Zomer ’23

Wie weet helpt het, de titel van deze blog. Toen ik een paar maanden geleden bij het eerste zingende vogeltje enthousiast de volgende blog Voorjaar noemde, verdween de zon achter de wolken en kregen we een heel nat voorjaar. Dat was goed voor het grondwater. Dat waterpeil is inmiddels na zo’n veertig dagen geen druppel regenwater alweer zorgwekkend laag. En of het werkt! Het wordt al donkerder en ik hoorde op de radio dat ze in het zuiden al wateroverlast hebben. Zoveel hoeft nu ook weer niet. Malse regenbuitjes hebben we nodig. En het liefst ‘s nachts. Maar met zoveel watertekort is iedere bui nu welkom.
Ik was bezig met de foto’s toen het weer omsloeg. Volgens de weersverwachting zouden de zware buien zich alleen in het zuiden voordoen dus ik nam aan dat Noord-Holland en hoger wel zou worden overgeslagen. Dus echt niet. We hebben heel snel de buitenboel opgeruimd, wasje binnengehaald en onze grote rode vriend, de jarige Bashiir, die eerder nog in Polly’s hondenwagentje in de tuin bivakkeerde, zit nu spinnend naast me.
Daarna lag hij een tijd uitgebreid op schoot – best wel warm – en daarna nam kleindochter Sheralyn het schoot-zit-stokje over. Ondertussen moest ik een foto uitzoeken voor boven dit blog. Die van Bashiir in de fietskar was wat vaag dus de keus viel op een foto van onze andere jarige, broekenmans Bodiir. Hij moet een broekje dagen omdat hij toch een beetje te vaak als ‘open kater’ een spriets zette. Wij stáán op huiselijk verkeer voor dekkaters en zo kan hij dat toch krijgen. Vannacht lag hij zielsgelukkig tegen me aan op bed.

Dankzij het broekje, ik heb er behoorlijk veel van, kan Bodiir toch iedere dag zijn huiselijk verkeer krijgen. De eerste twee dagen liep hij er niet echt goed in maar oefening baart kunst. Net als het aantrekken van die dingen. Sommige zijn echt heel oud en gekrompen door het vele wassen waardoor de knopen eigenlijk te groot zijn voor de knoopsgaten. Maar wat houdt de lieverd zich goed aan wanneer ik aan hem zit te frunniken.

25 juni
Ik ben dus duidelijk een dag te laat met het verder gaan met dit stuk. Vorige week leverde het stukje hierboven een broodnodige regenbui op. Iets koeler had vandaag wel gemogen. Het was vanavond om negen uur nog 29 graden. Nu begint het gelukkig af te koelen. Komt vast omdat ik nu weer verder ben gegaan met de zomerblog 😉
Voor morgen is de voorspelling weer aangenaam zomerweer met later deze week ook de zo gewenste buitjes/buien. Ondertussen hebben we wel genoten van de aangenamere dagen. We hebben diverse ‘terraszittingen’ achter de rug en we zijn zelfs een keer uit varen geweest. Als het echt warm is gaan we op de fiets met Polly veilig in de fietskar. Dat varen deden we met Rob en Karin en uiteraard was Polly ook mee. Het moest die dag ook niet warmer zijn en de natte handdoek en de schaduw die Karin creëerde had Polly wel nodig. We hadden een prachtige boot, te huur op 200 meter van ons huis, en stuurman Rob wist ons langs alle mooie plekjes van Haarlem vanaf het water te loodsen. Nooit geweten dat er een Draak van Haarlem bestaat. Die huist onder de brug waarnaast onze Dimbo van weleer (1979 – 1993) eens door een misstap in het water belandde. Dit drakenverhaal houdt de mythes over het onderaardse gangenstelsel van de Haarlemse binnenstad wel levend. Ik vond de draak alleen wel heel erg stil. Het schijnt dat hij gevoerd moet worden met batterijen. Deze link verwijst naar een oud Facebookbericht over de draak.

We hebben uiteraard onze voorkeursterrasjes. Bij de een is het uitzicht prachtig, bij de ander speelt de gezelligheid met de eigenaar en andere gasten en de smakelijkheid van de pizza’s, echt Best Pizza in town, een grote rol. Onderweg naar huis moeten we ook nog langs een paar terrassen waar de keuze uit de biertjes op de tap niet te versmaden is… En overal is Polly van harte welkom.

We zijn zo blij dat het zo goed met Polly gaat. Onlangs was ze weer flink van slag. Angstig, nerveus, had ze ergens pijn? Dus naar de dierenarts. Er bleek niets te vinden. Omdat dit gedrag sterk leek op haar probleem van vorig jaar oktober, kreeg Polly een injectie met cortisonen en een kuurtje daarmee. We hadden bijna direct weer een normaal blij hondje. Jippie. Zo’n kuur moet altijd zorgvuldig worden afgebouwd en daarmee zijn we nog bezig: iedere oneven dag krijgt ze één pilletje.
Wie zoiets ook krijgt, is Shabanou. Ze geeft al jaren aan dat ze huidirritatie heeft maar tot vorig jaar was er nooit een wondje te vinden. Zij kreeg nu weer een korstje en ze verging van de jeuk. Zo zielig. Dan trekt ze plukjes haar uit haar vacht. Shabanou doet het supergoed op een haast homeopatisch lage dosering: een halfje om de drie tot vijf dagen. Vandaag zit ze zelfs voorbij die vijf dagen.
Sher maakte het vanmorgen ook spannend: ik hoorde haar steeds naar de kattenbak gaan. Dat is niet normaal en ik zag ook geen resultaat. Ik dacht eerst aan een blokkade van de urinebuis maar dat is extreem zeldzaam bij poezen die brokjes en blikvoeding alleen als traktatie krijgen. Een blokkade is een spoedgeval… Ik liep de kattenbakken na. Ik schrok even van de silicabak want daar zitten roze korreltjetje tussen. Zou ze bloed in de urine hebben (gehad)? Ze had toegang tot vier bakken en in eentje beneden trof ik een spoortje bloed aan – blaasontsteking. Op zondagochtend naar een waarnemend dierenarts wil ik liever vermijden. Eer ze dan de hulp krijgt die ze nodig heeft, moet ze nog heel lang pijn lijden. Ik had nog medicatie van Orchid in de kast voor eenzelfde probleem. Binnen een uur was Sher weer haar eigen ontspannen zelf. Wat een opluchting. Zo zielig wanneer een dier pijn heeft en daardoor gedrag, zinloos blijven persen op de kattenbak, ontwikkelt dat juist averechts werkt.

Op de foto’s: Polly in het bootje op een koele handdoek in de schaduw. Daarnaast Shabanou. Als zij jeuk heeft, zwiept ze vaak met haar staart. Daaronder een foto van gisteravond van Sher. Ik vond haar al anders dan anders maar ik kon er geen vinger op leggen. De vierde foto is ca. drie kwartier na het Onsiortabletje.

Of het werkt! Ik moet ergens over schrijven en de situatie verandert acuut. De droogte werd door het natte voorjaar minder erg (in Nederland), de temperatuur vandaag is weer des Nederlands, Sher sprankelt weer en Sheralyn poseert aan de lopende band voor me. Ik heb nog wel een paar wensen, grotere en kleinere: dit programma werkt momenteel erg lastig. Tikfoutjes laten zich lastig verwijderen. Ik krijg de neiging om de ouderwetse Typ-ex te gaan gebruiken. Als ik iets wil verbeteren moet ik de tekst in een ander programma zetten, de tekst aanpassen, kopiëren en dan weer terugzetten… 🙁
Even afwachten hoe dit straks na een herstart gaat. Op groter gebied gaat het vooral over de toekomst van de aarde; stikstofuitstoot, klimaat, water te kort, bosbranden. Als ik daar wat aan veranderen met meer effect dan wat ik sowieso al zoveel mogelijk doe zoals vooral stroom gebruiken wanneer de zon schijnt, afval scheiden, kleding hergebruiken, dan zou ik daar erg blij mee zijn. Voor nu de foto’s van Sheralyn.

Sheralyn kan het wel! Blijven liggen wanneer ik haar op de foto wil zetten. Ze staat vaak te trappelen op het zachte grijze mandje en dan nestelt ze zich erin; vanmorgen samen met opa Bashiir op de bank en vanmiddag in het hangmandje op het dakterras. Vooral met de laatste foto ben ik blij. Hij geeft aardig weer hoe leuk, lief en prachtig ons meisje is.
Alleen heeft de herstart nog niet het gewenste effect opgeleverd: de pagina en zelfs Microsoft Edge liepen helemaal vast.

28 juni
De arme Sher. Kreeg ze vannacht weer last van haar blaas. Ze ging steeds naar de kattenbak en wat later deed ze ook kleine plasjes met bloed op de vloer. Midden in de nacht is geen ideale timing voor een dierenartsbezoek. Lang leve mijn apotheekje! Een pilletje Onsior, pijnstiller en ontstekingsremmer, en driekwartier later, rolde ze zich ontspannen op om lekker verder te gaan slapen. Vanmorgen maakte ik een speciale kattenbak voor haar klaar met kunststofgrit zodat ik wat urine kan opvangen voor onderzoek. De kans dat ze een bacteriële blaasontsteking heeft, is niet al te groot maar zoiets moet wel worden uitgesloten. Helaas dook ze een minuut te vroeg een andere kattenbak in. In overleg met de da-praktijk hebben we besloten het even aan te kijken omdat ze nu toch weer klachtenvrij is en de Onsior invloed heeft op de urine waardoor het urine-onderzoek nu niet de meest nuttige informatie kan opleveren. Omdat het advies is om haar indien mogelijk medicijnvrij te houden, hoop ik zo dat dit probleem 100% overwaait.
En misschien gebeurt dit ook wel. Natuurlijk moet er ergens in haar een aanleiding voor deze ontregeling zijn. Al die krolse buien zijn niet goed voor haar conditie maar ik zie geen andere oplossing. De poezenpil kan haar enorm ontregelen en een nepdekking met een wattenstaafje is indirect ook niet goed voor een poes. We willen dolgraag dat nestje van haar en Bodiir maar volgens de regels mag ze niet eerder dan na 21 juli zwanger worden. Maar misschien is de oorzaak te vinden in een doodsimpel haarbalprobleem. Ik heb er meerdere van haar gevonden. De eerste drie waren best groot. Ik heb een tube antihaarballenpasta bij de dierenarts gehaald. Ze vindt dit overheerlijk en ze krijg drie dagen achter elkaar een speciale dosering. Daarbij heb ik haar ook overheerlijk blikvoer, HIll’s AD voor zorgenklantjes met een flinke portie Isogel opgevoerd. Dat moet een goed effect op haar ingewanden hebben. Op haar gedrag en eetlust is niets aan te merken.

Gisteren waren we even bij AnnaMaria waar onze dierbare Elfie, Sher’s voormalige vriendinnetje, nu woont. Nadat de lieve Murphy (2005-2020) was overleden, is Boromir, haar eigen neefje en een broer van Bodiir, haar maatje. Anna had een schattig houten huisje voor het stel gescoord maar ze deden er niets mee. Echt nodig hebben ze het ook niet. Ze hebben een groot huis, ruime leuk ingerichte buitenren met vrije toegang en af en toe een wandeling aan een tuigje in de grote bloementuin erachter. Anna vroeg of wij het wilden hebben: nu staat het dus bij ons. Onder een afdakje zodat het nog een tijdje mooi blijft. En het lijkt hier wel een succes te zijn. Ik heb het nog niet leeg zien staan.

Dit blog was nog in opbouw.
Voor de mensen die op zoek zijn naar nieuws over Tigger en Toulouse kan ik melden dat zij hun gouden mandje hebben gevonden. Ik heb hun advertentie op KittenTeKoop verwijderd en ze bij de rasclubs afgemeld.
Helaas zijn er zodanig grote problemen met de techniek achter deze website dat ik geen nieuwe foto’s meer kan uploaden. Zonder foto’s werkt het voor mij niet. Ik hoop dat mijn provider een oplossing weet. De PHP moet geüpdate worden maar de laatste keer dat we dit probeerden, ging de website helemaal onderuit.

Het is een bijzonder kind, en dat is ze!
De titel is vrij naar de uitspraak uit het boek over Dik Trom. Dat bijzondere kind hier is onze Orchid. De laatste dagen maakt ze ons weer heel erg blij door goed te eten. Haar
Muntje
Sher toonde eergisteren de eerste tekenen van krols gedrag. Dus we hebben haar meteen apart gehouden van vriendje Bodiir. Die is inmiddels al tien maanden oud en we willen de kater niet op het spek binden én zijn
In de hoofdrol
17 oktoberEigenlijk was de hoofdrol bedoeld voor de hoogzwangere Sheralyn maar tot mijn grote zorg zit Orriekiddie nu in die rol. Daarom heb ik een foto uit 2016 waarop zij in het midden en in het hoogste
Jimmie, Jack en Bodiirtje
30 septemberHet najaar is aangebroken. De hele maand ging het nog goed met de temperatuur maar gisteren kon ik er niet meer onderuit: de cv moest aan. Zo jammer van het gas. Na de zonnepanelen
Alles telt!
Zaterdag 24 juli
'Dansen met Jansen'
Er valt niet aan te ontkomen: het vervelende onderwerp, corona ☹
Ik begin er maar meteen mee, dan hebben we dat maar gehad. De afgelopen maand was het dus schrikken.
Kittenboom
Zo in mijn nopjes! We gaan slapend rijk worden! Niet met bitcoins of kattenfokken maar met zonne-energie 😉 Zo'n goed gevoel dat we een bijdrage kunnen leveren aan de vermindering van de CO2 -uitstoot. Alle
Lekker bezig

Koningsdag kon dit jaar door corona ook niet normaal plaatsvinden. Als vice-voorzitter van het Comité Nationale Feestdagen had Huibert op deze dag toch wat te doen - zijn vaccinatie tegen Covid-19 halen.
Het nieuwe jaar

O jeetje, er is iets misgegaan na de laatste update van WordPress en wat al die informatie bovenaan betekent, is mij een raadsel. Ik kan me in het Engels redelijk redden maar dit en de info die
Slimme Sher in de hoofdrol

 


19 juli 2020Deze blogs zijn ook voor mijzelf bedoeld als een soort logboek over het wel en wee van onze dieren maar ik schrijf ook over andere dingen die op dat moment
Wiesje was weg
Ik ben dolgelukkig dat ik de titel van deze blog in de verleden tijd kan schrijven! Wat was het zaterdagavond een verschrikking. Om een uur of tien hoorde ik boven een vreemd geluid en ging ik direct op
Maagproblemen?
We maken ons al een hele tijd zorgen om Orchid. We denken dat ze last van haar maag heeft maar de verschijnselen zijn vaag en er is geen test mogelijk zonder haar veel narigheid te bezorgen. Ze mag nooit
Zorgen om OrrieKiddie
Diepe wanhoop zaterdagmorgen; er was niets mis met moeder en kinderen maar wel met Orchid. Ik kon haar echt niet vinden. Orchid hoef je nooit te zoeken; ze is altijd bij je.Alle standaardplekjes
Elfie in de bocht
Het nieuws achterstevoren. Wij hadden dit weekend een familiefeestje in Zuid-Nederland en vanwege de afstand hadden we een hotelletje geboekt. Het dichtstbijzijnde hotel viel af want daar waren geen
Het � teken
Mijn excuses voor het lang uitblijven van een nieuw nieuwsbericht. En er is juist zoveel nieuws! Na lang aarzelen wil ik toch graag volgend jaar met Sher en Elfie een nestje gaan fokken. Ze hebben alleen al
Twee dierbare meiden
Dat ik een hele tijd hier niet heb geschreven, heeft een hele trieste reden: we hebben in korte tijd twee dieren verloren. Over het overlijden van Tresca had ik hieronder nog geschreven maar nadat
Maverick krijgt het door
Maverick was vandaag op de Outsiderdag en hij heeft zich toch keurig gedragen en een mooi keurrapportje gekregen! Het is heel duidelijk geschreven maar toch is een scan niet voldoende leesbaar.
Maverick heeft het druk
Maverick heeft de laatste dagen amper meer aandacht voor zijn vriendinnetje Orchid. Hij is niet bij de kittens weg te slaan en probeert zijn aandacht over beide nestjes (en moeders) eerlijk te
Toerist in eigen stad
Alle aandacht gaat naar de moedertjes met hun nestjes maar Orchid heeft zo haar eigen methode om de aandacht te vestigen op het feit dat ze onlangs elf maanden oud was geworden: ze had een heuse
What's in a name
Vandaag is Orchid precies elf maanden oud en gelukkig is ze nog steeds niet krols geworden. Laat haar samen met Maverick maar lekker lang van hun jeugd genieten en wij genieten mee. Ik was de zwangere
Kattenterreur
Een pak van m'n hart. Dankzij het onverwoestbaar positief ingestelde natuurtje van Nena lijken de problemen in het Tilburgse ook weer goed te zijn afgelopen. Daar was nl. een vreemde kat het huis binnen
Gewichtige zaken
Niet zo lang geleden dacht ik dat m'n weegschaal stuk was want iedere kat die ik toen woog bleek 3.1 kilo te wegen. Het bleek dat dat ding het prima deed maar dat de eerste drie katten die ik woog toevallig
The Fonz stal de show niet
Het ging zo goed met The Fonz dat zijn medicatie kon worden afgebouwd, dacht ik. Is m'n jochie vandaag helemaal ingestort. Spugen, niet meer willen eten, dus naar de dierenarts. Hij wordt al
Even aan elkaar wennen en dan spelen maar!
Ik verval in herhalingen. Het is echt genieten hier. We waren even bang dat Tresca buiten de boot zou vallen omdat Orchid zo naar Maverick trekt, maar dat valt inmiddels reuze
De charmante Limburgse heuvels
Inmiddels zijn links en rechts de uitslagen en de catalogusgegevens gepubliceerd en natuurlijk komt er ook het nodige hierover in de clubbladen. Als extraatje mijn impressie van deze show.
Het kippenladdertje
Deze link kreeg ik van Petra die we ooit hebben leren kennen als de kattenoppas van de katten van Cor en Ans die o.a. een dochter van Silvie en een dochter van Kelly Kathleen en Rooster hebben. We
Grote schrik vandaag
Grote schrik vandaag hier. The Fonz was niet in orde. Niet ziek of zo met koorts, diarree of spugen maar alleen maar te afwezig en hij sloeg een maaltijd over. Wie Fonzie kent, weet dat hij meestal
Het kleine draakje
Ik heb het er druk mee met al die vermaandagen want vandaag was die van het kleine draakje, Orchid. Vijf maanden vandaag. Ze heeft heel bereidwillig voor me geposeerd. Orchid ontwikkelt zich tot een
Fluviatiele genoegens
Vandaag kon ik genieten van het zachte getingel van het nieuwe windorgel dat we ter nagedachtenis van Elvira hebben gekregen. Hij doet het erg goed en reageert sneller op een beetje wind als het
Twee favoriete shows
Afgelopen zondag togen we naar de kattententoonstelling in Schiedam. Deze septembershow en die in Haarlem halverwege de januarimaand zijn onze twee favoriete shows. Dit zijn beide shows van Felikat,
Een grote onderhoudsbeurt
Nardi is verlost van de constructie van zijn bekje maar ik had er nog geen foto van geplaatst. Het was extreem zwaar voor alle betrokkenen. Helaas is zijn pootje nog niet voldoende genezen maar
O, o, wat is het heet
O, o, wat is het heet. Ik zou eigenlijk boodschappen moeten doen maar dat kan nog wel even wachten. Het laatste nieuws. Nardi doet het behoorlijk goed al heeft zijn arme vrouwtje ogen in haar achterhoofd

Door de site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten