltje een lintje gekregen. De derde foto is van Polly, in stille aanbidding voor Ibrahim. Hij maakt voor ons heerlijke pasta’s, pizza’s en salades en voor Polly valt er af en toe een kwart plakje salami uit de lucht. Daar wordt Polly niet dik van. De oorzaak ligt hem in het feit dat wanneer wij niet thuis eten er geen groente beschikbaar is om met haar vlees te mengen. Ik ga ervoor zorgen dat we voor haar diepvriesboontjes in huis krijgen. Dan heb ik altijd wat groente voor bij haar maaltijd bij de hand.

De zijbalken
Door het probleem met deze site moest de bezem door alle plugins en webmaster Victor is daar druk mee bezig geweest. Na de reparatie waren alle zijbalken weg maar de inhoud van die honderden! widgets zat nog wel in het archief. Helaas is dit nu ook weg. Maar het goede nieuws is dat het mogelijk is om een nieuwe zijbalk te maken waardoor de pagina’s weer zo kunnen worden zoals ik ze graag zie. Alleen nog niet vandaag. Ik ben wel bezig geweest met het maken ervan maar ik snap het nog niet. Morgen is er weer een dag.

18 juli
Of er een nieuwe dag is – ook voor deze site 😉 Victor is helemaal losgegaan met allerlei mogelijkheden. Ik ben dus aan de slag gegaan met een testpagina.
Ik heb een schermafdruk gemaakt van een van de probeersels. Het leuke van deze mogelijkheid is dat het een paginaverdeling in kolommen heeft. Alleen weet ik nu niet meer waar ik deze mogelijkheid had gevonden. Wat webmaster Victor al zei – de mogelijkheden zijn oneindig. Ik moet bekennen dat het mij duizelt. Zondag komt Victor naar Haarlem zodat ik kan leren hoe ik evt. een nieuwe fotozijbalk kan maken en/of maken van een keuze uit al die programmaatjes. Ik wil heel graag een mogelijkheid terugkrijgen om videootjes in klein formaat te kunnen plaatsen. Eerder plaatste ik die in de zijbalken maar juist die plugin daarvoor had de grote storing veroorzaakt.

De schermafdruk. De fotootjes zijn natuurlijk veel te klein maar ik was verbaasd dat ik een kopie van die fotootjes zomaar in die kolom kon plakken.
Links staat een compilatie van gekregen foto’s van Silfesciaanse schouderkatten.
In het midden een foto van vorig jaar toen onze dierbare Shabanou 15 jaar oud was. Het gaat heel erg goed met haar. Ze heeft een cortisonenkuurtje tegen de jeukklachten gehad met aansluitend een superlichte onderhoudsdosering. Nu is ze zelfs alweer een paar weken medicatievrij. Hetzelfde geldt voor Polly. Die heeft ook zo’n kuur gehad en dit is haar allereerste zomer dat ze geen wondjes door jeukklachten heeft. Prednison heeft een slechte reputatie op het gebied van bijwerkingen zoals suikerziekte kunnen krijgen. Ik houd het niet voor onmogelijk dat de voeding hier ook een rol bij speelt. Het gangbare voedsel voor huisdieren bestaat voor een groot deel uit snelle koolhydraten en ook zonder deze medicatie kan je al suikerziekte veroorzaken.
Rechts staat een compilatie met foto’s van Richards Boudica waarvan de eerste drie samen met haar vader Gio zijn.


Ik ga zo snel mogelijk weer oefenen met de nieuwe mogelijkheden van WordPress. Nu de storende plugin verwijderd is, kan ik zeggen dat de site weer werkt.

Het is een bijzonder kind, en dat is ze!
De titel is vrij naar de uitspraak uit het boek over Dik Trom. Dat bijzondere kind hier is onze Orchid. De laatste dagen maakt ze ons weer heel erg blij door goed te eten. Haar
Muntje
Sher toonde eergisteren de eerste tekenen van krols gedrag. Dus we hebben haar meteen apart gehouden van vriendje Bodiir. Die is inmiddels al tien maanden oud en we willen de kater niet op het spek binden én zijn
In de hoofdrol
17 oktoberEigenlijk was de hoofdrol bedoeld voor de hoogzwangere Sheralyn maar tot mijn grote zorg zit Orriekiddie nu in die rol. Daarom heb ik een foto uit 2016 waarop zij in het midden en in het hoogste
Jimmie, Jack en Bodiirtje
30 septemberHet najaar is aangebroken. De hele maand ging het nog goed met de temperatuur maar gisteren kon ik er niet meer onderuit: de cv moest aan. Zo jammer van het gas. Na de zonnepanelen
Alles telt!
Zaterdag 24 juli
'Dansen met Jansen'
Er valt niet aan te ontkomen: het vervelende onderwerp, corona ☹
Ik begin er maar meteen mee, dan hebben we dat maar gehad. De afgelopen maand was het dus schrikken.
Kittenboom
Zo in mijn nopjes! We gaan slapend rijk worden! Niet met bitcoins of kattenfokken maar met zonne-energie 😉 Zo'n goed gevoel dat we een bijdrage kunnen leveren aan de vermindering van de CO2 -uitstoot. Alle
Lekker bezig

Koningsdag kon dit jaar door corona ook niet normaal plaatsvinden. Als vice-voorzitter van het Comité Nationale Feestdagen had Huibert op deze dag toch wat te doen - zijn vaccinatie tegen Covid-19 halen.
Het nieuwe jaar

O jeetje, er is iets misgegaan na de laatste update van WordPress en wat al die informatie bovenaan betekent, is mij een raadsel. Ik kan me in het Engels redelijk redden maar dit en de info die
Slimme Sher in de hoofdrol

 


19 juli 2020Deze blogs zijn ook voor mijzelf bedoeld als een soort logboek over het wel en wee van onze dieren maar ik schrijf ook over andere dingen die op dat moment
Wiesje was weg
Ik ben dolgelukkig dat ik de titel van deze blog in de verleden tijd kan schrijven! Wat was het zaterdagavond een verschrikking. Om een uur of tien hoorde ik boven een vreemd geluid en ging ik direct op
Maagproblemen?
We maken ons al een hele tijd zorgen om Orchid. We denken dat ze last van haar maag heeft maar de verschijnselen zijn vaag en er is geen test mogelijk zonder haar veel narigheid te bezorgen. Ze mag nooit
Zorgen om OrrieKiddie
Diepe wanhoop zaterdagmorgen; er was niets mis met moeder en kinderen maar wel met Orchid. Ik kon haar echt niet vinden. Orchid hoef je nooit te zoeken; ze is altijd bij je.Alle standaardplekjes
Elfie in de bocht
Het nieuws achterstevoren. Wij hadden dit weekend een familiefeestje in Zuid-Nederland en vanwege de afstand hadden we een hotelletje geboekt. Het dichtstbijzijnde hotel viel af want daar waren geen
Het � teken
Mijn excuses voor het lang uitblijven van een nieuw nieuwsbericht. En er is juist zoveel nieuws! Na lang aarzelen wil ik toch graag volgend jaar met Sher en Elfie een nestje gaan fokken. Ze hebben alleen al
Twee dierbare meiden
Dat ik een hele tijd hier niet heb geschreven, heeft een hele trieste reden: we hebben in korte tijd twee dieren verloren. Over het overlijden van Tresca had ik hieronder nog geschreven maar nadat
Maverick krijgt het door
Maverick was vandaag op de Outsiderdag en hij heeft zich toch keurig gedragen en een mooi keurrapportje gekregen! Het is heel duidelijk geschreven maar toch is een scan niet voldoende leesbaar.
Maverick heeft het druk
Maverick heeft de laatste dagen amper meer aandacht voor zijn vriendinnetje Orchid. Hij is niet bij de kittens weg te slaan en probeert zijn aandacht over beide nestjes (en moeders) eerlijk te
Toerist in eigen stad
Alle aandacht gaat naar de moedertjes met hun nestjes maar Orchid heeft zo haar eigen methode om de aandacht te vestigen op het feit dat ze onlangs elf maanden oud was geworden: ze had een heuse
What's in a name
Vandaag is Orchid precies elf maanden oud en gelukkig is ze nog steeds niet krols geworden. Laat haar samen met Maverick maar lekker lang van hun jeugd genieten en wij genieten mee. Ik was de zwangere
Kattenterreur
Een pak van m'n hart. Dankzij het onverwoestbaar positief ingestelde natuurtje van Nena lijken de problemen in het Tilburgse ook weer goed te zijn afgelopen. Daar was nl. een vreemde kat het huis binnen
Gewichtige zaken
Niet zo lang geleden dacht ik dat m'n weegschaal stuk was want iedere kat die ik toen woog bleek 3.1 kilo te wegen. Het bleek dat dat ding het prima deed maar dat de eerste drie katten die ik woog toevallig
The Fonz stal de show niet
Het ging zo goed met The Fonz dat zijn medicatie kon worden afgebouwd, dacht ik. Is m'n jochie vandaag helemaal ingestort. Spugen, niet meer willen eten, dus naar de dierenarts. Hij wordt al
Even aan elkaar wennen en dan spelen maar!
Ik verval in herhalingen. Het is echt genieten hier. We waren even bang dat Tresca buiten de boot zou vallen omdat Orchid zo naar Maverick trekt, maar dat valt inmiddels reuze
De charmante Limburgse heuvels
Inmiddels zijn links en rechts de uitslagen en de catalogusgegevens gepubliceerd en natuurlijk komt er ook het nodige hierover in de clubbladen. Als extraatje mijn impressie van deze show.
Het kippenladdertje
Deze link kreeg ik van Petra die we ooit hebben leren kennen als de kattenoppas van de katten van Cor en Ans die o.a. een dochter van Silvie en een dochter van Kelly Kathleen en Rooster hebben. We
Grote schrik vandaag
Grote schrik vandaag hier. The Fonz was niet in orde. Niet ziek of zo met koorts, diarree of spugen maar alleen maar te afwezig en hij sloeg een maaltijd over. Wie Fonzie kent, weet dat hij meestal
Het kleine draakje
Ik heb het er druk mee met al die vermaandagen want vandaag was die van het kleine draakje, Orchid. Vijf maanden vandaag. Ze heeft heel bereidwillig voor me geposeerd. Orchid ontwikkelt zich tot een
Fluviatiele genoegens
Vandaag kon ik genieten van het zachte getingel van het nieuwe windorgel dat we ter nagedachtenis van Elvira hebben gekregen. Hij doet het erg goed en reageert sneller op een beetje wind als het
Twee favoriete shows
Afgelopen zondag togen we naar de kattententoonstelling in Schiedam. Deze septembershow en die in Haarlem halverwege de januarimaand zijn onze twee favoriete shows. Dit zijn beide shows van Felikat,
Een grote onderhoudsbeurt
Nardi is verlost van de constructie van zijn bekje maar ik had er nog geen foto van geplaatst. Het was extreem zwaar voor alle betrokkenen. Helaas is zijn pootje nog niet voldoende genezen maar
O, o, wat is het heet
O, o, wat is het heet. Ik zou eigenlijk boodschappen moeten doen maar dat kan nog wel even wachten. Het laatste nieuws. Nardi doet het behoorlijk goed al heeft zijn arme vrouwtje ogen in haar achterhoofd

Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten